+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b
Почуствайте се като крале в Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai, Тайланд. Това не е просто хотел или ваканционен комплекс. А придърпано от миналото благословено място, където човек се чувства приютен, обгрижен и спокоен насред кралски лукс, изящен мизансцен и вдъхновяващ простор.

Това не е просто хотел или ваканционен комплекс. А придърпано от миналото благословено място, където човек се чувства приютен, обгрижен и спокоен насред кралски лукс, изящен мизансцен и вдъхновяващ простор.

Mandarin Oriental Dhara Dhevi е нещо като дворец, нещо като работещ музей, нещо като гигантско имение с градини, оризища и гори, с езера и потоци, с двуетажни сгради и вили, пръснати сред тях, с амфитеатър за културни събития, с пазар и работилници за местни занаяти – наред с басейните, ресторантите, баровете, wellness-центъра и библиотеката, която предлага нечуваните за хотел над 5000 заглавия.

Тук средновековната култура „лана“ и азиатският колониален блясък са съчетани внимателно в хармония. “Лана” (в превод “Земята на милионите оризища) се наричало първото независимо тайландско кралство, възникнало през XIII век на територията на днешния Север.

Негова столица бил Чианг Май – град, сравняван с Флоренция, защото именно той бил азиатският аналог на люлката на европейския Ренесанс по отношение на културата, архитектурата и изкуството.

Епохата “Лана” залязва към средата на XVI век - в нея откриваме влияния от древните Лаос (Луанг Прабанг), Мианмар (Мандалей) и Китай (Джинг Хонг). Характеризира се с изтънчен стил, който е пресъздаден вдъхновено в цялостната архитектура и декорация на  Mandarin Oriental Dhara Dhevi. Резултатът е една оживяла легенда, до която хората могат не само да се докоснат, но и да преживеят автентично.

Друга отличителна черта на ризорта, обхващащ терен от 250 декара, е, че тук предлагат едни от най-просторните в света резиденции, вили и суитове. Те са общо 123 на брой, а квадратурата им се движи между 644 и 60 кв. метра. Някои от тях са със собствени градини и басейни. Всички вили са двуетажни, построени с традиционното за тукашното строителство тиково дърво, имат джакузита, павилиони и тераси. Обзаведени са с оригинални мебели, декорирани са с грижливо подбрани антики и произведения на изкуството, а оборудването им е сякаш доставено от последното световно изложение за високи технологии.

Дърворезби, “дантели” от ковано желязо, мозайки от огледално стъкло и вази от фин порцелан са само някои от елементите във впечатляващия дизайн на ризорта. Това е идеално място за уединение и възстановяване на вътрешния покой, за потапяне в местните традиции, но също и за изследване на многобройните исторически и природни забележителности наоколо. Освен всичко друго центърът на Чианг Май, който е на 10 минути от хотела, е богат на музеи и пазарища.

Наред с безупречното обслужване – запазена марка на хонгконгската група хотели Mandarin Oriental – ризортът предлага куп удобства, сред които два открити басейна, детски клуб, шопинг център с над 20 бутика и отлично оборудвана кулинарна академия. Там 6 дни в седмицата (без неделя) посвещават гостите в тайните на тайландската кухня. А една от най-приятните съпътстващи дейности е сутрешната разходка из близкия пазар – на “лов” за пресни продукти, предназначени за занятията в готварското училище.

Не че се налага да си готвите сами – в ресторантите и баровете на комплекса (цели седем на брой) предлагат изключително разнообразие и качество. „Le Grand Lanna“ изкушава с автентична тай екзотика, „Farang Ses“ акцентира върху френските специалитети, а „Fujan“ сервира старовремски и съвременни китайски гозби.

Централно място в концепцията на ризорта заема неговият спа център, който спокойно може да бъде обявен за рай на хедонистите. Украсата му, включваща корнизи и скулптури със свещени животни и будистки мотиви, е майсторена в продължение на 4 години от местни занаятчии. Простира се на 3100 кв.м. и разполага със зони за йога и тай чи, фитнес център, здравословен бар с открита зона за релакс, два фризьорски салона, студио за педикюр и маникюр и бутик за ексклузивни wellness продукти. В 25-те терапевтични кабинета се предлагат козметични и лечебни процедури от 3 континента (Азия, Африка и Европа), датиращи до 4000 години назад във времето. Само тук ще намерите т.нар. Ток Sen  стимулиращ “Лана” масаж, рядко практикуван днес, но много популярен някога в Северен Тайланд. След втриването на топло билково масло, тялото се почуква ритмично с чукче от тамариндово дърво – това произвежда хипнотичен ефект върху мозъка и облекчава напрежението в мускулите.

”Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai - Тайланд””Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai - Тайланд””Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai - Тайланд””Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai - Тайланд””Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai - Тайланд””Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai - Тайланд””Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai - Тайланд””Mandarin Oriental Dhara Dhevi, Chiang Mai - Тайланд”

 • детайли по програмата

 • location ДЕСТИНАЦИИ В ПРОГРАМАТА
  • Азия - Тайланд - Чианг Май

 • calendar дати и цени
 • цената включва

 • цената не включва

 • Още вълнуващи предложения

  Китай, Хонг Конг, Макао и остров Лантау - 2025

  13 дни / 10 нощувки

  Хонг Конг, Шанхай, Лоян, Сиян, Пекин

  Разгледай

  Приключението Китай

  10 дни / 7 нощувки

  Шанхай, Лоян, Сиян, Пекин

  Разгледай

  Пролетна ваканция на Малдиви от 28 март 2025 г

  10 дни / 7 нощувки

  Мале

  Разгледай