+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Усетете магията на Ориeнта в Дубай с Луксутур! 7 дни / 6 нощувки на цена от 915 Евро. С обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай от професионални, лицензирани гидове.
Дубай

Магията на Ориента

Есен 2024 – Пролет 2025 

6 нощувки / 7 дни 

Пакетна цена от 915 евро за всички дати на провеждане
 

Дати 2024:

26.10 – 01.11.24

15.11 – 21.11.24

23.11 – 29.11.24

07.12 – 13.12.24

 

Дати 2025:

20.01 - 26.01.25

13.02 - 19.02.25

28.02 - 06.03.25

08.03 - 14.03.25

15.03 - 21.03.25

22.03 - 28.03.25

30.03 - 05.04.25

 
Полети с АК „Fly Dubai“ с включен 20кг багаж и кетъринг по време на полета

Включена панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език

Включено посещение на Кайт Бийч – един от най-популярните плажове в Дубай с включен обяд

Ден 1

Среща на летище София / Терминал 2/ в 14:00 ч. Полет за Дубай в 15:55 ч. с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 21:55 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.


Ден 2

Закуска.

12:00 часа: Туристическа обиколка на Дубай с екскурзовод на български език (включена в цената). Днес ще научите за историята, културата, най-мащабните проекти в света, както и ще видите едни от най-интересните забележителности на Дубай.

Обиколката ни ще започне от старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси – абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Ще продължим към новата част на Дубай, където ви очаква поредица от архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и много цветя в сърцето на пустинята.  Ще се отправим към новия бляскав квартал Дубай Марина /Dubai Marina/, за да спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър. Следващата ни дестинация е остров Палм Джумейра /The Palm Jumeirah/. Ще преминем по стъблото на Палмата и ще спрем за фото-пауза на красивото крайбрежие „The Pointe“ откъдето се открива най-красивата гледка към великолепния и луксозен хотел „Atlantis The Palm”. Обиколката ни ще завърши в Дубай Мол.

От 19:00 часа - По желание и срещу допълнително заплащане билет за наблюдателната площадка за Бурж Халифа „At the top” ( 124-и етаж ). – Цена  65 EUR/127 лева/възрастен (деца до 12 г. – 60 EUR/117 лв.)

Изключително усещане е да се изкачите за 124 секунди до 124-ти етаж на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държи рекорда „най“ за постижения в повече от 14 категории. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептения с дължина 1,5 метра.

 

Ден 3 

Сутринта от 10:00 ч.: Посещение на „Рамката“  и магията на откритите пазари в Дубай с обяд в местен ресторант. Цена – 65 EUR/127 лв. (деца до 12 г. – 60 EUR/117 лв.)

Днес екскурзията ни ще започне с посещение на една от новите емблематични забележителности на Дубай - „Рамката“ / Frame Dubai / - открита официално на 1 януари 2018 г. в красивия парк Zabeel. Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай.  Двете 150-метрови стъклени кули са свързани с 93-метров частично прозрачен мост, където посетителите могат да се насладят на забележителна 360-градусова панорама на града. Северът показва забележителностите на стария Дубай - Дейра и Бур Дубай, а на юг ще видите модерните търговски центрове и популярните небостъргачи.

Продължаваме разходката, като преминем от другата страна на Дубай крийк, естественият воден път, който разделя града на две части – Дейра и Бур Дубай. Разходката продължава с пазара на подправките, парфюмите и популярния „Златен пазар”. Тук ви очаква пъстра смесица от ухание на подправки, изобилие от ядки, сладки арабски аромати, а златарските работилници ще ви оставят безмълвни с пищните бижута и изкусната им изработка. В края на разходката ще посетите и магазин, в който ще можете да изберете и закупите различни сувенири, а след това ви очаква изобилен обяд на блок маса в местен ресторант.

Вечерта от 19:30 ч.: Посещение на атракционния парк Глобал Вилидж /Global Village/Цена:  възрастен 45 EUR/88 лв. (мин. 10 човека) (деца до 12 г. – 40 EUR/78 лв.)

Комплексът е място за забавление, както за деца, така и за възрастни. Представлява множество атракциони, сцени за концерти, ресторанти, луна парк, зелени площи и 30 палати, представляващи 75 държави, където може да си купите оригинални стоки от целия свят-естествени масла от Африка, фурми от Саудитска Арабия, памучни дрехи от Египет, кожени изделия от Афганистан и много други. Времетраене: около 5 часа.

Екскурзията включва: транспорт от/до хотела, вход за селището, водач на български език.

Екскурзията не включва: храна и напитки, такса за атракционите в лунапарка на селището.

Ден 4 

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:00 ч.: Целодневна туристическа обиколка  на Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „Qasr Al Watan” Цена – 80 EUR/156 лв. (деца до 12 г. – 75 EUR/146 лв.)

Само преди 80 години Абу Даби не е много повече от рибарско пристанище, кацнало върху един остров в непосредствена близост до континента, известно с ловците си на перли. Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.

Още на влизане в града ще останете поразени от великолепието на бялата джамия „Шейх Зайед”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие. След това ще се отправим към Президентския дворец „Qasr Al Watan“. Най-новата и уникална забележителност в Обединените арабски емирства. Дворец, изпълнен със знание, предлагащ на света първият по рода си поглед върху арабското наследство и управляващите принципи, които оформят историята на Обединените арабски емирства и нейната визия за бъдещето. „Qasr Al Watan“ е повече от дворец, това е обогатяващо пътуване в съвременна обстановка, което разкрива и отразява управлението, знанието и майсторството. Дворецът Ви предлага уникална възможност да се полюбувате на величествените коридори, които със сигурност ще ви оставят без дъх от архитектурното разточителство, които показват богатото арабско наследство на региона. Ще научите повече за владетелите и управляващите институции, които оформят тази велика нация. Кратка почивка за обяд или шопинг в Марина Мол Абу Даби. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас /Emirates Palace/ (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките.

Следобед ще посетим о-в Яс /Yas Island/ - известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирмените магазини на развлекателния парк Ferrari World. Кратко свободно време за разходка в Яс Мол /Yas Mall/.

Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.

Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.

Ден 5 

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 08:30 ч: Градините на Дубай /Miracle Garden/ и Madinat Jumeirah. Цена - 60 EUR/ 117 лв. (мин. 15 човека) (деца до 12 г. – 55 EUR/107 лв.) .

Ще се насладите на най-големите вертикални и хоризонтални градини в света с около 45 млн. цветя разположени на 72 кв. км площ. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други /престой в градините около 1:30 часа/.

Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най помпозният от които е самия Бурж Ал Араб.

Вечерта от 19:00 ч.: Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/, плавайки по Дубай Марина. Цена - 70 EUR /137 лв. (деца до 12 г. – 65 EUR/127 лв.)

Прекрасна вечерна морска разходка на борда на този традиционен за Индийския океан в миналото плавателен съд. Вечерен бриз, отблясъци на небостъргачите около Дубай Марина, пъстра палитра от хора, вкусна вечеря и незабравимо преживяване.

Полезна информация за екскурзията: Климатизиран транспорт от и до хотела, двучасова разходка с галера, континентална вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, кафе и чай. Продължителност на круиза: около 2 часа и 30 мин.

 

Ден 6 

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:30 ч.: Време за плаж на една от най-популярните плажни ивици в Дубай – Кайт Бийч с включен транспорт и пакетиран обяд  (включено в пакетната цена).

Един от най-популярните плажове в Дубай и известно мяста за разходка в свободното време, със страхотни удобства на плажа, включително безплатен Wi-Fi, душове, съблекални, каравани с кухня от цял свят, кафетерии, и много различни водни спортове, които можете да опитате, включително каране на кайт, което дава името на плажа. Плажът има фантастична гледка към Burj al Arab и и бяла пясъчна ивица. Прибиране в хотела между 13:30 и 14:00ч.

Следобед от 15:00 ч.:  - Джип сафари в пустинята. Цена – 65 EUR/127 лв. (деца до 12 г. – 60 EUR/117 лв.)

Тази екскурзия е перлата в короната на вълнуващите приключения в Дубай. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни. Срамежливо залязващото слънце ще добави мека светлина и романтика, а пустинният пейзаж ще ви приканва да навлезете все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на пустинята. Ще спрете сред червените дюни, за да опитате вкуса на арабското кафе и гостоприемството към странника. След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.

Полезна информация за екскурзията: Начало на екскурзията: 15:00 часа. Продължителност: около 5 часа. Сафари джиповете ще ви вземат от вашия хотел. Екскурзията не е подходяща за бременни жени. За деца до 6 год. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. За ваше удобство носете лека връхна дреха и шал.

 

Ден 7 

Закуска. Освобождаване на хотела около 07:10 часа. Трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София в 09:40ч. Пристигане на летището в София в 13:25ч.

 Хотел, тип стая, пансион

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Доп. легло за трети възрастен в двойна стая

 Дете до 11,99 с доп. легло

Time Oak Hotel & Suites 4*

Deluxe Room с включена закуска

 

€ 915/

1790 лева

€ 1215/

2376 лева

€ 895/

1750 лева

€ 795/

1555 лева

 

*Възможно е настаняване и за двама възрастни и две деца в стая „Superior” срещу доплащане.

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане. Застраховката може да бъде сключена до 35 дни преди датата на отпътуване.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 

Какво не покрива застраховката?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство или самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

Важно уточнение:

 • Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
 • Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Събития изключени от обхвата на застраховката са:

 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),
 • Страх от предприемане на пътуване,
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация
 • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

За повече информация, моля свържете се с нас!

Условия за записване:

 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит в размер на 1000 лева на човек.
 • Доплащане до 40 дни преди заминаването.
 • Краен срок за записване по програмата – 10 дни преди заминаване.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 45 дни преди датата на отпътуване: без неустойка.
 • от 44 дни до 39 дни до датата на пътуване: депозита.
 • при по-малко от 39 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
 • Смяна на име до 10 дни преди пътуване без неустойка.

Анулации без неустойка и връщане на суми:

 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

Забележки:

 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.85 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозита не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 20. Срок за уведомление за недостигнат брой: 14 дни преди датата на отпътуване
 • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Обединените Арабски Емирства.
 • Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди датата на тръгване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052410000201/25.03.24 на ЗК „Лев Инс”АД

 

Допълнителни екскурзии

Име на екскурзията

Цена на възрастен

Цена за дете до 12 год.

Продължителност

“Рамката” и Магията на откритите пазари на Изтока с обяд в местен ресторант

65 EUR/127 лв

60 EUR/117 лв

͌ 5 часа

Целодневна туристическа обиколка  на Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „Qasr Al Watan”

80 EUR/156 лв

75 EUR/146 лв

͌ 8 часа

Бурж Кхалифа и Дубай Мол „At the top” ( 124-и етаж )

65 EUR/127 лв

60 EUR/117 лв

͌ 5 часа

Джип сафари в пустинята с включена вечеря

65 EUR/127 лв

60 EUR/117 лв

͌ 6 часа

Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/

70 EUR/137 лв

65 EUR/127 лв

͌ 5 часа

Глобал Вилидж с включен  билет, трансфер и водач.

45 EUR/88 лв

40 EUR/78 лв

͌ 5 часа

Градините на Дубай с включен  билет, трансфер и водач.

45 EUR/88 лв

40 EUR/78 лв

͌ 3 часа

Билет за Музей на бъдещето

*Цената не включва трансфер от/до Музеят на Бъдещето и екскурзоводско обслужване. Часовете за посещение се уточняват по време на резервация в зависимост от свободните за посещение слотове.

50 EUR/98 лв.

*3часа

 

 

”Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента””Дубай - Магията на Ориента”

€ 915.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Близък изток - Дубай - Дубай

 • calendar дати и цени
  • от 26-10-2024 до 01-11-2024 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 15-11-2024 до 21-11-2024 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 23-11-2024 до 29-11-2024 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 07-12-2024 до 13-12-2024 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 20-01-2025 до 26-01-2025 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 13-02-2025 до 19-02-2025 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 28-02-2025 до 06-03-2025 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 08-03-2025 до 14-03-2025 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 15-03-2025 до 21-03-2025 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 22-03-2025 до 28-03-2025 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
  • от 30-03-2025 до 05-04-2025 на човек в двойна стая с цени от € 915.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Самолетен билет София – Дубай - София с включени летищни такси с АК „Флай Дубай“;
  • Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета;
  • Един брой чекиран багаж 20 кг.;
  • Кетеринг на борда на самолета;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • 6 нощувки в хотел Time Oak Hotel & Suites 4* с включени закуски;
  • Туристическа обиколка на Дубай с екскурзовод на български език;
  • Посещение на Кайт Бийч с включен транспорт и пакетиран обяд;
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро (включваща COVID-19);
  • Представител от България по време на целия престой в Дубай;
  • Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай от професионални, лицензирани гидове.
 • цената не включва

  • Допълнителни екскурзии;
  • Лични разходи;
  • Такса „Туристически Дирхам” в Дубай -  заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по:

  4* хотел - 15 дирхама (около 7,50 лева)

  Още вълнуващи предложения

  Нова година в Дубай Марина

  7 дни / 6 нощувки

  Дубай

  Разгледай

  Дубай Марина

  7 дни / 6 нощувки

  Дубай

  Разгледай

  One&Only The Palm

  Дубай

  Разгледай