+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Станете свидетел на славното минало и модерното съвремие на Индия с Луксутур! 10 дни/ 8 нощувки на цена от 1795 Евро. С включена разходка с електрическа рикша и лодка във Варанаси.
ИНДИЯ
Една нация, безброй дестинации. Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!
 
ПРОГРАМА  2024 – ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК + ВАРАНАСИ
 
ДЕЛХИ – ВАРАНАСИ - ДЖАЙПУР – АГРА
 
07 ноември – 16 ноември 2024

 

Ден 1 София – Истанбул – Делхи
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 15.55 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 18.25 ч. Полет за Делхи в 20.50 ч.

Ден 2 Делхи

Кацане в Делхи в 05.15 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела и настаняване. Следобед разглеждане на старата част на Делхи - комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди. След това ще продължим с пазара в Стария Делхи, ще се повозим на „рикша“ през малките алеи на Chandni Chowk и покрай величествената Червена крепост. Най-големият пазар за подправки на едро в Азия, продаващ всички видове подправки, билки, ядки и хранителни продукти като ориз, чай и т.н. Ще преминем през малките алеи на базара Kinaari; пазара за аксесоари за индийско облекло, пазара за сребро. Ще приключим обиколката с рикша на Jama Masjid - спокойствие в сърцето на хаоса на Стария Делхи, най-голямата джамия в столицата, която може да побере умопомрачителните 25 000 души. Вечеря. Нощувка.

 Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal.

Ден 3 Делхи

Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война /това е високо охранявана зона в Делхи и достъпа до пътищата наоколо може да бъде ограничен. Обиколката ще се осъществи спрямо охранителните мерки към дадения момент/. Продължаваме с посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал.

Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Делхи – Варанаси

Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до гарата и отпътуване с влак до Варанаси (около 8 часа). Варанаси – безапелационно автентичен. Поемете дъх.  На път сте да влезете в едно от най-ослепително цветните, безмилостно хаотични и непримиримо недискретни места на земята. Но ако сте готови за това което предстои, това може просто да се окаже любимата ви спирка от всички. Това е един от най-старите постоянно населени градове в света и се смята за един от седемте свещени града на индуизма. Поклонниците идват в гхатите, облицоващи река Ганг, за да измият грехове си в свещените води на реката или да кремират своите близки. Вечерта ще се разходим с електрическа рикша през оживения претъпкан пазар на Варанаси, за да стигнем до река Ганг Гат. Ще станем свидетели на Ганг Аарти. Всяка вечер при залез слънце в Dasaswamedh Ghat се организира сложна церемония Ganga aarti (поклонение на реката) с огън и танци. Водена от група млади пандити (свещеници), церемонията започва с издухване на раковина и продължава с размахване на ароматни пръчици и обикаляне на големи пламтящи лампи, които се открояват драматично на фона на потъмняващото небе. Вечеря. Нощувка.

Ден 5  Варанаси

Рано сутринта ще се разходим с лодка по Ганг, преминавайки през много Гхати и преживяване на живота на Ганг. Всеки Гхат идва със своята цел, може да бъде религиозен, за йога, за кремация, за пране или просто за забавление. Разходката в коридора на храма Kashi Vishwanath ще ни доближи до местните жители и техните вярвания.

С автобуса ще продължим нашата разходка покрай университета Banaras Hindu, отдавна смятан за център за обучение за висококачествено образование създаден през 1916 г и храмът Бхарат Мата, построен през 1918 г., имащ необичайна мраморна релефна карта на Индийския субконтинент.

Връщаме се в хотела, закуска, отпътуване за Сарнат.

Обиколката на Сарнат ще ни отведе до ступата Дамех. Разположена в спокоен парк от манастирски руини с внушителната височина от 34 метра, която бележи мястото, където Буда е изнесъл първата си проповед. Ще разгледаме и Археологическият музей - напълно модернизиран, 100-годишен музей съдържащ древни съкровища като много добре запазената лъвска статуя от 3-ти век пр. н. е. от колоната на Ашока, която е приета за национална емблема на Индия. По пътя обратно във Варанаси, ще направим кратка спирка в център за тъкане на коприна, ще научим за традициите на тъкане във Варанаси, наблюдавайки занаятчии и тъкачи как съживяват красотата на ръчно тъканата коприна.

Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Варанаси - Делхи - Агра

Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до гарата и отпътуване с влак до Варанаси (около 8 часа). Пристигане в Делхи и отпътуване с автобус до Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Агра - Джайпур

Рано сутринта посещение на Тадж Махал по изгрев - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела за закуска. Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „Пиетрадура“.

Отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа). Пристигане в Джайпур. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Джайпур

Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забележителност за посещение от туристите. Вечеря. Нощувка.

Ден 9 Джайпур - Делхи

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км – около 5-6 часа).  Настаняване в хотел.  Вечеря. Нощувка.

Ден 10 Делхи – Истанбул - София

Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч.
Кацане в Истанбул в 11.35 ч. Полет за София в 14.45 ч. Кацане на летище София в 15.05ч.

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

Дете до 11,99 г. настанено с 2-ма възрастни

€ 1795 / 3511 лева

€ 2345 / 4586 лева

€ 1695 / 3315лева

€ 1595 / 3120 лева

Забележка:

 • Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

ВИЗОВ РЕЖИМ 

Необходими документи за издаване на индийска виза:

 • Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител
 • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата. 
 • От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза.

Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офисите ни.

 

ТУРОПЕРАТОРЪТ  ПРЕДОСТАВЯ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАСТРАХОВАНЕ С MONDIAL ASSISTANCE СЪС СЛЕДНИТЕ УСЛОВИЯ:

 • Допълнителни покрития (по желание) по застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – пакет Класик с покритие 50 000 евро и пакет Премиум с покритие 100 000 евро:
- Пакет Класик за лица до 65 год
- Пакет Класик за лица над 66 год
- Пакет Премиум за лица до 65 год
- Пакет Премиум за лица над 66 год

 

Пакет “Премиум” – всеобхватна защита по време на Вашата почивка – освен включеното в пакет “Класик” покрити са и следните рискове:

 • Прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината поради заболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите и разпоредбите на местните власти. 
  • В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващо състояние поради COVID-19, застрахователят ще съдейства за връщането до родината и ще възстанови разходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползвани туристически услуги. 
  • Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или отделно връщане в родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит при записване в размер на 1000 лева
 • Доплащане до 35 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 20 дни преди заминаване

 

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:

 • До 60 дни преди заминаване – размера на депозита
 • От 60 ден до 30 ден от датата на заминаване в размер на 1000 лева
 • От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването
 • Смяна на име до 20 дни без неустойка

 

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистънс“.
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.85
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Индия

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052410000201/25.03.24 на ЗК „Лев Инс”АД

”Индия - Златния триъгълник + Варанаси. Делхи, Варанаси, Джайпур, Агра””Индия - Златния триъгълник + Варанаси. Делхи, Варанаси, Джайпур, Агра””Индия - Златния триъгълник + Варанаси. Делхи, Варанаси, Джайпур, Агра””Индия - Златния триъгълник + Варанаси. Делхи, Варанаси, Джайпур, Агра””Индия - Златния триъгълник + Варанаси. Делхи, Варанаси, Джайпур, Агра””Индия - Златния триъгълник + Варанаси. Делхи, Варанаси, Джайпур, Агра””Индия - Златния триъгълник + Варанаси. Делхи, Варанаси, Джайпур, Агра””Индия - Златния триъгълник + Варанаси. Делхи, Варанаси, Джайпур, Агра””Индия - Златния триъгълник + Варанаси. Делхи, Варанаси, Джайпур, Агра”

€ 1795.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Азия - Индия - Делхи
  • Азия - Индия - Агра
  • Азия - Индия - Джайпур

 • calendar дати и цени
  • от 07-11-2024 до 16-11-2024 на човек в двойна стая с цени от € 1795.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София
  • Летищни такси
  • Традиционно посрещане на летището в Делхи
  • 8 нощувки със закуски и вечери в 5* хотели в стандартни стаи: The Leela Ambience Делхи (или подобен), Madin Varanasi (или подобен), Ramada Джайпур (или подобен), Clarsk Shiraz Агра (или подобен)
  • Трансфер летище−хотел−летище
  • Билети за влак Делхи – Варанаси – Делхи (AC Chair Car class)
  • Разходка с електрическа рикша и лодка във Варанаси
  • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
  • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
  • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
  • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
  • Водач по време на пътуването.
 • цената не включва

  • Индийска туристическа виза – 50 евро
  • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
  • Бакшиш(задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор - 15 USD на човек на град).

  Още вълнуващи предложения

  The Peninsula Istanbul

  Истанбул

  Разгледай

  Ciragan Palace Kempinski

  Истанбул

  Разгледай

  Maxx Royal Bodrum

  Бодрум

  Разгледай