+35924650565, +359890343459

Екскурзия в Грузия и Армения

Екскурзия в Грузия и Армения
€ 1510.00
Резервирай
 • Програма
 • Цени
 • Допълнителна информация
 • Галерия
Екскурзия до Грузия и Армения с Луксутур! 8 дни / 7 нощувки на цена от 1510 евро. 7 нощувки със закуски: 3 в Ереван; 3 в Тбилиси и 1 в Телави.
 • Програма
 • Цени
 • Допълнителна информация
 • Галерия
ПРИКЛЮЧЕНИЕ В АРМЕНИЯ И ГРУЗИЯ
 
8 дни / 7 нощувки
 
01.05.2021 - 08.05.2021

 

 

Първи Ден – 01.05.2021 -  СОФИЯ - ЕРЕВАН

Заминаване за Ереван, Армения в 18:35ч през Виена с редовен полет на АК Austrian Airlines. Пристигане във Виена в 19:15 и свързващ полет за Ереван в 22:35ч. Пристигане в столицата на Армения в 03:55ч сутринта и трансфер до хотела. Настаняване в 4* хотел. Нощувка.

 

Втори Ден – 02.05.2021 - ЕРЕВАН – ГАРНИ – ГЕГАРД - ЕРЕВАН

Късна закуска. Около обяд ще започнем обиколката на Ереван. Столицата на Армения е един от най-старите градове в света. Тя е създадена през 782 г. пр. н. е. Днес е процъфтяващ град, с вълнението, суетата и суматохата на съвременна столица. По време на обиколката си ще видите основните обекти на Ереван, като например Мемориалния парк на Цицернакаберд и музея на жертвите на геноцида. Ще видите и известното хранилище с древни ръкописи, Матенадаранът, който съдържа исторически документи от цяла Европа и Азия от преди много векове. Там е и първото копие на Библията на арменски и Евангелията, които очароват с красивите си миниатюри. През втората половина на деня ще отпътувате за село Гарни. Цитаделата и езическият храм на Гарни са живописни паметници от елинистическия период и части от древната арменска архитектура. Храмът е построен през първи век след Христа от арменския цар Тиридат и е посветен на езически бог, вероятно на Митра, бога на слънцето, чиято фигура стои в дълбочината на светилището. Ще се разходим през каньона на Азат североизточно от Гарни, по-нагоре по дефилето на река Азат, за да посетим великолепен паметник на средновековната арменска архитектура - манастира Гегард, вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Гегард е друг невероятен древен арменски манастир, частично издълбан в планината. Значението „манастирът на копието“ произлиза от копието, което ранява Исус по време на разпятието му, за което се твърди, че е донесено в Армения от апостол Тадея и се съхранява сред много други реликви. Привечер ще се върнете обратно в Ереван. Вечеря за добре дошли в традиционен арменски ресторант с жива народна музика.

Нощувка в хотела.

Трети ден – 03.05.2021 - ЕРЕВАН – ХОР ВИРАП – ЕЧМИАДЗИН – ЗВАРТНОЦ - ЕРЕВАН

 

Закуска. Днес ще разглеждаме забележителности до манастира Хор Вирап (4- 17 век) на 45 км. от Ереван. Манастирът Хор Вирап има много богата история, както религиозна, така и светска. Хор Вирап е построен в Арташат по време на управлението на династията Аршакиди. По това време той е използван като подземие за осъдени. Разположен е в долината на Арарат срещу библейската планина Арарат, където се закотвя Ноевия ковчег. Значението на манастира е свързано с Григорий Просветителят, който въвежда християнството в Армения и се смята за първия арменски католик. През втората половина на деня ще отпътуваме за Ечмиадзин. Катедралата Ечмиадзин е една от най-старите християнски църкви. Построена е през 303 г. над езически олтар с езически огън. Името Ечмиадзин означава „произход на Единородните“. Тази забележителност е защитена от ЮНЕСКО като обект на световното наследство. Връщайки се към Ереван ще спрете при руините на храма Звартноц - перлата на VII в. (също вписан в списъка на ЮНЕСКО).

 

Вечеря и нощувка в Ереван.

 

Четвърти ден – 04.05.2021 – ЕРЕВАН – СЕВАН – СЕВАНАВАНК – ДИЛИДЖАН – ГОШАВАНК – САДАХЛО - ТБЛИСИ

Ранна закуска и освобождаване на хотела. Тръгване от Ереван към езерото Севан. Това е едно от най-големите сладководни езера с висока надморска височина в света. Най-известният паметник на културата тук е манастирът Севанаванк в близост до град Севан, на северозападния бряг. Първоначално манастирът е бил разположен на остров, но падането на водното ниво го е превърнало в полуостров. Когато нивото на водата е паднало, са открити много археологически артефакти, на възраст от 2000 години и по-стари (някои толкова стари, колкото ранната бронзова епоха). Повечето от тях сега са изложени в историческия музей на Армения. Ще продължим към грандиозния залесен район на Дилиджан, където можете да се разходим по улицата на музеите, като сградите са запазени от 19 в. с керамични и дърводелски ателиета. Ще посетите комплекса Гошаванк, разположен в горите на Дилиджан, представляващ неописуем пример за съчетание на природа с архитектура. Основан е през 11-13 век.

 

Около 18 ч ще отпътуваме до арменско-грузинската граница Садахло, за да се отправим към Тбилиси - столицата на Грузия. Вечеря в ресторант. Настаняване в хотел 4* и нощувка в Тбилиси.

 

Пети ден – 05.05.2021 – ТБИЛИСИ – МЦХЕТА - ТБИЛИСИ

След закуска ще започнем туристическата обиколка на Тбилиси. Можете да хвърлите един поглед към историята на града от ранните векове до наши дни, като се разхождате по тесни улички и изследвате религиозната и светска архитектура. Тук можете да намерите различни религиозни сгради - църкви, синагоги, джамии, както и известни къщи от XIX век с дървени многоцветни балкони. Ще вземем лифта до крепостта Нарикала и след това ще тръгнем пеша надолу към сярната баня, направила незабравимо впечатление на Пушкин, Лермонтов и Дюма. По време на обиколката ще се насладим на превъзходната панорамна гледка към Стария град. По-късно ще посетим древната столица и религиозния център на Грузия - Мцхета (3000 г.) и историческите й места: древния манастир Джвари (6-ти век) и внушителната катедрала Светицховели (11-ти век), където е погребана Робата на Христос. И Явари, и Светитсковели са обекти на ЮНЕСКО за световно наследство. Отпътуване обратно към Тбилиси. Вечеря в грузински ресторант с фолклорно шоу.

 

Нощувка в хотела.

 

Шести ден – 06.05.2021 – ТБЛИСИ – СИГНАГИ – КВАРЕЛИ – ГРЕМИ - ТЕЛАВИ

Закуска. Днес ще пътуваме в района Кахети, известен с производството на вино и  гостоприемството си. Тук можете да видим, както заснежените Кавказки планини, така и плодородните долини. Първо ще посетим красивото градче Сигнаги, което ще ни впечатли със старата си стена и малки къщи с керемидени покриви и украсени балкони. Оттук се вижда живописната гледка към долината Алазани и планините Голям Кавказ. След това ще посетим винарната „Тунел“ в Кварели и ще опитаме грузинските традиционни вина „Qvevri“, произведени в глинярите, наречени „Qvevri“, в които от векове се е правело грузинско вино. Този метод на винопроизводство е вписан в списъка на ЮНЕСКО за свтовно наследство. След това ще продължим към архитектурния комплекс Греми (16-ти век), който преди няколко века е бил център на региона Кахети. Тук ще посетим местните църква и музей.

 

Пристигане в Телави. Вечеря и нощувка.

 

Седми ден – 07.05.2021 – ТЕЛАВИ – ЦИНАНДАЛИ – ИКАЛТО – ГОМБОРИ - ТБИЛИСИ

Закуска. Сутринта ще посетим местния пазар на фермерите в Телави, където ще намерим естествени, прясно набрани плодове, зеленчуци, грузински сладки и подправки за приготвяне на различни ястия. След това ще продължим пътуването към имението на Александър Чавчавадзе, местния княз от 19-ти век. Комплексът в Цинандали обхваща мемориална къща, пейзажна градина и историческа винарна. Именно във винарната Цинандали за първи път се бутилира грузинско вино. Пейзажната градина в Цинандали е първата зона за отдих от европейски тип в Грузия, уникална е заради екзотичните си растения и оформление. Ще видим и местната къща-музей. Това е мястото, където аристокрацията на Грузия се е събирала заедно. Следва посещение на комплекс Икалто от 6-ти век, където известният грузински поет Шота Руставели е учил. През прохода Гомбори ще се върнем обратно до Тбилиси. Вечеря в грузински ресторант.

 

Нощувка в хотел в Тбилиси.

 

Осми ден – 08.05.2021 – ТБИЛИСИ – ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

 

Закуска и свободно време до обяд. Транфер до летището в Тбилиси. Полет за София през Мюнхен в 15:35ч с АК“Lufthansa”. Пристигане в Мюнхен в 17:45ч, след което свързващ полет за София в 20:10ч. Пристигане в София в 23:00с АК “Lufthansa”.

 

Период на пътуването

На човек в двойна стая

Единична стая

Доп. легло

01.05 – 08.05.2021

 1510 евро/ 2953 лв

1685 евро/ 3295 лв

1400 евро/ 2 738лв

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Депозит в размер на 600лв;
 • Доплащане до 45 дни преди отпътуване.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

 • Пакетната цена е групова и е валидна при минимум 12 пътуващи.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 45 дни преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Армения и Грузия към 13.07.2020г..

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Вид използван транспорт: Самолет и Автобус

 

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 100% от стойността на ТП

 

Забележка: *COVID-19  Поради динамично променящите се уловия, медицинските изисквания за посещение на страната подлежат на препотвърждение при приближаване периода на пътуване.

В случай на развитие на епидемиологичната обстановка в отрицателна посока и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите на България и/или Армения или Грузия, внесения депозит от потребителя се възстановява в срок до 14 дни след датата на отпътуване;

 

 

 

 

”Екскурзия в Грузия и Армения””Екскурзия в Грузия и Армения””Екскурзия в Грузия и Армения””Екскурзия в Грузия и Армения””Екскурзия в Грузия и Армения””Екскурзия в Грузия и Армения””Екскурзия в Грузия и Армения””Екскурзия в Грузия и Армения”

Детайли по програмата

  ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
 • Азия - Грузия - Телави
 • Азия - Грузия - Тбилиси
 • Азия - Армения - Ереван
  Дати и Цени:
 • от 01-05-2021 до 08-05-2021 на човек в двойна стая с цени от € 1510.00
  Друга информация:

Цената включва

 • Самолетни билети за полети София - Виена – Ереван – Тбилиси – Мюнхен - София с АК“Austrian Airlines” и AK” Lufthansa”
 • 7 нощувки със закуски: 3 в Ереван; 3 в Тбилиси и 1 в Телави
 • 6 вечери в ресторант или хотела, както е описано в програмата;
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Климатизиран автобусен транспорт между градовете и забележителностите;
 • Екскурзовод на английски език с превод на български език от водача на групата;
 • Водач на групата при минимум 12 пътуващи;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • 1 бутилка с минерална вода на ден;
 • Медицинска застраховка с 10,000 евро покритие с включен Covid-19 риск.

 

 

Цената не включва

 • Услуги, които не са упоменати като включени в програмата;
 • Бакшиши за водача и шофьорите;
 • Разходи от личен характер ;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,30% от стойността на пакета, в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването.
 • Програма
 • Цени
 • Допълнителна информация
 • Галерия

Още вълнуващи предложения

Екзотична почивка на Малдивите с Луксутур! 10 дни /7 нощувки в избран от вас хотел на цени започващи от 1499 евро.

€ 1499.00

Нова година на Шри Ланка с Луксутур! 9 дни / 7 нощувки с включена Новогодишна вечеря, на цена от 1758 евро. Богата туристическа програма и Сафари в...

€ 1758.00

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW