+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Сафари в Кения с Луксутур! Гарантирано заминаване! 7 нощувки / 9 дни, една от които е в национален парк „Цаво“ с включени 3 сафарита.
Магията на Кения!
Екзотична почивка на брега на Индийския океан и сафари в национален парк „Цаво“
 
По маршрут: София – Дубай - Найроби – Укунда   - Диани Бийч – Цаво - Момбаса - София
7 нощувки / 9 пълни дни
6 в хотел Blue Marlin Beach Hotel
1 в национален парк „Цаво“
Гарантирани заминавания

Ден 1
Отпътуване от София за Найроби с транзитно прекачване в Дубай. Пристигане в Найроби и вътрешен полет от Найроби до Укунда. Трансфер до Blue Marlin хотел. Настаняване. Обяд и вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание от Ваша страна. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Организирана разходка с лодка до Robinson Island - eдно от най-красивите места, които може да видите по време на пътуването си в Африка! Свободно време за плаж и забавления. Обяд. Вечеря – специална вечеря запознаване с местната кухня. Нощувка.

Ден 4 – ЦАВО ИЗТОК
Закуска.Отпътуване към национален парк „Цаво Изток“ . Националният парк е най-големият в Кения, заема около 4% от площта на страната и е един от най-големите в света. На места резерватът е покрит със слой червен прах. Източната част се намира близо до град Voi в област Taita-Taveta и е един от най-старите в страната. Паркът е предимно равнинен и е дом на слонове, носорози, биволи, лъвове, леопарди, хипопотами, крокодили и други. Западната част е по-малка и по-планинска с блата и езерото Jipe. Паркът е известен с разнообразието си от различни видове птици – над 500, среща се черен носорог, африкански бивол, масайски лъв и жираф.Пътуването до резервата е около 4 часа с първото ви сафари  преди обяд. Пристигане в Salt Lick Lodge и обяд. Следобедно сафари. Вечеря и нощувка в Salt Lick Lodge.

Ден 5
Рано сутринта на изгрев ще започнем със сутрешно сафари. Около 6.30 ч. ще излезнем в саваната, за да видим животните рано сутрин, когато са най-активни и ловуват. Обяд в сух пакет. Следобяд отпътуване към хотел Blue Marlin. Вечеря и нощувка.

Ден 6
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по Ваше желание. Обяд и вечеря. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по Ваше желание. Обяд и вечеря. Нощувка.

Ден 8
Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Освобождаване на хотела. Привечер трансфер от хотела до летище Момбаса за полет до София през Дубай. 

HAKUNA MATATA!Човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен

 2299 евро / 4496 лева

 2948 евро / 5766 лева

 2410 евр0 / 4714 леваHotel Blue Marlin Beach Hotel 4*

С изглед към Индийския океан Blue Marlin Beach Resort 4* е крайбрежен хотел, който разполага с открит басейн и хубава тропическа градина с палми. Стаите са декорирани в суахили стил, а Wi-Fi достъп е осигурен  на територията на целия хотел.

Ресторантът на място е специализиран в морски дарове, местна, африканска и международна кухня. Хотелът разполага с бар, където гостите могат да се насладят на местни коктейли в близост до океана.

Необходими документи и условия на записване:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
 • 1500 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • Копие от международен паспорт;
 • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

 • FZ1758       София 1440 Дубай 2140
 • KQ 311       Дубай 0220 Найроби 0625
 • KQ 604       Найроби 1020 Момбаса 1120
 • KQ 306       Момбаса 2310 Дубай 0545
 • FZ1757       Дубай 0945 София 1335

  

 Допълнителна информация:

 • Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език;
 • Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: няма.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимум: няма

 

Забележки:

 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,98 лв. за щатски долар към 12.11.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:

* до 120 дни преди датата на пътуване – в размер на стойността на самолетния билет

* от 35 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Кения.

Препоръчително е да се консултирате с лекар относно приемането на таблетки против Малария, както и за ваксина срещу жълта треска.

Забележка

Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.


Какво е необходимо за Сафари в Кения:

Полезна информация, която трябва да знаете.

Ако можех да направя само още едно нещо отново, то щеше да е да отида пак на сафари."

Това казва Карен Бликсен, автор на "Отвъд Африка"

Сафаритата са едни от най-вълнуващите пътувания, които можете да преживеете. А сафари-изживяването в саваните на Кения и Танзания са едно от „must do“ нещата в живота на всеки един пътешественик.

Наред със стандартните правила, валидни за всеки друг вид екзотично пътуване, при сафаритата има някои особености, с които искаме да ви запознаем:

 

Какво да опаковам за сафари?

 • Удобни дрехи: Говорейки за дрехи, няма по-лоша идея от това да отидете на сафари с неудобни дрехи. Този тип пътуване е приключение, така че е препоръчително да носите удобни дрехи и обувки, за да се насладите напълно на сафарито. Не забравяйте да включите топли дрехи, защото през нощта температурите могат да спаднат драстично.
 • Избягвайте ярките цветове: Този тип оттенъци може да привлече твърде много внимание от животните и да ги накара да избягат. Най-добре е да носите кафяво, ​​зелено или светложълто облекло.
 • Аксесоари за сафари: Слънчеви очила, шапка, слънцезащитен крем и репелент против комари.
 • Снимки: На сафари в Африка ви трябва добра камера, за да увековечите такова невероятно пътуване. Заедно с него ще ви трябва допълнителна батерия, зарядно устройство и друга карта с памет.. Електричеството тук в по-голямата си част е 220-240 волта. В повечето лоджи напрежението е слабо или изобщо се преустановява подаването на ток в часовете от 23-06 ч. и може да не сте в състояние да зареждате камерите си. Препоръчваме ви да вземете допълнителна батерия. За снимане на птици и животни се препоръчват апарати с 300 мм телеобективи. Ленти и батерии могат да бъдат купувани в големите градове и в лоджите, но са сравнително скъпи. Препоръчваме ви да вземете достатъчно със себе си при тръгване. Забранено е снимането при преминаване на граници и полицейски постове, тъй кото това може да доведе до неприятни ситуации. Във всички части на Африка се счита за необходимо преди да направите снимка на местни да попитате дали не възразяват. При пътуване през резерватите ще срещате много представители на местни племена, които ако снимате в движение може да недоволстват. В повечето случаи ако направите снимка на местен, трябва да платите. Накои култури вярват, че снимката открадва тяхната душа, така, че молбата ни е да уважавате техните разбирания и възприятие за живота. 
 • Документация за пътуването: Препоръчваме ви да направите няколко цветни фотокопия на документите Ви (паспорт, застрахователна полица, виза, PCR или ваксина) и съхранявайте копия и оригинали отделно.
 • Преходник за контакт от английски тип.
 • Ако взимате карти на местни оператори, ви препоръчваме Safaricom от летището в Найроби.

 

КЛИМАТ

Може би и вие, както много хора, очаквате че цяла Африка е винаги гореща. Тогава ще останете изненадани от студените температури на кратера Нгоронгоро. По-хладно, отколкото очаквате може да бъде и в Найроби (на 1661 м) и Аруша (на 1403 м).

Крайбрежията на Кения и Танзания, имат много по-топъл климат.

В Африка може да вали по всяко време на годината. Дъждът е по-често срещан през април, май и ноември. През април и май дъждовете обикновено са по-силни през нощта. През месец ноември дъждовете могат са проливни, но често са кратки.

 

БЕЗОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕ НА САФАРИ

По време на сафарито вашият водач ще ни дава инструкции за безопасност и ще ни информира кога е безопасно да се излезе от превозното средство. В ложите и лагерите персоналът често ще ни придружава до и от стаите, за да гарантира безопасността ни. Повечето ложи и лагери нямат огради. Не забравяйте, че дивите животни могат да бъдат опасни и следвайте препоръките на вашите водачи.

 

МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА

Медицинската ви застраховка е включена във вашият пакет със застрахователно покритие 10 000 евро.

Няма задължителни изисквания за жълта треска или Малария. И двете са с препоръчителен характер и лична отговорност на пътуващия.

 

ОТПАДЪЦИ

Не изхвърляйте нищо от превозните средства, включително остатъци от храна и обелки от плодове. На местата за пикник събирайте и поставяйте в предвидените контейнери всички отпадъци. Ако в района няма контейнер, боклукът трябва да се събере и транспортира до следващата хижа.

 

ДРЕС КОД

По време на сафаритата е подходящо ежедневното по-спортно облекло. Някои ложи и луксозни лагери изискват гостите да бъдат елегантно облечени за вечеря. За мъжете вечер се препоръчват дългите панталони - както за спазване на дрес-кода, така и за защита от ухапвания от насекоми. 

 

ЦИФРОВИ ФОТОАПАРАТИ

Не можете да тръгнете на сафари без добър фотоапарат с големи възможности за увеличение. Не забравяйте да вземете и няколко допълнителни батерии и карти с памет. Зарядно устройство за батериите също ще бъде от полза. Зареждате батериите винаги, когато имате възможност. Препоръчваме ви да тествате всяко ново оборудване и камера преди сафарито. Този перфектен залез няма да чака да разберете как да включите камерата.

  

ВАЛУТА

Официалната валута на Кения е кенийски шилинг (Ksh) и се предлага в купюри от 50, 100, 200, 500 и 1000 шилинга. Не забравяйте да вземете със себе си щатски долари (USD) заедно с шилинги, когато пътувате до Кения, тъй като много хотели и по-големи ресторанти могат да посочат и цени в щатски долари.

Въпреки че бакшишите не са задължителни в Кения, носачите и водачите обикновено ги очакват. Можете да дадете бакшиш на носачите и водачите си директно или да го добавите в кутията за бакшиши, която обикновено има в повечето хотели и по-големи заведения. Когато вечеряте в ресторанти, е прието да оставяте 10% бакшиш.

Препоръчително е да носите доларови банкноти от по 50$ и 100$ след 2006 година, тъй като долари от предходни години не се приемат, а по-дребните банкноти, се обменят на по-високи курсове спрямо шилинга. Може да се плаща и с кредитни карти.

 

ВИЗА

Моля да имате предвид,че е нужно попълване на формуляр с няколко последователни стъпки до 1 седмица преди датата на отпътуване и заплащане на услугата с карта.Цената на визата е 50 долара + 1 долар за обработка на документите. Кандидатстването трябва да бъде в срок и не се чака последния момент преди отпътуването!

Кандидатстването за виза включва четири лесни стъпки:

 1. Създаване на акаунт на www.evisa.go.ke
 2. Попълване на формуляра за кандидатстване, прикачване на изисканите документи и плащане с кредитна или дебитна карта Master/Visa
 3. След достигане на ниво „Kenya eVisa - Approval Confirmation“, щракнете върху справката за виза, за да изтеглите eVisa в PDF формат от акаунта.
 4. Моля, разпечатайте визата в цветен формат и вземете с вас по време на пътуването.


При попълване на формуляра трябва да се има предвид:

 1. Изисква се валиден задграничен паспорт с валидност не по-малка от шест месеца- номер, дата на издаване, дата на валидност, орган издал паспорта
 2. Точно попълване на формуляра за кандидатстване за виза - имена, дата на раждане, валиден телефон, валиден мейл адрес, пол, имена на родителите - майка и баща. Непълните заявления се отхвърлят, както и предоставянето на невярна информация ще доведе до автоматичен отказ на виза.
 3. Най-малко три празни страници в паспорта на притежателя.
 4. Билет за връщане - /не се изисква при попълване във формуляра, номера на полетите/
 5. Всички заявления за виза начисляват такса за обслужване от $1.
 6. Таксата за обработка на виза не се възстановява при отказ.
 7. Притежаването на виза не е окончателното право за влизане в Република Кения.
 8. В случай на просрочие по време на плащане, моля, не кандидатствайте повторно, свържете се с администратора на [email protected].
 9. ВАЖНО - Неподходящото качване на документи ще доведе до автоматично отхвърляне на визата.
 10. ВАЖНО Изисква се прикачване на скорошна цветна снимка с паспортен размер с ясен фон.
 11. Посочва се и локацията в Кения - наименование на хотела по програмата, в който сте настанени - за почивка и за сафари се посочва хотела в Диани Бийч.

 

Валидни към м.Ноември 2022г са следните COVID – 19 рестрикции:

 • Всички лица над 18 годишна възраст трябва да притежават валиден сертификат за завършен пълен курс на ваксинация

или

 • ПСР тест с валидност до 72 часа.

*Възможно е на произволен принцип неваксинираните пътници да бъдат тествани след пристигане с бърз антигенен тест. Стойността на теста е 30$.

 

До 72 часа преди пътуването, трябва да се попълни и здравна декларация на следния адрес :https://ears.health.go.ke/airline_registration/, който ще ви генерира QR CODE.

Поради липсата на физическа верификация на резултатите от проведени изследвания или поставени ваксини против COVID-19, пътуващите трябва да качат нужните документи, преди да се качат на борда чрез следния сайт: www.globalhaven.org.

Всички пътници трябва да имат пътнически код (ТТ код) при влизане в Република Кения. Поради липсата на такъв код в сертификатите на много държави, е необходимо да се валидира проведеното лабораторно изследване и да се генерира ТТ код. Повече информация може да намерите тук:

  

БАГАЖ
Мястото за багаж в превозните средства (джип или мини-ван) е ограничено, така че моля обърнете специално внимание на долната информация: 

» 1 куфар, не по-тежък от 15 кг (препоръчително).
» 1 малка ръчна чанта с неща от първа необходимост – репеленти, документи, пари и карти, фото апарат/камера. За целта можете да използвате малка раничка или удобна чанта, която можете да поместите в краката си в превозното средство. 
» чантичка – тип „банан” 

Забалежка: Спазването на горните условия е препоръчително, с което ще улесните местните организатори и ще направите вашето пътуване по-комфортно. 

Облекло и вещи от първа необходимост 

Вземете със себе си удобни, неофициални дрехи и такива, които можете да перете и обличате в хода на пътуването. Дрехи с натрапчиви ярки цветове, камуфлажни и бели дрехи не са подходящи за това пътуване. 

Предлагаме ви списък по който може да се ръководите при приготвяне на багажа си. Разбира се зависи от престоя ви и периода на пътуване. 

» 1-2 удобни панталона 
» 3-4 шорти или къси гащи 
» ризи/тениски 
» 1 лека памучна рокля за жените 
» 1 леко яке (полар, др. връхна дреха) 
» 1 непромокаемо яке/анорак
» 1 топло яке (май-септември: зимните нощи са прохладни) 
» 1 чифт удобни за ходене обувки 
» 1 чифт джапанки или сандали 
» 1 бански костюм 
» 1 слънчева шапка 
» 1 шапка ( препоръчително с козирка или  връзка, защото може да излети от джипа по време на сафарито )
» фенерче ( лоджовете обикновено предоставят, но за всеки случай е хубаво да имате със себе си )
» Бинокъл - с цел да извлечете максималното от едно сафари е хубаво да имате бинокъл ( любителски ). Повечето шофьори разполагат с бинокъл в джиповете, но обикновено са 1 или 2. 

И разбира се не на последно място са репелентите, във всякакъв вид и форма. Използвайте ги без да ги пестите – ден и нощ. Всички стаи са снабдени с електрически машинки против комари, както и леглата са с балдахини!

Препоръчително е да носите със себе си: 

» по 1 пакет сухи и мокри салфетки 
» лосион със слънчезащитен фактор 
» балсам за устни 
» репеленти за тропически комари – autan или off – под формата на крем-спрей се нанасят най- бързо и лесно 
» ако носите лещи, моля имайте предвид, че по време на сафари се вдига много прах и може да възникнат проблеми, препоръчваме да носите очила. 
» бутилка за вода, която да ви е удобна по време на преходите в саваната. 

Вода 

Водата е ценна стока в Африка. Моля, ползвайте я пестеливо. Водата в Кения не е подходяща за миене на зъби, за целта голяма част от хотелите/лоджите зареждат в стаите минерална вода – безплатно. 

Храна и напитки 

Моля, имайте предвид, че в някои части на страната не се препоръчва да консумирате свежи плодове и зеленчуци, особено в местни заведения, няма проблем обаче в хотелите и лоджите от по-висока категория. През лятото (септември – април) свежите плодове и зеленчуци не трябва да престояват повече от 2-3 дни. Чай и кафе ще имате на разположение в лоджите безплатно. Минерална вода, безалкохолни и алкохолни напитки могат да се закупуват в крайпътните магазини и супермаркети. В случай, че попаднете в местно заведение, извън територията на вашите хотели и лоджи не ползвайте лед (освен ако не сте сигурни, че е приготвен от пречистена или минерална вода) и пийте от бутилката или от чаши за еднократна употреба, вместо да ползвате порцелонови/стъклени чаши. 

Сутрин ще ви бъде сервирана закуска на блок маса, на обяд ако сте на сафари имате пикник обяд, а вечерите са на блок маса в лоджите. Кения е държава, която е приела да е „свободна от цигарен дим”. Това се спазва безпрекословно, дори и в откритите ресторанти на хотелите и лоджите не е разрешено пушенето. Можете да пушите само на определените за целта места, обичайно това са баровете. 

 • Отвъд сафаритата: Плажовете - Освен със саваната и дивия живот, Кения е известна и с невероятните си плажове. На 30 км южно от Момбаса се намира плажът Диани (Diani Beach) - идеално убежище за тези, които търсят малко тишина и спокойствие сред соления въздух.

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 00088321/13062110000270 на ЗК „Лев Инс”АД

 

 

 

Допълнителни екскурзии, които могат да бъдат закупени от хотела:

 • Риболов; продължителност около часа 4 часа за група до 5 човека. $550 за цялата лодка;
 • Полудневна екскурзия до Кая Кинондо – $80 на човек;
 • Целодневна екскурзия до Wasini Isand с включен обяд – $150 на човек;
”Сафари в Кения и почивка в Blue Marlin Hotel - гарантирани заминавания””Сафари в Кения и почивка в Blue Marlin Hotel - гарантирани заминавания””Сафари в Кения и почивка в Blue Marlin Hotel - гарантирани заминавания””Сафари в Кения и почивка в Blue Marlin Hotel - гарантирани заминавания””Сафари в Кения и почивка в Blue Marlin Hotel - гарантирани заминавания””Сафари в Кения и почивка в Blue Marlin Hotel - гарантирани заминавания””Сафари в Кения и почивка в Blue Marlin Hotel - гарантирани заминавания”

€ 2299.00

 • цената включва

  • Самолетен билет София – Дубай – Найроби – Момбаса - София с включени летищни такси и багаж (чекиран до 23 кг и ръчен до 8 кг на човек);
  • Самолетен билет Найроби – Укунда с включени летищни такси и багаж;
  • Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи; комфортни автобуси и джипове;
  • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в Salt Lick Lodge в национален парк „ Цаво“ с включени 3 сафарита;
  • 6 нощувки със закуска, обяд и вечеря в хотел Blue Marlin Beach на Диани Бийч“;
  • Разходка с лодка до Robinson Island;
  • Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
  • Медицинска застраховка – 10 000 евро с Ковид покритие
 • цената не включва

  • Входна виза за Кения - 51 долара.
  • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание;
  • Разходи от лично естество;
  • Хранения извън посочените в програмата;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в нашия офис.

  Още вълнуващи предложения

  Почивка на остров Мавриций през януари 2024

  10 дни / 7 нощувки

  Порт Луи

  Разгледай

  Того, Гана и Бенин - вуду магия и маски

  14 дни / 13 нощувки

  Ломе, Бокоумбе, Дефале, Кара, Надоба, Сокоде, Аномабу, Акра, Кумаси, Тамале, Течиман, Абомей, Дасса, Натитингу, Уида

  Разгледай

  Екскурзия до Намибия. Приключението на живота!

  12 дни / 9 нощувки

  Виндхук, Свакопмунд, Уолфиш Бей

  Разгледай