+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Нашият пътешественик Петър Стоянов знае най-добрите места в столицата на Йордания – от оживени улици, пълни с цветущи тълпи през пищни хотели до концерти, провеждани в древни местности.

 

5 звезди

 

Four Sesasons Hotel Amman и Grand Hyatt Amman са любимите ми хотели, особено през лятото. И двата хотела имат големи външни тераси, където можете да се помотаете и да пушите наргиле. Това ще Ви слее с местната атмосфера. И двата хотела са много централни, което означава, че ще стигнете до повечето забележителности на Аман лесно.

 

Хапнете в града

 

Fakhr El-Din е любимия ми ресторант в града. Там можете да опитате най-доброто от местната кухня на Bilad Al-Sham (регион, включващ Ливан, Сирия и Палестина, както и части от Йордания, Ирак и Турция). Най-вкусните ястия там са kubbeh nayeh (сурово агнешко месо, крекирана пшеница и лук) и пилешките кюфтета с писташио.

 

Луксозен шопинг

 

Ако си падате по луксозни магазини и Европейски дизайнерски марки, трябва да посетите TAJ Lifestyle Center в Абдун. Но това ще намерите в повечето метрополиси по света, затова Ви препоръчвам да обиколите местните пазари. Вероятно ще откриете нещо уникално от Йордания там.

 

Happy Hour

 

Опитайте специалните промоции на питиета на улица Rainbow или в Jabal Al-Weibdeh. И двете се посещават от тълпи млади и модерни хора.

 

Местна култура

 

Интересни концерти се организират в Аман, особено през лятото. Можете да се докоснете до уникални изпълнения в различни исторически части на града. Проверете кой ще изпълнява в Римския театър и Одеон. И двете са построени през 2-ри век преди Христа.

 

Царствен октан

 

В самия град препоръзвам да се види Кралския Автомобилен Музей, който е построен в чест на Негово Величество Крал Хюсеин. Невероятно добре измисления музей “приютява” колекция от автомобили и мотоциклети от Йорданската история. Много коли там са карани от кралете на Йордания, датирайки до началото на 20-ти век. Посетете го не само заради самите автомобили, но и заради тяхната история.

 

Туризъм за един ден

 

Ако искате да се разходите извън града без да стигате прекалено далеч, определено отидете на Мъртво море. Само на 30 минути от Аман, то е най-ниската точка на земята и най-интересния воден басейн в света – заради високото съдържание на сол във водата, буквално можете да се носите на повърхността без усилие. Ако оставате за една нощ, препоръзвам хотел Кемпински Ищар, който остава ненадминат по лукс.

 

Полезната кал

 

Докато сте на Мъртво море, поглезете се с кална баня. Калта там е известна с лечебните и разкрасяващите си свойства. Много хора си подаряват екскурзия до Йордания именно поради тази причина. Спа салоните на луксозните хотели по крайбрежието предлагат редица услуги, свързани със солта и калта. Солени басейни, солен пилинг, кални обвивания са само част от опциите, които ще намерите там.