+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
На голф в Тайланд с Луксутур! 10 дни / 9 нощувки
На голф в Тайланд
Тайланд е екзотична дестинация, която се харесва особено много на запалените голфъри. И точно като екзотична красавица, съблазнява дискретно, но до живот – с пъстрота и богатство на гледките и вкусовете, с щедър лукс и още по-щедра природа, но най-вече със спокойната ведрост и любезност на местните хора.
Тайланд е коронясана с титлата “голф-столица на Азия” не само заради своите около 300 игрища, но и заради постоянно мекото тропическо време и вкусната храна. Голфът като спорт и хоби има отколешни традиции в страната – той навлиза като развлечение тук преди повече от век, по времето на крал Chulanglongkorn. А през 1923 г. друг тайландски монарх - Vajiravudh проявява толкова голям интерес към голфа, че склонява да построи кралско голф игрище в крайморския град Хуа Хин, където е и лятната резиденция на величеството. Крайбрежната зона на Хуа Хин е харесана още в началото на XX век от тайландската династия, която го превръща в първия курорт в Тайланд. И до днес Хуа Хин е предпочитано място за почивка на местния елит. Допълнителен блясък на района придават летните палати на тайландското кралско семейство - първата им резиденция е построена през 1920 г. Отделно Хуа Хин привлича днес с изключителни хотели като Anantara Hua Hin Resort и Chiva-Som Health Resort.
Игран някога само от аристократи и членове на двора, днес голфът е широко популярен в кралството на таите. Тукашните игрища са посещавани обичайно от над половин милион голфъри годишно. Причините за атрактивността на Тайланд като голф-дестинация са много: ниски цени, изрядна поддръжка, дружелюбни кедита, спиращи дъха пейзажи. Към изобилието и разнообразието на ландшафти и игрища, които предлага Тайланд, нека добавим и факта, че много от тях са планирани от голф-икони като Гари Плеър, Арнолд Палмър, Ник Фалдо, Джак Никлаус.
През 1965 г. Тайландската голф асоциация организира първия Thailand Open шампионат за професионалисти. След 27 издания, през 1991 г. най-после го печели тайландски играч – Suthep Meesawat. Страната е домакин на Asian Tour International, Honda LPGA, Johnie Walker Super Tour, Volvo Masters of Asia и, естествено, на Thailand Open.

 

Голф в Банкок и Хуа Хин (10 дни / 9 нощувки)

Ето как би изглеждало едно спокойно и комфортно пътуване до Тайланд – с акцент върху голфа – от портфолиото на Luxutour. То предлага добра комбинация от игри на голф, свободно време и изследване на динамичната тайландска столица Банкок и на очарователния курортен град Хуа Хин, епицентър и дом на тайландския голф. Програмата включва луксозно настаняване в 5-звездните хотели The Siam Hotel и Anantara Hua Hin Resort & Spa, като и отбивка по пътя към Хуа Хин в уникалния железопътен пазар, където влакът от Банкок буквално пресича сърцето на пазара, плюс спирка на емблематичния “плаващ пазар” в Дамноен Садуак. 

Голф игрищата, селектирани за този пакет на Luxutour, са едни от най-добрите в света и са подходящи за голфъри от всички нива.

Ден 1: Банкок

Водач от тайландската фирма-партньор ще ви посрещне на летище Suvarnabhumi в Банкок. Следва трансфер до избрания от вас хотел в града, а останалата част от деня е на ваше разположение - за почивка или запознаване с Банкок.

 

Ден 2: Банкок

Закуска в хотела и трансфер до голф игрище с 18 дупки по ваш избор.

Вариант 1: Thana City Golf & Sports Club

Година на построяване: 1993 г. По проект на: Грег Норман. Стилистика: изключително разнообразие на терена, с акцент върху отработването на удари.

Thana City е единственото голф игрище в Тайланд, проектирано от Грег Норман. Намира се близо до центъра на Банкок. Заема 6966 ярда (par-72) и граничи с летище Suvarnabhumi в Банкок. Звукът от реактивните самолети, снижаващи в небето, му придават драматизъм – толкова близо изглеждат, сякаш кацат на феъруея. В озеленяването на голф игрището са използвани много локални видове флора, цъфтящи храсти, тропически дървета и насаждения. Използвани са още треви, тръстика и пясък, за да се създаде алюзия с морски полъх. Естествените потоци и езера са друга характеристика на дизайна. Зелените площи са добре поддържани, а новият подповърхностен дренаж позволява игра през цялата година.

 

Вариант 2: Golf Club Nikanti

Година на построяване: 2014 г. По проект на: Pirapon Namatra, Golf East. Стилистика: предизвикателно и хълмисто оформление на терена.

Nikanti се разполага сред бивши оризища и контрастира напълно като изживяване с френетичната атмосфера на мегаполиса Банкок. Заема 6850 ярда. Вместо традиционното деление на дупките по девет предни и задни, Nikanti се състои от три кръга по шест, като всеки кръг започва и завършва пред основния Clubhouse. И накрая, всяка верига се състои от две дупки par-3, две par-4 и две par-5. Наличието на равен брой дупки пар-3, пар-4 и пар-5 е донякъде противоречиво, но защо пък не? Par-72 все още се предлага, давайки възможност на голфърите да играят при голямо разнообразие от дупки.

Връщане в хотела и нощувка в Банкок. Приблизително време за отиване и връщане: 08:30 – 18:30 часа. Приблизителни общи разстояния: от центъра на Банкок до Thana city Golf Club на 40 км (1 час); до Nikanti Golf Club 50 км (1 час).

Настаняване със закуска: The Siam Bangkok ( Siam Suite)

 

Ден 3: Банкок

Свободен ден, през който да изследвате Банкок сами или да си вземете една от многото екскурзии, предлагани във вашия хотел. Можете да се поглезите с традиционен тайландски масаж, да пазарувате в огромните търговски центрове на тайландската столица, да изненадате вкусовите си рецептори с екзотичните местни ястия. Препоръчваме да завършите деня, наслаждавайки се на залеза и невероятните гледки към града в някой от многобройните rooftop барове по покривите на неговите небостъргачи.

 

Ден 4: Банкок

Вариант 1: Suwan Golf & Country Club

Година на построяване: 2005 г. По проект на Weeyos Design. Стилистика: отлично поддържано игрище, неслучайно избрано за домакин на 2010 Asian Tour Int'l & 2011 Thailand Open.

Suwan Golf & Country Club се намира на запад от Банкок сред пасторални пейзажи, които допринасят за идиличния рустикален характер на игрището. Околните овощни градини и оризови полета, езерата с лотоси и палмовите горички придават на Suwan Golf онази тропическа тайландска специфика, която се цени високо не само от голф професионалистите, но и от голф любителите. Хълмистото и предизвикателно оформление на терена превръща всяка дупка в уникална. Грийновете са добре подредени, а fairways - нарочно неравномерни. Дупките със значителни промени в надморската височина са повече от обичайното за Тайланд.

 

Вариант 2: Golf Club Riverdale

Година на построяване: 2010 г. По проект на: Джонатан Мороу и Ал Тиканен. Стилистика: all inclusive игрище с един от най-добрите хотели на Банкок.

Riverdale Golf Club е сред най-известните голф игрища не само на Банкок, но и в цяла Азия. Проектирано е от Jonathan Morrow и Al Tikkanen и подобно на тяхното прочуто игрище Red Mountain на остров Пукет, Riverdale използва умно промените в надморската височина за своите маршрути. Като много други голф игрища в Банкок, Riverdale може да не изглежда на пръв поглед трудно изпитание за голфърите. Но това е илюзия. Пейзажът включва няколко големи езера – така издълбани, че да се създадат хълмовете, които заобикалят голф игрището и рамкират повечето от дупките. Отвъд голф периметъра в пейзажа доминират фабрики и малки села.

Приблизителни общи разстояния: от центъра на Банкок до Suwan Golf Club - 50 км (1 час); от центъра на Банкок до голф клуб Riverdale - 40 км (45 минути)

 

Ден 5: От Банкок към Хуа Хин

След ранна закуска в хотела потегляме към Хуа Хин - покрай река Чао Прая, колоритните покрайнини на Тонбури и местните ферми за сол – за да спрем при популярния Железопътен пазар. Там ще наблюдаваме как влакът от (или за) Банкок преминава през самото сърце на пазара, докато търговците започнат да преместват стоките си от релсите. 

Следващата ни отбивка също е тържище. В Тайланд има безброй плаващи пазари, но Damnoen Saduak е най-живописният и най-известният. Тук местните жители търгуват направо от своите лодки, вместо да излагат стоката си на сергии. И продават всякакви неща: екзотични плодове и зеленчуци, готвена храна, цветя и подправки. Туристите и хората от града идват специално, за да се потопят в тази екзотична и пъстра гмеж. Разходете се по бреговете на Чао Прая и наблюдавайте как местните търговци в цветни дрехи гребат чевръсто по задръстените с лодки канали. Канутата им са натоварени с пресен зарзават, храни и сувенири, които те продават на купувачите от двете страни на канала. 

Програмата включва обяд в местен ресторант. След това продължаваме за Хуа Хин.

Настаняване: в Anantara Hua Hin Resort (Junior Lagoon View Suite).

Разстоянието от центъра на Банкок до Хуа Хин е 200 км (2,5 часа).

 

Ден 6: Хуа Хин

Закуска в хотела и трансфер до голф игрище с 18 дупки.

Курортният град Хуа Хин е неизменният фаворит на кралското семейство и висшето общество. Междувременно през последните години тук бяха изградени множество голф игрища, които съчетават новите атракции на една съвременна ваканционна голф дестинация с местния традиционен чар.

 

Вариант 1: Springfield Royal Country Club

Година на изграждане: 1993 г. По проект на: Джак Никлаус. Стилистика: Nicklaus per se – дизайнерът е любимец в този регион от дълго време.

Традиционният Springfield Royal Country Club, проектиран от световноизвестния голф шампион и дизайнер на голф игрища Jack Nicklaus, е едно от най-добрите не само в Хуа Хин. Отговаря на високите изисквания за признато шампионатно голф игрище и въпреки това си остава приятно предизвикателство за голфъри от всички нива. Към всяка дупка има минимум пет площадки, от които да играете, но само най-дръзките и тези, които редовно се докосват до най-добрите в света, се осмеляват да играят от “черната”. Водните препятствия периодично влизат в действие и всяка дупка представлява отделно предизвикателство със свой характер, изискващ финес или необузданост. Необходима е точност по всяко време, тъй като т.нар. rough се състои от поредица от хълмове и дупки, и е обточен с гора.

 

Вариант 2: Banyan Golf Club

Построен сред бивша плантация за ананаси, Banyan Golf Club в Хуа Хин отвори врати през октомври 2008 г. Веднага след това игрището получи серия от награди за 2009 г., една от които в категорията “Най-добро ново игрище в Азиатско-Тихоокеанския регион” от читателите на Asian Golf Monthly. Оттогава игрището, клъбхаусът и персоналът на Banyan Golf Club всяка година са в шортлистата призьори на „Топ 3 в Азия“ и са включени в световната класация „Rolex Top 1000“. Архитектът на голф игрището Pirapon Namatra от Golf East е талантливият тайландски автор на това шампионатно голф игрище с 18 дупки.

Година на изграждане: 2008. По проект на Golf East (Pirapon Namatra). Стилистика: живописно и предизвикателно, без съмнение най-доброто ново игрище в Азия.

Приблизителни общи разстояния: до Springfield Royal Country Club на 25 км. (30 минути); до Banyan Golf Club на 20 км. (30 минути)

 

Ден 7: Хуа Хин

Вариант 1: Golf Club Sea Pines

Sea Pines (известно още като Army Golf Club II) се простира по протежение на Тайландския залив в Suan Son Pradiphat (Sea Pine Tree Garden). Първоначално земите тук са били стопанисвани от Кралския отдел по горите, но после ги поема Кралската тайландска армия под управлението на фелдмаршал Сарит Танарат, който е бил премиер на Тайланд в периода 1957-1963 г. По-голямата част от къщите в района на Sea Pines са построени сред папратови и борови дървета. Към този горски пейзаж се добавя красотата на околните планини и океана. Първоначално замислено като убежище за ветерани от армията и техните семейства, днес мястото е превърнато в модерен клуб с изглед към Тайландския залив, към който има ресторант със страхотна тайландска храна. Общинското голф игрище предлага достъп на много добра цена. Външните посетители обаче трябва да имат предвид, че тайландските армейски офицери и техните гости са с приоритет, което означава да им отстъпят, ако времената за игра се припокриват.

Година на изграждане: 2010 г. По проект на генерал-майор Weerayudth Phetbuasak. Стилистика: вълнуващ дизайн заради осезаемото визуално присъствие на Тайландския залив.

 

Вариант 2: Black Mountain Golf Club

Година на изграждане: 2007 г. По проект на: Фил Райън (Phil Rayan). Стилистика: локация 1-ви клас за Asian PGA Tour & Royal Trophy. 

Днешната “Черна планина” е преобразувана в голф игрище от буйна джунгла и ананасови плантации. Намира се на около 25 минути западно от Хуа Хин и е разположено в долина, заобиколена от огромни черни гранитни скали. В Black Mountain Golf Club са се състояли събития от азиатското PGA турне през 2009 и 2010 г. и състезанията Европа срещу Азия Royal Trophy през 2011 г. 

От 2012 г. нататък всяка година Black Mountain е избирано за едно от 100-те най-добри голф игрища извън САЩ от списание Golf Digest. През 2014 г. Black Mountain е домакин на The Thailand Classic, първото европейско турне, организирано в Тайланд. Thailand Classic, който се проведе и през 2015 и 2016 г., сега е основна част от европейските и азиатските турове.

В Black Mountain наред с вилите и магазините, има и семеен воден атракционен парк. Притежавано и управлявано от европейци, то осигурява целогодишно отлични стандарти на обслужване, което го прави едно от най-добрите голф игрища не само в Хуа Хин, но и в Тайланд.

Приблизителни разстояния: до голф клуб Sea Pines - 20 км (30 минути); до Black Mountain Golf Club - 15 км (20 минути). 

 

Ден 8: Хуа Хин

Закуска в хотела и свободно време за плаж и самостоятелни разходки из курорта.

 

Ден 9: Хуа Хин

Закуска в хотела и свободно време.

 

Още 4 изключителни голф игрища в Тайланд

Предлагаме ви още една селекция с някои от най-добрите тайландски игрища извън Хуа Хин и столицата Банкок.

 1. Laem Chabang International Country Club, Pataya

Игрището Laem Chabang International Country Club се намира в околностите на прочутия с нощния си живот тайландски курорт Патая и се слави особено много сред почитателите на голфа, защото е проектирано от Джак Никлаус, смятан за един от най-големите голфъри на всички времена. Без съмнение това игрище е номер 1 в района на Патая (на 109 км от столицата Банкок), а неговият layout дизайн е обявен за един от най-добрите в цял Тайланд. Разположено е на цели 27 дупки, на общо 700 акра и е разделено на три зони: Mountain, Lake & Valey (с по 9 дупки всяка). Всяка “площадка” е коренно различна като сложност и атмосфера. Отворено е за игра и нощем

 1. Mission Hills Phuket Golf Resort & SPA

Това е друго емблематично игрище, проектирано също от Джак Никлаус на райския остров Пукет в южната част на Тайланд. Mission Hills Phuket Golf Resort & SPA се отличава от останалитe си събратя по това, че почти всяка негова дупка предлага смайващи гледки към Андаманско море с белите му перлени плажове и тюркоазени води. Пищната зеленина наоколо усилва усещането за постоянна игра срещу уголемена пощенска картичка в 3D формат. Но разхлаждащият бриз припомня, че всичко си е съвсем, съвсем live.

 1. Ayodhya Links Golf

Ayodhya Links се намира на север от Банкок – близо до старата столица на кралството Аютая. Основан през 2007 г. от трийсетте най-богати хора на Тайланд, Ayodhya Links безсъмнено е един от най-ексклузивните голф-клубове на Азия и номер 1 в националната листа. Членството в клуба е възможно само след покана, тъй че единствено „най-големите и най-добрите“ във висшето общество на Тайланд имат достъп до клъбхауса и могат да се смесят с неговата постоянна публика. Архитектурният проект на игрището е дело на дизайнерската компания Thomson & Perret, но финалните щрихи са положени от собственика и президент на клуба Pitak Ihtrawityanunt. Той е дал всичко от себе си, за да се получи един особено предизвикатен лейаут, при който водата „дебне“ почти край всяка от 18-те дупки. Територията му като цяло може да побере и 36 дупки, но въпреки това те са само 18. Запалените фенове на Ayodhya Links твърдят, че е игрище, което изисква максимално съсредоточаване и постоянство (тоест не една и две игри), за да бъде стратегически разбрано и „опитомено“. За голфъри с шахматен ум е идеално.

 1. Lotus Valey Golf Resort

Lotus Valey край Банкок е по проект на легендарния голф шампион Гари Плеър – едно от шепата, планирани от южноафриканеца в Азия. Следвайки традициите на играта, ризортът комбинира успешно най-доброто едновременно и от старото, и от новото – “старомоден” бутиков сървис, супермодерен клъбхаус с всички удобства и педантично поддържано голф игрище. Към оригиналния лейаут на Гари Плеър е добавен ре-дизайнът на Jon Morrow и Turf Pro Colf’s Craig Bertram, но почеркът на Плеър е съхранен напълно – предизвикателен, стратегически и визуално зашеметяващ.

 

”Голф в Банкок и Хуа Хин, Тайланд””Голф в Банкок и Хуа Хин, Тайланд””Голф в Банкок и Хуа Хин, Тайланд””Голф в Банкок и Хуа Хин, Тайланд””Голф в Банкок и Хуа Хин, Тайланд”

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Азия - Тайланд - Банкок
  • Азия - Тайланд - Хуа Хин

 • calendar дати и цени
 • цената включва

 • цената не включва

 • Още вълнуващи предложения

  Китай, Хонг Конг, Макао и остров Лантау - 2025

  13 дни / 10 нощувки

  Хонг Конг, Шанхай, Лоян, Сиян, Пекин

  Разгледай

  Приключението Китай

  10 дни / 7 нощувки

  Шанхай, Лоян, Сиян, Пекин

  Разгледай

  Пролетна ваканция на Малдиви от 28 март 2025 г

  10 дни / 7 нощувки

  Мале

  Разгледай