+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Екскурзия до Виетнам с Луксутур! 11 дни / 8 нощувки на цена от 2570 евро! Ранни записвания. Посещение на Златния мост в Дананг!
Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа
 
Маршрут:  Хо Ши Мин / Сайгон/  – Сием Риеп (Ангкор Ват и Ангкор Том) – Хой Ан – Ханой – Ха Лонг Бей
 
Посещение на Златния мост в Дананг!
 
11 дни/ 8 нощувки / 8 закуски/   7 обяда /9 вечери / 1 брънч + виетнамско кафе
 
Дата: 28.03.2023– 07.04.2023
 
 
 
1-ви ден 28.03.2023, вторник: София – Истанбул
Отпътуване от летище София в 21:10 часа за Истанбул. Пристигаме в Истанбул  в 22:35 часа.
 
2-ри ден 29.03.2023, сряда: Истанбул – Хо Ши Мин /Сайгон/
В 01:50 часа полет за Хо Ши Мин/Сайгон/. Пристигане в 16:05 часа.  Трансфер до хотел Ramana Hotel 4* или подобен, разположен в сърцето на града. Свободно време. Нощувка. 
  
3-ти ден 30.03.2023, четвъртък:  Хо Ши Мин /Сайгон/                           
Закуска, обяд и вечеря
След закуска, отпътуване за  Ми  То /My Tho / родното място на кокосовия орех. Днес ни очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостираме на един от 4- те острова по Делтата, ще се насладим  на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика.
Обяд в местен ресторант. 
След това ще се качим на  традиционните плоскодънни местни лодки ”сампан”  и през малките канали на Делтата, обрасли с водни кокосови палми ще достигнем до местните производители, където ще опитаме традиционния меден чай и  сладко кокосово мляко.  
Връщане в Сайгон. Следобед ще продължим нашата обиколка с разглеждане на централната част на града: разходка по улица Dong Khoi Street, по-рано улица Rue Catinat позната по  време на френските колониални дни, като централен търговски район на Сайгон  Следващото ни посещение е Паметникът на обединението, свидетел на ожесточената война,  както и Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан / Ben Thanh/ един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други. Вечеря в местен ресторант.
Връщане в хотела. Нощувка в Хо Ши Мин.

4-ти ден 31.03.2023, петък:  Сайгон – Сием Реап
Закуска и обяд и вечеря                                           
Закуска. Сутринта ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива. Тунелната мрежа е изкопана на ръка и населена от силите на виетнамските партизани по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, преди офанзивата на Тет през 1968 г.,  в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 войници. До ден днешен той остава един от най-впечатляващите примери за това колко ожесточена е войната. Ще имате възможност да пропълзите няколко метра в тунел, специално разширен за туристи, гарантираме екстремни преживявания.
Обяд в местен ресторант.
Трансфер до летището в Сайгон за полет до Сием Реап в 16:00ч.
Посрещане  и настаняване в  Tara Angkor Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.  Нощувка.
 
5-ти ден 01.04.2023, събота: Сием Реап         
Закуска, обяд и вечеря
Закуска.                                                 
Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му .
Обяд в местен ресторант. 
Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Основан в началото на XII век първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век
в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни.  Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура.  Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната.
Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Tara Angkor Hotel 4* или подобен.
  
6-ти ден 02.04.2023, неделя: Сием Реап  - Дананг – Хой Ан       
Закуска, обяд и вечеря
Закуска.
Посещение  на Плаващите села /Floating Villages/, разположени на 10 километра южно от Сием Реап. Ще се разходим с традиционна дървена лодка по Tonle Sap, "голямото езеро" на Камбоджа и най-голямото в Югоизточна Азия. Тук ще видите много примери за кхмерския начин на живот.
Във водите на езерото Тонле Сап живеят постоянно хиляди кхмери. Жителите на плаващите села са истински факири. Те успяват да живеят тук като са приспособили всичко към водната среда. Дори зеленчуковите им градини са плаващи. Имат си и плаващи хамбари, където държат ориз, кози, прасета и пилета. Има дори плаващи бензиностанции. Живеещите в плаващите и крайбрежните села на Тонле Сап са силно зависими от количеството на рибата във водите му. Повечето местни обитатели са рибари, но някои успяват да отглеждат и ориз.
Кхмерските къщи обикновено са повдигнати на кокили за защита от годишните наводнения. Две стълби или дървени стълбища осигуряват достъп до къщата.
Обяд в  местен ресторант.
Следобяд трансфер до летището за полет до Дананг в 15:35ч. Посрещане и трансфер до хотел Lasenta Hotel 4* в Хой Ан. Вечеря и нощувка.
 
7-ми ден 03.04.2023, понеделник:  Ба На Хилс – Хой Ан
Закуска, обяд и вечеря
Закуска.
Посещение на Ба На Хилс. Eдин от най-новите и вълнуващи проекти във Виетнам. Това е курортен комплекс на планината, който прилича на средновековен замък, но вътре в тези каменни стени са модерни помещения за настаняване, ресторанти от световна класа и Фентъзи парк, пълен с вълнуващи разходки.  Трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 м н.в.), по пътя - посещение на някои от старите френски вили. Обяд в местен ресторант.
Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам - „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце.
Продължаме към Хой Ан. Ще направим панорамна обиколка на стария град на Хой Ан, за да разгледаме къщите на старите търговци, силно повлияни от китайската, японската и виетнамската архитектура; 400-годишният японски покрит мост; залата на конгрегацията с нейните изключителни дърворезби и цветния пазар. Хой Ан e град известен като архитектурен и културен център, разположен на двата бряга на река Ту Бон. Очарователните улици са изпълнени с десетки магазини, бутици, художествени галерии и прекрасни сгради.
В сърцето на малкото крайбрежно градче се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация както за симбиозата от японско, китайско, европейско и виетнамско влияние, така и за славните дни, които селището преживява през 16 век. По онова време река Ту Бон е пълна с търговските кораби на различни народи, а пристанището Фай Фо играе важна роля в търговията по море. Европейските кораби доставят оръжие, сяра и олово, и заминават, натоварени с коприна, порцелан, екзотични масла и подправки от Далечния Изток. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в хотел Lasenta Hotel 4* в Хой Ан.
 
8-ми ден 04.04.2023, вторник: Хой Ан - Ханой:
Закуска, обяд и вечеря
Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Ханой.
Днес ни очаква интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура.  Отправяме се към Площад Ба Динх  /Ba Dinh/ най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите  културни и политически събития в града, ще видим комплекса Хо Ши Мин / включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището,  в което е живял  Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One- Pillor Pagoda/. Разходката ни ще продължи с Храма на литературатa - построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам. 
Обяд в местен ресторант.  
Следобед ще посетим Етнографския музей на Виетнам, където ще се запознаем с пъстроцветния бит и култура на виетнамския народ, съставен от множество етнически групи.
Ще продължим със Стария квартал на Ханой, спирайки да посетим Храма  Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem ,езерото "Sword/. Оттук  ще се поскитаме с велорикши  по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните. В късния следобед ще се насладим на вълнуващо шоу – Куклено шоу над водата /Water Puppetry/ - традиционно изкуство на Северен Виетнам, някой ще каже, че това е инфантилно изкуство, но със своята простота и сърдечност, гарантираме, че ще впечатли вашите сетива. 
Вечеря в местен ресторант. Настаняване в  Flower Garden Hotel 4*. Нощувка.
 
9-ти ден 05.04.2023, сряда: Ханой – Халонг Бей                                                            
Закуска, обяд и вечеря
Закуска. Отпътуваме  с  автобус  до  залива  Ха Лонг (около 3 часа).  Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг е и единодушно е приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.
В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си.
Настаняване на круизен кораб подобен на традиционната лодка „джонка”-  Era Cruise / Terrace Suite   или подобен. Отплаване. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Готварски клас преди вечеря.
Вечеря. Нощувка.
 
*** Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи.
 
10-ти ден 06.04.2023, четвъртък:  Ха Лонг Бей - Ханой                            
Закуска
/брънч и вечеря
Закуска. Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището.
След акостиране на кораба, трансфер до Ханой.
Посещение на „Тран Куок“ най-стария Будистки храм в Ханой, Виетнам.
Посроен през 6-ти век по времето на император Ли Нам Де. Пагодата се намира на Западното езеро в близост до Ханой. Интересното за тази пагода е че, първоначално е била построена на бреговете на ''Червената река'' и се казвала ''Кай Куок''. Но след като не могли да се справят с приливите на реката, през 1615 била преместена до мястото на което се намира днес.
П0-късно днес ще имате възможност да опитате прочутото Виетнамско кафе, което се приготвя с яйчен жълтък.
Ранна вечеря, след което трансфер до летището в Ханой за полет до Истанбул, излитащ в 22:30.
 
11 ти ден 07.04.2023, петък: Кацане в Истанбул в 04:55 ч. Кратък престой и излитане за София в 07:25. Кацане на летище София в 08:35 ч

Промоционална пакетна цена с включена отстъпка за ранни записвания, валидна при записване до 31.12.2022г.

Дата

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Цена на трети възрастен на доп. легло в двойна стая

28.03.2023

2570 € / 5026 лв.

2970 € / 5809 лв.

2400 € /4694 лв.

 

 

Пакетна цена валидна след 01.01.2023г.

Дата

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Цена на трети възрастен на доп. легло в двойна стая

28.03.2023

2670 € / 5222 лв.

3150 € / 6161 лв.

2500 € /4890 лв.

Полетно разписание:

28.03.23 София – Истанбул 21:10 – 22:35

29.03.23 Истанбул – Хо Ши Мин 01:50 – 16:05

06.04.23 Ханой – Истанбул  22:30 – 04:55 - на 07.04.2023

07.04.23 Истанбул – София 07:25 – 08:35

 

Необходими документи:

 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

 

Условия и Забележки:

 • Призаписване се внася  депозит от 1000 лева, а пълно плащане се прави 35 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 15туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.95 лв.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други 4*, но идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет ( вътрешни полети ) ;
 • при по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 28.02.2023 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Виетнам и Камбоджа.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Tуроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 00088321/13062110000270 на ЗК „Лев Инс”АД

”Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023””Приключение със сламени шапки - Виетнам и Камбоджа март 2023”

€ 2570.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Азия - Виетнам - Хо Ши Мин
  • Азия - Камбоджа - Сием Реап
  • Азия - Виетнам - Хой Ан
  • Азия - Виетнам - Ханой

 • calendar дати и цени
  • от 28-03-2023 до 07-04-2023 на човек в двойна стая с цени от € 2570.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Самолетни билети София – Истанбул – Хо Ши Мин– Ханой - Истанбул - София с Turkish Airlinesс включени летищни такси и багаж 30 кг;
  • Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Реап, летищни такси и багаж 20 кг.;   
  • Самолетен билет Сием Реап – Дананг,включени летищни такси и багаж20 кг.;  
  • Самолетен билет Дананг – Ханой– включени летищни такси и багаж 20 кг.;  
  • Всички трансфери по програмата;
  • 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин –  хотел Ramana Hotel 4* или подобен ;
  • 2 нощувки със закуски в Сием Реап Tara Angkor Hotel 4*или подобен 
  • 2 нощувки със закуски в Хой Ан,   хотел Lasenta Hotel 4* или подобен ;
  • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеряна круизен кораб ”-  Era Cruise / Terrace Suite     или подобен;
  • 1 нощувки със закуски в Ханойв  Flower Garden Hotel 4* или подобен ;
  • 8 закуски, 7 обяда, 9 вечери, 1 брънч, Виетнамско кафе, съгласно програмата;
  • Всички екскурзии и посещавани забележителности, описани в програмата;
  • Тай Чи клас;
  • Входни такси на посещаваните обекти;
  • Бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите;
  • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
  • Климатизиран транспорт по целия маршрут;
  • Медицинсказастраховка за целия престой с покритие 10 000 евро със ЗАД“ Евроинс“;
 • цената не включва

  • Виза за Виетнам за многократновлизане – заплаща се и се издава разрешително писмо за виза на пристигане, като се полага в паспорта на летището при влизане в страната – 50 ( 2 х 25$ ) щатски долара (необходими са две снимки с размери 4 x 6 см на хартия, които се подават на летището в Хо Ши Мин и Дананг, заедно с попълнен формуляр за пристигане). Визата се заплаща на място на гише“ Visa on arrival” във Виетнам
  • Виза за Камбоджа,  заплаща се и се издава на място, 30долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см  и копие на паспорта, всичко в JPEG формат;
  • Лични разходи;
  • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София– 60 щатски долара на човек; Бакшишите се включват в договора за ТП и се заплащат предварително в България;

  Още вълнуващи предложения

  Най-доброто от Филипини. Програма за приключенци

  13 дни / 11 нощувки

  Себу, Остров Панглао, Ел Нидо, Палауан, Моалбоал, Ослоб

  Разгледай

  Узбекистан - Пътят на коприната

  10 дни / 9 нощувки

  Ташкент, Ургенч, Хива, Бухара, Самарканд, Гиждуван

  Разгледай

  Холи фестивал в Индия

  10 дни / 8 нощувки

  Дубай, Делхи, Агра, Джайпур

  Разгледай