+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Екскурзия до Куба с Луксутур! 10 дни / 7 нощувки на цена от 2120 Евро. С 5 нощувки на ол инклузив във Варадеро в избрания хотел и панорамна обиколка на Хавана!

Ден 1:  София – Истанбул - Хавана

Сборен пункт на летище София в 19.15ч. Полет за Истанбул с Турски авиолинии в 21.15 ч. Кацане в Истанбул в 22.45ч и след кратък престой излитане за Хавана в 02.10ч.

 

Ден 2: Хавана - Варадеро
Пристигане в Хавана в 07:45 часа. Посрещане и трансфер до Варадеро и избрания хотел. Настаняване. Свободно време за почивка и първи впечатления от курорта. Нощувка.

 

Ден 3: Варадеро

Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за допълнителна ексурзия до остров Кайо Бланко – 100  евро / 196 лева  Пътуване с катамаран из топлото карибско море, на борда на който ще се леят безплатни коктейли, музика и забавления. На острова ще продължим с обяд, салса танци и коктейли. С шноркелинг в близост до острова ще завършим това морско приключение. Връщане в хотела.  Нощувка.

 

Ден 4: Варадеро

Закуска.  Свободен ден. Възможност за допълнителна екскурзия - Guama Tour – 75 евро / 147 лева, целодневна екскурзия с продължителност 8 часа, пътуване през провинция Matanzas - една от най-красивите в Куба. Пристигане в Guama  и оттам с моторна лодка ще се придвижим до Индианско селище -това е вълнуващо пътешествие със страхотна панорама.  Продължаваме с посещение на ферма за крокодили. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела.  Нощувка.

 

Ден 5: Варадеро
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.

 

Ден 6: Варадеро
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Нощувка.

 

Ден 7: Варадеро - Хавана

Закуска. Отпътуване за Хавана. Днес ще се потопим в романтиката и пъстротата на Хавана с панорамна обиколка на града – колониална Хавана, с нейните площади, крепости и сгради построени от испанците през 16 и 17 век и  обявена от Юнеско за Културно наследство на човечеството - булевард Малекон, Капитолия, Университета на Хавана и спирка за снимки на площада на Революцията. Ще продължим с разходка с ретро коли из Стара и Нова Хавана – Катедралата, площад Сан Франциско де Асис, крепостта Морро, извесният бар на Хемингуей Флоридита.

Вечерта по желание посещение на световно известното кабаре Тропикана – 130 евро / 254 лева.

Историята на Тропикана започва от бохемски нощен клуб в Хавана. Скоро Тропикана се превръща в магнит за международни знаменитости, музиканти , красиви жени и гангстери. В дългия списък от звезди са: Едит Пиаф, Франк Синатра, Джуди Гарланд, Мерилин Монро, Ърнест Хемингуей, Антъни Куин, Ингрид Бергман и мн. др.

Съпругата на Нат Кинг Коул, Мария описва представлението на Тропикана по следния начин: „Зашеметяващо! Гледах с отворена уста...имаше толкова много цветове, толкова движение... и изпълнението на оркестъра!“

Нощното шоу на „Тропикана“ е известно в цял свят с ярката си програма, красиви костюми и танци. 

Тропикана е едно необикновено шоу, което си струва посещението!

Нощувка.

 

Ден 8: Хавана

Закуска, Възможност за целодневна екскурзия до долината Винялес – 80 евро / 156 лева. Праисторическата долина Винялес е най-старата геологическа формация в Куба,  обявена е от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство. Регионът е едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, създаден от долините, изпъстрени с кралски палми – национален символ на Куба. Ще имаме възможността да посетим съседната провинция Пинар дел Рио, разположена в най-западната част на Куба, която е известна най-вече с това, че тук е съсредоточено цялото производство на тютюн на острова. Ще се насладим на невероятните варовикови образувания и зелени пейзажи, които заобикалят долината на Виналес, обявени за световно наследство от ЮНЕСКО. Ще спрем на водопада Soroa, известен също като "Дъгата на Куба" заради невероятната си красота. Ще се възхитим и на ботаническата градина с орхидеи, която обхваща три хектара и се смята, че е втората по големина в света. Връщане в Хавана. Нощувка.

 

Ден 9: Хавана - Истанбул
Закуска. Трансфер до летището в Хавана. Полет  за Истанбул в 09:10 ч.

 

Ден 10: Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 08:30 ч. Кратък престой и полет за София в 13.20ч. Кацане на летище София с невероятни спомени от Куба в 14.35 ч

04 – 13.04.2023 

ХОТЕЛ

ПАНСИОН

Възрастен в двойна стая

Възрастен в единична стая

Дете 2 -11,99 г

Melia Habana 5*, Хавана

BB (закуска)

 

 

 

Melia Varadero 5*, Варадеро

Al (ол инклузив)

€ 2120 / 4146 лева

€ 2 380 / 4655 лева

€ 1 885 / 3687 лева

 

 

 

 

 

Melia Habana 5*, Хавана

BB (закуска)

 

 

 

Melia Internacional 5*, Варадеро

Al (ол инклузив)

€ 2220 / 4342 лева

€ 2 480 / 4850 лева

€ 2 035 / 3980 лева

 

 

 

 

 

 

Условия на записване:

 • Цената е валидна при група от минимум 16 туриста.
 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването.  
 • Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване.

 

Условия на заплащане:

 • Депозит в размер на 500 евро на човек при записване.
 • Доплащане до 45 дни преди отпътуването.
 • Плащането се извършва в брой или по банков път.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата при необходимост.

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 

Какво не покрива застраховката?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство или самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

 

Важно уточнение:

 • Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
 • Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

 

Събития изключени от обхвата на застраховката са:

 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),
 • Страх от предприемане на пътуване,
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация
 • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

 

Анулационни условия:

 • до 90 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА
 • от 89 до 46 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 500 евро;
 • от 45 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
 • Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

 

Анулации без неустойка и връщане на суми:

 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

 

Полетно разписание:

TK1030    София   2115 Истанбул  2245

TK 183    Истанбул 0210 Хавана 0745

TK 183    Хавана 0910 Истанбул 08:30

TK1031   Истанбул 1455 София 1510

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от месец преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Куба.

 

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус, ферибот

 

Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Куба.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, моля да се информирате в офисите ни, преди Вашето пътуване.

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Всички допълнителни екскурзии се предлагат, както от България, така и на място. На място е възможно цените да се различават от обявените в програмата

  

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062210000255/18.03.22 на ЗК „Лев Инс”АД

Страстна, гореща и екзотична, слънчева Куба е едно от най-вълшебните и колоритни места в света. Застанала като приказна перла в смарагдовото сърце на Карибите, тази приказна островна страна ни пленява с горещите салса ритми, вечния аромат на пури и ром и най-милите и чаровни хора на планетата.

Когато през 1492 г. Христофор Колумб открива това великолепно късче земя, възкилива „Това е най-прекрасната земя, която някога е виждало човешкото око“. И това действително е така – всеки, докоснал се до пъстроцветната и страстна Куба, освата влюбен в нея завинаги. Дали ще се потопите в удивителната колониална атмосфера на Хавана и Тринидад или ще се насладите на тропическата красота на прочутия курорт Варадеро, едно е сигурно – очакват ви срещи с усмихнати хора, увлечени в неспирни латино танци, смях и забавления.

 

Кога да посетим Куба ? 

 • Ако сте се приготвили за екзотично пътуване до една от най-прекрасните карибски страни, се настройте за умерен субтропичен климат и 330 слънчеви дни в годината. В Куба обикновено няма голяма разлика между дневните и нощните температури. През лятото средните температури са около 27 °C, а през зимата не повече от 20°C. Куба се радва на два сезона – дъждовен и сух. Сухият сезон продължава от ноември до април, а дъждовният от май до октомври. Този период съвпада със сезона на ураганите, които се проявяват най-активно в месеците от август до октомври. Добре е да знаете, че най-влажният период на острова е от май до юни, особено ако сте се запътили към столицата Хавана.

Каква валута се използва в Куба ? 

 • В Куба в обръщение са две валути – кубинският конвертируем песос (CUC) и кубинският песос (CUP). Повечето цени в страната са обявени в конвертируем песос, макар, че често може да се случи да си купите на улицата храна и напитки във втората валута. Конвертируемият песос не се използва извън територията на Куба. В случай, че в края на престоя ви имате от местната валута, можете да я обмените на летището, преди да напуснете страната. Съветваме ви да не обменяте пари на улицата, тъй като можете да станете жертва на измама. В Куба е забранено свободното обръщение на всички видове валута. Можете да купите конвертируем песос единствено с евро, британски лири, канадски долари и швейцарски франкове. В страната се приемат основните международни кредитни карти VISA, MASTER, Diners CLUB, като единственото и най-важно условие е те да не са издадени от американски банки. През последните години, банкоматите станаха много по-надеждни, но все пак най-добре е да се възползвате от тях в столицата Хавана и Сантяго де Куба.

 

Какви дрехи да си носим ? 

 • За посещениев Куба се нуждаете от най-тънките летни дрехи, които имате без значение по кое време от годината пътувате. Не пропускайте да се запасите с достатъчно слънцезащитен крем с висок фактор! Тропическото слънце е много по-силно от това в Европа или по-голямата част на САЩ например.

 

Кои са най - красивите плажове в Куба ? 

 • Плая де Оро, Варадеро. Един от най-красивите плажове в Куба се намира в град Варадеро на полуостров Хикакос на северния бряг на острова. Нарича се Плая де Оро и е сред най-атрактивните места за плажуване в страната. Пясъкът е бял, а водите обикновено са много спокойни и лазурни.
 • Кайо Ларго. Кайо Ларго е разположен на южното крайбрежие на западна Куба. Тук пясъкът е най-светъл, водите най-лазурни, а хората са най-малко и винаги има простор и свобода в изобилие. Тук бихте могли да се изтегнете на плажа без някой да смущава вашето спокойствие.
 • Плая Анкон. Плая Анкон се намира в южните централни части на Куба. Това е още една от многобройните възможности да се насладите на красотата на райските кубински плажове. Тропическа растителност, кристално чисто море и бял пясък присъстват неизменно в околния пейзаж.
 • Пуерто Артуро. Пуерто Артуро е малък курорт в североизточните части на Куба. Плажът, чиято дължина е по-малка от един километър изглежда като излязъл от сънищата. Пясъкът е снежно бял, а обилната тропическа растителност ви позволява да намерите сянка само на няколко крачки от пясъка.

  

Коя е официалната религия в Куба ? 

 • Основната религия на Куба е католицизмът, въпреки че е била променена чрез различни вярвания. Сред водещите влияния е Сантериа, смесица от християнско- западна африкански йоруба и римокатолическо християнство. Други религии включват Пало Монте и Абакуа, които са вкоренени в африканските традиции. Има и хиляди свидетели на Йехова. Еврейските кубинци са живели на острова в продължение на векове. Мюсюлманско малцинство, което наброява около 0,1% от населението, живее в Карибския остров.

  

Колко струват международните разговори от Куба ? 

 • Обикновено обаждането от туристически хотел струва около 2,40 долара на минута. Препоръчително е винаги да проверявате тарифите, преди да направите международен разговор, тъй като тарифите могат да варират в зависимост от това, откъдето се обаждате.

  

Колко пари да носим със себе си при пътуване до Куба ? 

 • Интересно е да знаете че, дебитни и кредитни карти от САЩ не работят в Куба поради ембаргото на САЩ срещу Куба. За препоръчване е, всякакви парични суми, които бихте искали или се нуждаете от допълнителни разходи, трябва да бъдат донесени с вас в брой. Препоръчваме да донесете минимум $ 100 на ден. Ако мислите, че може да искате да закупите произведения на изкуството, музика, пури, ром, да се насладите на вечерни развлечения или да купите подаръци за приятели и роднини, може да искате да планирате да донесете над $ 100 на ден. Заслужава да се отбележи, че Куба не е търговска култура, което означава, че няма много неща, които да се купят. Въпреки това, наличните елементи обикновено са скъпи. Повечето цени за стоки са сравними с разходите в САЩ. 

 

Къде може да се обменя валута в Куба ? 

 • Можете спокойно и законно да обменяте Вашите щатски долари, канадски долари, евро и много други валути в CADECA (Casa de Cambios), в лобито на хотела или в международни кубински банки, включително Banco Central de Cuba. Препоръчваме да обменяте валута на CADECA на летището след преминаването през митницата. За тази услуга има две павилиони, преди да излезете от залата за пристигане на летището. Ако тези павилиони не са отворени при пристигането ви, често  CADECA в залата за напускане, точно в съседство, е отворена и може да осигури една и съща услуга. Ако нямате време да обменяте валутата си в CADECA на летището, можете да го направите във вашия хотел. Като цяло, обменните курсове, които ще получите в CADECA и вашия хотел, са подобни и по-добри от тези в международните банки, които начисляват по-голяма комисионна.

  

Колко струват пурите в Куба ? 

 • Цените варират според марката. Пури може да си закупите на практика от всякъде и от всеки, но гаранция за качеството няма . Средната цена на кубинска пура е варираща от 6 cuc (6.78 долара) за Partagas Serie D. No. 5 (16 пури ) до 31 cuc ($ 35.03) за Cohiba Behike BHK 56 (3 пури).

 

Какви са заплатите в Куба ? 

 • През периода 2008 - 2015 година средната работна заплата в Куба е била 494.4 pesos ($18.66) . След 2015 година тя е около 687 pesos или  $25 .
”Нова дата за Куба през април””Нова дата за Куба през април””Нова дата за Куба през април””Нова дата за Куба през април””Нова дата за Куба през април””Нова дата за Куба през април””Нова дата за Куба през април””Нова дата за Куба през април””Нова дата за Куба през април””Нова дата за Куба през април”

€ 2120.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Южна Америка - Куба - Хавана
  • Южна Америка - Куба - Варадеро

 • calendar дати и цени
  • от 04-04-2023 до 13-04-2023 на човек в двойна стая с цени от € 2120.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Самолетен билет София - Истанбул – Хавана – Истанбул - София с включени летищни такси с АК Turkish Airlines с багаж до 40кг на човек;
  • 5 нощувки на ол инклузив във Варадеро в избрания хотел;
  • 2 нощувки със закуска в Хавана:
  • Панорамна обиколка на Хавана ;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • Трансфер Хавана – Варадеро - Хавана;
  • Представител на туроператора по време на пътуванетопри мин 16 души;
  • Медицинска застраховка с покритие от 10 000 евро на човек с COVID 19 покритие
 • цената не включва

  • PCR тест на отиване или връщане, при необходимост;
  • Виза за Куба – 100 лв
  • Допълнителни екскурзии на място;
  • Други разходи от личен характер;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"

  Още вълнуващи предложения

  Куба - романтика, салса, пури и карибски страсти - Хавана и Ва...

  10 дни / 7 нощувки

  Хавана, Варадеро

  Разгледай