+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Наскоро обновен, но запазил елементите, които привличат лоялните клиенти година след година, този хотел създава свой собствен разказ на най-добрия плаж на Карибите.
Белите куполни вили в марокански стил, които обграждат мястото като бучки захар, оставят чувства в пътешественика, че пристига в бляскава забележителност, сътворена от лъскавите списания на младостта му. Но тези впечатления с блясъка на 80-те години се разсейват, когато се влезе в откритото фоайе. Това е първият знак за неотдавнашния ремонт - замяната на стария декор в стил "Арабски нощи" в кремаво сега е с естествени килими от тъкана трева. Точно отвъд е белият като зефир километричен залив на залива Мейндейс, облян от най-синята вода.
Каква е историята?
Linda и Charles Hickox виждат бъдещето си тук по време на пътуване с лодка около острова през 1984 г. Двойката се завръща в залива Maundays Bay заедно с архитекта Oscar Farmer, известен с работата си по имението на Bing Crosby в Palm Desert, за да построят ресторант, който кръщават Pimms. Той веднага се превръща в притегателна сила за приятели, които пристигат от Сейнт Мартин за вечеря. Когато през 1988 г. Cap Juluca отваря врати, той бързо се превръща в любимо място на хората от джетсета. От шезлонгите на плажа се сключват сделки с ръкостискане, а актьори, сред които Дензъл Уошингтън и Лиъм Нийсън, идват да се скрият на това място. Безброй гости се завръщат година след година, за да резервират отново "своите" вили, които никога не заключват. По времето, когато Belmond придобива Cap Juluca през 2017 г., хотелът отдавна е трябвало да бъде обновен. Една седмица след като го затварят, през него преминава ураганът "Ирма", който унищожава всичко, освен тези бетонни вили във формата на бели кубчета, наподобяващи бучки захар. В края на 2018 г. той отваря врати отново с пет нови вили, два нови ресторанта (включително обновения Pimms) и блестящ спа център. Само няколко дни по-късно LVMH обявява, че е постигнала сделка за придобиване на Belmond, което е сигурен знак, че интелигентните хора ще продължат да се насочват към Maundays Bay още дълги години.
Какво да очаквате от вашата стая?
Апартаментите във вилата са изключително релаксиращи: легла с балдахини, шкафове от морска трева, кресла от усукана абака, ленени завеси, които се развяват при отваряне на вратите, меки килими Beni Ourain и хладни сиви плочки арабеск под краката, както и огромни бани, които водят към частни солариуми. На много места оттеглянето в стаята по средата на деня изглежда като отказ от работа, но тук връзката между помещението и външната врата превръща късната следобедна дрямка в удоволствие без чувство за вина. Всяка резиденция е само на няколко крачки от плажа, толкова близо, че обуването на обувки би било неразумно. Всички вили са на известно разстояние от главната къща - колкото по-голям е номерът, толкова по-далеч е, но едва ли ще се окажете в затруднено положение. Можете да се възползвате от често пътуващите колички за голф, велосипеди в стил плажен камион или ретро автобуси Volkswagen.
Какво може да се каже за храната и напитките?
Pimms, сега възстановен и изчистен, все още не се отличава с церемониалност. Многостепенните менюта на британския готвач Андрю Гаскин, включващи миди и грах в тиквено масло и биск от омар с водорасли Johnny cakes, са пълни с карибски вкус, но достатъчно леки, за да поддържат в равновесие всеки, който планира да се присъедини към утрешния урок по йога на изгрев слънце. В съседство, с открита тераса със зелени плочки над прибоя, се намира Cip's, филиал на венецианския ресторант Cipriani's с лагуна, където се сервират салата с октопод и копър и паста с омар на скара. Maundays Club, в който се предлагат перуански тапас, се намира в бара на хотела, където гостите се събират за коктейли с ром. Стените са окачени със старинни огледала в месингови рамки и причудливи скици от 1913 г. на художника от епохата на Бел Епок Жорж Гурсат, които се надсмиват над висшето общество. Посланието е ясно: вие сте на почивка. Не се взимайте толкова насериозно.
Какво да се каже за обслужването?
През годините една от основните забележителности на Cap Juluca е неговият персонал. Докато хотелът е бил затворен след урагана, Belmond е задържал повечето от тях на работа в процеса на реставрация и озеленяване. Почти всички са се завърнали след повторното отваряне на хотела, сега облечени в жизнерадостни униформи в цвят сорбе - сред тях е и любимецът Terrance 'Casa' Rogers, който отговаря за плажните къщички между вили 3 и 5 и винаги бързо се досеща за предпочитаната напитка на гостите.
Новият СПА център "Аравак", наречен на името на местното племе, се помещава в бивша вила със собствен басейн за отмора и билкови процедури, вдъхновени от първите обитатели на острова. Едно добре дошло ново допълнение за тези, които търсят нещо по-непринудено през деня, е Cap Shack в далечния край на плажа, където има истинска островна атмосфера и ежедневни групи на живо, убийствен пунш с ром и тапас на барбекю, сервиран от камион за храна.
”Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel””Cap Juluca, A Belmond Hotel”

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Северна Америка - Ангила - Вали

 • calendar дати и цени
 • цената включва

 • цената не включва

 • Още вълнуващи предложения

  Eden Roc Cap Cana

  Пунта Кана

  Разгледай

  Cobblers Cove

  Бриджтаун

  Разгледай

  Le Barthélemy Hotel & Spa

  Густавия

  Разгледай