+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Изживейте неповторимо приключение в Намибия с Луксутур! 12 дни / 9 нощувки на цена от 4620 Евро. Разходка с катамаран oт Уолфиш Бей в търсене на Голямата Морска Петорка.
ЕКСКУРЗИЯ ДО НАМИБИЯ
Приключението на живота!
 
Маршрут:
София – Мюнхен – Виндхук – Пустинята Калахари –Пустинята Намиб – Дюна № 45 - Сосусвлей – Дедвлей – каньонът Сесрием – Свакопмунд – Солитър – круиз от Уолфиш Бей – Етоша Национален Парк – Виндхук - Мюнхен – София
 
Период на пътуване:
20.05.2025 -31.05.2025
12 дни/ 9 нощувки
 
„Земя на контраст и драматична красота - излъчваща вечна привлекателност. Вдъхващи страхопочитание пейзажи, съчетани с неопитомена дива природа - вашата бутикова дестинация в списъка ви за пътуване.“
В югозападна Африка се намира земя на завладяващо очарование. Земя за тези, които се покланят на светилището на Африка в най-блестящия му, но и в най-нетрадиционния му вид. Това е Намибия.
Описвана от бушмените като „Душата на света“, Намибия е груба, естествена, eмоционална и освобождаваща. Въпреки че природните сили са били свирепи и непримирими, те са били и щедри. В този котел от топлина и безмилостна сила Бог е създал пейзажи, които могат да се сравнят по красота само с най-изящните диаманти, открити тук. Представете си огромни платна, необуздани от ограниченията на човека, пръскащи цветни откъсвания на монументалните, звездообразни дюни на пустинята Намиб и сюрреалистичния Deadvlei в стил Салвадор Дали, с неговите бели глинени тигани, червени дюни и синьо небе. Вдъхващите страхопочитание планински вериги на някои от последните истински диви райони в Дамараленд и запуснатата, брулена от вятъра скелетна брегова линия. Както цяла Африка, Намибия има изобилие от диви животни в националните си паркове, както и големи участъци земя, които са неоградени и неограничени за преминаване на дивата природа. Голяма част от тази земя е предоставена на местните общности, както и на много частни фермери, които са обединени в местни природни резервати. Намибия също има най-богатата сукулентна флора в света, приютяваща около една трета от приблизително 10 000 сукулентни вида. Тя е смесица от гледки, звуци, аромати, вкусове и емоции в изобилие, които просто чакат да бъдат изпитани.
Намибия е дом на прословутото Крайбрежие на скелетите, тази изоставена и неравна брегова ивица по протежение на Атлантическия океан. Именно тук намираме пустинята Намиб, най-старата пустиня в света и обект на световното наследство, откъдето страната получава името си. Източните пространства са доминирани от пустинята Калахари; централните планини са известни с дивата си природа и Националния парк Етоша. Каоколенд и Дамараленд са местата, където откриваме някои от най-драматичните пейзажи, уникално адаптираните пустинни животни и гордите хора Овахимба - последните полуномадски народи. И за капак – контрастът на буйната горска растителност на района Замбези, част от трансграничния национален парк KAZA.
Подобно на диамантите, добивани тук, Намибия е истински скъпоценен камък, който чака да бъде открит.
 

Ден 01/ 20.05.2025 София – Мюнхен

Ще се срещнем на Международно летище София, Терминал 2 в 10:55 ч. за полет към Мюнхен в 13:55 ч. Пристигаме в Мюнхен в 13:55 ч. и свързващ полет за Виндхук в 21:45ч.

Ден 02/ 21.05.2025 Мюнхен – Виндхук, Намибия – Калахаривечеря

Пристигаме в 07:20 ч. на Международно летище Hosea Kutako.

Wa lalapo! Wa penuka nawa? Добър ден! Добре дошли в Намибия!

При пристигане на международното летище ще бъдем посрещнати от шофьор/ екскурзовод на партниращата намибийска агенция и след като се финализират формалностите, ще отпътуваме на около 42 км. към столицата Виндхук - оживен метрополис, с отличителен немски привкус, чието име в превод означава „ветровит ъгъл“. Първото селище възниква около воден източник през 1840 г., но след много битки и войни е разрушено. Градът е издигнат за втори път през 1890 г., когато страната е колонизирана от Германия.

Отпътуваме от Виндхук за пустинята Калахари, където ще пренощуваме в пустинния лодж Kalahari Anib Lodge, разположен върху фосилизирани дюни.

Няма нищо по-добро от това да усетим червените пясъци на Калахари под краката си, така че поемаме по пътеките около лоджа, като държим очите си отворени за срещи с газели, зебри и антилопи гну, възползвайки се от шанса да вдъхнем енергията на този отличителен район на Източна Намибия.

Най-доброто време да се насладим на цветовете на Калахари е, когато в късния следобед слънцето залезе и освети пясъка, сякаш свети от вътрешен огън. Тогава чувството, което ви обзема е, че Земята  спира опиянена от магията на Калахари. Именно тогава, потапяйки се в прегръдката на пустинята ще разгледаме парка Gondwana Kalahari и неговите червени дюни.

Вечеря и нощувка в Kalahari Anib Lodge.

 

Ден 03/ 22.05.2025 пустинята Намиб / закуска и вечеря

Тази сутрин след закуска отпътуваме към най-старата пустиня на земята - пустинята Намиб, оформила се преди около 55 млн. години, под влиянието на студентото Бенгелско течение на Атлантическия океан.

Избрахме уникалния лодж The Desert Grace Gondwana Collection Namibia за нашата нощувка в пустинята Намиб. Открит през 2018 г., това е първият лодж в Гондвана, който е изцяло построена с помощта на торби с пясък вместо тухли. The Desert Grace излъчва блясъка на 50-те с обмислени и красиво подбрани щрихи, отдавайки почит на всичко, което е намибийско. Всяка от стаите разполага със собствен басейн, както и, в допълнение към вътрешните и външни душове с изглед към необятния пейзаж.

След като се настаним, ще имаме време да се освежим, преди да се присъединим към Следобедната разходка с джип по залез слънце ( по избор, срещу допълнително заплащане от 65 евро на човек), където нашият рейнджър ще ни разкаже повече за района и уникалната дива природа, която може да се види тук.

Естествено, никое пътуване не може да бъде завършено без задължителния розов залез! В Намибия всичко е свързано с невероятните залези и тази вечер няма да е по-различно. А загледни как звездите изгряват над най-старата пустиня в света, ще имаме възможност да чуем как звучи истинската тишина.

Вечеря и нощувка в The Desert Grace Gondwana Collection Namibia.

 

Ден 04/ 23.05.2025  Сосусвлей – Дедвлей – каньонът Сесрием / закуска и вечеря

Закуска.

Тази сутрин изисква ранен старт, за да се възползваме максимално от деня. Преди изгрев тръгваме към Сесрием, вход към дюните Сосусвлей.

Входът се отваря при изгрев слънце и това е най-доброто време, в което можем да станем свидетели как драматичните цветове на дюните се променят, докато слънцето изгрява. Пътуването до сърцето на Сосусвлей е около 60 километра и по пътя ще видим Дюна № 45, една от най-големите дюни. Нарича се така, защото се намира на 45-ия километър от каньона Сесрием. Освен това тук ще имаме възможност да се изкачим по дюните и да направим най-хубавите си фотосесии.

Ще затаим дъх пред Big Daddy - най-високата дюна в района на Сосусвлей. Тази великолепна дюна е разположена между Сосусвлей и Дедвлей и се издига на 325 метра височина. Запасени с достатъчно вода можем да се изкачим до върха на Big Daddy, където можем да погледнем надолу към сюрреалистичния пейзаж от изсъхнали акациеви дървета на Мъртвото плато.

Заедно с нашия водач ще изследваме красотата на Дедвлей – Мъртвото плато – една от най-интересните и вдъхновяващи гледки на света.

Считани за едни от най-високите дюни в света, дори надминаващи тези на Сахара, тези монументално високи дюни във формата на звезда са желана дестинация за фотографи и художници. Топлият нюанс на пясъка контрастира с ослепително белите повърхности на „глинените тигани“ в околните райони. Цветовете постоянно се променят с изгрева на слънцето от наситено кайсиево до топло червено и всички нюанси между тях.

„Влей“ е дума на африкаанс за типичните плата в южната част на Африка, заливани от вода – нещо средно между езеро и блато. „Дед“ на английски означава мъртъв, а „сосус“ на езика на племената нама означава „без изход“.

Невероятно, но към суровите условия на намибийската пустиня са се приспособили бръмбари, пустинни плъхове, щрауси, антилопите орикс, някои растения. Повечето от видовете са ендемични, адаптирани към специфичните условия на Намиб, едно от които е нара – уникално растение, виреещо в Сосусвлей, чиято вътрешност е много вкусна, а за местните от племето топнаара то е най-важното в живота им и е елемент от фолклора им.

Връщайки се от Сосусвлей, ще посетим каньона Сесрием - образувал се под въздействието на неголямата река Цаучаб, за която се твърди, че преди хиляди години се е вливала в Атлантическия океан. Но с настъпването на дюните от пустинята Намиб тя постепенно се затлачила, за да се стигне до сегашното положение, когато се губи някъде из платото Сосусвлей. Вековната работа на вятъра и водата е създала този каньон, който е еднокилометров планински процеп в скалите с дълбочина до четиридесет метра. В сезона на дъждовете в дъното на каньона се образува езеро.

**Възможност за панорамен полет над необятната пустиня, която „целува“ океана. Цената е около 220 евро на човек в зависимост от броя участници.

Следобяд – свободно време край басейна за допълнителни активности по избор:

 1. Разходка с електрически велосипеди ( сутрин или следобед). Цена: 45 евро на човек;
 2. Екскурзия за смели сърца: Scorpion Night Walk. Цена 30 евро на човек;

Вечеря и нощувка в The Desert Grace Gondwana Collection Namibia.

Ден 05/ 24.05.2025  

Сосусвлей – Свакопмунд (315 км.) – Солитър / закуска и вечеря

След пълноценната нощна почивка и нашата питателна закуска пътуването продължава, този път към студеното атлантическо крайбрежие и най-добрия ваканционен град на Намибия, Свакопмунд. Пътуването ни ще ни отведе през пустинното селище Солитър ( интерсно е, че името му означава две неща - "Диамант" или "Самота"), важна спирка по пътя към древните дюни на Сосусвлей, тъй като осигурява единствената бензиностанция, универсален магазин и пощенска станция между Сосусвлей и Уолвис Бей. В него има малък бар, известен с ябълковия си пай, за който се казва, че е най-вкусният в Намибия. Оттук се открива красива гледка към непокътнатата природа на грандиозната пустиня Намиб.

Тук може да видите и прочутото гробище за автомобили, сред които има и някои редки винтидж модели, сред пясъците на пустинята. Всичко това създава усещането, че сте попаднали на филмовата площадка на следващия хитов уъестърн филм, а не в действителност съществуващ град.

Лагуната на Уолвис Бей е рай за морските птици, включително ярки ята фламинго, големи пеликани и лъскави черни корморани.

Със своите улици с палми и крайбрежна алея Свакопмунд се счита за най-красивия град в Намибия. По суша градът е заобиколен от пустинята Намиб и Брега на скелетите. Заради хладното течение тук цари мек климат и го наричат „най-южния курорт на Северно море“. Целогодишните дневни температури са между 15°C – 25°C. Градът привлича с величествените и необикновени пейзажи на пустинята Намиб, съхранената атмосфера от колониални времена и кухнята, в която традиционните немски ястия се приготвят с африкански продукти. Отлична възможност да изпием следобедното си кафе заедно с парче печен чийзкейк или декадентски Schwarzwälder Kirschtorte.

Вечеря в местен ресторант.

Нощувка в Swakopmund Hotel. Със своите ресторанти, барове, лоби-салон, тераси с изглед към морето, плажни павилиони и модерен конферентен и банкетен център, хотелът е сам по себе си своеобразен епицентър за всички посетители и жители на Свакопмунд.

Ден 05/ 25.05.2025  Катамаран круиз от Уолфиш Бей / закуска и вечеря

Ранна закуска в хотела.

След като закусим рано сутринта, заедно с нашия водач се отправяме към брега на Уолфиш Бей, за круиз с катамаран за наблюдаване на делфини, морски котки (вид ушат тюлен), китове, пеликани, фламинго.

Отплаваме от брега на Уолфиш Бей в търсене на Морската Голяма Петорка.

Ще ни радват делфините, плуващи заедно с нашия ветроходен катамаран, тюлени, играещи наоколо, слънчеви риби, споделящи тайните на дълбините, и срамежливи Кожести костенурки, изплуващи на повърхността.

През сезона Гърбатият и Южният гладък кит се навъртат наоколо. Как по-добре да завършите една перфектна сутрин, ако не със стриди и пенливо вино, последвани от плата със апетитни закуски, кафе, чай и сладкиши, докато спокойно плавате по южноатлантическото крайбрежие на Намибия.

След плаването с катамарана е предвидено свободно време за обяд (заплаща се самостоятелно), след което екскурзоводът ще ни отведе до лагуната на Уолфиш Бей, за да потърсим и заснемем неверояно красивите ята фламинго, или може да се върнем в Свакопмунд за малка обиколка на града ( в зависимост от нашето желание).

Вечеря в местен ресторант.

Нощувка в Swakopmund Hotel.

 

Ден 07 и Ден 08/ 26-27.05.2025  Етоша – раят на дивите животни / закуска и вечеря

Етоша Национален парк - Etosha Safari Lodge

Закуска.

Рано сутринта тръгваме към Национален парк Етоша – раят на дивите животни, за едно от най-уникалните сафари преживявания в Африка. Той е разположен на 130 км. от границата с Ангола, в северната полуизсъхнала савана, на площ, десет пъти по-голяма от Люксембург и е третият по големина природен резерват в света.

В зависимост от времето на пристигане, ще можем да влезем в парка този следобед и да проведем първото си сафари. Паркът затваря малко преди залез слънце.

Според някои етимолози името на парка Етоша означава „голямо бяло място“ на езика на местното племе Овамбо. На езика Heillom (един от местните диалекти) соленото езеро се е наричало Khubus, което означава „напълно голо, бяло място с много прах“. Това място се нарича още Чумс. Това се дължи на звука, създаван от човешките крака при ходене по изсъхналото дъно на соленото блато.

Някога на мястото, на което днес се намира Етоша, е имало огромен воден басейн, обхващащ цялата делта на Окаванго в Ботсвана и множество малки и големи езера, оформяйки най-голямото в световен мащаб езеро. Още преди милиони години обаче реките, които са го захранвали са пресъхнали поради климатичните промени. По този начин се оформила котловината Етоша.

По-късно днес ще посетим селцето Омапаха, в близост до Етоша Юг, което е дом на коренното племе Химба, смятано за последният полуномадски народ на Намибия. Първите заселвания на хората от Химба могат да бъдат проследени до началото на 16-ти век, когато те пресичат границата с Ангола и избират днешно Кунене за своя нова родина. По онова време думата химба не съществува, защото те все още не са се отделили от племето хереро. В края на 19-ти век Намибия е поразена от безмилостна епидемия по добитъка. Повечето от добитъка, от който племето хереро зависи, загива, което води до разделение в племето. Една част от него се премества на юг и започва да изследва различни региони, за да увеличи шансовете си за оцеляване, а някои членове остават.Така се появява идентичността на Химба. В свободен превод от езика Otjiherero думата Himba означава просяк. Защо са наследили това донякъде унизително име? Останали без добитък след епидемията, те обикаляли необятното Кунене, молейки за помощ други племена.

Хората Химба от северната част на страната са известни с това, че живеят в хармония с природата и по законите на своите предци. Химба са гордо племе, останало непроменено от цивилизацията, което се наблюдава в тяхното облекло, храна, занаяти, търговия, начина им на общуване и жилищата, подобни на тези от каменната ера. Жените извършват трудоемката работа като носене на вода, изграждането на домове от мопаново дърво със смес от червена глинена почва и кравешки тор, събиране на дърва за огрев, готвене на храна и изработка на дрехи и бижута. Мъжете се грижат за добитъка, земеделието, клането на животни и политиката. Химба са известни със своите традиционни прически и оцветена кожа – за жените в червен цвят, за мъжете в черен. Кремът с червена охра, с който са известни Химба, се прави чрез начукване на охра (хематит) на малки парчета. След това фрагментите се смесват с масло, леко се загряват с дим и се нанасят върху кожата. Основната причина за червената охра е, че помага срещу изгарящата слънчева радиация, като същевременно поддържа кожата чиста и влажна и до известна степен блокира растежа на космите по тялото. Върху главата на жената се прави така наречената корона на Химба: Ерембе. Тази корона се прави от говежда или козя кожа и се поставя на главата, когато момичето достигне пубертета. Червената охра обаче се поставя, когато момичетата са достатъчно големи, за да се грижат за хигиената.

Подрастващите момчета имат една сплетена плитка, а момичетата – многобройни плитки, покрити с паста. Една от най-важните традиции на Химба е техният свещен огън „окуруво“. Винаги запален, той представя предците на селяните, които действат като посредници при бога на Химба Мукуру. При посещение е важно никой да не се разхожда в свещената зона между дома на вожда и огъня.

Важно: Омапаха не е село създадено с комерсиална цел за туристи. То е културен обмен, при който хората от други страни могат да научат за тези невероятни номадски племена, преди тяхното наследство да бъде изгубено завинаги поради факта, че западният свят се развива със скоростта на светлината.

В момента хората в селото се грижат за 15 деца сираци. Средствата, генерирани от тези обиколки, се използват за грижата за тях и семействата в селото, които отговарят за грижите за сираците.

На следващия ден (27.05.2025) след закуска,  отново влизаме в парка, посещавайки различни водоеми, в търсене на диви животни.

Национален парк Етоша е наречен най-големият резерват за диви животни в Намибия и е обявен за природен резерват през 1907 г., а Национален парк става едва през 1958 г. Окончателните граници на парка са определени през 1970 г. Площта на парка сега е около 22 000 км2, от които 23% (приблизително 4800 км2) е заето от соленото езеро Етоша, разположено на височина 1030 метра над морското равнище.

„Тиганът“ Етоша е голям солен тиган , образуващ част от басейна Калахари в северната част на Намибия . Това е хралупа в земята, в която може да се събира вода или в която остава натрупване на сол, след като водата се изпари. Дългото 120 километра (75 мили) сухо езерно корито и околностите му са защитени като Национален парк Етоша , вторият по големина парк за диви животни в Намибия, обхващащ 22 270 km 2 . Тиганът е предимно сух, но след силен дъжд ще придобие тънък слой вода, който е силно осолен от минералните отлагания по повърхността.

Дивата природа, която заобикаля тази сурова земя, се е адаптирала към нейните сухи условия и всички животни разчитат на многобройни водоеми, които са осеяни из целия резерват, някои създадени от човека, други естествени. Национален парк Етоша има редица лагери за почивка, които имат водоеми. Голямото богатство на дивата природа на парка включва над сто вида бозайници, включително слонове, лъвове, гепарди, леопарди, черни носорози, сини антилопи гну, жирафи, равнинни зебри и рядката черноноса импала, дамара дик-дик и 340 различни видове птици. Гостите на парка могат да записват наблюденията си в „Голямата книга” на рецепцията на всички останали лагери. Така се показва къде са били наблюдавани диви животни и миграции в конкретен ден.

Вечери включени и в двата дни.

Нощувка в Etosha Safari Lodge

Ден 09/ 28.05.2025

Етоша Изток – Mokuti Etosha Lodge / закуска и вечеря

След закуска нашият екскурзовод ще ни отведе към североизточната страна на Национален парк Етоша, където ще прекараме деня.

Настаняване в Mokuti Etosha Lodge

На Източната порта на Етоша - портата Von Lindequist, близо до историческия форт Намутони, в гората мопане, се намира Mokuti Etosha Lodge, флагман на намибийското сафари гостоприемство. Очарователни сламени сгради в класически сафари стил са сгушени сред огромни местни градини, придаващи достоверност на името „Мокути“, което на Овамбо означава „в гората“. Мокути е разположен в собствен частен природен резерват от 4 000 хектара. Всичко тук има история и причина, от сградите до различните дейности и преживявания. Тази преосмислена Африка капсулира естествена африканска сафари среда, която е позната, но и различна по уникален, автентичен и топъл начин.

Вечеря и нощувка в Mokuti Etosha Lodge.

 

Ден 10/ 29.05.2025 Етоша Изток – Виндхук ( 529 км.)  / закуска и вечеря

Закуска.

Напускайки  Националния парк Етоша отпътуваме към столицата Виндхук, която прави впечатление със зеленината си и европейската архитектура.

По маршрута ще посетим занаятчийския пазар за дърворезба в Окаханджа. Тук идват за да продават своите стоки майсторите на дърворезби от цяла североизточна Намибия, които практикуват древните си умения. Може да изберете от голямото разнообразие от ръчно резбовани дървени животни, купи или кутии за бижута.

При пристигане във Виндхук ще бъде направен сити тур на столицата.

Най-големият промишлен и културен център на Намибия, транспортен възел с международно летище, Виндхук е съвременен, космополитен и скъп град, пълен с кафенета, модни бутици, магазини, ресторанти и хотели с нощни клубове, дискотеки и паметници и исторически сгради, напомнящи някогашното немско присъствие в страната.

Във Виндхук има много забележителности около града, които напомнят за колониалната история на страната.

В зависимост от времето на пристигане т.к. този ден предстои дълго пътуване, ще посетим Лютеранската църква (1910 г., известна първоначално като Църквата на мира), строена от архитекта Готлиб Редекер след войните (1904-1908), водени между германците и местните племена койкой, хереро и овамба.

Тинтенпалас ‒ Парламента и Националния Съвет, и Алте Фесте ‒ най-старата сграда във Виндхук, построена през 1890 г. от немските колонизатори на Югозападна Африка като буферна зона между племената Нама и Хереро. Днес в старата крепост се помещава Националният музей.

Настаняване в Movenpick Windhoek.

Вечеря в „Бирарията на Джо“ – най-популярният ресторант във Виндхук. В историята на страната немските колонизатори са оставили значителни следи. Благодарение на тях тук правят отлична бира и се чества празник, подобен на Октоберфест.

Нощувка в Movenpick Windhoek.

 

Ден 11/ 30.05.2025 Виндхук - Мюнхен

Закуска. До обяд освобождаване на стаите и свободно време.

Около 16:00ч трансфер към летището за полет към Мюнхен в 20:40 ч.

 

Ден 12/ 31.05.2025 Мюнхен - София

Пристигаме в Мюнхен в 06:45 ч. В 09:20 ч. е нашия полет за София. Пристигаме на Международното летище в София в 12:10 ч.

 

*Поради географските особености на Намибия, пътуването се осъществява с дълги преходи между градовете и местата за посещение.

Цена на човек при двойно настаняване:

Цена на човек при единично настаняване:

 

4620 евро / 9035 лева

 

 

5000 евро / 9779 лева

 

Полетно разписание:

1  LH1703  София 12:55 Мюнхен 13:55  

2  LH4298  Мюнхен 21:45 Виндхук 07:20  

3  LH4299  Виндхук 20:40 Мюнхен 06:45  

4  LH1702  Мюнхен 09:20 София 12:10

 

 

Условия на записване:

 • Цената е валидна при група от минимум 14 туриста.
 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването.

 

Необходими документи за пътуване:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители, плюс оригинал на акта за раждане и 2 копия;
 • Визата се получава и заплаща при пристигане на летището: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/namibia

 

Визов режим:

 • Визата за Намибия се заплаща на летището 65$.

Медицински изисквания:

 • Задължителни ваксинации не са необходими

 

Условия на заплащане:

 • Депозит в размер на 2000 лева на човек при записване.
 • Доплащане до 45 дни преди отпътуването.
 • Плащането се извършва в брой или по банков път.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата при необходимост.

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • до 90 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА
 • от 89 до 46 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 2000 лева;
 • от 45 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
 • Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

 

Важно:

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 • Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Информация при пътуване до Намибия:

 • Местна валута: Намибийски долар (NAD); 100 NAD = 6.72 USD;
 • Особености на законодателството: Демонстративните прояви на близост между двата пола, както и проявите на хомосексуализъм не се толерират в обществото;
 • Митнически изисквания:
 1. Разрешен е вносът на местна валута до 50 хил. намибийски долара;
 2. Препоръчително е да носите в себе си евро, щатски долари, чекове и кредитни карти, които се приемат почти навсякъде в страната;
 3. Можете да внесете безмитно до 200 къса цигари, 50 пури, 250 гр. тютюн, 1 л. вино и 1л. концентриран алкохол;
 • Бъдете предпазливи при консумацията на пресни плодове и зеленчуци;
 • Консумирайте само бутилирана вода;
 • Снабдете се преди пътуване с необходимите ви лекарства;
 • Внимание! Понякога в парка Етоша се появяват скорпиони;
 • Носете фотокопие на паспорта и личните си документи, а оригиналите оставяйте в сейф на хотела.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052410000201/25.03.24 на ЗК „Лев Инс”АД

Защо в Намибия?!

Привлекателността на Намибия се крие в нейната драматична комбинация от грандиозни пейзажи, емблематични култури и африканска дива природа. Пустинята Намиб е дом на най-високите дюни в света и най-старото пустинно растение, известно на човека. Каньонът на Рибната река е надминат по размер само от Големия каньон, докато 60-тонният метеорит Хоба е най-големият по рода си в световен мащаб. Дивата природа на Намибия е образцова и е дом на Големите 5, макар че, за разлика от зоопарка, не се среща в една област. Голяма част от Намибия попада под общинска земя, където туристът може да взаимодейства с вековни култури като химба, дамара и бушмените. Суакопмунд, вклинен между Атлантическия океан и пустинните дюни и нежно известен като детската площадка на Намибия, е задължителен за приключенски и развлекателни туристи.

СЕЗОННИ АКЦЕНТИ:

Намибия е целогодишна дестинация с над 300 слънчеви дни. Сухите зимни месеци обикновено са по-добри за съзерцание на чистото студено небе - една от най-търсените дестинации за наблюдение на звезди в света. През по-влажните месеци започва зеления сезон, сезонът на отелване и наблюдението на птици, както и впечатляващите ботанически сафарита. Широката гама от национални паркове осигуряват незабравимо преживяване сред дивата природа през цялата година.

ПРИКЛЮЧЕНИЕ:

Присъединете се към експертни рейнджъри в Дамараленд, проследяващи пустинен слон или черен носорог, или изпитайте очарованието на пустинята Намиб от балон с горещ въздух. Разходете се по втория по големина каньон на земята или научете практики за оцеляване от първа ръка от истински бушмени, докато ги следвате в Калахари. Гледайте делфини и други водни животни на круиз с катамаран в Атлантическия океан или се насладете на изживяване с влакче в увеселителен парк с четириколка в дюните на пустинята Намиб. Насладете се на собственото си приключение със самостоятелно шофиране в национални паркове и недокоснати диви зони, срещайки се с културите и наслаждавайки се на свободата на безкрайното пространство.

”Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!””Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!””Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!””Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!””Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!””Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!””Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!””Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!”

€ 4620.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Африка - Намибия - Уолфиш Бей
  • Африка - Намибия - Виндхук
  • Африка - Намибия - Свакопмунд

 • calendar дати и цени
  • от 20-05-2025 до 31-05-2025 на човек в двойна стая с цени от € 4620.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Самолетен билет София – Мюнхен – Виндхук – Мюнхен – София, с редовен полет на Lufthansa, с включени летищни такси, 7 кг. ръчен багаж и 23 кг. чекиран багаж;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • 9 нощувки, 9 закуски и 9 вечери ( 3 от които в местен ресторант );
  • Всички трансфери, екскурзии, сафарита и входни такси за посещаваните обекти:
  • Обзорна обиколка на намибийската столица Виндхук;
  • Посещение на Свакопмунд;
  • Пустинята Намиб, пустинното градче Солитър и емблематичното гробище за автомобили в пустинята;
  • Сосусвлей: Дюна 45, Big daddy, Дедвлей и каньонът Сесрием;
  • разходка с катамаран oт Уолфиш Бей в търсене на Голямата Морска Петорка;
  • Посещение на племето Химба;
  • Сафари при пристигане на 26.05.25 в Национален парк Етоша;
  • Целодневно сафари на 27.05.25 с джипове в Национален парк Етоша;
  • Тур на 28.05.25 из Етоша Изток;
  • 2 бутилки минерална вода на ден/ на човек в автобуса по програмите;
  • 14 местен автобус за трансферите, екскурзиите и сафаритата;
  • Местен екскурзовод на английски език;
  • Водач, който ще придружава групата от България при минимум 10 участника;
  • Медицинска застраховка с асистанс, с покритие 20000 евро, включващо Ковид;
 • цената не включва

  • Виза за Намибия – 65 Заплаща се на място след пристигане.
  • Лични разходи;
  • Непосочените в програмата хранения, напитки по време на хранене, бакшиши за обслужващия персонал в хотела;
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата;
  • Допълнителни екскурзии:
   • Разходка с електрически велосипеди ( сутрин или следобед). Цена: 45 евро на човек;
   • Панорамен полет над необятната пустиня, която „целува“ океана. Цена  220 евро на човек в зависимост от броя участници.
   • Екскурзия за смели сърца: Scorpion Night Walk. Цена 30 евро на човек;
   • Cледобедна разходка по залез с джип: Цена 65 евро на човек ( Ден 03).

  Още вълнуващи предложения

  Кения за ценители! Дати 2025

  11 дни / 8 нощувки

  Найроби, Масай Мара

  Разгледай

  Незабравима Нова година на остров Занзибар

  10 дни / 7 нощувки

  Занзибар Таун

  Разгледай

  Нова Година 2025 на остров Мавриций - Кътче от Рая

  10 дни / 7 нощувки

  Порт Луи

  Разгледай