+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар с Луксутур! 11 дни / 8 нощувки на цена от 3590 Евро! Тридневна сафари програма по посочения маршрут Тарангире - Езерото Маняра – Нгоронгоро с включени входове за парковете.
САФАРИ В ТАНЗАНИЯ и НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР
 
Пътуване в малка група
 
11 дни/ 8 нощувки
 
25.01 - 04.02.2025г.
 
25.02 – 07.03.2025г.
 
Закуски, обяди и вечери по време на сафарито и настаняване в бутиков хотел на остров Занзибар
 
Посещение на три от най-хубавите паркове в Танзания: Нгоронгоро, Тарангире, езерото Маняра;
 
Включени сафарита и в трите парка;
 
Опитен водач по време на пътуването.

 

ДЕН 1 София - Доха
Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Qatar Airways по маршрута София – Доха – Килиманджаро в 12:40 ч. Кацане в Доха в 18:15 ч.
 
ДЕН 2 – Доха – Килиманджаро – парк Тарангире                                                                       
пикник обяд, вечеря
Полет за Килиманджаро в 01:55ч.
Кацане в Танзания в 07:40 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището и отпътуване към Тарангире.
Директно се отправяме на сафари (включено в цената) към парка Тарангире (Tarangire).
Паркът Тарангире се намира на около 120км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв .км. Паркът е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Тарангире минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Пакетиран пикник-обяд, след което настаняване в Burunge Tented Lodge. Вечеря и нощувка.
 
 
ДЕН 3 парк Тарангире - Езерото Маняра
закуска, пикник обяд, вечеря
Закуска.
Сутрешно сафари в национален парк „Тарангире“. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици.
Пакетиран пикник-обяд.
Посещение на парка на езерото Маняра, което е разположено в Голямата Разломна долина. Водата в езерото е със състав натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата дори и лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи – блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици.
Късният следобед настаняване в Manyara Lake View Oasis Lodge. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 4 Маняра – Нгоронгоро
закуска,пикник обяд, вечеря
Закуска.
Отпътуване към кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро за целодневно сафари (включено в цената).
Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну.
Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка.
Настаняване в Ngorongoro Kuhama Camp. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 5 Нгоронгоро - Аруша - Остров Занзибар
закуска и вечеря
Закуска.
Отпътуване към Аруша и спирка за обяд в Forest Hill Carnival, след което трансфер до летището в Аруша за полет до Занзибар в 14:30ч.
Пристигане в Занзибар и настаняване в Zanzibar Pearl Boutique Hotel & Villa 4* в Pearl Suite. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 6 Занзибар
закуска и вечеря
Предлагаме ви полудневна екскурзия на столицата Стоун Таун (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 40 евро).
Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904г и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църкв построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предшния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.
Цена: при минимум 10 туриста – 45 евро на човек.
 
 
ДЕН 7 Занзибар
закуска и вечеря
Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 95 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 17:30ч. Нощувка.
 
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Нощувка.
 
ДЕН 8 Занзибар
закуска и вечеря
Закуска. Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 55 евро).
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.
 
 
ДЕН 9 Занзибар
закуска и вечеря
Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 60 евро).
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Връщане в хотела. Нощувка.
Свободно време за почивка.
 
ДЕН 10 Занзибар – Доха
закуска      
Свободно време за почивка. Освобождаване на стаите до 12:00ч.
Трансфер до летището в Занзибар около 18:30ч за полет до Доха в 22:50ч.
 
ДЕН 11 Доха – София                                                              
Пристигане в Доха в 04:45ч и свързващ полет за София в 07:30ч. Пристигане в София в 11:40ч.

 

Тип стая

Полупансион

Човек в двойна стая

Единична стая

Доп. легло

 

Superior Room

 

3590 €/7021 лева

 

4040 €/7902 лева

 

3390 €/6630 лева

 

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Какво не покрива застраховката?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

Условия за записване:

 • Депозит в размер на 1500 лева на човек;
 • Доплащане до 40 дни преди отпътуването.
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария за континенталната част на Танзания.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв. При увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

Анулационни условия:

 • до 70 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА
 • от 69 до 41 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 1500 лева;
 • от 40 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
 • Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Разписание на полетите:

QR228   София 1240 Доха 181 5

QR 1499    Доха  0155 Килиманджаро 0740

QR 1488 Занзибар 2250 Доха 0445

QR227    Доха 0730 София 1140

HAKUNA MATATA!

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052410000201/25.03.24 на ЗК „Лев Инс”АД

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

 • посочените цени важат при минимум 10 човека;
 • водачът придружава групата по време на екскурзиите;

Екскурзия на столицата Стоун Таун (около 5 часа)

Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904г и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църкв построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предшния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.

Цена: при минимум 10 туриста – 45 евро на човек.

 

Полудневна екскурзия до гората Jozani (около 3 часа)

Паркът Jozani се намира на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ. Това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди можеха да се видят леопарди и антилопи. В момента на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, така че ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук, е мангровата гора.

Моля не пипайте и не хранете животните.

Цена: при минимум 10 туриста – 60 евро на човек.

 

Екскурзия до Затворническия остров (около 3 часа)

Островът се вижда от столицата Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в.

Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.

Цена: при минимум 10 туриста – 55 евро на човек.

 

Синьо сафари (около 6 часа)

Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.

В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.

Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.

Цена: при минимум 10 туриста – 95 евро на човек


HAKUNA MATATA!

”Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар”

€ 3590.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Африка - Танзания - Тарангире
  • Африка - Танзания - Нгоронгоро
  • Африка - Занзибар - Стоун Таун

 • calendar дати и цени
  • от 25-01-2025 до 04-02-2025 на човек в двойна стая с цени от € 3590.00
  • от 25-02-2025 до 07-03-2025 с цени от € 3590.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • самолетни билети на авиокомпания Qatar Airways с включени летищни такси по маршрута София – Доха – Килиманджаро – Занзибар - Доха – София с включен регистриран багаж до 23кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
  • билети за вътрешни полети Аруша – Занзибар с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15кг на човек;
  • 3 нощувки в Танзания със закуска и вечеря в Burunge Tented Lodge, Manyara Lake View Oasis и Ngorongoro Kuhama Camp;
  • тридневна сафари програма по посочения маршрут Тарангире - Езерото Маняра – Нгоронгоро с включени входове за парковете;
  • 3 обяда по време на сафари в парковете;
  • 5 нощувки в хотелZanzibar Pearl Boutique Hotel & Villa 4*в Pearl Suite със закуски и вечери на о-в Занзибар;
  • всички трансфери летище-хотел-летище;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс“;
  • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Танзания и Занзибар;
  • водач от туроператора при минимум 14 пътуващи;
 • цената не включва

  • виза за Танзания – 50$ (издава се предварително от България или на място след пристигане); за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);
  • бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) – 50 EUR или 55 USD на човек за цялата програма (ще бъдат събрани първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на ТО).
  • допълнителни екскурзии на остров Занзибар, не включени в цената;
  • лични разходи на място;

  Още вълнуващи предложения

  Кения за ценители! Дати 2025

  11 дни / 8 нощувки

  Найроби, Масай Мара

  Разгледай

  Незабравима Нова година на остров Занзибар

  10 дни / 7 нощувки

  Занзибар Таун

  Разгледай

  Нова Година 2025 на остров Мавриций - Кътче от Рая

  10 дни / 7 нощувки

  Порт Луи

  Разгледай