+35924650565, +359890343459

Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите

Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите
€ 2768.00
Резервирай
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНИ И ХОТЕЛИ
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Галерия
Приключение до Сингапур, Шри Ланка и Малдивите! 12 дни / 9 нощувки на цена от 2768 евро от Луксутур. Водач от България по време на пътуването.
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНИ И ХОТЕЛИ
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Галерия

ПРОГРАМА

1‘ви ден : София– Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2 в 19:20 ч. за полет София-Истанбул с редовен полет на Turkish Airlines в 21:20 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч.

 

2‘ри ден : Истанбул- Сингапур                                                                        

Кратък престой и полет за Сингапур с редовен полет на Turkish Airlines в 01:55ч. Пристигане същия ден в 17:30 ч местно време. Посрещане от фирмата партньор и настаняване в хотел Four Points by Sheraton Riverview 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

 

3‘ти ден : Сингапур                                                                                                                            Закуска

Закуска.

Днес ни предстои туристическа обиколка на Сингапур (включена в цената) - футуристичен дизайн и изискан лукс са най-честите асоциации за тази азиатска перла. Съчетаващ исторически места, храмове и традиции заедно със свръхмодерно развитие, Сингапур се изкачи до топ 5 на най-посещаваните градове. Архитектурните чудеса около Марина Бей, Музеят за наука и изкуство, Еспланадата, Градините край залива, Китайският квартал и Храмът на зъба на Буда, плажовете и атракционният парк „Юнивърсъл Студиос” на остров Сентоса, многобройните търговски центрове и изкусителни ресторанти са съвсем малка част сред множеството забележителни места в Сингапур.

Да се потопиш в магията на това място, означава после да почувстваш силен прилив на енергия и вдъхновение!

Нашата обиколка ще започне от забележителната „Градина на орхидеите, част от Ботаническата градина на Сингапур, забележителен парк и любимо място за отдих на местните хора. Ще продължим с  Парка Мерлион-национален символ на Сингапур. Мерлионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – Singapore Flyer и Еспланадата.

Ще посетим Малката Индия - етнически квартал, разположен точно срещу Китайския квартал. Идвайки тук, посетителите се потапят в един екзотичен свят с оживени улички, индийски пъстроцветни стоки, аромати, култури.

Ще видим също Civic District-административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур.

Накрая турът ще завърши с панорамната тераса за наблюдение на хотел Marina Bay Sands и ще имаме възможност да се насладим на цветната магия в популярната ботаническа градина „Gardens by the Bay”.

Късният следобед – връщане в хотела и свободна вечер. Нощувка.

 

4ти ден : Сингапур- Шри Ланка (Коломбо-Дамбула)                                          Закуска и вечеря

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Сингапур-Коломбо (Шри Ланка). Кацане в Коломбо и посрещане от фирмата партньор.

Трансфер с автобус до Дамбула (около 130км, или 3ч с автобус).  Настаняване в хотел Amaya Lake  4*  или подобен в късния следобед . Свободно време за релакс и масаж.  Вечеря и нощувка.

 

5‘ти ден :  Дамбула-Сигирия-Хабарана-Дамбула                                               Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.  Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.

Свободно време за обяд.

След обяд, отпъуване към природния резерват Хабарана за сафари със слонове.

 

Връщане в Дамбула и разглеждане на скалния храм на Дамбула.

Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м.

Настаняване в хотел Amaya Lake  4*  или подобен.  Вечеря. Нощувка.

 

6‘ти ден : Дамбула – Матале - Канди                                                                                                                                                                               Закуска и вечеря

Закуска.

Oтпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им, а също така и как намират приложение в различни Аюр веда  лечебни и козметични продукти. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите как да ги използвате.

Продължаване за Канди- древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингхалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далада Малигава. Следва посещение на храма и разходка из романтичните улички на този оживен малък град, носещ спокойната атмосфера на светостта.

Настаняване в хотел Amaya Hills 4*  или подобен в Канди.  Вечеря и нощувка в хотела.

 

 7‘ми ден : Канди –Пераденя- Канди                                                           Закуска и вечеря

Закуска.

Посещение на Кралската ботаническа градина Пераденя разположена на  147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки  на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)

Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех.  Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света.  

              Свободен следобед в Канди.

Вечеря и нощувка в хотела Amaya Hills 4*  или подобен.

 

8`ми ден : Канди – Мале, Малдиви                                                                                 Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване към Коломбо, където ще направим кратка панорамна туристическа обиколка на града с автобус.

Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте.  Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 година. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж.

Свободно време за обяд (невключен в цената).

Пристигане на летището в Коломбо и полет до Мале (Малдиви). Посрещане от представител на посрещащата ни агенция в Мале и трансфер със скоростна моторна лодка до хотел 4*. Вечеря и нощувка.

 

9‘ти- ден : Малдиви                                                                                        Закуска и вечеря

Закуска.

Малдивите са нарицателно за лукс, романтика, топлота, нежност, релакс и природни красоти, невероятно е колко много, представата, създадена от туристическата реклама, напълно отговаря на това, което намирате тук. Същото усещане за безвремие, същите цветове и гледки, същата безтегловност на тялото и духа, океана, пясъка, всичко е такова, каквото го видяхте в туристическата брошура.....

Повярвахте, че сте в Рая, нали? Осъзнахте ли се от безмерното удоволствие? Време е да откривателствате!  Ако искате нещо забавно и неповторимо, можете да избирате от десетки екскурзии, например да се гмуркате в красивите атоли, да наблюдавате залеза, докато сте на круиз със скростна моторна лодка, търсейки среща с делфините, а солените пръски на океана оставят по лицето ви следи на изпитана наслада.  Защо пък не, риболов по изгрев или по залез слънце или плаване с яхта до безлюден остров и разточително очарователен ден на острова с вкусен обяд и плажни удоволствия.

Вечеря и нощувка.

 

10‘ти- ден  : Малдиви                                                                                                      Закуска и вечеря

Закуска.

Слънце, бял стъклен пясък, водите на Индийския океан, стотици безлюдни островчета, топли лагуни с лежерно преливащи се нюанси на синьо, тюркоазено и зелено, „подводни градини” от корали. Асоциацията, която съзнанието ни прави при споменаването на Малдиви е екзотика, романтика, релакс и гальовна топлота, която този тропически рай ни дарява. Уверяваме Ви, точно това ще намерите тук. Вече сте далеч от шума и стреса, вече сте на вашето място, мечтания остров, мечтания залив, един романтичен филм и като по чудо вие сте главните герои. Разходете се из вашия почти безлюден остров, милвайте водите на  топлия океан, гмурнете се в тази жива вода, дом на повече от 700 вида риби. В открития океан можете да срещнете делфини, акули, гигантски скат.

Вечеря и нощувка.

 

11‘ти- ден : Малдиви - Истанбул                                                                                                     Закуска

Закуска.

Вече сте далеч от шума и стреса, вече сте на вашето място, мечтания остров, мечтания залив, един романтичен филм и като по чудо вие сте главните герои. Разходете се из вашия почти безлюден остров, милвайте водите на  топлия океан, гмурнете се в тази жива вода, дом на повече от 700 вида риби. В открития океан можете да срещнете делфини, акули, гигантски скат.

В късния следобед, трансфер до летище Велана Интернешънал - Мале за редовен полет  на Turkish Airlines в 23:45 ч.

 

12‘ти- ден  Истанбул-София

Кацане в Истанбул в 06:25 и кратък престой. Полет Истанбул-София в 08:35 ч. Пристигане в София на Терминал 2 в 08:55 ч. местно време.            

Пакет с включени такси

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в единична стая

Цена на 3-ти възрастен в двойна стая

Стандартна цена

2868 евро/ 5609 лв

3500 евро/ 6845 лв

2800 евро/

5476 лв

 

Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:

 

Часова разлика по време на пътуването между:

София, България и Истанбул, Турция: +1 час

София, България и Сингапур е: +6 часа

София, България и Шри Ланка е: +3 часа и 30 мин

София, България и Малдиви е:  +3 часа

 

Необходими документи за записване и виза за Шри Ланка:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Условия и забележки:


 • Офертата важи при минимум 14 туриста.
 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването.
 • Настаняването на Малдивите може да бъде в някой от следните хотели:
  • Paradise Island Resort 4*;
  • Holiday Inn Kanduma 4*
  • Sun Island Resort 4*;
  • Хотелът се потвърждава след потвърждение на програмата;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Използван транспорт: Самолет и автобус.
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с хотели от същата категоризация, идентични по качество.
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Сингапур, Шри Ланка и Малдиви.

 

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 00088141/13062010010191 на ЗК „Лев Инс”АД

”Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите””Сингапур, Шри Ланка и почивка на Малдивите”

програма, препоръчана от експерта

LOGO

+359 2465 0565

София 1000 ул. Веслец 13, офис 6

[email protected]

Детайли по програмата

  ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
 • Азия - Сингапур - Сингапур
 • Азия - Шри Ланка - Коломбо
 • Азия - Шри Ланка - Сигирия
 • Азия - Шри Ланка - Матале
 • Азия - Шри Ланка - Канди
 • Азия - Шри Ланка - Дамбула
 • Азия - Шри Ланка - Перадения
 • Азия - Малдиви - Мале
  Дати и Цени:
  Друга информация:

Цената включва

 • Самолетен билет София-Истанбул-Сингапур-Коломбо -Мале-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен регистриран багаж до 30 кг.;
 • Самолетен билет Сингапур-Коломбо с включен багаж 30 кг.;
 • Самолетен билет Коломбо-Мале с включен багаж 30 кг;
 • Летищни такси;
 • 2 нощувки със закуски в Сингапур в хотел Four Points by Sheraton Riverview 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Шри Ланка в хотел Amaya Lake 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Шри Ланка в хотел Amaya Hills 4*  или подобен;
 • 3 нощувки със закуски и вечери на Малдиви в хотел 4* или подобен;
 • Трансфери летище-хотел-летище в Сингапур;
 • Трансфери летище-хотел-летище в Шри Ланка;
 • Трансфери летище-хотел-летище на Малдиви с бързоскоростна лодка;
 • Обзорна обиколка на Сингапур;
 • Билет за Ботаническата градина в Сингапур;
 • Обзорна обиколка на Коломбо, Шри Ланка;
 • Посещение на скалните храмове в Дамбула, Шри Ланка;
 • Сафари със слонове в Хабарана, Шри Ланка;
 • Изкачване на лъвската скала в Сигирия, Шри Ланка;
 • Посещение на градината на подправките в Матале, Шри Ланка;
 • Посещение на кралската ботаническа градина в Перадения;
 • Всички преходи с автобус, включени в програмата;
 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място;
 • Водач от България по време на пътуването при минимум 11 туриста, който помага с превода;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро ( включваща COVID-19)  ;

Цената не включва

 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
 • Виза за Шри Ланка – 70 лева (заплаща се предварително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 40 EUR на човек за цялата програма
 • ПРОГРАМА
 • ЦЕНИ И ХОТЕЛИ
 • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Галерия

Още вълнуващи предложения

Екзотична почивка на Малдивите с Луксутур! 10 дни /7 нощувки в избран от вас хотел на цени започващи от 1499 евро.

€ 1499.00

Нова година на Шри Ланка с Луксутур! 9 дни / 7 нощувки с включена Новогодишна вечеря, на цена от 1758 евро. Богата туристическа програма и Сафари в...

€ 1758.00

Екскурзия до Грузия и Армения с Луксутур! 8 дни / 7 нощувки на цена от 1510 евро. 7 нощувки със закуски: 3 в Ереван; 3 в Тбилиси и 1 в Телави.

€ 1510.00

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW