+35924650565, +359890343459

Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)

Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)
€ 2740.00
Резервирай
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНИ
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Галерия
Екскурзия в северен Тайланд, Златният триъгълник и Мианмар от Луксутур! 13 дни / 10 нощувки и с включени закуски на цени от 2740 евро. С водач от България по време на цялото пътуване.
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНИ
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Галерия
Пътешествие в северен ТАЙЛАНД
+ Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)
 
Период на провежане: 23.02.2021 – 07.03.2021
13 дни / 10 нощувки / 10 закуски / 8 обяда / 1 вечеря
Програмата включва: 3 нощувки в Чианг Май, 1 нощувка в Чианг Рай,  3 нощувки в Мандалей,  2 нощувки в Баган, 1 нощувка + в Янгон; 3 вътрешни полета
Маршрут: София – Доха - Чианг Май – Мандалей - Баган - Янгон –Доха - София


1-ви ден - 23.02.2021:   Полет София – Доха – Чианг Май

10:20 часа - среща на летище София, Терминал 2, за полет с Катарски авиолинии в 12:25 часа през Доха до Чианг Май. Каца в Доха в 18:05 часа. Излита от Доха в 20:00 часа.

 

2-ри ден - 24.02.2021: Чианг Май                                                                          обяд

Пристига в Чианг Май в 06:00 часа. Добре дошли в Чианг Май – най-големият и най-значим град в северен Тайланд, с над 700-годишна история. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до центъра на града. Ще обиколим стария град, ограден с ров и ще посетим храма Ват Чеди Лоанг (Wat Chedi Luang – Храма на голямата ступа) с впечатляваща ступа, построена в края на 14 век.

 Изкачване към хълма с изглед към града, за да стигнем до най-красивия и най-значим храм – 600-годишният Ват Пра Тат Дои Сутхеп (Wat Phra That Doi Suthep), който се намира на около 1060 метра над морското равнище. При ясно време, от терасата се открива прекрасна панорамна гледка към целия град. Последното изкачване нагоре по 306 стъпала на стълбището Нага (тайландска митологична змия с глави на дракон) ще си струва! Обяд в местен ресторант. Трансфер и настаняване в хотел Movenpick Suriwongse Chiang Mai  4* (Superior) или подобен. Свободно време за почивка. Нощувка в Чианг Май.

 

3-ти ден - 25.02.2021: Чианг Май – Белият храм – Чианг Рай        закуска, обяд

Закуска. Отпътуване с автобус към Чианг Рай, северен Тайланд (около 4 часа). По пътя ще направим кратка почивка на термалните извори Мае Ка Чан (Mae Kachan Hot Spring) - серия от три разработени горещи извора и гейзери. Водата е с висока концентрация на минерали и сяра. Продължаваме пътуването, за да посетим интригуващия храм Ват Ронг Кхун (Wat Rong Khun) или повече познат на чужденците като Белият храм. Това е съвременен, нетрадиционен храм, собственост на тайландския художник Чалермчай Коситпипат (Chalermchai Kositpipat), който го проектира, конструира и отваря за посетители през 1997 г. Обяд в местен ресторант. Трансфер и настаняване в х-л Diamond Park Inn Chiang Rai (Superior) или подобен. Нощувка в Чианг Рай.

 

4-ти ден  - 26.02.2021: Чианг Рай – Златният триъгълник – Чианг Май  закуска, обяд

След закуска, напускане хотела и отпътуване към "Златния триъгълник", за да посетим мястото, където се събират границите на три държави - Лаос, Мианмар и Тайланд. С дървени лодки ще плаваме по река Меконг, наслаждавайки се на живописните гледки на границата между три държави, за да достигнем до остров Дон Сао на територията на Лаос. Ще се запознаем с живота на племето на "жените жирафи". След това ще посетим музея на опиума, където е показана технологията на производството му. Опиумът е бил основен поминък на населението в Северен Тайланд до 1956 г., когато е въведена забрана за производството и търговията му. Обяд в местен ресторант. Трансфер до Чианг Май. Нощувка в Чианг Май.

 

5-ти ден  - 27.02.2021: Чианг Май – сити тур                                         закуска, обяд

След закуска, ще се отправим на юг от Чианг Май, към най-високата точка на Тайланд – Национален парк Интанон (Inthanon National Park). Първата спирка е най-високото място, следва разходка около Angkha Nature Trail. Ще продължим към пагодите близнаци в чест на рождените дни на краля и кралицата на Тайланд и пазара на хълмовото племе, където се продават местни продукти, плодове, зеленчуци и др. собствено производство. След обяд в местен ресторант, ще посетим селището Mae Klang Luang, откъдето се открива атрактивна панорамна гледка към оризищата и ще опитате местно кафе. Последната спирка е Wachiratarn Waterfall – вторият голям водопад. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Чианг Май.

 

6-ти ден  - 28.02.2021: Чианг Май – полет за Мандалей                                                   закуска

Закуска. Свободно време. Напускане на хотела в 12:00 часа. Трансфер до летището за полет до Мандалей – културната столица на Мианмар. След пристигане, посрещане от представител на местната фирма партньор, трансфер и настаняване в хотел Eastern Palace Hotel 4* (Deluxe) или подобен. Нощувка в Мандалей.

 

7-ми ден  - 01.03.2021: Мандалей - Мингун - Мандалей                           закуска, обяд

След закуска, ще направим кратко пътуване до река Иравади, за да посетим пагодата Мингун (Mingun Рagoda), която има най-голямата в света запазена цяла камбана, наречена Mingun Bell. От другата страна на пътя можете да посетите будистки старчески дом за възрастни хора без семейства, които винаги се радват на дарения (даренията са за собствена сметка). Обяд в местен ресторант.

Следобед ще посетим пагодата Махамуни (Mahamuni Рagoda), където се намира един от най-почитаните образи на Буда. Продължаваме обиколката в Мианмар с посещение на пагодата Кутодао (Kuthodaw Pagoda), известна като "най-голямата книга в света", заради 729-те мраморни плочи с будистки писания в нея. Следва манастирът Швенанда (Shwenandaw Monastery) - много фино изваяна дървена манастирска сграда, единствената останала сграда от Кралския дворец, построен от крал Миндом в началото на 19 век. Тази грандиозна тикова сграда е известна със своята изящна дърворезба. Ще завършим деня на върха на хълма Мандалей, за да се насладим на великолепната гледка към града и река Иравади. Нощувка в Мандалей.

 

8-ми ден  - 02.03.2021: Амарапура - Ава (Innwa or AVA) - Сагайнг        закуска, обяд

Закуска. Отпътуване към Амарапура – бивша столица, чието име означава „Град на безсмъртието”. Ще посетим цех за тъкане на коприна, където се произвеждат изящни ръчно изработени изделия. Продължаваме към манастира Махагандайон (Mahagandayon monastery) – най-големият манастир в страната, където живеят над хиляда монаси. Следва Ава – столица на Мианмар преди Амарапура. Ще се качим на файтони с коне, за да ни отведат до Bagaya Kyaung Monastery – прекрасен манастир от тиково дърво, манастира Maha Aungmye Bonzan (изграден от покрита с мазилка тухла, кралски манастирски храм) и Nanmyin – наклонената наблюдателна кула на Ава. Обяд в местен ресторант, след което отпътуваме към Сагайнг (Sagaing), преминавайки по мост над река Иравади и ще продължим към хълма Sagaing Hill. Неизброими бяло-златни ступи са акцентите на Сагайнг. В района има невероятно количество пагоди и манастири, всички боядисани в бяло. Той се счита за религиозен център в Мианмар и е дом на над 3000 монаси и 100 центъра за медитация. Ще посетим пагоди като Swan OoPon Nya Shin и U Min Thone Sae. Ще посетим и местния пазар на Сагайнг – типичен бирмански пазар, който малко туристи посещават. Тук ще намерите множество артикули, включително ръчно изработени изделия от керамика, сребро и др. Ще спрем и в малко грънчарско селище, където ще видим процеса на изработка на вездесъщите водни делви, разпространени в цял Мианмар. Продължаваме обиколката, за да завършим деня с великолепния тиков мост У Беин (U Bein Bridge), който е на повече от 200 години и е най-дългият тиков мост в света - 1,2 км. Насладете се на разходка по моста и приказни гледки към околните ферми и потоци. Завръщане в хотела. Нощувка в Мандалей.

 

9-ти ден - 03.03.2021: Мандалей – полет до Баган                                  закуска Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Баган, разположен на брега на река Иравади, която е дом и място с най-голямата концентрация на будистки храмове и пагоди, ступи и руини, множество от които датират от IX-ти и XII век. При пристигане в Баган, посрещане от местен екскурзовод и трансфер до Bagan Umbra Hotel 3* (Deluxe). Нощувка в Баган.

 

10-ти ден – 04.03.2021: Баган – обиколка на храмове                          закуска, обяд

Закуска. Днес ще разгледаме забележителностите на една от най-популярните археологически дестинации в Азия. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столица на древното царство Баган. По време на просперитета на царството, в Баган са построени няколко хиляди будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2000 оцеляват и до днес. Ще посетим някои от най-интересните храмове, като започнем от златната пагода Швезигон (Shwezigon) – първообразът, построен в Мианмарски стил през 1087 година. Нейната златна ступа е символ на града, а самата пагода е духовен център на жителите на Баган. Построена е през 1087 година. След това ще посетим храма Уетки-ин Губяукки (Gubyaukgyi @ Wetkyi-Inn Village) - пещерен храм с изключителни стенописи и елегантния храм Htilominlo Temple, известен със своите фини дърворезби и декорации от пясъчник. Обяд в местен ресторант. След това ще посетим традиционна работилница за лакирани изделия, за да видим продукцията на един от най-известните занаяти в Мианмар. Ще продължим към Ананда (Ananda Pagoda) – архитектурен шедьовър и една от най-красивите, големи и запазени пагоди на Баган. Ананда притежава две уникални статуи на Буда, чиито изражения сякаш се променят, в зависимост от разстоянието, от което се гледа към тях. От тук ще посетим Thatbyinnyu – най-високия храм в Баган, масивния тухлен храм от по-късния период Dhammayangyi Pahto Temple и Sulamani Temple. Привечер, ще бъдем на едно от идеалните за наблюдение места, избрано от нашия екскурзовод, за да се насладим на незабравимия залез над равнините от горната тераса на един от храмовете. Нощувка в Баган.

 

В един от дните в Баган – полет с балон над Баган (по желание, срещу доп. заплащане)

Цена: 320 евро (пакет стандарт)

Забележка: При неблагоприятни метеорологични условия, полетите могат да бъдат отменени!

 

11-ти ден  - 05.03.2021: Баган – полет за Янгон – сити тур                     закуска, обяд

Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището за полет до Янгон, по-рано известен като Рангун (Rangoon), сравнително спокоен и очарователен град. Посрещане от местния екскурзовод при пристигане, трансфер и настаняване в Hotel Grand United Ahlone 3* (Superior) или подобен. Обяд в местен ресторант. Ще направим обиколен тур в центъра на града, където ще видим различни исторически и колониални сгради. Първо ще посетим пагодата Сюле (Sule Pagoda) 2200-годишен храм в сърцето на града, заобиколен от правителствени сгради и търговски център. След това ще преминем по пътя към парк Махабандола, където се намира паметникът на независимостта – голям обелиск, охраняван от статуи на митични лъвове. Продължаваме обиколката, преминавайки през кметството, индийския квартал, китайския квартал. Последната ни спирка ще е пагодата Шведагон (Shwedagon Pagoda), която е едно от чудесата на света. Наричана е още „Златната пагода”, построена е преди 2500 години и се издига на 100 метра височина. Това светилище съхранява реликви реликви на Буда и е място, където се срещат отдадени будисти, които медитират и се молят. Ще станем свидетели на спиращи дъха гледки към златната ступа от тази удобна позиция. Нощувка в Янгон.

 

12-ти ден – 06.03.2021: Янгон – Танлин – късно отпътуване        закуска, вечеря

След закуска в хотела, ще избягаме от блясъка и шума на Янгон до малкото провинциално градче Thanlyin и Kyauktan, точно отвъд реката от Янгон. Танлин е релаксиращо място за разходки, със засенчени улици. Първата ни спирка е пагодата Kyaik-khauk. След това ще посетим пазара, където можете да видите местните търговци и живота на обикновените бирманци. Ще продължим на югоизток от Танлин, за да посетим Yele Pagoda, която е искрящ плаващ храм, прилепнал към реката. Ще хванем някой от местните фериботни кораби, за да стигнем до острова. След като разгледаме пагодата Йеле, ще се върнем за освежаване в хотела в Янгон, където имаме късно напускане. Освобождаване на хотела до 18:00 часа. Вечеря в местен ресторант. Трансфер до летището на Янгон.

 

13-ти ден  – 07.03.2021: полет Янгон – Доха - София

В 01:05 ч. - полет за София през Доха. Каца в Доха в 05:15 часа, излита в 07:10 ч. Пристига в София на Терминал 2 в 11:25 часа.


Пакетна цена:  2740 евро / 5359 лева на човек в двойна стаяХотели по програмата или подобни:

 

City

Hotel

Chiang Mai 

Movenpick Suringwonse Chiang Mai – 4*

(Superior)

Chiang Rai

Diamond Park Inn Chiang Rai

(Superior)

Mandalay

Eastern Palace Hotel – 4*

(Deluxe)

Bagan

Bagan Umbra Hotel

(Deluxe)

Yangon

Hotel Grand United Ahlone

(Superior)

 

СЧИТАНО ОТ 02.09.2020Г. ЗА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ ПЪТУВАНИЯ В ПЕРИОДА ДО  30.04.2021Г. СА ВКЛЮЧЕНИ ДОПЪЛНИТЕЛНО В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ И:

Ø Медицинската застраховка, ще включва риск COVID 19 в случай на заболяване в чужбина и покриване на лечението на място.

Ø Застраховка «Отмяна на пътуване»  за сумата дължима по договора. ( Полицата се предоставя на клиентите 45 дни преди датата на отпътуване, тъй-като преди този срок няма неустойки. За записали се при по-малко от 30 дни преди датата на отпътуване, застраховката се сключва в деня на резервацията или най-късно до 3 дни след това. )

 УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ, ВАЛИДНИ ЗА ВСИЧКИ ПАКЕТНИ ПРОГРАМИ:

Ø Офертата важи при минимум 20 туристи.

Ø Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.

Ø Пакетната цена е калкулирана курс 1,75 лв. за 1щатски долар към 01.08.2019 . При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Ø Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване.

Ø Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Ø Депозит при записване в размер на 200 лева.

Ø Втори депозит в размер на 800 лева до 45 дни преди заминаване.

Ø Доплащане до 30 дни преди заминаване.

АНУЛАЦИИ ПО ВСИЧКИ ПАКЕТНИ ПРОГРАМИ:

Ø До 45 дни преди заминаване – без неустойка

Ø От 45 ден до 30 ден от датата на заминаване в размер на 1000 лева

Ø От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

Ø Смяна на име до 10 дни без неустойка

 АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКИ И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

Ø При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

Ø При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистънс“.

Ø При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

 Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Ø Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ø Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

Ø Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Какво не покрива застраховката?

Ø Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;

Ø Опит за самоубийство или самоубийство;

Ø Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;

Ø Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;

Ø Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

Ø За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

Новите условия влизат в сила от 02.09.2020г., и отменят всички общи условия на записване и анулации изпращани до момента в програмите, като същите ще бъдат поетапно обновени, където е нужно.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

 

 

Необходими документи за визи:

За Тайланд:

 • паспорт
 • визов формуляр за туристическа виза за Тайланд
 • 2 цветни снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см

 

За Мианмар:

 • цветно сканирано копие от паспорта
 • визов формуляр за туристическа виза за Мианмар
 • 1 дигитална снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см

 

Важно: Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях  да бъдат положени входните визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.

Допълнителна информация:
Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване в Тайланд и Мианмар.

Използвани транспортни средства:

самолет; автобус; ферибот; лодка; файтон

За да се гарантира наличието на свободни балони за Полет с балон над Баган по време на престоя Ви, препоръчваме екскурзията да се резервира и предплати от тук предварително

Забележка: * При издадени самолетни билети за вътрешните полети, сумата за издадените билети не се възстановява!

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 00088141/13062010010191 на ЗК „Лев Инс”АД

”Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)””Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)””Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)””Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)””Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)””Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)””Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)””Екскурзия в северен ТАЙЛАНД + Златния триъгълник и МИАНМАР (Бирма)”

програма, препоръчана от експерта

LOGO

+359 2465 0565

София 1000 ул. Веслец 13, офис 6

[email protected]

Детайли по програмата

  ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
 • Азия - Тайланд - Чианг Май
 • Азия - Тайланд - Чианг Рай
 • Азия - Мианмар - Баган
 • Азия - Мианмар - Янгон
 • Азия - Мианмар - Мандалай
  Дати и Цени:
 • от 23-02-2021 до 07-03-2021 на човек в двойна стая с цени от € 2740.00
  Друга информация:

Цената включва

 • самолетен билет София - Доха – Чианг Май с включени летищни такси и багаж
 • самолетен билет Янгон - Доха – София с включени летищни такси и багаж
 • самолетен билет Чианг Май - Мандалей с включени летищни такси и багаж
 • самолетен билет Мандалей - Баган с включени летищни такси и багаж
 • самолетен билет Баган - Янгон с включени летищни такси и багаж
 • 10 нощувки със закуски, съгласно програмата:
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Чианг Май
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в Чианг Рай
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* Мандалей
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Баган
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Янгон
 • късно напускане на хотела в Янгон до 18:00 часа, в последния ден преди полета
 • 8 обяда в местни ресторанти, съгласно програмата
 • 1 вечеря в местен ресторант в Янгон
 • всички посещения, трансфери и екскурзии, описани в програмата
 • входни такси за посещаваните обекти по програмата
 • разходки с лодки, съгласно програмата
 • индивидуална моторна лодка за посещение на Мингун
 • файтони в Ава
 • вода по време на дните с екскурзии
 • екскурзоводско обслужване от местни екскурзоводи (на английски език) във всички градове в Тайланд и Мианмар
 • водач от България по време на цялото пътуване, който ще помага при превода
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 20 000 евро ( включваща COVID-19)  ;

Цената не включва

 • туристическа виза за Тайланд – 70 лева (ТО съдейства за издаването ѝ в България)
 • туристическа виза за Мианмар – 90 лева (ТО съдейства за издаването ѝ онлайн)
 • бакшиши за екскурзоводите и шофьорите (5 долара на ден)
 • разходи от лично естество
 • напитки по време на обядите и вечерите и други хранения, неупоменати в програмата
 • други услуги или допълнителни мероприятия, неупоменати в програмата
 • застраховка "Отмяна на пътуване". Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНИ
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Галерия

Още вълнуващи предложения

Екскурзия до Малдивите с Луксутур. 6 нощувки/ 9 дни на цени от 1490 Ерво. Представител на туроператора на български език.

€ 1490.00

Великден и Майски празници на Малдивите с Луксутур! Директен чартър за 10 дни/7 нощувки. Посрещане на място на Малдиви на английски език. Медицинск...

€ 1399.00

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

tui smaylo_logo no_strapline dubai UAE-BW