+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
По пътя на коприната - до Узбекистан с Луксутур! 10 дни / 8 нощувки на цени от 2007 Евро. Посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мероси в Самарканд, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия.
УЗБЕКИСТАН

“Пътят на коприната”
10 дни / 8 нощувки
31 март – 09 април 2024
Пътешествие до световноизвестни градове на Великия път на коприната и древни паметници от списъка на ЮНЕСКО. Програма с включени входни такси на обектите, приключение на езерото Айдаркул.
  

ДЕН 1

София - Истанбул - Ургенч (Узбекистан)
Отпътуване от летище София с полет на Турски авиолинии в 21:10ч. за Ургенч през Истанбул.

ДЕН 2

Ургенч – Хива (Узбекистан)
Пристигане на летище Ургенч в 07:00ч.Трансфер до Хива (30 км, около 40 минути).  Пристигане в Хива, настаняване в хотел Erkin Palace 4* ( или подобен) и закуска. Следва туристическа програма „Музей под открито небе”. Архитектурният комплекс на Ичан-Кала е мини-град и обиколката ще се проведе пеша. Историята на област Хорезм се корени толкова далеч в древни времена, че малко цивилизации могат да съответстват на възрастта му. Ще видите дворци с богати мозайки, уникални красиви минарета, медресета и джамии като: Мавзолей Пахлавон Махмуд (XVII-XIX), дворец Тош-Ховли (Харем на Хива Хан) (1830-1836), Крепостта Куня-Арк (1868-1888), Минарет Калта-Минор (1855), Медресе Шергази-Хан- (1830-1836) 1720 г.), комплекс Алла-Кули-хан (XIII-XVIII), Кервансарай (XVIII), минаре и джамия Ходжа-Ислям (1908-1910), дворец Ала-Кули-хан (XIX) и др. Свободно време за обяд. Продължаване на обиколката из Хива. Вечеря в местен ресторант около 19:00ч.
Нощувка.

ДЕН 3

Хива - Бухара
Закуска в хотела. Отпътуване за            през пустинята Къзълкум в 08:00ч. (около 480 км). Обяд в крайпътно кафене. Пристигане в Бухара около 16:00ч. и настаняване в хотел Asia Bukhara 4* (или подобен). Вечеря в местен ресторант.
Нощувка.

ДЕН 4

Бухара
Закуска в хотела. Начало на обиколката в Бухара: Добре дошли в най-древния град на Централна Азия – Бухара, който има 2500-годишна история. Историческите паметници, построени през различни епохи, пазят невероятни истории, които  представляват интерес за всички гости на столицата на древна Согдиана. Програмата включва посещение на следните исторически паметници: Мавзолей на Саманидите (IX век). Той е един от архитектурните шедьоври на Централна Азия и перла на световната архитектура. Мавзолей на Чашма-Аюб (XIV век). Има легенда за този паметник, свързан с пророка Йов (Аюб), за когото се твърди, че е пътувал като проповедник през земите на Бухара. Комплексът Боло-Хауз е архитектурен ансамбъл, разположен на регистана ( централен площад) на Бухара, състоящ се от джамия, минаре и хауз ( водоем). Крепостта Арк IV в. - център на бухарската държавност. Тук са били разположени дворецът на емира, джамии, съкровищница, правителствена служба и затвор.
Свободно време за обяд. Продължаване на обиколката на Бухара: комплекс Калян - Минаре Калян XII век - основният символ на свещена Бухара. Това е символ на силата и мощта на духовенството на страната, както и на Медресето Мир-Араб, единственото действащо медресе в съветската епоха и днес. Посещение на покритите пазари на Бухара, които съществуват от времето на Великия път на коприната - Токи-Заргарон (ред бижутери), Токи-Сарафон (ред килими, национални дрехи), Токи-Телпакифурушон (ред производители на шапки).
В 18:00ч. фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5

Бухара - Гиждуван - езерото Айдаркул
Закуска в хотела. Разглеждане на Летния дворец на емирите на Бухара Ситорай-Мохи Хоса. Отпътуване за Гиждуван (52 км, около 1 час).
Пристигане в Гиждуван. Посещение на керамичната работилница в къщата на майстора по керамика 7-мо поколение Алишер Нарзулаев. Кратка демонстрация на изработката и оцветяването на керамични изделия. Свободно време за обяд.
Следобед отпътуване към езерото Айдаркул (180 км, около 2 часа 30 минути)
Пристигане в юртовия лагер към 17:30ч. и настаняване. Вечеря в лагера.
Нощувка.

ДЕН 6

Езерото Айдаркул - Самарканд
Закуска. След закуска почивка, езда на камила, плуване в езерото Айдаркул, запознаване с фауната и флората на езерото. Обяд на брега на езерото Айдаркул.
Отпътуване за Самарканд (244 км, около 3 часа). Пристигане в Самарканд около 18:00ч., настаняване в хотел  Silk Road Empire 4* ( или подобен).
Вечеря и нощувка.

ДЕН 7

Самарканд
Закуска. Туристическа обиколка на Самарканд - популярна мълва казва: „Самарканд – сайкали руи замин аст...“, което означава, че Самарканд е красотата на лицето на Земята... Добре дошли в Самарканд, който, подобно на Бухара, има повече от 2500-годишна история. Площад Регистан е символ на град Самарканд, който включва медресе Шердар, медресе Тиля-Кари, медресе Улугбек; Медресе Биби-Ханум (медресе, построено в чест на най-обичаната съпруга на Амир Тимур); Мавзолей Гури-Емир (гробницата на великия Тамерлан). Свободно време за обяд. Продължаване на обиколката из Самарканд: Комплексът Шах-и-Зинда (Мемориалът е създаден през 12-14 век сл. Хр. Появата му се свързва с името на Кусам-ибн-Абас, братовчед на пророка Мохамед, и много принцове и принцеси от династията Тимуриди са също погребани тук). Обсерватория Улугбек (една от най-старите и значими обсерватории в Централна Азия, построена през 1424-1428 г. от внука на Амир Тимур (Тамерлан) Улугбек на хълма Кукхак. 
В 18:00ч. посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мeроси, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8

Самарканд – Ташкент (с високоскоростен влак)
Закуска. Посещение на ориенталския базар  Сиаб за закупуване на сувенири, подаръци, зеленчуци, плодове и сушени плодове. Посещение на работилница за копринена хартия от 10 век в с. Конигил.
Свободно време за обяд. Трансфер до жп гарата в Самарканд. 
В 17:28ч. отпътуване за Ташкент с високоскоростен влак Афросиаб. Пристигане в Ташкент в 19:44 ч., среща на жп гарата, трансфер до хотел Al Anvar 4* и настаняване.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 9

Ташкент
Закуска. Туристическа обиколка на Ташкент: Комплексът Хазрати-Имам, където се съхранява Коранът на Усман - най-старият ръкопис на Корана, оцелял до наши дни, оцветен, както се смята, с кръвта на третия халиф - Усман; площад Амир Тимур, Музей на приложните изкуства. Свободно време за обяд в ресторант. Продължаване на обиколката в Ташкент: Площад на Независимостта, Комплекс за памет на жертвите на репресиите, Паметник на храбростта, Театрален площад.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 10

Ташкент - София (през Истанбул)
Ранна закуска и трансфер до Международното летище Ташкент. Отпътуване за София с полет на Турски авиолинии през Истанбул в 09:00ч. Пристигане на летище София в 14:35ч.

С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.12.2023 Г.

Човек в двойна или
тройна стая

Човек в
единична стая

 2007 евро / 3 925 лева

2211 евро / 4 324 лева

Условия за резервация:

При резервация се заплащат 1500 лв.

Пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:

до 60 дни преди отпътуване - без неустойка

от 59 до 45 дни преди отпътуване - депозита

от 45 дни преди отпътуване- 100 %

 

УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ:

За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на пътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Узбекистан.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Към момента за влизане в Узбекистан НЕ се изисква ваксинационен сертификат или PCR тест.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 19

Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване.

Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.85 BGN.

Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Екскурзията не е подходяща с хора с намалена подвижност!

 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13052310000188/28.03.23 на ЗК „Лев Инс”АД

”Узбекистан - Пътят на коприната””Узбекистан - Пътят на коприната””Узбекистан - Пътят на коприната””Узбекистан - Пътят на коприната””Узбекистан - Пътят на коприната””Узбекистан - Пътят на коприната””Узбекистан - Пътят на коприната””Узбекистан - Пътят на коприната””Узбекистан - Пътят на коприната”

€ 2007.00

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Азия - Узбекистан - Ташкент
  • Азия - Узбекистан - Хива
  • Азия - Узбекистан - Бухара
  • Азия - Узбекистан - Самарканд
  • Азия - Узбекистан - Гиждуван

 • calendar дати и цени
  • от 31-03-2024 до 09-04-2024 на човек в двойна стая с цени от € 2007.00
 • Изтегли файла с програмата
 • цената включва

  • Самолетни билети с включени летищни такси *(582 лв към 15.11.2023), чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж 8кг. 
   * При промяна на цените на горивата и увеличение на летищните такси е възможна корекция в цената!
  • 1 нощувка със закуска в хотел Erkin Palace 4* ( или подобен)  в Хива + ранно настаняване
  • 2 нощувки със закуски в хотел Asia Bukhara 4* ( или подобен) в Бухара
  • 1 нощувка със закуска в Юртов лагер в Айдаркул
  • 2 нощувки със закуски в хотел Silk Road 4* ( или подобен) в Самарканд
  • 2 нощувки в хотел Al Anvar 4* ( или подобен) в Ташкент
  • 1 допълнителна закуска при пристигане в Хива
  • Обяд в юртовия лагер
  • Всички вечери
  • Транспорт с комфортен автобус по маршрута
  • Туристически обиколки на Хива, Бухара, Самарканд и Ташкент с местен екскурзовод
  • Фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги в Бухара
  • Майсторски клас за готвене на узбекското национално ястие – плов ( в ден 3 или 4)
  • Посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мероси в Самарканд, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия
  • Посещение на работилница за копринена хартия от 10 век 
  • ЖП билети за високоскоростен влак по маршрута Самарканд - Ташкент (ден 8)
  • Входни такси за историческите паметници по програмата
  • Екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод
  • Опитен водач от туроператора
 • цената не включва

  • Обяди - около 120 $ на турист ( заплащат се на място)
  • Заплащане за фото и видео заснемане в исторически паметници
  • Допълнителни услуги, които не са посочени в програмата
  • Бакшиши
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“.

  Още вълнуващи предложения

  Япония - Магията на цъфналите вишни

  10 дни / 7 нощувки

  Токио, Осака, Киото

  Разгледай

  Нова година в СИНГАПУР - „Градът на бъдещето“

  9 дни / 6 нощувки

  Сингапур

  Разгледай

  Почивка на Малдивите - дати през 2024 г.

  9 дни / 7 нощувки

  Мале

  Разгледай