+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Пътешествие до Мадагаскар от Луксутур! Цена от 2362 евро, 8 дни / 7 нощувки. Гарантирано заминаване.

„Дивият“ МАДАГАСКАР

Гарантирано заминаване 

 

Остров Мадагаскар е далечна и екзотична земя, на другия край на света, запазил своята неповторима природа. Слънцето е ярко, както флората и фауната са уникални с ярките си багри. Тук е царството на лемурите, наред с пъстроцветни хамелеони, гущери, редки птици, гигантски пеперуди. Растителността също покорява пътешественика, тропически гори, непознати дървесни видове, наред с уханни плантации ванилия, иланг-иланг (цвете на цветята), огромните и величествени бутилкови боабаби, един от символите на острова. Долините, бреговете, тропическите гори, изваяните от ерозията причудливи скали, всичко обещава вълнуващи и незабравими преживявания в Мадагаскар. Тук са представени 5% от видовете животни и растения на земята, 90% от които съществуват единствено на този остров. Изолацията му в продължение на милиони години е позволила създаването на този, както го наричат „осми континент“– без аналог в света.

Народът на Мадагаскар, малгашите, са запазили уникалната си многолика култура, пълна с поезия и контрасти. Животът тече бавно и спокойно, но усмивката не слиза от лицата. Мотото е mora-mora (бавно-бавно), спокойното темпо, с което малгашите се отнасят към ежедневието, предава много точно начина, по който се отнасят към живота изобщо.

Мадагаскар е откритие за всеки щастливец, докоснал се до този уникален свят.

 

 

Ден 1

Антанариво

Пристигане в Антатанариво, столицата на Мадагаскар, наричана от местното население за кратко Тана. Трансфер до хотела и настаняване.

Добре дошли в Мадагаскар и приятна почивка след дългото пътуване. Вечеря и нощувка в хотел Relais Des Plateaux.

 

Ден 2

Антанариво / Анцирабе около 160км

Закуска. Днесзапочва нашата обиколка на Мадагаскар. Ще започнем с кратка и опознавателна обзорна обиколка на Тана, столицата на Мадагаскар, след което ще продължим за Анцирабе, следвайки живописния път №7, който ни отвежда  през красиви планински райони, превзети от оризища. По време на пътуването неизбежна спирка е Амбоситра, град известен не само със своите саксии и алуминиеви фабрики за кухненски прибори, но и със своите конни ферми, най-редките, които остават в Big Island. Пристигане в Анцирабе – град, създаден от норвежки заселници и известен с рикшите, които са предпочитано средство за транспорт,наричани още pousse pousse, както и с полускъпоценните камъни и горещи извори (често го наричат „града на водата”). Вечеря и нощувка в хотел Plumeria.

 

Ден 3

Анцирабе / Раномафана около 240км

Закуска. Третият ден в мадагаскарска земя ще ни отведе до Раномафана. Днес ще изминем 240км., преходът трае 7-8 часа, включително обектите за разглеждане.

Около средата на нашия преход днес се намира и градът Амбоситра известен със своите изделия от дърво и дърворезби, където ще спрем за кратка почивка. Този град е задължителен за любителите на изкуството и занаятите. Известен като малгашката столица на занаятчийството, той предлага голям брой изящно изработени предмети от дърво.След приятна почивка за пазаруване, ще продължим към Националния парк Раномафана.

Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Centrest Sejour.

 

Ден 4

Национален парк „Раномафана“

Закуска.Днешният ден е посветен на незабравимото посещение на Националният природен парк Раномафана. Името на парка означава още и „гореща вода“, заради своите термални извори намиращи се на територията му. Паркът се простира на повече от 41600 хектара, покрити с тропически гори и е дом на голямо разнообразие от животни и птици, някои от които са ендемични (срещат се единствено тук). Единствено тук ще можем да видим 2 от най-редките породи бамбуков лемур и златен бамбуков лемур, над 100 вида птици, пеперуди, влечуги,  орхидеи, водопади и многото термални извори сред тях. Ще имаме възможността да се потопим в уникалната природа на острова. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Centrest Sejour.

 

Ден 5

Раномафана / Фианаранцоа / Исало около 240км

Закуска. Днес потегляме в посока град Фианаранцоа.Този уникален град не може да бъде пропуснат. Разстоянието е 65 км, и се изминава за около 1,5 часа по асфалтиран път. Столицата на района Бетилео е построена от кралица Ранавалона, която е желаела да изгради град-близнак на столицата Тана. Отпътуване за национален парк „Исало“. По пътя ще преминем през Амбалавао, където ще станем свидетели на процеса на специфичното ръчно производство на прочутата хартия Антеморо. Тук ще посетим парка Анджа, в който убежище е намерил известния лемур ката. Той е уникално място за защита на околната и културна среда. Като природен резерват и разрастващ се малагашки град, Анджа е пример за това как хората и природата могат да съжителстват и процъфтяват заедно. Гората в Анджа е обявена за защитена зона от правителството на Мадагаскар през 1999 г. и се простира на повече от 30 хектара. Анджа се е превърнал в съществен пример на това, как управлението на природните ресурси може еднакво ефективно, както да защитава района, така и да бъде от полза за обществото. Продължаваме пътуването си на юг в посока Исало. Пътуването отнема около 5 - 6 часа през красивите променящи се пейзажи покрай национален път №7 преди да стигнем Исало в късния следобяд. Настаняване в хотел  Satrana Lodge, вечеря и нощувка.

 

Ден 6

Национален парк “Исало“

Закуска. Днес ще посетим Националния природен парк Исало, ще видим и първите баобаби. Преходът е 250 км по асфалтиран път и се взема за около 5 часа. Сутринта е посветена на националния Исало. Този планински масив през 1999 г. е класифициран като Национален парк с площ 81 540 хектара. В парка се откриват великолепни пейзажи към каньони, които приличат на постинни, но в дълбините им се крият оазиси със зеленина и водопади, вливащи се във великолепни естествени езера. Пешеходнитепреходи са съобразени с физическите възможности на туристите. Преди да напуснем Ранохира, няма да пропуснем "La Maison de l'Isalo", хубав музей, който ви дава по-пълни познания за фауната и флората на парка и неговата история. След посещението на парка, тръгваме за Тулеар, преминавайки през град Илакака, израснал след откриването на сапфирено находище. Както навсякъде на острова, разнообразието на пейзажите е основна атракция. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 

Ден 7

Исало / Тулеар / Антанариво

Закуска. Днес ще се отправим към националенпарк Зомбице. Пътуването отнема около 2 часа, а по пътя пред погледа ни се извисяват и първите баобаби (от осемте вида баобаб, растящи на планетата, шест се срещат на острова, останалите два са – единият в Африка, другият в Австралия), както и известните гробници Махафали (представляващи големи каменни насипи с квадратна форма, обградени от изрисувани цветни стени, украсени със скулптури и рога от зебу). Националенпарк Зомбице служи и като транзитна зона между сухите и влажните гори на Мадагаскар. Това е причината флората да е особено богата в рамките на защитения район. Забележителен е и броят на видовете животни, които обитават парка – 15 вида малки бозайници, 2 вида хищници и 8 вида лемури, 85 вида птици, 33 вида влечуги, 8 земноводни, повечето от които са ендемити, а някои от тях обитават единствено този парк. Обиколката, която ще направим с помощта на служителите на парка, ще ни позволи да открием богатството и разнообразието на един свят, застрашен от изчезване. Продължаваме към Тулеар за кратка обзорна обиколка, след което полет за Антанариво. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Relais Des Plateaux.

 

Ден 8 

Закуска. При възможност ще използваме времето да посетим някой от живописните местни пазари за сувенири на Антанариво.Трансфер до летището и отпътуване за България. 

Период на пътуването

На човек в двойна стая

Единична стая

Пакетни цени подлежащи на препотвърждение

2362 евро/4620 лв

2662 евро/5206 лв

ПРИМЕРНО РАЗПИСАНИЕ НА ПОЛЕТА:

TK1030 София 21:40 Истанбул 23:05
TK 160 Истанбул  01:50 Антанариво14:50
TK 161   Антанариво15:55 Истанбул 04:55 – на следващия ден
TK1027 Истанбул  07:45 София 09:05

 

Условия и Забележки:


 • Офертата важи при минимум 2 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други, но идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

  

 

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди началото на пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мадагаскар.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 00088321/13062110000270 на ЗК „Лев Инс”АД

”Мадагаскар””Мадагаскар””Мадагаскар””Мадагаскар””Мадагаскар””Мадагаскар””Мадагаскар””Мадагаскар”

€ 2362.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Африка - остров Мадагаскар - Антананариво
  • Африка - остров Мадагаскар - Фианаранцоа
  • Африка - остров Мадагаскар - Анцирабе

 • calendar дати и цени
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Самолетен билет София - Истанбул – Мавриций - Антанариво - Мавриций – Истанбул - София с Турски авиолинии с позволен багаж до 40 кг разпределен в 2 парчета по 30кг;
  • Летищни такси;
  • 7 нощувки в 4* хотели и лоджове в Мадагаскар;
  • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
  • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
  • Екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български при над 6 човека;
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро ( включваща COVID-19)  ;
 • цената не включва

  • Бакшиши ;
  • Разходи от личен характер;
  • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване".

  Още вълнуващи предложения

  Почивка на остров Мавриций - кътче от рая - пролет 2024

  10 дни / 7 нощувки

  Порт Луи

  Разгледай

  НОВА ГОДИНА 2024 НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ – КЪТЧЕ ОТ РАЯ

  Порт Луи

  Разгледай

  Нова Година на Сейшелите - мечтаният оазис в сърцето на Индийс...

  10 дни / 7 нощувки

  Сейшели

  Разгледай