+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Изживейте древното и модерното в Китай с Луксутур! 10 дни / 7 нощувки на цени от 2098 евро. Включено посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» в Пекин.
ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ
 
„ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“
 
София – Истанбул - Пекин -  Лоян - Сиян - Шанхай - Истанбул - София
 
22.03 – 31.03.2024г. 
 
21.04 – 30.04.2024г.
 
21.05 – 30.05.2024г.
 
10 дни / 7 нощувки1 ден СОФИЯ - ИСТАНБУЛ

Среща на летище София за полет с АК „ Turkish Airlines”до Пекин през Истанбул в 21:10ч.

 

2 ден/ ИСТАНБУЛ - ПЕКИН / Вечеря

Полет от Истанбул в 01.25 и пристигане в Пекин около 15.35ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.

Вечеря в местен ресторант, след което трансфер и настаняване в хотел Beijing Jinfeng hotel 4* или подобен. Нощувка.

 

3 ден / ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park и посещение на Грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» ( включен в пакетната цена ) - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци.

Вечеря в местен ресторант и нощувка.

 

4 ден / ПЕКИН - ЛОЯН/ Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Luoyang Peony hotel или подобен.

 

5 ден / ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря

Закуска.

Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства с посещение на школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век и е разположен в свещената за даосите планина Суншан, близо до град Дънфън, недалече от древната китайска столица Лоян в провинция Хънан. Едно от най-важните занимания на послушниците в манастира е практикуването на медитация, наричана от тях „съзерцаване в стената“ ,като метод за духовно и цялостно развитие и постигане на просветление. Да Мо намира, че поради дългото стоене в една и съща поза при всекидневните песнопения и молитви монасите са с твърде слабо тяло и затова измисля редица двигателни упражнения, да ги укрепи физически. Тези упражнения, съчетани със заимствуваните от древните китайски трактати, дават началото на шаолинския стил борба.

Следва посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".

Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Xian Ramada Hotel или подобен.

 

6 ден / СИЯН / Закуска и вечеря             

Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град и мюсюлманския квартал. Вечеря в местен ресторант.  Нощувка.

 

7 ден / СИЯН - ШАНХАЙ  / Закуска и вечеря

Закуска. 

Разглеждане на централната част на града, площада, добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай. Пристигане в Шанхай и разходка по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Вечеря в местен ресторант, след което настаняване и нощувка в хотел Shanghai Ramada  или подобен.

 

8 ден / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Посещение на Телевизионна кула с включен билет за наблюдателната площадка на 263 метра. Кулата открита през 1994г е символ на Шанхай и е висока 468 метра.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България. 

Вечеря в местен ресторант и нощувка.

 

9 ден / ШАНХАЙ ДЖУДЖИЯОУДЖИЯО – ИСТАНБУЛ / Закуска и вечеря

Закуска. Посещение на Джуджияоуджияо който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.

Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето.

Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до летището за полет с АК“Turkish Airlines” за София през Истанбул в 22:25ч. 

 

10 ден / ШАНХАЙ ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 05:15ч. и полет за София в 07:25ч. Пристигане в София в 08:35ч.

 

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

2098 Евро /

4103 Лева

   2465 Евро / 4821 Лева

2000 Евро / 3912 Лева

Полетно разписание:

TK1030 22МАРТ  София 2135 Истанбул 0005*

TK  88 23МАРТ  Истанбул 0210 Пекин 1615

TK  27 30МАРТ  Шанхай 2305 Истанбул 0615*

TK1027 31МАРТ  Истанбул 0725 София 0835

 

 TK1030 21АПРИЛ  София 2110 Истанбул 2235

 TK  88 22АПРИЛ  Истанбул 0125 Пекин 1535

 TK  27 29АПРИЛ  Шанхай 2225 Истанбул 0515*

 TK1027 30АПРИЛ  Истанбул 0725 София 0835

 

 TK1030 21МАЙ  София 2110 Истанбул 2235

 TK  88 22МАЙ  Истанбул 0125 Пекин 1535  

 TK  27 29МАЙ  Шанхай 2225 Истанбул 0515*

 TK1027 30МАЙ  Истанбул 0725 София 0835

  

Условия и Забележки:

 • Офертата важи при минимум 16туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването; 
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 днипреди заминаване;
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други от същата категория, но идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца следдатата на завръщане;
 • Снимка паспортен формат във високо качество;
 • Попълнена апликация с лични данни и професия;
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USDна човек (около 142 лв).

 

Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

  

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052310000188/28.03.23 на ЗК „Лев Инс”АД

”ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“””ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“””ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“””ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“””ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“””ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“””ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“””ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“””ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ „ОТ ДРЕВНОТО КЪМ МОДЕРНОТО“”

€ 2098.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Азия - Китай - Пекин
  • Азия - Китай - Шанхай
  • Азия - Китай - Сиян
  • Азия - Китай - Лоян

 • calendar дати и цени
  • от 22-03-2024 до 31-03-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2098.00
  • от 21-04-2024 до 30-04-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2098.00
  • от 21-05-2024 до 30-05-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2098.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • самолетен билет с АК“ Turkish Airlines”София - Истанбул - Пекин; Шанхай – Истанбул – София с включени летищни такси ;
  • 7нощувки със закуски  в хотели 4* - 2 нощ. в Пекин ( Beijing Jinfeng hotel 4*или подобен ), 1нощ. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен), 2 нощ. в Сиян ( Xian Ramada Hotel или подобен ),2 нощ. в Шанхай ( Ramada Shanghai 4*или подобен ),;
  • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
  • Трансфер Пекин  - Лоян с влак стрела;
  • Трансфер Лоян - Сиян  с влак стрела;
  • Трансфер Сиян - Шанхай с влак стрела;
  • Включено посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» в Пекин;
  • Включен билет за наблюдателната площадка на Телевизионната кула в Шанхай;
  • Климатизиран транспорт;
  • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
  • Екскурзоводско обслужванес превод на български език по време на програмата;
  • Всички трансфери, упоменати в програмата;
  • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
  • Водач който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език.
 • цената не включва

  • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 50 евро / 98 лв, заплащат се предварително в България.
  • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България.
  • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
  • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USDна човек (около 142лв ).
  • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена.

  Още вълнуващи предложения

  Голф в Банкок и Хуа Хин, Тайланд

  10 дни / 9 нощувки

  Банкок, Хуа Хин

  Разгледай

  Devasom Khao Lak Beach Resort & Villas - Тайланд

  о-в Пукет

  Разгледай

  Kamalaya Wellness Sanctuary & Holistik Spa, Koh Samui - Тайланд

  Ко Самуи

  Разгледай