+35924650565    sofia@luxutour.com
booking suntrasfers
moto
Начало  
/ Оферти / МЕЧТА ПО ИНДОНЕЗИЙСКИ: ПОЧИВКА НА ОСТРОВ БАЛИ

МЕЧТА ПО ИНДОНЕЗИЙСКИ: ПОЧИВКА НА ОСТРОВ БАЛИ

МЕЧТА ПО ИНДОНЕЗИЙСКИ: ПОЧИВКА НА  ОСТРОВ БАЛИ
 
Цена от 1290.00
Почивка на остров Бали 10 дни / 7 нощувки в периода 15.01.2019 – 23.12.2019

Първи Ден

Заминаване от летище София през транзитно летище.

 

Втори Ден

Пристигане на остров Балиследобeд. Посрещане и трансфер от летището до избрания от Вас хотел. Настаняване в хотелa след 14:00 часа на съответната база на изхранване. Нощувка.

Трети ден

Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 

Допълнителна екскурзия: Бали по класически

По време на тази полудневна обиколка ще разгледате невероятния храм Улувату и ще видите най-популярния танц сред посетителите на Бали, Kecak. След това продължавате с вечеря с вкусна морска храна на барбекю в залива Jimbaran. Улувату (Uluwatu) е красив свещен храм в южния край на Бали, изящен паметник над морето. Храмът и околността са дом на стотици маймуни, които се считат за пазители на местните жители.

 

Цена на човек: 64 EUR (включва климатизиран трансфер, екскурзовод на английски език, 2 бутилки вода и вечеря).

 

Четвърти ден

Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 

Допълнителна екскурзия: Убуд и околностите му

 

Сутрешен транфер от хотела Ви до центъра на Бали, Убуд. Първо спирате в Tegalalang, за да видите най-невероятните оризови тераси в Бали, красиво “подредени” от природата, примамващи много посетители да дойдат и да почувстват полъха. След това продължавате по живописното шосе през Petulu, за да стигнете до централната част на Убуд - двореца на Убуд, където се намира Кралското семейство. През нощта градините на двореца се използват за организиране на някои от най-важните танци в Бали, като например Legong Dance, Barong Dance, Ramayana и Балета Махабрата. В непосредствена близост до двореца се намира най-артистичния пазар на Убуд. Тук, разхождайки се по пътеката, местните продавачи продават много неща като балийски занаяти и текстил. Накрая завършвате с кратка обиколка на маймунската гора - дом на дългоопашати макаци. Следва прибиране до хотела Ви.

 

Цена на човек:  40 EUR (включва климатизиран трансфер, екскурзовод на английски език, хавлия и 2 бутилки вода).

 

Пети ден

Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 

Допълнителна екскурзия: Целодневна екскурзия до храмовете „Улун Дану Братан” и „Пура Танах Лот“

 

По време на тази екскурзия ще имате възможност да се докоснете до най-значимия храм не само в район Бедугул, но и в цяла Индонезия - „Улун Дану Братан”, който е един от символите на о-в Бали. Храмът е разположен на 1200 м над морското равнище, на бреговете на езерото Братан, чиито води се считат за свещени. Изграден през 1663 г. храмът се използвал за церемониални жертвоприношения в чест на балийската богиня на водата, езерата и реките Деви Дану. Обяд. Продължаваме към „Танах Лот” – действащ хиндуистки храм, една от основните забележителности на острова и популярно туристическо място. Името му означава „Земя в морето“ – построен e върху скала в морето, близо до брега на океана. Със сушата го свързва пътека от кръгли камъни и фин пясък, по която може да се премине само по време на отлив. Само вярващи хора могат да се качат по стълбата, изрязана в скалата, и да влязат в храма. На туристите се разрешава достъп само до долната част на скалата. Отпътуване обратно в хотела.

 

Цена на човек: 55 EUR

 

Шести ден

Закуска.Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 

Допълнителна екскурзия: Целодневна екскурзия до североизточната част на о-в Бали: Кинтамани, Батур и Тампаксиринг

 

Село Кинтамани е разположено на 1470 м над морското равнище, на 6 км от действащия вулкан Гунунг Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под кадерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село. Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове. Връщане в хотела.

 

Цена на човек: 55 EUR

 

Седми ден

Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Нощувка.

 

Осми ден

Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Нощувка.

 

Девети ден

Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Освобождаване на стаята около обяд. Свободно време. Трансфер до летището за полет до София през транзитно летище.

 

Десети ден

Пристигане на летище София.

 

                                                                                          КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

Обща информация

Дестинации:

Азия-Остров Бали-Бали

Дати и Цени:

Цената включва

  • Самолетен билет за полет София-Бали-София с АК"Turkish Airlines" или "Qatar Airways" с включени летищни такси
  • 7 нощувки на съответната база в избрания хотел
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • Медицинска застраховка с 10000 евро покритие с асистанс със ЗАД”Армеец”

Цената не включва

  • Допълнителни екскурзии на място
  • Услуги, които не са упоменати като включени за съответния хотел
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,30% от стойността на пакета, в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването.

Вижте още от нашите вдъхновяващи оферти:

Почивка на о-в Мавриций за 10 дни / 7 нощувки в периода 01.12.2018 – 30.09.2019г.
Цена от € 1398.00
Почивка на о-в Мавриций с LUXUTOUR.
Цена от € 77.00
Почивка на о-в Мавриций с LUXUTOUR.
Цена от € 220.00
dertour fti meier tui no_strapline

Меню