+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Сафари в Кения и екзотична почивка на Индийския океан с Луксутур! 11 дни / 8 нощувки на цена от 3498 Евро. С включено „сафари“ с лодка в национален парк „Езеро Найваша“ и разходка на остров Crescent!
Кения за ценители!
Масай Мара, Найваша, Кенийската ривиера
 8 нощувки
2 в национален парк „Масай Мара“ с включено сафари
1 в национален парк „Езеро Найваша“
5 в Диани Бийч
 
В подбрани бутикови лоджове и хотели
 
Включен обяд в световно известния барбекю ресторант „Carnivore”
 
Включено посещение в имението за жирафи „Giraffe Manor”
Сафари в Кения и екзотична почивка на Индийския океан
 
Дати на провеждане:
18.01 – 28.01.2025
15.02 – 25.02.2025
15.03 – 25.03.2025
   
Сафарито в Кения е едно от най-зашеметяващите преживявания, които могат да ви се случат. Заобиколена от калдери и планински вериги, цветни коралови и бели пясъци, миещи бреговете на Индийския океан, Кения е една от най-желаните туристически дестинации. Безспорно наблюдението на дивата природа е най-притегателното занимание за всички туристи. Тук е домът на голямото преселение на антилопа Гну в Масай Мара; Тук можете да видите „Голямата Петорка“ в един ден; 
А за да изпитате романтиката на колоритната колониална история на Кения, заснета във филма „Извън Африка“, се отправете към Найроби. Тази оживена столица е портал към една от най-вълнуващите туристически дестинации в света.

ДЕН 1 София - Найроби

Среща на летище София на Терминал 2 за полет до Найроби през Доха с Qatar Airways в 12:40ч. Пристигане в Доха в 18:15 и свързващ полет за Найроби в 02:00ч.

 

ДЕН 2 Найроби - Масай Мара (закуска, обяд и вечеря)

Пристигане в Найроби в 07:35ч. и отправяне към национален парк „Масай Мара“.

Кратко освежаване в Eka Hotel Nairobi с включено кафе и студена закуска.

Днес започва нашето приключение в света на дивите животни. Разстоянието е около 280 км, а трансферът трае около 5 часа. По пътя ще преминем през живописния проход на долината Great Rift Valley, от който се разкриват прекрасни гледки.

Пристигаме около обяд и настаняване в Ashnil Mara Camp. След като обядваме (обядът е включен в цената) се отправяме на следобедно сафари до 18ч.

Резерватът „Масаи Мара” е продължение на намиращият се в Танзания резерват „Серенгети”. Намира се в Югозападна Кения, близо до границата с Танзания, на приблизително 275 км. от Найроби. Открит е през 1974 г., а територията му обхваща площ от 1510 кв. км. – равнини и гористи местности. Представлява най-богатия и най-често посещаван резерват за диви животни в Африка. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 3 Масай Мара (закуска , обяд и вечеря)

Закуска. Днес ни предстои ден, изпълнен с приятни емоции и надежда да видим голямата петорка “The big 5”!

“Масаи Мара” е известен с това, че е единственото място на света, където всички представители на “голямата петорка” могат да бъдат видени наведнъж само за един сутрешен моторизиран ловен кръг. Това е името, което европейските ловци и търсачи на приключения някога дали на петте най-опасни животни на африканския континент – африкански слон, черен носорог, леопард, африкански бивол и лъв. Пакетиран обяд. По желание: Посещение на Традиционно Масайско селище (Massai Village) - срещу допълнително заплащане на място – 30 USD на човек . Докоснете се до живота и бита на едно от най-старите племена в Африка.
Връщане в Ashnil Mara Camp. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 4 Масай Мара – Найваша (закуска, обяд и вечеря)

Рано сутринта след закуска отпътуване за езерото Найваша. Езерото Найваша е най-високото и най-красивото от езерата на Рифтовата долина. На 1910 м водата е прясна и езерото е оградено с гъсти бучки папирус (древните египтяни някога са използвали това за направата на хартия). Найваша е друга популярна зона за наблюдение на птици (записани са над 400 вида). Освен това е любимо убежище през уикенда за жителите на Найроби, които идват тук, за да плават, да карат водни ски и да ловят риба. В езерото няма крокодили, тъй като водата е твърде студена за тях поради надморската височина, но има хипопотами. След като пристигнем и се настаним в Lake Naivasha Sopa Resort 4* ще имаме включен обяд. След това ще се отправим към езерото Найваша, където с местен представител ще се качим на лодки, за да опознаем водната фауна, от която преобладават хипопотами и най-различни видове птици. Ще преминем от другата страна на езерото, за да слезем от лодките и да направим пешеходна разходка из малък остров пълен с диви тревопасни животни. Когато приключим ще се върнем в хотела. Вечеря и свободно време.

 

ДЕН 5 Найваша – Найроби – Диани Бийч ( закуска и вечеря )

Закуска и отпътуване за Найроби.

Приключението продължава..

Включено посещение в имението за жирафи – Giraffe Manor. Свободно време за разходка в двора на имението и хранене на жирафите.

Обяд в ресторант Карниворе - едно уникално изживяване. Тук ще опитате всеки тип месо за който може да си помислите, изпечено на традиционен масайски меч, над грандиозно огнище, разположено на входа на ресторанта. Сервитьорите носят мечовете по масите и отрязват неограничено количество в чиниите на гостите. За компания на месото поднасят широка гама салати, зеленчуци и екзотични сосове.

Полет до Укунда ( Диани Бийч ) в 14:00.Пристигане в 15:15ч. и трансфер до хотел Pinewood Beach Resort 4*.

 

ДЕН 6 Диани Бийч

Закуска.

Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 7 Диани Бийч

Целодневна екскурзия до остров Фунзи (срещу допълнително заплащане от 180 лева на човек)

Незабравимо пътешествие с традиционна местна платноходка dhow в един непокътнат рай на Земята. Отпътуване от хотела рано сутринта до базов лагер в Бодо, древно село на около час южно от Момбаса. Ще наблюдаваме голямо разнообразие от птици, крокодили и гигантски гущери – от безопасно разстояние, разбира се.

След това ще се спуснем към пясъчния бряг на топлия Индийски океан, където ще имаме свободно време за плаж и плуване. По пътя може да срещнем делфини или гигантска морска костенурка.

Обяд в Киназини ( срещу допълнително заплащане ).

След обяд  – свободно  време за почивка или за разходка из острова, преди да отплуваме обратно до Бодо за трансфер обратно до хотела. Връщане в хотела за вечеря.

Вечеря и нощувка.

ДЕН 8 Диани Бийч

Закуска.

Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 9 Диани Бийч

Закуска.

Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 10 Диани Бийч – Найроби - Доха

Закуска.

Трансфер до летището и полет от Укунда до Найроби в 11:30ч. Пристигане в Найроби в 12:45ч и регистрация за полет на Qatar Airways до Доха в 17:45ч. Пристигане в Доха в 23:15ч. Нощувка в Доха.

 

ДЕН 11 Доха - София

Полет за София в 07:30ч.

Пристигане в София в 11:40ч.              

На човек в двойна стая

Единична стая

3498 евро/

6841 лв

4355 евро/

8518 лв

Необходими документи и условия на записване:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
 • 1500 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • Копие от международен паспорт;
 • Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

СОФИЯ 12:40 ДОХА 18:15    

ДОХА 02:00 НАЙРОБИ 07:35

НАЙРОБИ  17:45 ДОХА 23:15

ДОХА 07:30 СОФИЯ 11:40 

 Допълнителна информация:

 • Обслужването от местните екскурзоводи е на английски, със съдействие на български език от водача на групата.
 • Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 14 човека.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.

Забележки:

 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,85 лв. за щатски долар към 05.07.2024 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

* до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойки

* от 89 до 46 дни преди датата на отпътуване – размерът на депозита (1500лв.)

* от 45 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Кения.

Препоръчително е да се консултирате с лекар относно приемането на таблетки против Малария, както и за ваксина срещу жълта треска.

Забележка

Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052410000201/25.03.24 на ЗК „Лев Инс”АД

Полезна информация, която трябва да знаете.

 Ако можех да направя само още едно нещо отново, то щеше да е да отида пак на сафари."

 Това казва Карен Бликсен, автор на "Отвъд Африка"

Сафаритата са едни от най-вълнуващите пътувания, които можете да преживеете. А сафари-изживяването в саваните на Кения и Танзания са едно от „must do“ нещата в живота на всеки един пътешественик.

Наред със стандартните правила, валидни за всеки друг вид екзотично пътуване, при сафаритата има някои особености, с които искаме да ви запознаем:

Какво да опаковам за сафари?

 • Удобни дрехи: Говорейки за дрехи, няма по-лоша идея от това да отидете на сафари с неудобни дрехи. Този тип пътуване е приключение, така че е препоръчително да носите удобни дрехи и обувки, за да се насладите напълно на сафарито. Не забравяйте да включите топли дрехи, защото през нощта температурите могат да спаднат драстично.
 • Избягвайте ярките цветове: Този тип оттенъци може да привлече твърде много внимание от животните и да ги накара да избягат. Най-добре е да носите кафяво, ​​зелено или светложълто облекло.
 • Аксесоари за сафари: Слънчеви очила, шапка, слънцезащитен крем и репелент против комари.
 • Снимки: На сафари в Африка ви трябва добра камера, за да увековечите такова невероятно пътуване. Заедно с него ще ви трябва допълнителна батерия, зарядно устройство и друга карта с памет.. Електричеството тук в по-голямата си част е 220-240 волта. В повечето лоджи напрежението е слабо или изобщо се преустановява подаването на ток в часовете от 23-06 ч. и може да не сте в състояние да зареждате камерите си. Препоръчваме ви да вземете допълнителна батерия. За снимане на птици и животни се препоръчват апарати с 300 мм телеобективи. Ленти и батерии могат да бъдат купувани в големите градове и в лоджите, но са сравнително скъпи. Препоръчваме ви да вземете достатъчно със себе си при тръгване. Забранено е снимането при преминаване на граници и полицейски постове, тъй кото това може да доведе до неприятни ситуации. Във всички части на Африка се счита за необходимо преди да направите снимка на местни да попитате дали не възразяват. При пътуване през резерватите ще срещате много представители на местни племена, които ако снимате в движение може да недоволстват. В повечето случаи ако направите снимка на местен, трябва да платите. Накои култури вярват, че снимката открадва тяхната душа, така, че молбата ни е да уважавате техните разбирания и възприятие за живота. 

 • Документация за пътуването: Препоръчваме ви да направите няколко цветни фотокопия на документите Ви (паспорт, застрахователна полица, виза, PCR или ваксина) и съхранявайте копия и оригинали отделно.
 • Преходник за контакт от английски тип.
 • Ако взимате карти на местни оператори, ви препоръчваме Safaricom от летището в Найроби.

КЛИМАТ

Може би и вие, както много хора, очаквате че цяла Африка е винаги гореща. Тогава ще останете изненадани от студените температури на кратера Нгоронгоро. По-хладно, отколкото очаквате може да бъде и в Найроби (на 1661 м) и Аруша (на 1403 м).

Крайбрежията на Кения и Танзания, имат много по-топъл климат.

В Африка може да вали по всяко време на годината. Дъждът е по-често срещан през април, май и ноември. През април и май дъждовете обикновено са по-силни през нощта. През месец ноември дъждовете могат са проливни, но често са кратки.

БЕЗОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕ НА САФАРИ

По време на сафарито вашият водач ще ни дава инструкции за безопасност и ще ни информира кога е безопасно да се излезе от превозното средство. В ложите и лагерите персоналът често ще ни придружава до и от стаите, за да гарантира безопасността ни. Повечето ложи и лагери нямат огради. Не забравяйте, че дивите животни могат да бъдат опасни и следвайте препоръките на вашите водачи.

МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА

Медицинската ви застраховка е включена във вашият пакет със застрахователно покритие 10 000 евро.

Няма задължителни изисквания за жълта треска или Малария. И двете са с препоръчителен характер и лична отговорност на пътуващия.

ОТПАДЪЦИ

Не изхвърляйте нищо от превозните средства, включително остатъци от храна и обелки от плодове. На местата за пикник събирайте и поставяйте в предвидените контейнери всички отпадъци. Ако в района няма контейнер, боклукът трябва да се събере и транспортира до следващата хижа.

ДРЕС КОД

По време на сафаритата е подходящо ежедневното по-спортно облекло. Някои ложи и луксозни лагери изискват гостите да бъдат елегантно облечени за вечеря. За мъжете вечер се препоръчват дългите панталони - както за спазване на дрес-кода, така и за защита от ухапвания от насекоми. 

ЦИФРОВИ ФОТОАПАРАТИ

Не можете да тръгнете на сафари без добър фотоапарат с големи възможности за увеличение. Не забравяйте да вземете и няколко допълнителни батерии и карти с памет. Зарядно устройство за батериите също ще бъде от полза. Зареждате батериите винаги, когато имате възможност. Препоръчваме ви да тествате всяко ново оборудване и камера преди сафарито. Този перфектен залез няма да чака да разберете как да включите камерата.

ВАЛУТА

Официалната валута на Кения е кенийски шилинг (Ksh) и се предлага в купюри от 50, 100, 200, 500 и 1000 шилинга. Не забравяйте да вземете със себе си щатски долари (USD) заедно с шилинги, когато пътувате до Кения, тъй като много хотели и по-големи ресторанти могат да посочат и цени в щатски долари.

Въпреки че бакшишите не са задължителни в Кения, носачите и водачите обикновено ги очакват. Можете да дадете бакшиш на носачите и водачите си директно или да го добавите в кутията за бакшиши, която обикновено има в повечето хотели и по-големи заведения. Когато вечеряте в ресторанти, е прието да оставяте 10% бакшиш.

Препоръчително е да носите доларови банкноти от по 50$ и 100$ след 2006 година, тъй като долари от предходни години не се приемат, а по-дребните банкноти, се обменят на по-високи курсове спрямо шилинга. Може да се плаща и с кредитни карти.

ВИЗА

 • Виза не е необходима, но се попълва задължителна онлайн регистрация на стойност - 31 долара.

БАГАЖ
Мястото за багаж в превозните средства (джип или мини-ван) е ограничено, така че моля обърнете специално внимание на долната информация: 

» 1 куфар, не по-тежък от 15 кг (препоръчително).» 1 малка ръчна чанта с неща от първа необходимост – репеленти, документи, пари и карти, фото апарат/камера. За целта можете да използвате малка раничка или удобна чанта, която можете да поместите в краката си в превозното средство. 

» чантичка – тип „банан” 

Забалежка: Спазването на горните условия е препоръчително, с което ще улесните местните организатори и ще направите вашето пътуване по-комфортно. 

Облекло и вещи от първа необходимост 

Вземете със себе си удобни, неофициални дрехи и такива, които можете да перете и обличате в хода на пътуването. Дрехи с натрапчиви ярки цветове, камуфлажни и бели дрехи не са подходящи за това пътуване. 

Предлагаме ви списък по който може да се ръководите при приготвяне на багажа си. Разбира се зависи от престоя ви и периода на пътуване. 

» 1-2 удобни панталона 
» 3-4 шорти или къси гащи 
» ризи/тениски 
» 1 лека памучна рокля за жените 
» 1 леко яке (полар, др. връхна дреха) 
» 1 непромокаемо яке/анорак
» 1 топло яке (май-септември: зимните нощи са прохладни) 
» 1 чифт удобни за ходене обувки 
» 1 чифт джапанки или сандали 
» 1 бански костюм 
» 1 слънчева шапка 

» 1 шапка ( препоръчително с козирка или  връзка, защото може да излети от джипа по време на сафарито )

» фенерче ( лоджовете обикновено предоставят, но за всеки случай е хубаво да имате със себе си )

» Бинокъл - с цел да извлечете максималното от едно сафари е хубаво да имате бинокъл ( любителски ). Повечето шофьори разполагат с бинокъл в джиповете, но обикновено са 1 или 2. 

» И разбира се не на последно място са репелентите, във всякакъв вид и форма. Използвайте ги без да ги пестите – ден и нощ. Всички стаи са снабдени с електрически машинки против комари, както и леглата са с балдахини!

Препоръчително е да носите със себе си:
» по 1 пакет сухи и мокри салфетки 
» лосион със слънчезащитен фактор 
» балсам за устни 
» репеленти за тропически комари – autan или off – под формата на крем-спрей се нанасят най- бързо и лесно 
» ако носите лещи, моля имайте предвид, че по време на сафари се вдига много прах и може да възникнат проблеми, препоръчваме да носите очила. 
» бутилка за вода, която да ви е удобна по време на преходите в саваната. 

Вода 
Водата е ценна стока в Африка. Моля, ползвайте я пестеливо. Водата в Кения не е подходяща за миене на зъби, за целта голяма част от хотелите/лоджите зареждат в стаите минерална вода – безплатно. 

Храна и напитки
Моля, имайте предвид, че в някои части на страната не се препоръчва да консумирате свежи плодове и зеленчуци, особено в местни заведения, няма проблем обаче в хотелите и лоджите от по-висока категория. През лятото (септември – април) свежите плодове и зеленчуци не трябва да престояват повече от 2-3 дни. Чай и кафе ще имате на разположение в лоджите безплатно. Минерална вода, безалкохолни и алкохолни напитки могат да се закупуват в крайпътните магазини и супермаркети. В случай, че попаднете в местно заведение, извън територията на вашите хотели и лоджи не ползвайте лед (освен ако не сте сигурни, че е приготвен от пречистена или минерална вода) и пийте от бутилката или от чаши за еднократна употреба, вместо да ползвате порцелонови/стъклени чаши. 

Сутрин ще ви бъде сервирана закуска на блок маса, на обяд ако сте на сафари имате пикник обяд, а вечерите са на блок маса в лоджите. Кения е държава, която е приела да е „свободна от цигарен дим”. Това се спазва безпрекословно, дори и в откритите ресторанти на хотелите и лоджите не е разрешено пушенето. Можете да пушите само на определените за целта места, обичайно това са баровете. 

 • Национален резерват Масай Мара (Maasai Mara National Reserve)

Най-популярният резерват в Африка, Националният резерват Масай Мара, се намира в Кения и е дом на миграцията на антилопите гну - великия спектакъл на животинската миграция, който привлича онези от нас, които копнеят да станат свидетели на невероятното движение, което извършват 2 милиона гну всяка година.

Резерватът е дом и на всички животни от Голямата петорка” на Африка - африкански слон, носорог (бял и черен), африкански лъв, африкански бивол (бъфало) и африкански леопард. Наблюденията са почти гарантирани, въпреки че черният носорог е по-неуловим. Ще можете да зърнете и други големи котки, включително гепарди.

 • Отвъд сафаритата: Плажовете

Освен със саваната и дивия живот, Кения е известна и с невероятните си плажове. На 30 км южно от Момбаса се намира плажът Диани (Diani Beach) - идеално убежище за тези, които търсят малко тишина и спокойствие сред соления въздух.

HAKUNA MATATA!

”Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025””Кения за ценители! Дати 2025”

€ 3498.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Африка - Кения - Найроби
  • Африка - Кения - Масай Мара

 • calendar дати и цени
  • от 18-01-2025 до 28-01-2025 на човек в двойна стая с цени от € 3498.00
  • от 15-02-2025 до 25-02-2025 на човек в двойна стая с цени от € 3498.00
  • от 15-03-2025 до 25-03-2025 на човек в двойна стая с цени от € 3498.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Самолетен билет София – Доха – Найроби – Доха - София с включени летищни такси и багаж (чекиран до 23 кг и ръчен до 8 кг на човек) с Qatar Airways;
  • Самолетен билет Найроби – Момбаса / Укунда - Найроби с включени летищни такси и багаж;
  • Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи; комфортни автобуси и джипове;
  • 2 нощувки на „Full Board” ( Закуска, обяд и вечеря ) изхранване в Ashnil Mara Campв национален парк „ Масай Мара“;
  • 1 нощувка на „Full Board” ( Закуска, обяд и вечеря ) изхранване в Lake Naivasha Sopa Resort в национален парк „Езеро Найваша“
  • 5 нощувки в хотел Pinewood Beach Resort 4* със закуски и вечери и следобеден чай край басейна;
  • 1 нощувка в Доха;
  • Посещение на имение за жирафи „Giraffe Manor” със свободно време за разходка и хранене на жирафи;
  • Обяд в световно известния барбекю ресторант „Карниворе“;
  • 1 полудневно и 1 целодневно сафари в национален парк „Масай Мара“ с джипове с открит покрив и професионални шофьори/рейнджъри;
  • Включено „сафари“ с лодка в национален парк „Езеро Найваша“ и разходка на остров Crescent;
  • Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
  • Медицинска застраховка – 10 000 евро с Ковид покритие
  • Водач от туроператора по време на цялото пътуване, при минимум 14 пътуващи;
 • цената не включва

  • Задължителна онлайн регистрация за Кения - 31 долара.
  • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание;
  • Разходи от лично естество;
  • Хранения извън посочените в програмата;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в нашия офис.

  Още вълнуващи предложения

  Незабравима Нова година на остров Занзибар

  10 дни / 7 нощувки

  Занзибар Таун

  Разгледай

  Нова Година 2025 на остров Мавриций - Кътче от Рая

  10 дни / 7 нощувки

  Порт Луи

  Разгледай

  La Mamounia

  Маракеш

  Разгледай