+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Около 25 милиона южнокорейци - половината от населението - пътуват в чужбина поне веднъж годишно, но може да се предположи, че повечето не са видели всички красиви гледки в собствената си страна.

 

Сеул заема само 0,6% от територията на Южна Корея: тук описваме останалите 99,4% от страната, които заслужават да бъдат посетени.

 

Тук се намират цветните пролетни пейзажи, пясъчните плажове, скалистите планини и тихите зашеметяващи исторически обекти от новия Ви списък за пътуване из Южна Корея. И в случай, че се чудите, те не са подредени в определен ред.

 

Seongsan Sunrise Peak

Хидровулканичните изригвания формират този величествен вулканичен кратер преди 5000 години на остров Джеджу. Забележителност в световен мащаб на ЮНЕСКО, връхът е известен с много неща, включително многобройни редки растителни видове, но е известен най-вече с великолепната гледка на слънцето, изгряващо над него (оттук и името). Изкачването до върха по северозападния хребет (другите му страни са стръмни скали) до най-високата точка от 180 метра отнема 30 минути.

 

Плажа Ggotji

Разположен на четири километра югозападно от Анейон-еуп, този кремоцветен плаж е идеалното място за шофиране и наблюдение на слънцето, което потъва в океана между две големи скални образувания, познати като “Скалата на баба и дядо”.

 

Легендата казва, че съпругата на командващ офицер от династията Шила, се превръща в скалата, когато тя починала, чакайки вярно съпруга си.

 

Darangee Village

Darangee Village, малко добре запазено село в най-южната част на западната част на Namhae-gun, предлага изключителна гледка на безброй малки полета (над 100 ниви) на стръмен планински склон срещу открито море.

 

Моста Гуанг-Ан

Също известен като Diamond Bridge, този двуетажен мост свързва Suyeong-gu и Haeundae-gu и предлага удивителна гледка към планините, пясъчните плажове, хълмовете и градските светлини.

 

Мостът Гуанг-Ан не е за пешеходци, но всеки може да се наслади на невероятния нощен изглед на моста от далеч; модерната система за осветление позволява външно осветление с над 100 000 цвята.

 

Станция Kyeong-Wha, Jinhae

Тази малка спирка привлича туристите и фотографите всяка пролет. Черешите цъфтят край железопътната линия и създват интересен ефект, когато влакът се приближава до станцията под тунела от черешови цветчета.

 

Upo Marsh

На 2 344 квадратни километра, Upo Marsh е най-голямата вътрешна мочуреста зона в Корея и три пъти по-голяма от Yeouido. Създадена преди повече от 140 милиона години, блатото е дом на 1500 растения и животни, някои от които са застрашени видове.

 

Farm Jeungdo Salt

Този остров на съкровищата (артефакти от династията Сонг действително са открити на дъното на морето) е известен с ярката си морска вода, мекия плаж и солните ферми.

 

Магическата гледка на огромните солни ферми не е единственият спектакъл, който може да се намери тук; типичният град за отдих на калта позволява на туристите да преживеят и да наблюдават морския живот на калните площи.

 

Гонгринг Ридж в планината Сеорак

Физическата подготовка и опит в планинското катерене са нужни за разглеждане на тези любопитни върхове в планинската верига Seorak.

Оформен като гръбнака на динозавър (оттам и името "Динозавър Ридж"), този скалист хребет предлага невероятни гледки както на вътрешния, така и на външния Сеорак. Изкачването не е пикник: връхната височина на хълма Гонгринг, най-популярният маршрут на хребета в района, е приблизително 1200 метра.

 

Улеунг Айлънд

Остров Улеунг, наречен "Мистериозен остров", е популярно място за уикенд за хората от Сеул. Любопитни скални образувания, брегови скали и многобройни водопади украсяват морския път на острова.

 

Seopjikoji, остров Джеджу

За първи път посетителите на остров Джеджу трябва да планират пътуването си разумно, тъй като списъкът на интересните места на Джеджу е дълъг и разнообразен. Един от задължителните в списъка е Seopjikoji, нос на брега, известен със своите спокойствие и романтика. Жълти рапични цветове запълват полето през пролетта, създавайки цветен контраст с червената почва и синьото небе.

 

Bomun Pavilion, Gyeongju

Гионгджу, древна столица на династията Шила, се гордее с прякора "музей без стени".

Bomun Pavilion, малка дървена беседка, разположена над тихо езеро с патици, е чудесно място за докосване до Корейската пролет; цветовете на череша, които се “разхождат” над езерото, осигуряват изящна гледка. Всъщност това е идеалното място да разгледате всички очевидно различни сезони на Корея: зелените зелени листа на лятото, палмовото червено и зимните одеяла от сняг.

 

Udo

Само на 15 минути от остров Джеджу, Удо е още едно допълнение към списъка му. Посетителите могат да се разходят по пътя Олле, или да изберат разходка със скутер по протежение на брега, подводна екскурзия или морски риболов. Просто не забравяйте крема против слънце.

 

Хейнса Храм, Хапчеон

Най-старият в света непокътнат будистки канон, Tripitaka Koreana, се помещава внимателно в храма Haeinsa на възраст 1200 години. Другите забележителности на храма включват най-старата дървена статуя на Буда в Корея (Haeinsa Vairocana) и световното наследство на ЮНЕСКО Janggyeong Panjeon ("зала за съхранение на будистки сутри").

 

Връх Чунванг, планина Jiri

На височина от 1915 метра, връх Чунванг на планина Jiri е вторият най-висок връх в Южна Корея и любимото занимание на много корейски планински катерачи. Националният парк се простира над пет града и три провинции и е дом на ослепителна флора и фауна, както и на седем национални съкровища.

Мнозина стъпват на пътеката до връх Чунванг, за да наблюдават изгрева на слънцето, някои просто да се наслаждават на гледката от върха, други заради удоволствието от дишането на чист планински въздух и пиенето на ледено-студена вода от извора Чунванг, който се намира само на 300 метра под връх Chunwang.

 

Juknokwon, Дамянг

Тази гъста бамбукова гора се намира в Дамянг, друг "бавен град", който посреща всички, които са уморени от забързания градски живот. Ако погледнете внимателно между растенията от бамбук, можете да забележите зеленчуците, които растат от росата, която капе от бамбуковите листа, известни като чай "Юкрой". Обсерваторията "Джукноукън" в средата на гъстата гора понякога е домакин на дегустации на чай от Юко.

 

Naganeupseong Folk Village, Suncheon

Къщите със сламен покрив, държавните учреждения, къщи за гости и замък, всички от династията Чосун, остават съвършено запазени в оригиналните си форми в този истоа

Любителите посещават това място, за да пресекат "Романс Бридж", който е бил използван като място за стрелба за "Романс" - драма с участието на Ким Хънел и Ким Джей. Блогърите казват, че романтичните цветове на цъфналите череши тук могат да бъдат най-добре оценени през нощта, когато има по-малко туристи и бледо розовите цветя блестят под тъмното небе.

 

Полета от зелен чай Boseong

Приблизително 40% от чая в Корея се произвежда в подвижните полета на Босеон, като също са предоставили фона за много китайски драми и филми.

Да, специалитетите, свързани със зеления чай (сладолед със зелен чай и зелен чай) са вкусни храни, но впечатляващият изглед на привидно безкрайните чаени полета е истинската причина, поради която толкова много посетители спират в Босеон. През май всяка година се провежда фестивала на зеления чай, а през зимата полетата са украсени с малки крушки.

 

Храмът Булгакс

Това място, включен в списъка на ЮНЕСКО, може би е най-известният исторически обект в Корея. Две гранитни пагоди от двете страни на храма, Dabotap и Seokgatap, както и Seokguram - човешката пещера точно над храма, допринасят за прекрасното величие на този 1500-годишен дом на много важни мощи.

 

Районът Daegwallyeong

Единственото ранчо с овце в Корея се превръща в естесвен парк за шейни през зимата. Гледката е толкова шеметна, колкото и свежия планински въздух. Любителите на месото трябва да спрат в ресторантите в близост до ранчото, за да опитат най-високото агнешко месо.

 

Богато разнообразие от екскурзии до Южна Корея!