+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
9 дни Kарибски приключения на Ривиера Мая с Луксутур! 9 дни / 7 нощувки на цена от 2050 Евро! All Inclusive база на изхранване
Мексикански Кариби
 
9 дни Kарибски приключения на Ривиера Мая
 
Дата на пътуването:
 
07.11.2023 – 15.11.2023
 
7 нощувки / 9 дни
 
Група с водач от България на All inclusive

  

1-ви ден: София - Франкфурт – Канкун – Ривиера Мая

Излитане от София в 06:50ч. с полет до Франкфурт с АК “Lufthansa”. Каца във Франкфурт в 08:25. Полет за  Канкун в 10:10ч.Пристигане в Канкун в 16:20ч. и трансфер до избраният от Вас на Ривиера Мая или Тулум. Представете си най-бистрата и тюркоазена вода и към нея прибавете бял пясък. Тук там поставете палми, сламени чадъри и шезлонги и за финал сложете едни от най-впечатляващите исторически забележителности и археологически открития, датиращи от времето на тайнствените маи...Ето, че това го виждате със собствените си очи. Това е Ривиера Мая!

Свободно време за разглеждане и опознаване на курорта. Нощувка

 

2-ри ден: Ривиера Мая

Свободно време за разглеждане и опознаване на курорта. Нощувка.

 

3-ти ден: Ривиера Мая – Чичен Ица – Сеноте - Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

Възможност за екскурзия до древния град Чичен Ица с включен обяд - едно от седемте нови чудеса на света. Това е най-големият и най-впечатляващ град на маите, част от световно наследство от ЮНЕСКО и известно като едно от новите седем чудеса на света. Ще научите интересни подробности за различните видове ритуали и церемонии, които са се извършвали на това място.

Ще разгледаме Пирамидата на Кукулкан, Храмът на ягуара и Свещеният кладенец. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и до днес. Ще посетим пирамидата, позната като „Двореца”, или Храма на Кукулкан, Храма на черепите, Храма на ягуара, и легендарната Обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар на маите. Следва посещение на пещерата Сеноте- древен култов център на маите.Варовикови кладенци, които все още са обект на множество изследвания.Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне дъното им.Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от буйна тропическа растителност.

Отпътуване обратно към Канкун. срещу допълнително заплащане от 180 евро / 352 лева на човек ). Нощувка.

 

4-ти ден: Ривиера Мая – парка Ешкарет – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за eкскурзия до парка Ксарет . Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В него ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате със шнорхел под водата подземните пещери и реки. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. ( срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек ).

Нощувка.

 

5-ти ден: Ривиера Мая – o-в Кантой и Исла де Мухерес – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

Днешния ден ви предлагаме да се разходите на север от Канкун до “острова на жените” и остров Кантай. Насладете се на прекрасните плажове на Исла де Мухерес, където може да плажувате или да се разходите из цветните улици на този град.

Тук ще посетим и последният девствен остров на Мексиканските Кариби, на който никой не живее – остров Кантой. Заобиколен от плажове с кристално чиста вода, богата фауна и пищна флора.

И двата острова са обявени за защитена природна зона. ( срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек ). Нощувка.

 

6-ти ден: Ривиера Мая - Тулум и Коба – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

Възможност за екскурзия до Тулум и Коба. Екскурзията започва с посещение на Коба, където ще имате възможността да се докоснете до очарователната култура на маите. Отпътуване за Тулум - съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. ( срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек ). Нощувка.

 

7-ти ден: Ривиера Мая – Козумел - Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

По желание екскурзия до остров Козумел и възможност за гмуркане. Kозумел е най-големият Мексикански остров, с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова са втората по големина морска еко система в света. Резервати от голямо екологическо значение са, „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.

( срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек ).  Нощувка.

 

8-ми ден: Ривиера Мая - Канкун – Франкфурт

 

Закуска. Свободно време. Трансфер от Ривиера Мая до Летище Канкун и полет за Франкфурт в 18:05ч.

 

9-ти ден: Франкфурт - София

Пристигане във Франкфурт в 10:25.

Излитане за София в 14:30ч. Пристигане в София в 17:40ч.

 

Хотели:

База на изхранване

Цена на човек в двойна стая

 

Цена на човек в единична стая

 

Цена на човек в тройна  стая

 

Barcelo Maya Beach 5*

All inclusive

 2050 € / 4009 лева

2750 € / 5379 лева

 2050 € / 4009 лева

Barcelo Maya Caribe  5* 

All inclusive

  2150€/ 4205 лева

2750 € / 5379 лева

 2150€/ 4205 лева

Barcelo Maya Palace  5*

All inclusive

 2350€ / 4596 лева

2950 € / 5770 лева

 2350€ / 4596 лева

 

За влизане в Мексико е необходимо да се генерира QR код 24 часа преди отпътуване.


Полетно разписание:

LH1429 СОФИЯ 06:50 Франкфурт 08:25

LH4368 Франкфурт 10:10 Канкун 16:20

LH4369 Канкун 18:05 Франкфурт 10:25

LH1430 Франкфурт 14:30 София 17:40

  

Допълнителни екскурзии ( Заявяват се и заплащат предварително преди отпътуването ) : 

 • Екскурзия до остров Козумел с включен обяд и шнорхелинг– 120 евро;
 • Екскурзия до древния град на маите Чичен Ица и Сеноте с включен обяд - 180 евро;
 • Посещение на парка Xcaret Park с включен обяд и напитка– 150 евро;
 • Комбинирана целодневна екскурзия до Толум и Коба с включен обяд– 120 евро;
 • Екскурзия до Paradise Island -o-в Кантой и Исла де Мухерес – 150 евро;

Условия на резервация:

 • При записване се внасят 1000 лева. Доплащане до 45 дни преди пътуването.
 • Офертата важи при минимум 12туриста;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85лв.;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 60 дни преди датата на пътуване: без неустойка.
 • от 59 дни до 31дни до датата на пътуване: депозита.
 • при по-малко от 30 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
 • Смяна на име до 10 дни преди пътуване: без неустойка.

 

Анулации без неустойка и връщане на суми:

 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от месец преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мексико.

 

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 

 Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:

 • Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. доказуеми причини описани в Общите условия по застраховката.

 

Важно уточнение:

 • Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
 • Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

 

Събития изключени от обхвата на застраховката са:

 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),
 • Страх от предприемане на пътуване,
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация
 • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

 

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус

Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Мексико.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, моля да се информирате в офисите ни, преди Вашето пътуване.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

  

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062210000255/18.03.22 на ЗК „Лев Инс”АД

”Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември””Мексикански Кариби през ноември”

€ 2050.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Северна Америка - Мексико - Ривиера Мая
  • Северна Америка - Мексико - Тулум

 • calendar дати и цени
  • от 07-11-2023 до 15-11-2023 на човек в двойна стая с цени от € 2050.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Полет с авиокомпания „ Lufthansa” София– Франкфурт - Канкун – Франкфурт- София;
  • Трансфери летище – хотел – летищe;
  • 7 Нощувки в хотел по избор на Ривиера Мая или Тулум;
  • All Inclusive база на изхранване;
  • Водач от Българияпри минимум 16 пътуващи;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро, включваща Ковид.
 • цената не включва

  • Щатска такса на Кинтана Ру  - около 12 долара на човек, заплаща се он-лайн;
  • Градска такса - 196 мекскикански песо (около 15 лева) платими на рецепция при настаняване;
  • Еко такса 26.89 мекскикански песо на ден на стая (около 2.15 лв.) платими на рецепция при настаняване;
  • Хранения извън посочените в програмата;
  • Разходи от личен характер;
  • Допълнителни екскурзии. Заявяват се и заплащат предварително.

  Още вълнуващи предложения

  Мексико - Ривиера Мая от Май до Октомври

  9 дни / 7 нощувки

  Канкун, Ривиера Мая

  Разгледай

  Почивка в Доминиканска република Плая Баваро

  9 дни / 7 нощувки

  Плая Баваро, Пунта Кана

  Разгледай

  Мексикански Кариби - Ривиера Мая и Канкун 2024

  9 дни / 7 нощувки

  Ривиера Мая, Тулум

  Разгледай