+35924650565, +359890343459

Африкански приключения: Сафари в Кения

Африкански приключения: Сафари в Кения
€ 1564.00
Резервирай
 • ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Галерия
Приключение в Африка! На сафари в Кения от Луксутур! 5 дни / 4 нощувки на цена от 1564 евро.
 • ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Галерия

От откритите равнини на Масай Мара, блестящите розови води на езерото Накуру и блатата Амбосели, това сафари ще Ви отведе до трите най – живописни места в Кения. Също така ще имате страхотната възможност да видите големите 5 (животни) и да заснемете много и разнообразни пейзажи.

 

Ден 1 (събота) Найроби

Посрещане на летището в Найроби и трансфер до хотел Panari. Следобедът е за почивка. Хотел Panari предлага нощувка и закуска в Супериър стая. (настаняването е след 14 часа).

 

Предложения за допълнителни екскурзии в Найроби в случай, че пристигате рано:

-       Екскурзия Дафне Шелдрикс

-       Екскурзия Извън Африка

 

Ден 2 (неделя) Найроби – национален резерват Масай Мара

Тръгване от Найроби след закуска. Ще пътувате към плодородните възвишения на Кения по път, построен от италиански военопленници през Втората световна война. Ще минете покрай впечатляващата сателитна станция Лонгоно, докато се движите през долината Нарок, и ще продължите Вашето пътуване през огромни площи пшеница и ечемик, преди да достигнете до Масай Мара за обяд. След това започва вашата първа сафари разходка. Гнута, топи, зебри и газели мигрират в резервата Мара, от Серенгети на юг до равнините Лоита на североизток. В резервата живеят стада от всички тези видове - ще им се полюбувате отблизо. Сафарито завършва с връщане в лагера по залез слънце. Нощувката е в лагер Сентрим Мара на база пълен пансион.

 

Лагер Сентрим Мара

Сентрим Мара се намира в резервата Масай Мара, на три километра след портата Секенани. Всичките 31 палатки са разпръснати в спокойните околности сред акациеви дървета около лагера. Основната зона за гости се състои от рецепция, зона за отдих, ресторант и бар. Всяка от просторните палатки е оборудвана с модерно оборудвана баня, студен и топъл душ, бюро и висок частен балкон за наблюдаване на залеза и околните хълмове, които изобилстват от диви животни. Палатките имат лични гардероби, тоалетни и контакти за зареждане на батерии за камери. Има осветление във всяка стая, баня и тоалетна.

 

Ден 3 (понеделник) Национален резерват Масай Мара

След ранната закуска следва сутрешна сафари разходка. След нея ще се върнете в лагера в късния предиобед. След обяд, и може би след лека почивка, започва друга разходка, с цел посещението на селото Масай, след която се ще бъдете върнати в лагера по залез. Възможно е да резервирате предварително сафари с балон рано сутринта срещу доплащане. Нощувката е в лагер Сентрим Мара, на база пълен пансион.

 

Ден 4 (вторник) Масай Мара – езеро Накуру – езеро Елементатиа

Напускане на Масай Мара след закуска и пътуване през “житницата” на Кения, където пшенични и ечемични посевни площи обгръщат пейзажа, докато Вие се носите към Нарок – административният център на тази част от земята на масаите. Сега, докато пътувате през необятните равнини в долината на разлома, може да видите стада жирафи и газели по пътя към Май – Махиу, преди да пристигнете във вашата квартира на езерото Елементатиа, някъде към средата на деня. След като обядвате,  ще тръгнете на сафари разходка в националния парк на езерото Накуру, която завършва при Вашия заслон по залез слънце. Националният парк, който е известен със своето разнообразие от птици, предлага възможност да видите истински фламинго. Паркът, също така, е дом и на черния и бял носорог, както и на застрашения жираф на Ротшилд. Нощувката е във квартирите на Сентрим Елементатиа, на база пълен пансион.

 

Сентрим Елементатиа

Къщичките Сентрим Елементатиа се намират на бреговете на гъмжащото от фламинго и пеликани езеро Елементатиа, на 120 километра от Найроби. Ако обчате птиците и търсите африкански сафари квартири, тогава това е перфектното място да видите най – големия орнитологичен спектакъл в света.

 

Ден 5 (сряда) Езеро Елементатиа – национален парк Амбосели

 

След ранна закуска, продължавате Вашата екскурзия към езерото Найваша с лодка. Оставяйки Рифтовата долина зад гърба си, се отправяте към Найроби за ранен обяд (или обяд-пикник в зависимост от пътните условия) и продължавате на юг към Амбосели, пристигайки в лагера късно следобед. Нощувка в лагера Sentrim Amboseli на база пълен пансион.

 

Лагерът Sentrim Amboseli

Sentrim Amboseli се намира на границата на Национален парк Амбосели, точно до портата Kimana. Изцяло новите 60 луксозни и комфортни луксозни палатки със самостоятелен санитарен възел са разположени равномерно с фантастична гледка към върха Килиманджаро. Основната зона за гости се състои от рецепция, салон, ресторант, бар-салон и магазин за подаръци.

 

Ден 6 (четвъртък) Национален парк Амбосели

След закуска ще отпътувате за целодневно сафари; по-късно ще се насладете на обяд-пикник. Ще се върнете в палатките до 16:00 часа, с достатъчно време да се отпуснете в стаята си или в салона, или дори да се потопите в басейна преди вечеря. Нощувка в лагера Sentrim Amboseli на база пълен пансион.

 

Ден 7 (петък) Амбосели - Найроби

След ранна закуска, погледайте за последно величествения връх Килиманджаро, преди да напуснете Амбосели. Оттук тръгвате на север през красивите и на пръв поглед безкрайни равнини Athi. Ще пристигнете в оживената столица на Кения, Найроби, до средата на деня. Следва трансфер до летището.

Цена в лева

01 Апр. 2019

до

25 Юни 2019

26 Юни 2019

до

31 Окт.2019

01 Ноем. 2019

до

15 Дек. 2019

На човек в двойна стая

3,059 BGN
1564 евро

3,149 BGN
1610 евро

3,059 BGN
1564 евро

Допълнителна цена за единична стая

62 BGN
32 евро

378 BGN
193 евро

62 BGN
32 евро

*Доплащане за периода включващ Великден 2019: 35 лева на вечер на човек от 19.04.2019 до 22.04.2019 включително.

** Разполагаме с цени и опции за тръгване през различен от събота ден. Моля, свържете се с нас за повече информация.

Деца и трети възрастен:

• Деца под 7 години не се допускат.

• Едно дете на възраст между 7 и 11 години в стая с 2-ма възрастни заплаща 55% от цената на сафарито.

• Деца на възраст 7-11 години в собствена стая заплащат 75% от цената на сафарито.

• Трети възрастен в стая заплаща цената на възрастен в двойна стая.

Допълнителни забележки

 

** Инструкции за опаковане на багажа

Поради ограниченото багажно пространство в превозните средства куфарите са неподходящи за сафари по пътя. Препоръчваме багаж, опакован в меки сакове, които не превишават 15 кг. и 65x46 см.

 

Излишният багаж може да бъде предаден на представителя по време на инструктаж за съхранение в Найроби. Допълнителни разходи от 70 лв. за резервация ще важат за обработка на излишния багаж до завръщането Ви в Найроби от сафари. Тази услуга може да бъде предварително резервирана.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена
 • Доплащане до 45 дни преди отпътуване

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

 • Пакетните цени са индивидуални и не са обвързани с минимум брой участници.
 • Цените са калкулирани в най-ниска класа на авиокомпаниите и преди резервация е необходимо да се провери наличността за избраната от вас дата.
 • Не е предвиден водач от страна на ТО.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 45 дни преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Кения. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА е ваксината срещу жълта треска.

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – заплаща се само сумата за самолетните билети
 • От 59 работни дни до 45 дни – 50 % от пакетната цена
 • От 45 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

  

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №:19 921 1315 0000822495 на ЗАД „Армеец”ц”.

”Африкански приключения: Сафари в Кения””Африкански приключения: Сафари в Кения””Африкански приключения: Сафари в Кения””Африкански приключения: Сафари в Кения””Африкански приключения: Сафари в Кения”

програма, препоръчана от експерта

LOGO

+359 2465 0565

София 1000 ул. Веслец 13, офис 6

[email protected]

Детайли по програмата

  ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
 • Африка - Кения - Найроби
 • Африка - Кения - Масай Мара
 • Африка - Кения - парк Амбосели
  Дати и Цени:
 • от 01-04-2019 до 25-06-2019 на човек в двойна стая с цени от € 1564.00
 • от 26-06-2019 до 31-10-2019 на човек в двойна стая с цени от € 1610.00
 • от 01-11-2019 до 15-12-2019 на човек в двойна стая с цени от € 1564.00
  Друга информация:

Цената включва

 • Посрещане на летището
 • Летищни трансфери в сафари микробус или мини автобус
 • Всички сафарита включени в програмата; тези ще бъдат в сафари микробус с падащ покрив (максимум 7 пътници) с английски / двуезичен (френски, немски, италиански или испански) водач
 • Гарантирана седалка до прозореца
 • Храна и настаняване, както е посочено
 • Всички паркови такси и държавни такси
 • ½ литър бутилка вода на човек по време на сафари пътуванията

Цената не включва

 •       Полети София – Найроби – София
 •       Входна виза за Кения (90 лв.)
 •       Летищни такси
 •       Бакшиши за водачите и шофьорите
 •       Напитки, бакшиши за местата за хранене
 •       Лични пътувания и медицинска застраховка
 •       Телефонна сметка, пране и всякакви други разходи от личен характер
 •       Сафари с балон
 • ПРОГРАМА
 • ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Галерия

Още вълнуващи предложения

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW