+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар с Луксутур! 11 дни / 8 нощувки на цена от 3695 Евро! Тридневна сафари програма по маршрут Езерото Маняра – Нгоронгоро - Тарангире с включени входове за парковете.
ЕКЗОТИЧНО САФАРИ В ТАНЗАНИЯ и НЕЗАБРАВИМА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР
11 дни/ 8 нощувки
08.09-18.09.2023г.
Закуски, обяди и вечери по време на сафарито и All inclusive по време на почивката в Занзибар в 5* хотел
Посещение на три от най-хубавите паркове в Танзания: Нгоронгоро, Тарангире, езерото Маняра;
Включени сафарита и в трите парка;
Включена обиколка на Стоун Таун в Занзибар;
Опитен водач по време на пътуването.

 

ДЕН 1 София - Доха

Отпътуване от София за Занзибар с редовен полет на авиокомпания Qatar Airways по маршрут София – Доха – Занзибар в 13:40 ч. Кацане в Доха в 18:15 ч.

 

ДЕН 2 – Доха – Занзибар

закуска, пикник обяд, вечеря 

Полет за Занзибар в 02:50ч. Пристигане в Занзибар в 08:30 ч.

Полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (включен в пакетната цена).

Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.  Настаняване в хотел Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*.

Свободно време, вечеря и нощувка.

 

ДЕН 3 Занзибар All inclusive

Закуска. Свободно време за почивка и запознаване с допълнителните екскурзии на острова.

ДЕН 4 Занзибар      All inclusive

Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 95 евро).

Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.

В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.

Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.

Връщане в хотела късния следобед около 17:30ч. Нощувка.

 

ДЕН 5 Занзибар       All inclusive

Закуска. Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 49 евро).

Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.

Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.

Нощувка.

 

ДЕН 6 Занзибар       All inclusive

Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 53 евро).

Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

ДЕН 7 Занзибар – Аруша – Маняра Тарангире закуска, пикник обяд, вечеря 

Ранна закуска. Полет от Занзибар за Аруша в 07:35ч. Пристигане в 09:15ч.

Обяд в пакет ще ни чака, когато пристигнем, тъй като директно се отправяме на сафари (включено в цената) в парка на Езерото Маняра, което е разположено в Голямата Разломна долина. Водата в езерото е със състав натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата – лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи – блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици.

Следобяд настаняване в хотел Lake Manyara Serena Lodge и свободно време за почивка. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 8 Нгоронгоро         закуска,пикник обяд, вечеря

Закуска. Отпътуване с пикник обяд към кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро за сафари (включено в цената).

Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну.

Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка.

Късният следобед настаняване в The Retreat at Ngorongoro. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 9 Тарангире закуска,обяд

Закуска. Отпътуване към парка Тарангире (Tarangire). Следва сафари в парка с включен обяд в Tarangire Safari Lodge. Паркът Тарангире се намира на около 120км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв .км. Паркът е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Тарангир минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици. 

Настаняване в хотел Tarangire Sopa Lodge, вечеря и нощувка.

 

ДЕН 10 Аруша – Килиманджаро – Доха        

Закуска. Отпътуване към Килиманджаро за полет на Qatar Airways до Доха. По път спирка в Forest Hill Carnival за обяд.

Полет за Доха в 17:25ч. Пристигане в 22:50ч.  Възможност за нощувка в Доха или престой в бизнес салона на летище срещу допълнително заплащане.

 

ДЕН 11 Доха – София          

Полет от Доха в 07:45ч и пристигане в София в 12:40ч.

Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*

Тип стая

Полупансион

Човек в двойна стая

Единична стая

Доп. Легло за възрастен в двойна стая

Deluxe Sea Side

3695 €/7227 лв

4145 €/8107 лв

3500 €/6845 лв

 

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

 

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 

Какво не покрива застраховката?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

 

Условия за записване:

 • Депозит в размер на 1500 левана човек – до 3 дни след потвърждение на резервацията;
 • Доплащане до 40 дни преди отпътуването.
 • Пътуването е без задължителнимедицински изисквания за имунизации. Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария за континенталната част на Танзания.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.90 лв.При увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

 

Анулационни условия:

 • до 90 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА
 • от 89 до 41 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 1000 лева;
 • от 40 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
 • Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

 

Разписание на полетите с Qatar Airways:

 QR 228  София 1340 Доха 1815

QR1487 Доха  0250 Занзибар 0830

 QR1476 Килиманджаро 1725 Истанбул 2250

 QR 227  Доха 0745 София 1240

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА О-В ЗАНЗИБАР

 • посочените цени важат при минимум 10 човека;
 • водачът придружава групата по време на екскурзиите и помага с превода;

Екскурзия на столицата Стоун Таун (около 4 часа – включена в цената)

Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904г и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църкв построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предшния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.

 

Полудневна екскурзия до гората Jozani (около 3 часа)

Паркът Jozani се намира на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ. Това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди можеха да се видят леопарди и антилопи. В момента на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, така че ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук, е мангровата гора.

Моля не пипайте и не хранете животните.

Цена: при минимум 10 туриста – 53 евро на човек.

 

Екскурзия до Затворническия остров (около 3 часа)

Островът се вижда от столицата Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в.

Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.

Цена: при минимум 10 туриста – 49 евро на човек.

 

Синьо сафари (около 6 часа)

Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.

В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.

Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.

Цена: при минимум 10 туриста – 95 евро на човек.

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №:  13062210000255 на ЗК „Лев Инс”АД

”Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар””Екзотично сафари в Танзания и незабравима почивка на остров Занзибар”

€ 3695.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Африка - Танзания - Аруша
  • Африка - Занзибар - Стоун Таун

 • calendar дати и цени
  • от 08-09-2023 до 18-09-2023 на човек в двойна стая с цени от € 3695.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва


  • самолетни билети на авиокомпанияQatar Airways с включени летищни такси по маршрута София – Доха – Занзибар - Килиманджаро - Доха – София с включен регистриран багаж до 23кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
  • билети за вътрешен полет Занзибар  - Аруша с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15кг на човек с АК Auric Air;
  • 3 нощувки в Маняра, Нгоронгоро, Тарангире със закуска и вечеря;
  • тридневна сафари програма по посочения маршрут Езерото Маняра – Нгоронгоро - Тарангире с включени входове за парковете;
  • 3 обяда по време на сафари в парковете;
  • 5нощувки в хотел Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5* на All inclusive о-в Занзибар;
  • полудневна екскурзия на Стоун Таун при пристигане на о-в Занзибар;
  • всички трансфери летище-хотел-летище;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс“;
  • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Танзания и Занзибар;
  • водач от туроператора при минимум 15 пътуващи;
 • цената не включва


  • виза за Танзания – 50$ (издава се предварително от България или на място след пристигане);за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);
  • допълнителни екскурзии на остров Занзибар, не включени в цената;
  • лични разходи на място;

  Още вълнуващи предложения

  Того, Гана и Бенин - вуду магия и маски

  14 дни / 13 нощувки

  Ломе, Бокоумбе, Дефале, Кара, Надоба, Сокоде, Аномабу, Акра, Кумаси, Тамале, Течиман, Абомей, Дасса, Натитингу, Уида

  Разгледай

  Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!

  12 дни / 9 нощувки

  Виндхук, Свакопмунд, Уолфиш Бей

  Разгледай

  Сафари в Кения и почивка в Blue Marlin Hotel - гарантирани зам...

  9 дни / 7 нощувки

  Найроби, Укунда

  Разгледай