+35924650565    sofia@luxutour.com
booking suntrasfers
moto
Начало  
/ Оферти / ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ - От космополитен Шанхай до вековната история на Пекин

ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ - От космополитен Шанхай до вековната история на Пекин

ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ - От космополитен Шанхай до вековната история на Пекин
 
Цена от 1198.00
Шанхай – Жаоджияолу - Пекин / 01.05 – 08.05.2019г. / 8 дни / 5 нощувки

1 ден /01.05.2019г/СОФИЯ

Полет от София с Турски авиолинии в 21.40ч.Кацане в Истанбул в 23.05ч.

 

2 ден /02.05.2019г/ШАНХАЙ / Вечеря

Полет от Истанбул в 01.25ч и кацане в Шанхай в 16.45ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* или подобен.

 

3 ден/03.05.2019г/ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “Китайският Чикаго.  Градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.

Започваме обиколката си с посещение наХрама на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Градините Yuyuan - има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи. Ще имате около час за пазаруване в околностите на градините – там ще намерите всичко – от джобни часовници до типични китайски облекла.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Ще се провесите на 259 метра над земята, на стъклен под – изживяването е само за най-смелите.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева).Вечеря и нощувка.

 

4 ден/04.05.2019г/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

Закуска.

Посещение на Zhaojialou. Старинно и очарователно градче намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради, и е известно с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи. Следобяд завръщане в Шанхай.

Допълнителна екскурзия:Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (50 евро/98 лева).

Вечеря и нощувка.

 

5 ден /05.05.2019/ ШАНХАЙ-ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00ч. Ще пътуваме с над 300 километра в час! Пристигане в столицата на Китай в 13:48ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street, след което вечеря и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен.

 

6 ден /06.05.2019г/ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън(Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.

Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град,известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 55 евро/108 лв).

Вечеря и нощувка.

 

7 ден /07.05.2019г/ ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.

Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената можете да се снимате в типични императорски дрехи (около 10 евро, заплаща се на място).

Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония. Пекинската зоологическа градина. Построена през 1906 год. от династията Цин. Площта й тогава е била само 10 хектара и върху тях е имало няколко скромни къщчки на животни. Днес има редки китайски животни, като гигантска панда,  златна маймуна, червена панда, манджурски тигри, якове от Тибет, огромни морски костенурки, а също и отлична селекция от цял свят - индийски слонове, зебри, жирафи от Африка и още много други. Вечеря.

 

8 ден /08.05.2019г./ ПЕКИН - ИСТАНБУЛ – СОФИЯ

Около 21:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии за София през Истанбул в 00:10ч. Кацане в Истанбул в 05:20ч. и полет за София в 07:45ч. Пристигане в София в 09:05ч.

 

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

Обща информация

Дестинации:

Азия-Китай-Шанхай

Азия-Китай-Пекин

Азия-Китай-Жаоджияолу

Дати и Цени:

от 01.05.2019- до 08.05.2019- цена от 1198.00

Цената включва

  • самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул – Шанхай – Пекин -Истанбул – София с летищни такси ;
  • 5 нощувки със закуски в хотели 4* - 3 н. в Шанхай (Friend Hotel Shanghai или подобен ) 2 н.в Пекин ( Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен ) ;
  • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира ;
  • Трансфер Шанхай - Пекин с влак стрела ;
  • Климатизиран транспорт ;
  • Входни такси за музеите и обектите по програмата ;
  • Екскурзоводско обслужванес превод на български език по време на програмата ;
  • Всички трансфери, упоменати в програмата;
  • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек ;
  • Водач който ще придружава групата през цялото време ;

Цената не включва

·      бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.

·      Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева)

·      билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 55 евро/108 лв на човек .

·      посещение на акробатично шоу в Шанхай – 50 евро/ 98 лева на човек .

·      лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.

·      такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 70 USD на човек (около 119 лв.).

·      По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

Вижте още от нашите вдъхновяващи оферти:

София – Истанбул – Хавана – Винялес – Сиенфуегос – Тринидад- Варадеро - Хавана – Истанбул - София
Цена от 4669.00 лв.
Екскурзия до Израел и Йордания по маршрут София –Тел Авив – Яфо- Йерусалим –Витлеем – Каср Ал Яхуд- Йерихон – Небо- Петра – Шобак – Аман -Джераш- Кумран – Мъртво море –Тел Авив - София
Цена от 1748.00 лв.
Маршрут: ТОКИО – КАМАКУРА – НИКО – ТАКАЯМА – ШИРАКАВА ГО – КИОТО – НАРА – ОСАКА - ТОКИО с Луксутур 31.03 – 10.04.2019
Цена от € 3298.00
dertour fti meier tui no_strapline

Меню