+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Екскурзия в Оман с Луксутур! 7 дни / 5 нощувки, на цена от 2298 Евро. Гарантирани заминавания в малки групи. С медицинска застраховка асистанс с Ковид покритие от ЗАД“Уника“ с покритие 10 000 евро на човек.
Опознай Оман
 
 „Арабска приказка от 1001 нощ“
 
7 дни / 5 нощувки
 
 Гарантирани заминавания в малки групи!
 
21.01 – 27.01.2024
 
18.02 – 24.02.2024
 
25.02 – 02.03.2024
 
03.03 – 09.03.2024
 
31.03 – 06.04.2024
 
 
Трябва да си посетил повече арабски държави, за да усетиш колко е различен Оман. Родината на Синбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, която се намира до нефтените гиганти, но успява да запази своята самобитност и достойнство. И това е така не само защото е най-старата независима държава на Арабския полуостров и с хилядолетна история, а защото хората, които живеят в нея вярват, че за да оцелее едно общество, моралът трябва да бъде определяща част от неговото съществуване.
 

1 Ден / СОФИЯ /

Полет от София с АК „Qatar Aiwarys” в 13.40ч. Пристигане в Доха в 18.15ч.

    

2 Ден / ДОХА - МАСКАТ / Закуска

Полет за Маскат в 01:20ч. Пристигане в Маскат в 03.55ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Ramada Encore by Wyndham Al Ghubra. Нощувка.  Закуска.

Свободно време за почивка и опознаване на Маскат – един от най-безопасните и дружелюбни градове в света.

 

3 Ден / МАСКАТ  - Рас Ал Хад/ Закуска

След закуска се отправяме на полудневна обиколка на Маскат. Ще започнем с Голямата Джамия на Маскат – храмът издигнал се величествено със своята сложна, но изчистена архитектура.  Тази грандиозна джамия е един от символите на Маскат. Посветена е на предишния султан на Оман - Кабус. Има пет минарета, които символизират петте стълба на исляма, а куполът й впечатлява с изящната си изработка с арабски орнаменти. Вътре могат да се съберат до 15 000 поклонници едновременно.

Ще продължим разходката ни с фото пауза на Султанският дворец Ал Алам.Настоящият султан на Оман има няколко двореца в района на Маскат, но само един е изложен пред очите на обикновените хора - цветният Ал Алам. Влизането в него не е разрешено, но можете да го разгледате отвън. Самият дворец е сравнително нов - построен е през 1972 г., а в околностите му се виждат няколко португалски укрепления от 16-и век.

Напускайки Маскат и продължавайки по пътя ни за Рас ал Хад ( най-източната част на Оман, където Оманския залив се среща с Арабско море ), ще спрем за снимки при Бимах – интересно природно образование и живописно чудо, където се събира сладка и солена вода в тюркоазен цвят. Обяд в местен ресторант. 

Пристигане в Рас Ал Хад и настаняване в Turtle Beach Resort. Вечеря.

По избор: нощна екскурзия до резервата на гигантските костенурки Рас ал Джинз (заплаща се на място)

 

4 Ден / Рас Ал Хад – Сур -  Пясъците на Уахиба / Закуска

След закуска се отправяме към Вади Бани Халид. Ако смятате, че райските оазиси с  вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Бани Халид е истински рай на земята - има голямо езерце и бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки.

След това продължаваме пътуването си към Сур, старото африканско пристанище, където типичните за Оман лодки „доу” са се правели с голи ръце. Пътят до Сур е живописен и красив.

Продължавайки по крайбрежния път към Сур (предполагаемият дом на Синбад Мореплавателя) ще посетим малка корабостроителница за доу, където и днес се строят традиционни дървени кораби. Обяд в местен ресторант.

След това ще отпътуваме към вълнуващите "Златни пясъци" на пустинята Уахиба. Трансферът до и от лагера ще бъде с джипове 4WD.

Пясъците на Уахиба се простират върху площ с дължина от около 200 км и широчина близо 100 км, преминават от юг от източните Хаджари и стигат до Арабско море. Това е традиционният дом на бедуините, хора със здрав дух, които знаят как да оцелеят в условията на суровата пустиня.

По пътя ще спрем в автентично бедуинско селище, където ще видим техния живот и битие. Пътуването до лагера е вълнуващо и изпълнено с адреналин пътешествие. Настаняване в Arabian Oryx Camp или Thousand Nights Camp и след формалностите по настаняването ще иматм възможност да наблюдаваме невероятния залез.

Вечеря и нощувка.

5 Ден / Уахиба – Низва /Закуска и вечеря

След закуска ще напуснем пустинята и ще се отправим към Замъка Джабрийн.

Над 300 годишния замък е една от най-привлекателните и очарователни сгради със своите изящни детайли. Сред тях са богато оцветени тавани, гравирани стени, защитно укрепление, кули, множество тематични стаи, изящни стълбища и други. Всичко е обяснено подробно и нагледно, като посещението на този замък разказва много истории и обяснява културни и социални особености. Построен е за имам Бил Араб бин султан ал Араби, който е погребан тук. Наоколо с километри няма друга сграда, а само оазиси. Ще спрем за фото пауза в Бахла и обяд в местен ресторант.

След обяд ще се отправим към Мисфат ал Абрийн -  едно от най-красивите планински села в Оман. До него води драматично стръмен асфалтиран път. Характерно е със своята традиционна архитектура с кирпичени къщи, построени върху скалите, напоителните системи, живописните гледки и тераси. Селото се намира на връх на 1000 метра надморска височина, а по склоновете има терасовидно ферми, в които растат всякакви видове плодни дръвчета - банани, папая, манго, фурми... Този оазис се напоява от голям фалаж, който е изграден за да докара вода от извор наблизо.

Продължаване към Низва и настаняване в Hotel Intercity Nizwa. Вечеря и нощувка.

 

6 Ден / Низва - Маскат/ Закуска и вечеря

Закуска.

Oчарователният град Низва се намира в средата на спиращ дъха планински район и е отлична отправна точка за пътувания в пустините на Оман, намиращи се в северната част на страната. През 6-7 век, Низва е била столица и през вековете е успяла да запази облика и богатството на типичните сгради в омански стил. Ще се разходим из града, който е оживен център на занаяти, а пазарът за сребро е най-добрият в Оман. Низва е известен със своите сребърни бижута.

Ще посетим традиционният пазар в Низва. Той се провежда всеки петък сутрин  между 7 и 10ч. Пазарът събира много хора от околните села и планински местности, които идват да продават най-вече кози. Това се е превърнало в зрелищно седмично събитие, където стотици хора продават и купуват кози, говеда и други животни и си заслужава да бъде видяно. По многобройните алеи и отделения на сука може да се видят множество стоки местно производство като ножове, бакър, текстил, животни, риба, зеленчуци и различни занаятчийски изделия. 

Пазарът се намира под сянката на високи палмови дървета близо до главния сук. Това е място, където можете да се потопите в някои от най-оригиналните стари традиции в Оман.

Следобяд ще посетим Вади Бани Хабиб, който в контраст с пустинния пейзаж ще ви смае с   естествените си басейни, обгърнати от тучна зеленина. Обяд в местен ресторант.

Следва посещение на Биркат ал Мауз (Birkat Al Mouz), разположен в оазис в подножието на планината Джебел Ахдар. Това е едно от най-известните селища в Оман, със своите руини на традиционни стари къщи, разположени сред голяма бананова плантация.

Продължаваме към Маскат и настаняване в Ramada Encore by Wyndham Al Ghubra.

7 Ден Маскат – Доха - София

Трансфер до летището за полет в 05.55ч. от Маскат за Доха. Кацане в Доха в 06:30ч. и полет за София в 07:45ч. Пристигане в София в 12:40ч.

На човек в двойна стая

Единична стая

 2298 Евро / 4495 Лева

2748 Евро / 5375Лева

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 

Какво не покрива застраховката?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство или самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

 

Условия за записване:

 • Депозит в размер на 2000лева на човек – до 3 дни след потвърждение на резервацията;
 • Доплащане до 40 дни преди отпътуването.

Анулационни условия:

 • до 90 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА ( удържа се стойността на издаден самолетен билет )
 • от 89 до 41 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 2000 лева;
 • от 40 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
 • Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Полетно разписание:

  QR 228   София 13:40 Доха 18:15   

  QR1148   Доха 01:20 Маскат 03:55    

  QR1149   Маскат 05:55 Доха 06:30  

  QR 227   Доха 07:45 София 12:40

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 4
 • Пътуването е индивидуално  в малки сборни групи до 14 човека;
 • При запитване е необходимо да се провери за налични места в авиокомпанията,
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни преди отпътуване;
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Оман.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от един месец преди датата на заминаване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Оман.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Оман може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №:  13062210000255 на ЗК „Лев Инс”АД

”Опознай Оман  „Арабска приказка от 1001 нощ“””Опознай Оман  „Арабска приказка от 1001 нощ“””Опознай Оман  „Арабска приказка от 1001 нощ“””Опознай Оман  „Арабска приказка от 1001 нощ“””Опознай Оман  „Арабска приказка от 1001 нощ“””Опознай Оман  „Арабска приказка от 1001 нощ“””Опознай Оман  „Арабска приказка от 1001 нощ“””Опознай Оман  „Арабска приказка от 1001 нощ“”

€ 2298.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Близък изток - Оман - Мускат
  • Близък изток - Оман - Низва
  • Близък изток - Оман - Уахиба
  • Близък изток - Оман - Рас Ал Хад

 • calendar дати и цени
  • от 21-01-2024 до 27-01-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2298.00
  • от 18-02-2024 до 24-02-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2298.00
  • от 25-02-2024 до 02-03-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2298.00
  • от 03-03-2024 до 09-03-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2298.00
  • от 31-03-2024 до 06-04-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2298.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Самолетен билет с АК „Qatar Airways” София - Доха– Мускат – Доха – София с летищни такси ;
  • 2 нощувки Маскат със закуска (Ramada Encore by Wyndham Al Ghubra– Standard Room );
  • 1 нощувки в Рас Ал Хад със закуска ( Turtle Beach Resort – Hamoor Room )
  • 1 нощувка в пустинята Уахиба със закуска ( в Arabian Oryx Campили Thousand Nights Camp);
  • 1 нощувка в Низва със закуска ( Hotel Intercity Nizwa- Standard Room );
  • 4 обяда в местни ресторанти;
  • 3 вечери;
  • Всички посещения описани в програмата;
  • Всички трансфери с климатизиран транспорт ( автобус и джипове 4х4);
  • Входни такси за обектите по програмата;
  • Минерална вода по време на туровете;
  • Англоговорещ екскурзовод, който придружава групата в Оман;
  • Медицинска застраховка асистанс с Ковид покритие от ЗАД“Уника“ с покритие 10 000 евро на човек;
 • цената не включва

  • Бакшиши за екскурзоводите –  около 50 евро/98 лв.;
  • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
  • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

  Още вълнуващи предложения

  Директен чартърен полет до ДУБАЙ Магията на Ориента

  6 дни / 5 нощувки

  Дубай

  Разгледай

  Директен чартърен полет до Салала, Оман

  8 дни / 7 нощувки

  Мускат, Салала

  Разгледай