+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Екскурзия в Сахара с Луксутур. 7 дни / 6 нощувки на цена от 2812 Евро. Със специалното участие на проф. д-р Климент Найденов и проф. д-р Николай Овчаров.

Специален гост - Северина Маркова

Програма

Ден 1 – София – Истанбул – Алжир

Среща на летище София Терминал 2 и полет през Истанбул за Алжир. Името на страната идва от столицата Алжир, което в превод означава „Островите“. Когато става дума за история и за страни в които могат да се видят най-много и най-добре запазени останки от времето на Римската империя, Алжир се нарежда на второ място след Италия. Тя е най-голямата по площ държава в Африка и Арабския свят. От финикийците до Умаядите, от древен Рим и Картаген до Абасидите, та чак до Френската колониална империя, кой какво ли не е оставил в тази красива и разнолика страна. На територията на Алжир е имало повече от 500 римски градове, които освен величието на Римската империя, безспорно показват важността на Алжир в античния свят. Наричан „Новият господар на северна Африка“. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2 – Алжир – Джемила – Константин

Закуска. Отпътуване за Джемила, един от най-красивите и добре запазени римски градове. Градът е известен под античното си име Cuicul (Куикул), както и с древната си римска колония, основана по-време на управлението на император Марк Нерва, докато управлява като консул заедно с Калигула. Разположен е  на 900м. надморска височина във вилает Сетиф. В древността просперитета му се дължи на стратегическото разположение и силно развитото му селско стопанство. Целият район около него, някога е бил „житницата на Рим“. В античния град ще разгледаме едни от най-красивите и добре запазени мозайки, арката Каракла, ще открием скрити християнски реликви особено в църквата и нейния баптистерий. Ще посетим останки от Форум и християнски базилики. Градът се счита за пример на римското градоустройство, адаптирано към планинския терен. Обиколката ще продължи с термалните бани, Капитолията, театъра и храмът посветен на император Септимий Север и съпругата му Юлия Домна. Техният син император Каракла, построява величествената триумфална арка, с която ще продължим обиколката. Свободно време за сувенири и обяд и продължаваме за Константин. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 – Константин – Алжир

Закуска. Древното име на Константин, е Цитра. Старата столица на Нумидия и в последствие преименуван на Константин, в чест на император Константин Велики. Това е един от най-интересните и впечатляващи градове в света с един от най-дълбоките и красиви каньони, който сякаш разделя времето, историята и града на две. Наричат го „градът на красивите мостове“. По който и да минете няма да сбъркате. Ще се разходим по един от осемте моста, за да усетим духът на времето. Обиколката ще започне с голямата джамия на Константин, която датира от 1135г., още от управлението на династията Хамадид и е безспорен шедьовър за времето си. Ще посетим красивия дворец построен от Ахмед бей бен мохамед Шериф, наричан още скритото бижу на Алжир. Със своите няколко апартамента и 266 колони изработени от мрамор на два етажа, красиво антре, разкошна тераса, диван и холна зала, която е видяла много охолство и впечатляващата е градината на двореца. Таваните също са облицовани с мрамор, а всичките 540 врати са изработени от кедрово дърво надписани и гравирани с най-различни орнаменти и декорации, ще ви поразят. Картините по стените изобразяват многобройните пътешествия на Ахмед Бей до Александрия и Триполи. Разходката ще продължи с Касба и квартала Бардо с вкус на гурме. Ще се разходим в стария град на Константин и ще отидем до базиликата, построена в чест на Свети Августин. Време за обяд и продължаваме за Алжир. Вечеря. Нощувка. Трансфер и полет до Сахара.

Ден 4 – Алжир – Джанет – Тасили н‘ Аджер

Кацане в 06:40. Трансфер до Джанет. Този район е бил обитаван още от неолита. Имало е периоди, в които не е бил пустиня. Самото градче е основано  през средновековието от туарегите –  полу-номадски народ, който произлиза от берберски общности. Тяхното общество е строго определено в кланове, социален статус и кастови йерархия. Ще научите защо туарегските жени са единствените в ислямския свят, на които е позволено да бъдат с открити лица. Свободно време за едно хубаво кафе, малко сувенири и с джипове 4х4 потегляме към нашето голямо приключение САХАРА. Отправяме се към смайващите гледки на Тимрас и Тасили н‘ Аджер, което в превод означава „Плато от реки“ и е най-красивият национален парк в Сахара, разположен на едно от най-големите плата в Югоизточен Алжир. Освен несравнимите си скални образования, в Тасили н‘Аджер, е разположена и най-голямата колекция на открито пещерно изкуство в света. От скалните рисунки, които като големи приключенци ще търсим, става ясно, че свидетелстват за живот от времето на неолита. От безпримерната красота на Сахара, както и от високите скалисти планини и пясъчни низини ще ви спре дъхът. Ще видим едни от най-старите скални рисунки, арки и причудливи образувания. Самият Екзюпери казва – „че нищо не може да се сравни с цветовете на Сахара и никога нищо не е същото след като ги видиш“. Красотата и очарованието на моментите трае само веднъж! Време за обяд и продължаваме за Тикабауин, където ще имаме възможност да видим най-красивите цветове по-залез слънце в сърцето на пустинята. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 – Пустинята Сахара – Джанет

Закуска. Очаква ни най-вълнуващото приключение сред тайнствени дюни и величествени скали, покрити с изящни и впечатляващи рисунки. Сахара – домът на Малкия принц. Скалните рисунки са серия праисторически петроглифи, издълбани или нарисувани върху естествени скали особено в централната част. Разкрити са само 3000 петроглифи най-вече в Планините Тибести и Ахагар. Много голяма част от рисунките, които ще видим в Тасили, особено на север от Таманрасет, илюстрират активен живот в Северна Африка в периода 8000 – 4000 пр.н.е. по време на мезолита. Част от рисунките се отнасят към представителите на каспийската култура и показват времето, в което Сахара е била савана и е обитавана от африкански слон, бивол, нос9орог, които сега живеят в Сахел. Освен фигури на животни обаче има и много странни фигурки на дребни човечета, които поразяват и до днес археолозите. Най-ранните скални и пещерни изображения са от периода Бубалос. Той започва от 10 000 г пр.н.е. и продължава докъм 6 000г. пр.н.е. Последните намерени рисунки са на около 4 000 години. Ще прекосим „ Долината на мълчаливите“ и ще разберем дали все още Малкият принц живее там! Време за Обяд. Продължаваме към долината на „Танцуващия вълк“ и отиваме да се насладим на един от най-красивите залези! Трансфер до хотела. Нощувка

Ден 6 – Джанет – Алжир – Типаза – Черчел

Нощен полет от Джанет за Алжир. Пристигане в Алжир. Ранно настаняване в хотела. Закуска, след което се отправяме към Черчел и Типаза, които имат едни от най-добре запазените археологически останки. Черчел е бил под името Иол и Кесария, преди това е бил римска колония, столица на царствата Нумидия и Мавритания. Именно финикийците създават колонии. Обиколката ще започне с „Площада на мъчениците“, който съхранява изключителна колекция от статуи, мозайки, погребални гробници и всякакви реликви, които ще ви потопят в историята на времето и ще отворят нова глава от книгата на живота. Ще посетим една от най-интересните джамии „Ел Рахман“, заради архитектурата си по-скоро прилича древен храм с йонийски капители. Ще отидем до театъра, форума и вратата на „Тенес“. Продължаваме за Типаза. Уютно разположен в подножието на планината Chenoua и красивия средиземноморски бряг. Този град е основан 5 век пр.н.е от финикийците, а по-късно превърнат в римска военна колония от император Клавдии 1-ви, за завладяването на царствата на Мавритания. Изключително важен християнски център през последните векове на римското управление. Първият християнски надпис в Типаза, датира от 238г. Типаза е епископско седалище, а римският град е построен върху три малки хълма, с изглед към морето. Базиликата Св. Салса, която е разкопана от Стефан Гасел, се състои от кораб и две пътеки и до днес мозайката е много добре запазена. По време на римското управление градът придобива много голямо търговско и военно значение, заради пристанището. Време за обяд и продължаваме към Алжир – столица и най-голям град в страната. Неговата история започва пред 944 година, когато е основан. Разположен по  крайбрежието на Средиземно море, върху самите склонове на верига хълмове около морето. За да усетите атмосферата навсякъде около вас ще започнем обиколката с квартал Казба (старият град). Той е строен в ислямско-арабски стил и в него преобладават малки живописни тесни улички. Ще видим красивата сграда на пощата и „Паметника на мъчениците“, както и безспорния шедьовър катедралата „ Нотър Дам д‘Африк. Ще се разходим до културния център „ Рияд Ел – Фетх“. Центъра на града е изпълнен в широки булеварди, първокласни ресторанти и разкошни бутици. Ще ви очарова! Вечеря. Нощувка.

Ден 7 – Алжир – Истанбул – София

”Алжир и Сахара – последната одисея на Туарегите””Алжир и Сахара – последната одисея на Туарегите””Алжир и Сахара – последната одисея на Туарегите””Алжир и Сахара – последната одисея на Туарегите””Алжир и Сахара – последната одисея на Туарегите””Алжир и Сахара – последната одисея на Туарегите”

€ 2812.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Африка - Алжир - Алжир
  • Африка - Алжир - Константин

 • calendar дати и цени
  • от 09-09-2024 до 15-09-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2812.00
  • от 19-09-2024 до 25-09-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2812.00
  • от 27-12-2024 до 02-01-2025 на човек в двойна стая с цени от € 2812.00
 • цената включва

  • Виза за Алжир
  • самолетни билети до Алжир
  • самолетен билет от столицата Алжир до Джанет пустинята Сахара
  • 3 нощувки в столицата Алжир в хотел “Lamaraz” 4* или подобен
  • 1 нощувка в Константин в хотел Novotel Constantine 4*
  • 1 нощувка в луксозна палатка в национален парк Тасили н’Аджер
  • 1 нощувка в хотел 3 * в Сахара
  • Високо проходими джипове 4 х 4 за района Тасили н’Аджер.
  • Пакетната цена включва входните такси на всички туристически обекти по програмата.
 • цената не включва

  • разходи от личен характер и бакшиши
  • застраховка „Отмяна на пътуване“

  Още вълнуващи предложения

  Нова Година 2025 на остров Мавриций - Кътче от Рая

  10 дни / 7 нощувки

  Порт Луи

  Разгледай

  La Mamounia

  Маракеш

  Разгледай

  Mandarin Oriental Marrakech

  Маракеш

  Разгледай