+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Сафари в Африка с Луксутур! Индивидуална програма за 10 дни / 7 нoщувки на цена от 805 евро в резерват СЕБАТАНА!
САФАРИ В ЮЖНА АФРИКА
 
РЕЗЕРВАТ СЕБАТАНА
 
Топ цена от 805 евро за 7 нощувки със закуски, обяди и вечери.

 

 

ДЕН 1

Отпътуване от София за Йоханесбург, Южна Африка през транзитно летище.

 

ДЕН 2

Кацане в Йоханесбург. Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до пет звездния резерват Себатана. Следобед ще имате свободно време да поплувате в басейна и да се опознаете с хората в резервата. Вечерта ще се насладите на коктейл, докато домакините ви дават информация за следващите дни. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 3

След закуска ще се качите на джипове за ориентировъчна разходка из резервата, по време на която водачите ще ви обяснят какви видове животни, птици и растения ще видите през седмицата. След това ще посетите местния музей и винарска изба. Обяд. С джипове ще стигнете до Christina’s Willow – скривалище, от което можете да наблюдавате много видове животни – сурикати, гирафи, импали, гнута и т.н. За да не притеснявате животните, ще стигнете до скривалището пеша. Пригответе се за красиви снимки! Наблюдението ще продължи 45 минути, след това с джип ще продължите на сафари през резервата. Следва „happy hour“ в бара на резервата, както и безплатно дегустиране на вино. Вечеря и нощувка.

      

ДЕН 4

Закуска. Днес ще се докоснете до „големите 5“ животни в африканския резерват. Резерватът се простира на площ от 400 кв. км. и е защитен от ЮНЕСКО. Тук ще видите над 50 вида бозайници включително лъвове, слонове, леопарди, носорози и бизони. Освен „големите 5“ ще видите и по-рядко срещани животни като кафява хиена, гепард, диви кучета, вълци и над 300 вида птици. Обяд.

 

По залез слънце ви очаква нощно сафари в отворени джипове. На тъмно ще видите животни, които не се виждат лесно през деня – леопард, каракал, таралежи, мравояди. По време на сафарито ще спрете в пещерата Флинстоун, където ви очаква страхотна вечеря от 3 блюда и червено вино. След вечеря сафарито продължава. Нощувка.

 

                                                           

ДЕН 5

След закуска ви очаква пешеходна разходка в резервата. Ще се насладите на уникалната фауна на планината Уотърбърг. Ще видите местата за хранене и развъждане на животни. Ще научите много за поведението на антилопите, след което ще се върнете в къмпинга за обяд. Следобяд ви очаква още едно сафари в резервата. Местните водачи ще ви срещнат с възможно най-много животни.

 

Вечерта ви очаква вкусна вечеря с песни и танци, изпълнени от местни чернокожи. Децата и младежите могат да се включат в танците. Ще опитате местни ястия, докато се наслаждавате на обичаи и традиции от Южна Африка. Нощувка.

 

ДЕН 6

Закуска. Днес ще се отправите към националния парк Пиланесберг, третия по големина в Южна Африка. Пътуването от къмпинга отнема 3 часа. Пиланесберг заема площ от 550 кв. км. Сафарито в отворени джипове ще ви преведе през вулканичния пейзаж на Пиланесберг, през красивите му планински образувания. Паркът е дом на антилопи и най-голямата популация от застрашените бели носорози. Тук отново ще видите „големите 5“ – лъвове, слонове, бизони, носорози и леопарди – както и жирафи, хипопотами, гепарди, 300 вида птици и др. Преди вечеря водачите ще ви заведат в специален бар за коктейл и дегустиране на вино. Нощувка.

 

ДЕН 7

Закуска. По залез слънце започва следващото ви сафари. Дивите животни са най-активни на зазоряване и това ще ви даде възможност да ги видите отблизо. Антилопите се движат бързо по големи участъци земя, за да намерят най-добрите пасища, както и скривалища срещу леопарди, хиени, каракали и други хищници. Сафарито свършва в Куду Рок, където ще се насладите на брънч (късна закуска), шампанско и красива гледка. Следобядът е свободен за почивка или пешеходна разходка в резервата. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 8

Закуска. В днешния предиобяд имате възможност да се включите в сафари по желание (срещу допълнително заплащане) и да видите „големите 5“ отново. Следобедното сафари е включено в цената и ще ви отведе до Сънсет Рок. С чаша шампанско в ръка там ще изпратите залеза с гледка към планината Уотърбърг с преливащи червени и оранжеви цветове. Връщане в къмпинга и вечеря. Нощувка.

 

ДЕН 9

Закуска и освобождаване на къмпинга. Ще се отправите към Йоханесбург, където първата спирка е музея на Апартейд. Музеят е отворен през 2001 и разказва за живота на местното черно южно-африканско население от 1948 до забраната за апартейд през 1994 год. Следващата спирка е Совето, намиращ се само на 15 км. от Йоханесбург. Совето заема 62 кв. км., а в него живеят около 4 милиона човека. Първоначално, в Совето са живяли временно миньори. Но със закон от 1923 год. градът се превръща в гетото на Йоханесбург и е заселен с черно население. През годините, особено по времето на апартейд, Совето е бил център на размирици и бунтове. В последните 10 години кварталът претърпява сериозни промени, като металните колиби се заместват с истински къщи. Днес Совето има училища, университет, спортни клубове и болници. На излизане от Совето ще спрете на мемориала на Хектор Питерсен, където можете да купите сувенири.

Следва обиколка на Йоханесбург. Историята му започва през 1886 год., когато Джордж Харисън открива злато в Уитуотърсранд. Новините се разпространили бързо и за кратък период от време няколко миньорски компании се установили там, откривайки цели 14 златни мини. Само за една година търговията със злато била толкова успешна, че трябвало да се открие стокова борса. Това се случва под контрола на Бенджамин Ууллан, като стоковата борса на Йоханесбург е 17-та по големина в света. Само две от 14-те златни мини съществуват и до днес, като и двете са активни.

 

Трансфер до летището за полет до София през транзитно летище.

 

ДЕН 10

Полет и кацане в София.

Човек в двойна стая

805 евро / 1574 лева

Необходими документи при записване:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването;
 • депозит в размер на 1000лв;
 • доплащане до 45 дни преди заминаването.

 

Условия и Забележки:

 • При записване се внася депозит от 1000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Няма изискване за минимум брой туристи за осъществяване на екскурзията.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв.
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
 • Няма изискване за минимум брой участници за провеждане на пътуването.
 • Цената е валидна при минимум двама пътуващи.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 30 дни преди заминаване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Пътуването НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 90 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 90-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • при по-малко от 45 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 00088321/13062110000270 на ЗК „Лев Инс”АД

 

 

”Сафари в Южна Африка - резерват Себатана””Сафари в Южна Африка - резерват Себатана””Сафари в Южна Африка - резерват Себатана””Сафари в Южна Африка - резерват Себатана””Сафари в Южна Африка - резерват Себатана””Сафари в Южна Африка - резерват Себатана””Сафари в Южна Африка - резерват Себатана””Сафари в Южна Африка - резерват Себатана”

€ 805.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Африка - ЮАР - Йоханесбург

 • calendar дати и цени
  • от 09-04-2020 до 31-12-2022 на човек в двойна стая с цени от € 805.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • 7 нощувки в 5-звездния къмпинг в резервата;
  • Трансфер летище – резерват Себатана – летище;
  • Всички хранения – закуска/обяд/вечеря;
  • Напитки при посрещането;
  • Посещение на един музей, винарна изба и сувенирен магазин;
  • Местни водачи на английски език;
  • Чай и кафе – целодневно;
  • Безжичен интернет;
  • Местни такси;
  • 4 сафарита в отворени джипове;
  • Традиционен африкански брънч (късна закуска);
  • Шампанско и наблюдаване на залеза при Leopard Rock;
  • Пешеходна разходка в резервата;
  • Сити тур на Йоханесбург/Совето с посещение на музея на апартхайд;
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 15 000 евро ( включваща COVID-19)  ;
 • цената не включва

  • Самолетни билети с включени летищни такси по маршрута София – Йоханесбург – София през транзитно летище;
  • лични разходи на място;
  • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

   

  Още вълнуващи предложения

  Сафари в Кения и почивка в Blue Marlin Hotel - гарантирани зам...

  9 дни / 7 нощувки

  Найроби, Укунда

  Разгледай

  Остров Мавриций Пролет 2023

  9 дни / 7 нощувки

  Порт Луи

  Разгледай

  МАРОКО – ОТ ИМПЕРСКИТЕ СТОЛИЦИ ДО ЗАГАДКИТЕ В САХАРА -2022

  8 дни / 7 нощувки

  Маракеш, Казабланка, Фес, Ерфуд, Мекнес, Уарзазат, Тингир

  Разгледай