+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Докоснете се до красотата на Япония с Луксутур. 10 дни / 7 нощувки на цена от 4356 Евро. С водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език.
ОТКРИЙТЕ ЯПОНИЯ
Дата: 20–29.11.2024 
7 нощувки/ 10 дни/ 7 закуски/ 8 обяда/ 1 вечеря
 
ХОТЕЛИ С ТОП ЛОКАЦИЯ!
НОЩУВКА В БУДИСТКИ ХРАМ!
ПЪЛНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА БЕЗ ДОПЛАЩАНИЯ!
ПЪТУВАНЕ С ВЛАКА СТРЕЛА!
УЧАСТИЕ В ЧАЕНА ЦЕРЕМОНИЯ!
 
Когато споменаваме Япония, сетивата ни се пренастройват, представяме си онази затворена, романтична, сантиментална самурайска страна отпреди епохата Мейджи, но макар и ревниво да пази своите уникални традиции и самобитност, тя отдавна не е само това. Силният традиционализъм на японците наистина впечатлява, в контраст със светкавичната им адаптация към новото. Японската изобретателност е съградила нов свят — динамичен, футуристичен, понякога сюрреалистично странен и толкова зашеметяващ, че предизвиква една възбуждаща атака върху сетивата. И да, Япония е несравнима, защото прилича само на себе си! Няма друг народ като японците, който да изпитва такава чиста радост от единението с природата. Силната възприемчивост към красотата ги е направила емоционални, отражение на което е един типичен обичай за тази нация — ханами (съзерцаване на цветята), чийто смисъл е ясен — да се докоснеш до прекрасното и да го допуснеш в душата си…

Ден 1 - 20.11.2024 / София – Истанбул                   

Излитане от София в 09:50 ч. с Turkish airlines.

Кацане в Истанбул в 12:20 ч. Кратък престой на летището.

Излитане за Токио в 15:20 ч.


Ден 2 –
 21.11.2024 / Токио

Кацане на летище Нарита, Токио в 08:30 ч. Посрещане на летище от фирмата партньор. Заедно с местния гид ще се отправим към императорския дворец, символичното сърце на Япония.

Следва Yasukuni Shrine – шинтоистки храм, разположен в Чиода, Токио.

Основан е от император Мейджи през юни 1869 г. и отбелязва в памет на загиналите в служба на Япония войни. Тук са изброени имената, произхода, рождените дати и местата на смъртта на 2 466 532 души.

Ще посетим храмът Asakusa Kannon, един от най-колоритните и популярни будистки храмове в Токио, разположен в Асакуса. Легендата разказва, че през 628 г. двама братя извадили статуя на Кannon, богинята на милосърдието, от река Сумида и въпреки че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Храмът е завършен през 645 г., което го прави най-старият в Токио.

По време на екскурзионната програма ще имаме обяд.

В 17:00ч. трансфер до хотела. Настаняване в хотел  Tokyo Bay Shiomi Prince Hotel 4* или подобен. Нощувка.

Ден 3 - 22.11.2024 / Токио 

Закуска. В 09:00ч. целодневен тур в Токио.

Meiji Jingu е шинтоистко светилище в Япония, разположено на 70 хектара, в средата на мегаполиса Токио. Тук ще забравим за суматоха на оживения град и ще се потопим в традиционния японски пейзаж, заобиколени от зеленина.

Ще посетим обсерваторията и гледайки града ще помислим за многото възможности, които очакват Токио в бъдеще.

След обиколката ще имаме свободно време за разходка и пазаруване в Shibuya/ Ginza, най-добрите търговски райони в града с множество луксозни бутици.

Обяд по време на обиколката.

В 17:00ч. трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 4 - 23.11.2024 Токио – Хаконе – езерото
Ashi – Киото с бързия влак Shinkansen

Закуска. Среща в 08:00ч. в хотела с местния гид. Днес с автобус ще посетим Hakone National park, ще направим круиз по живописно кратерно езеро Ashi и ще се качим с лифт до връх Комагатаке, създаден от вулканично изригване преди 40 000 години.

Обяд преди отпътуване за Киото.

В 16:07ч. ще се качим на бързия влак Shinkansen за Киото.

Пристигане в Киото в 18:12ч. Посрещане от местния гид. Трансфер и настаняване в хотел ibis Styles Kyoto Station 3*.

19:00ч. посещение на храма Тоджи (Toji Temple), който е на около 15 минути пешеходно разстояние от хотела. Нощувка.

Ден 5 - 24.11.2024 Киото

Закуска. Програмата ни днес ще започне с храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

Ще разгледаме и друг известен дзен будистки храм Рьоан-джи (Ryoanji Temple), след което ще продължим с традиционен обяд.

След обяда ще направим спокойна пeшеходна разходка в бамбуковата гора Arashiyama Bamboo forest. Тази 500-метрова пътека е популярно място както за пешеходци, така и за велосипеди. Ще имаме възможност да направим красиви снимки.

Ще разгледаме и един от най-известните храмове в Япония - Kiyomizu Temple, което буквално преведено означава „Храм на чистата вода“.

В 18:00ч. трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 6 - 25.11.2024 Киото – Нара

Закуска. В 09:00ч. ще освободим хотела. Предстои интересен ден в Гион, един от най-красивите квартали, известен като кварталът на гейшите с традиционни къщи и запазени японски традиции и изкуство. Той е пълен с магазини, ресторанти и ochaya (чайни), където се забавляват гейко (киотски диалект за гейша) и майко (ученичка гейша). Най-популярният район на Gion е улица Hanami-koji, който е приятно място за вечеря. Друга живописна част от Gion е районът Shirakawa, който минава покрай канала Shirakawa.

10:30ч. традиционна японска чаена церемония

В сърцето на Киото ще вземем участие в японска чаена церемония. За да се потопим напълно в културата на Киото ще облечем красивото традиционно облекло кимоно.

Продължителност: 2-3часа

След церемонията ще обядваме и ще посетим Храмът Тофукуджи (Tofukuji Temple), eдин от петте велики дзен храма в Киото, основан през 1236 г. от известния монах Ени Бенен, който наскоро се е завърнал от изучаване на дзен будизма Риндзай в Китай. Истинската атракция за туристите са неговите безброй невероятни градини. 

Следва отпътуване с автобус до Нара, първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.

17:00ч. настаняване в храмов хотел „Shukubo“.

Шукубо е място за настаняване на обучаващи се монаси и вярващи. Ще имаме  специално изживяване, пребивавайки в храм, разположен на свещена планина, опитвайки будистка кухня. Нощувка.

 

Ден 7 - 26.11.2024  Нара - Осака

05:30ч. Възможно е участие в сутрешните молитви (само с предварителна резервация).

Закуска.

09:00ч. целодневна обиколка на Нара

Посещение на храма Хорю-джи (Horyuji), обявен за част от световното културно наследство на Юнеско. Храмовият комплекс и сградите му представляват най-стария будистки монумент в Япония. В основния храм се намира статуя на Буда лечител, която е оцеляла по време на пожара през 670 г., когато храмът е изгорял напълно. В храма се намира павилионът, в който според преданието се намира душата на принц Сетоку, основател на храма.

Ще посетим основната сграда на храма Todaiji, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Храма е  разположен в парка на Нара. Построен през 752г става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.

Ще разгледаме парка Нара, разположен в подножието на планината Wakakusa. Създаден през 1880 г., той е един от най-старите паркове в Япония и едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.

Обяд по време на обиколката.

18:00ч. отпътуваме с автобус към Осака. Настаняване в хотел The Royal Park Canvas - Osaka Kitahama 3*+. Нощувка.

 

Ден 8 - 27.11.2024 Осака

Закуска. В 09:00ч. стартираме екскурзионната програма с посещение на замъка Осака (Osaka Castle), една от най-известните забележителности на Япония, изиграл основна роля в обединението на Япония през шестнадесети век от периода Азучи-Момояма. Главната кула на замъка е разположена на площ приблизително един квадратен километър, заобиколена от отбранителни укрепления.Централната сграда на замъка е на пет етажа отвън и на осем етажа отвътре и е построена върху висока каменна основа, за да защити обитателите си от нападатели. Територията на замъка е близо 61 000 квадратни метра. 

Ще имаме възможност да се разходим за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.

Ще научем за начинана живот в стара Осака в Lifestyle Museum. Тук е възпроизведена в пълен мащаб стара улица на града през 1830 г., обществена баня, старинни магазини и къщи... На другите етажи музеят показва модели от епохата след Мейджи и прави нов скок във времето, Япония от двадесети век.

Обяд по време на програмата.

18:00ч. Круиз по река Окава с включена вечеря.

Нощувка.

 

Ден 9 - 28.11.2024 Осака - Истанбул

Закуска.

10:00ч. ще се качим на най-високата сграда в града Umeda Sky Building.

 

Обяд и посещение на Namba Yasaka Shrine, известно със своята сцена във формата на лъв, която се откроява като уникално архитектурно произведение.

След това ще разгледаме най-големият аквариум в света Кайюкан.

Трансфер до летище Kansai International за полет за Истанбул в 22:25ч.

Ден 10 - 29.11.2024 Истанбул – София

Кацане в Истанбул в 05:55ч. Кратък престой и излитане за България в 08:45ч.

Пристигане в София в 09:00ч.

Хотели по програмата

Изхранване

Цена за турист
в двойна стая

Единична
стая

Tokyo Bay Shiomi Prince Hotel 4* , Токио

 

ibis Styles Kyoto Station 3*, Киото

 

„Shukubo“, Нара

 

The Royal Park Canvas - Osaka Kitahama 3*+, Осака

 

Нощувка със закуска


Включени 2 обяда

4356 евро / 8520 лева

4786 евро / 9 361 лева

Условия за записване:
Депозит при записване в размер на 2000 лева;
Доплащане до 45 дни преди заминаване;
Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

Срокове за анулации:
До 65 дни преди заминаване — без неустойка;
До 64 дни преди заминаване — в размер на 2000 лева;
От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

Условия и документи за пътуване:
Българските граждани имат право на краткосрочен (до 90 дни) безвизов престой в Япония, при условие че не извършват трудова или друг вид платена дейност.
За влизане в страната е необходим валиден паспорт и двупосочен билет.
Валидността на паспорта следва да покрива целия период на очаквания престой в страната.
За деца до 18 г, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.

НЯМА задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония.

Забележки:
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20


Срок за уведомление за несъбран минимум — 10 дни, преди заминаване


Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Япония.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052410000201/25.03.24 на ЗК „Лев Инс”АД

”Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония””Открийте Япония”

€ 4356.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Азия - Япония - Токио
  • Азия - Япония - Киото
  • Азия - Япония - Нара
  • Азия - Япония - Осака

 • calendar дати и цени
  • от 20-11-2024 до 29-11-2024 на човек в двойна стая с цени от € 4356.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Двупосочен самолетен билет София-Истанбул-Токио-Осака-София с Turkish airlines с включен 46кг багаж разделен на две парчета по 23кг.;
  • Трансфери летище-хотел-летище;
  • 2 нощувки със закуска в Токио;
  • 2 нощувки със закуска в Киото;
  • 1 нощувка в Нара;
  • 2 нощувки в Осака;
  • 8 обяда;
  • 1 вечеря;
  • Пътуване с влак-стрела в икономична класа;
  • Екскурзионна програма с включени входни такси ;
  • Медицинска застраховка за целия престой с лимит 20 000 евро на човек
  • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език при минимум 14 записани;
  • Климатизиран транспорт по целия маршрут
 • цената не включва

  • Разходи от личен характер;
  • Всичко неупоменато в цената включва

  Още вълнуващи предложения

  The Peninsula Istanbul

  Истанбул

  Разгледай

  Ciragan Palace Kempinski

  Истанбул

  Разгледай

  Maxx Royal Bodrum

  Бодрум

  Разгледай