+35924650565, +359890343459

Незабравима екскурзия до Перу

Незабравима екскурзия до Перу
€ 2795.00
Резервирай
 • Програма
 • Важна информация
 • Галерия
Пътешествие до далечно Перу! 11 дни / 9 нощувки на цени от 2975 евро от Луксутур. Богата програма с включено посещение на платото Наска и Мачу Пикчу!
 • Програма
 • Важна информация
 • Галерия

ДЕН  1 Среща на летище София за полет до Мадрид в 6.45ч. Кацане в Мадрид в 09.20ч.  Полет за Лима в 12.50ч. Пристигане в Лима в 17.20ч. местно време. Посрещане от нашите любезни партньори. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Нощувка.

ДЕН  2 Закуска в хотела. Днес ще разгледаме „Градът на кралете“, както е известна Лима.Нашата обиколка на  Перуанската столица ще започне от Плаза де Армас или Плаза Майор, построен от Франциско Пизаро, испанският конкистадор, основал столицата на Перу. Ще посетим Катедралата датираща от 18. Януари 1535г., същата, която е била засегната няколко пъти от земетресенията през 1609г и 1746г., но все още запазва първоначалното си величие; Вайсрой Палас, където в момента се помещава правителството. Той е разрушаван три пъти от различни катаклизми и пожари. Ще посетим също Двореца на архиепископа, и City Hall Palace. След това продължаваме към площад Сан Мартин, Пасео де Ла Република, паметника Плаза Грау, в почит на Адмирал Мигел Грау – герой от Войната на Тихия океан.Продължаваме към авеню „28 Юли“ и авеню „Арекипа“, които водят към  Сан Исидро, където е пирамидата Уака Уалямарка – древно светилище от периода преди инките. Обиколката завършва с романтичния парк и Тихоокеанското крайбрежие на Лима. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН  3 Днес ще вземем закуската си в пакет, тъй като в 4.00ч. ще отпътуваме за пристанището в Паракас (250 км, около 3,5 часа) . От там в 08.00ч ще се качим на туристическа лодка и ще направим двучасов тур до островите Балестас. Те са разположени на 30 минути плаване с лодка от брега. Представляват Национален Парк на Перу. Излизайки от залива на пристанището, на склоновете на пясъчен хълм, ще можем да видим огромна фигура наподобяваща свещник или дърво. Посещавайки островите Балестас ще можем да се докоснем отблизо до изключително разнообразната фауна на Южна Америка – морският лъв, морска видра, пингвин Хумболт, Перуански пеликан, черна скимера, Перуански Рибояд, КорморанътГуанай и много други.След края на тура се връщаме в Паракас и се отправяме към Ика ( 60 км, около 1 час). Повечето хора свързват Южна Америка с разнообразна природа и буйна зелена растителност. Дори и на местата, които са пусти, човек може да открие живот и красота. Доказателство за това е прекрасният перуански оазис, наречен Хуакачина.Той се намира в южната част на Перу, само на 9 километра от град Ика. Всъщност страхотният оазис е построен около малко естествено езеро. Мястото е заобиколено от огромни пясъчни дюни, някои от които се простират до няколкостотин метра височина.Хуакачина изглежда като Сахара, както и носи нейния дух. В тази пустиня ще направим сафари с бъгита и ще имаме възможност за каране на сандборд (използваме пясъка вместо сняг). В ранния следобед ще отпътуваме за Наска. Пристигане в град Наска вечерта. Настаняване. Нощувка. 

ДЕН  4 Закуска в хотела. Днес ще имаме възможността да се докоснем до една от загадките на нашето време – платото Наска.  То е разположено на южното Тихоокеанско крайбрежие на Перу. На около 20 км. Североизточно от града. Рисунките представляват древни линии, начертани на земната повърхност, намиращи се на територията на пустинята Наска в Перу, на около 400 километра от Лима. Те са включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1994 година. Счита се, че са създадени от племена, известни като култура Наска, чиято цивилизация е била развита през периода от 200 г. пр.н.е. докъм 600 г. Тези линии варират от обикновени линии, представляващи правитриъгълнициспирали до много по-сложни и стилизирани рисунки на паяк, китоподобни, колибри, лама, маймуна, риба, влечуги, цветя и други. Най-големите са с дължина 270 метра, а общата им площ е 500 квадратни километра. Според учените техниката на изрисуване на тези фигури е особено проста.  Пустинята има сиво-бял цвят на пясъка, покрита е изцяло с отломки или тъмни камъчета с няколко сантиметра в диаметър, съставени предимно от желязо и манган. Тя е образувана преди милиони години от фрагментиране на големи скали, причинено от температурните амплитуди в района. За да образува линия или геометрична форма, човек е трябвало само да вземе от горния слой на пустинята и да я огради с малките камъчето, които да я подчертаят. Въпросът е как са успели да направят толкова точни фигури с особено големи размери. 

 Линиите могат да се видят най-добре от високо, за това по желание (срещу допълнително заплащане) сме предвидили 35 – минутен панорамен полет над платото.

Отпътуваме за Арекипа2300 м. надморска височина ( 580 км – около 8,30ч.)Пристигаме вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН  5 Закуска в хотела. Днес ще се разходим из историческия център на Арекипа – кварталът Сан Лазаро, църквата Сан Франциско, главният площад, ще видим фасадата на Катедралата, и църквата Compañía de Jesús. Ще посетим манастира Санта Каталина, основан през 1579 г. Той се счита за колониално бижу, тъй като съчетава  специална религиозна архитектура, формирана от църкви, манастири, площади и други, останала непокътната от 16 век насам.

Следобяд отпътуваме за Пуно 3827 м.н.в (300 - около 5 часа). Настаняване в хотела. Време за почивка и аклиматизация. Нощувка.

ДЕН  6 Закуска в хотела.  Днес ще се отправим на вълнуващо приключение до езерото Титикака. Това е най-високо разположеното плавателно езеро в света. Размерите му са дължина – 176 км и ширина около 50 км. На места дълбочината му достига до 300 метра. Ще видимп лаващите острови Урос. Те са разположени на около 4 км. От бреговете на Пуно или на 20 мин. път с моторна лодка. Тези плаващи острови са направени от слоеве слама и тръстика, която расте в изобилие в езерото. Обитавани са от потомците на древната етническа група, известна като Урос, които, след като са били отхвърлени от Инките при навлизането им в района, не са имали друг избор, освен да живеят като изолирани общности в друга част на региона. Те живеят в крайна бедност и основният им поминък е риболов, отглеждането на няколко вида зеленчуци и добива на Тотора - слама. От нея те изграждат къщите и лодките си. Те оцеляват продавайки малки занаятчийски предмети, които сами произвеждат.             По обяд се отправяме към остров Такиле.Това е най-големия остров и се намира в сърцето на езерото. Красотата на мястото и плодородието на земята са достатъчни аргументи кралят на Испания да го провъзгласи за Колониална Хасиенда.Той се намира на 2 часа път с лодка от Пуно и е населен с общност, наречена „такиленьос” друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Те живеят щастливо, защитени от слънцето и боговете на планината, запазвайки все още обичаите на предците си.  На пристанището, ще ни посрещнат жители, облечени в типично местно облекло. Ще трябва да се изкачим по пътека за достигнем на града и  да се насладим на инкските руини. Обяд в местен ресторант (включен в цената). Връщане в хотела. Нощувка. 

ДЕН  7 Закуска в хотела. Трансфер до автогара Пуно. От там ще се качим на туристически автобус до Куско – 380 км, около 9 часа. По пътя ще спрем за обяд, сервиран на блок маса в типичен ресторант в Сечуани. Продължаваме към руините Раячи, разположени на около 118 км. от Куско. Те представляват археологически комплекс с храм от времето на Инките, посветен на бог на Виракоча. Комплексът включва конструкции за пребиваване, фонтани и тераси и е бил важен поклоннически център.

Ще посетим параклиса на Андахюлилас, място, където се намира малката църква на Свети Петър и Павел. Приказната позлатена украса и стенописите, които украсяват стените са й дали името "Сикстинската капела на Америка“. Пристигане в Куско надвечер.Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

 ДЕН  8 Закуска в хотела. Днес се отправяме към Свещената долина и Агиас Калиентес. По пътя ще разглеждаме Археологическата зона в Писак, ще посетим индиански занаятчийски пазар в селцето Писак на 2972 м.н.в. Свободно време за обяд, след което Продължаваме към Олантайтамбо покрай р. Урубамба. Разглеждане на Крепостта в Олантайтамбо. Следобяд трансфер до гарата в Олантайтамбо, от където ще се качим на туристическия влак за град Мачу Пикчу. Пътуването трае около 1,30. Пристигане в Мачу Пикчу, трансфер до емблематичния хотел El Mapi. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН  9 Закуска в хотела. Трансфер с автобус до Мачу Пикчу и обиколка на комплекса с екскурзовод ( около 2 часа) . Мачу Пикчу или "стар връх" от езика кечуа се намира в 112 км. северно от Куско. Разположен е на левия бряг на река Урубамба на близо 3000 м.н.в. Пътуването от градчето Мачу Пикчу до комплекса се извършва с миниван, като след изминаването на отсечка от 8 км зигзаг по павиран път, се озоваваме пред вратите накомплекса. Научното откритие за съществуването на Мачу Пикчу е направено от д-р Хирам Бингам през 1911 г. по време на второто му пътуване до Перу. На територията на Мачу Пикчу има повече от 200 строителни съоръжения. Като цяло това са храмове, резиденции, складове и други помещения. В голямата си част те са изработени от добре обработен камък и плътно прилепнали една в друга плочи. Предполага се, че там са живеели до 1 200 души, които се прекланяли пред бога на Слънцето (Инти) и отглеждали селскостопански култури на терасите. В комплекса са разположени също гробница или мавзолей, слънчев часовник , както и много подземни тунели. Гробището се намира върху източните тераси и се охранява от т.нар. "пазител на мъртвите". По време на разкопките, са открити 138 тела, 109 от които принадлежат на жени. Благодарение на факта, че завоевателите не са знаели за неговото съществуване, Мачу Пикчу е добре запазен и не е повлиян от големи природни катаклизми.

Следобяд ще се качим на влака за Порой. Пристигане на гарата в Порой. Трансфер до Куско – около 30 минути. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН  10 Закуска в хотела. Полудневен тур из историческия център на Куско: Храма на Слънцето Кориканча, Катедралата и Плаза де Армас, след което групата се изкачва с автобус по стръмния път над града, за да се запознае с най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайхуаман. Ще посетим още баните Тамбомачай, храма Кенко и червената крепост Пука Пукара. Следобяд трансфер до летището за полет до Лима. Пристигаме в Лима около 16,30. В 21.05 полет до Мадрид.

ДЕН  11 Пристигаме в Мадрид в 14.30ч. В 18.40 - полет за София. Кацаме на летище София в 23.05ч.

ВАЖНО!

 • Посочените цени са валидни при минимум двама туриста.
 • Цените са изготвени при курс 1USD=1,70 лева към м. Юли 2020 и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 2%, туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.
 • Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията;
 • При резервация се заплаща депозит в размер на минимум 1800 лв. на човек, доплащане до 50% до 45 дни преди отпътуване.

”Незабравима екскурзия до Перу””Незабравима екскурзия до Перу””Незабравима екскурзия до Перу””Незабравима екскурзия до Перу””Незабравима екскурзия до Перу””Незабравима екскурзия до Перу””Незабравима екскурзия до Перу””Незабравима екскурзия до Перу”

Детайли по програмата

  ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
 • Южна Америка - Перу - Лима
 • Южна Америка - Перу - Мачу Пикчу
  Дати и Цени:
  Друга информация:

няма намерен файл

Цената включва

 • Самолетни билети София – Мадрид – Лима – София с 2 броя чекиран багаж всеки до 23 кг
 • Самолетен билет Куско – Лима (позволен багаж до 25 кг. и 5 кг. Ръчен багаж с размери 40cm x 32cm x 20cm.)
 • Летищни такси по всички полети (подлежат на препотвърждение)
 • 2 нощувки със закуски в хотел “José Antonio“ 4* (или подобен) в Лима
 • 1 нощувка със закуска в хотел „Majoro“ 4*(или подобен)в Наска
 • 1 нощувка със закуска вхотел„Fundador“ 3*sup(или подобен) в Арекипа
 • 2 нощувки със закуски в хотел„José Antonio“ 4* (или подобен)в Пуно
 • 1 нощувка със закуска в хотел El Mapi 3*(или подобен)в Мачу Пикчу
 • 2 нощувки със закуски в хотел „Eco Inn“ 4*(или подобен)в Куско
 • 2 обяда ( в Сечуани и Такиле) и 1 вечеря В Мачу Пикчу
 • Посрещане и всички трансфери по програмата
 • Сити тур на Лима с местен екскурзовод
 • Екскурзия до островите Балестас с местен екскурзовод
 • Сафари с бъгита и сандбординг в оазиса в Ика
 • Целодневна екскурзия до плаващите острови в ез. Титикака
 • Билети за влака Олантайтамбо – Мачу Пикчу и Мачу Пикчу – Порой. Позволеният багаж при пътуването с тези влакове е една ръчна чанта или раница, с тегло до 5 кг. И с максимални размери 157 см. ( дължина+ височина + дълбочина). Основният багаж ще бъде оставен в хотела в Куско.
 • Посещение на Мачу Пикчу с местен екскурзовод
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Водач-преводач от България при група от минимум 12 човека
 • Медицинска застраховка с асистънс с покритие 10 000 Евро

Цената не включва

 •   Полет над платото Наска – 120 USD (с включена такса за излитане)
 •   Такса за посещение на островите Балестас – 5 USD заплаща се на място
 •   Напитки по време на храненията, с изключение на чай и кафе на закуска
 •   Бакшиши  за шофьори и водачи – около 50 USD
 •   По желание доплащане за 6 вечери – 345 лв.
 •   Доплащане за единична стая – 780 лв.

 

 • Програма
 • Важна информация
 • Галерия

Още вълнуващи предложения

Екскурзия до Куба с Луксутур! 9 дни/ 3 нощувки със закуски в Хавана, 4 нощувки на цена от 845 Евро! Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро, ...

€ 845.00

Екскурзия до Коста Рика с Луксутур! 10 дни / 8 нощувки на цени от 1459 евро. Екскурзии в Национален порк Тортугеро с местни екскурзоводи по програм...

€ 1459.00

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

tui smaylo_logo no_strapline dubai UAE-BW