+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

1. Шри Ланка

Шри Ланка решително заема своето място под Екваториалното слънце с бързото си развитие. Вече забелязана от смелите пътешественици,със своят микс от религии и култури, вечни храмове, богатата и достъпна дива природа, добрите условия за сърфисти и своите хора,които разбиват всички илюзии с гостроприемността и приятелското си поведение след деситилетия на граждански конфликти, тази дърржава е съживена. Сега, повече от всякога, Шри Ланка е подходяща за семейства, за хора,обичащи адреналина, за екотуристи и любители на храната ,и то с всякакъв бюджет! Дори северните и източните райони,които са били трудни за досатигане преди, сега предлагат нови приключения.

 2. Колумбия

Може би е силното кафе в низините, топлината и влажността на бреговете, или липсата на кислород в Андите - но по някакъв начин, когато пътувате из Колумбия всичко е като мечта и разграничението между истината и фантастиката започва да се размива. Започнете в Богота, където хип-хоп младежи се облягат на покрити с политически графити стени на колониални сгради, срещу спиращата дъха гледка на Андите. Продължете с калдъръмени колониални селища, където ще повярвате, че времето е спряло преди 300 години, докато пиете сладко шоколадово кафе в белите кафенета.

3. Зимбабве

Зимбабве е държавата,към която пътешествениците често се насочват.Не само,че е една от най-безопасните дестинации в Африка,но тя е и благословена с приятелски настоени местни жители, големи национални паркове, археологически останки, защитени от световното наследство, залесени планини и, разбира се, огромните водопади Виктория. Въпреки спорните избори през 2018 г., вероятно подтискаюо оптимизма на жителите след края на властта на Робърт Мугабе , надеждата,че страната ще се развие остава в местните. За местните жители, посещението тук, е знак за подкрепа за пътуването към новото време. 

4. Панама

Добре дошли на кръстопътя на Северна и Южна Америка. В Панама севера се среща с юга във фиестата на тропичното биоразнообразие, събрано в световноизвестния BioMuseo (Панамски исторически музей). Изтокът среща Запада чрез процъфтяване на световната търговия, а най-големите товарни кораби в Света пътуват по наскоро обновения Панамски канал. Прекрасната Панама събира толкова много съкровища в една малка страна - от бели пясъчни плажове до тропически дъждовни гори, мъгливи планини и местна култура - шокиращо е, че все още не е забелявана. През 2019 г.  Панама ви обещава да се забавлявате както никога досега, отбелязвайки своята 500-годишна история с един ярък юбилей, който няма да искате да пропуснете. "Вива Панама!” 

5. Киргизстан

Присъединяването на Киргизстан към световния туризъм достига огромен бум след състезанието в Централна Азия през 2018 г., посветено на традиционните (и странни) регионални спортове. Времето да посетите Киргизстан никога не е било по-добро - повече от 2700 километра от новонаправени маршрути за преходи и много туристически услуги, управлявани от общността; преустроена национална магистрална система, която значително намалява транзитното време; и опростена програма за електронни визи за тези, които не са включени в списъка на 60 страни без визи – направете го сега! Киргизстан бързо се превръща в любимец за пътешествениците, търсещи непокътната природна красота.

6. Йордания

Гладни сте за приключения? Ето нова рецепта: Представяме ви път с дължина 650 километра – отделете си 36 дни (42 с почивните спирки), за да го преминете; потопете се в пейзажа на долината, пълна с каньони и зеленина след слаби наводнения; добавете изгледа от най-ниската точка на Земята (Мъртво море) и библейската катастрофа (Содом); сезонът на дивите цветя, разпръснати над крепостните замъци; съчетайте го  със здравословният йордански оптимизъм и ето ни – на пътят за Йордания! Включете се и преминете този епичен път на височини и низини. 

7. Индонезия

Индонезия е толкова разнообразна, колкото са големи и новите еко-курорти, предлагащи срещи с орангутани в Суматра и племенните традиции на Папуа. Повече от 17 000 острова съчетават културата, кухнята и религиите на архипелага,с огроменят си опит. Скорошните земетресения поразиха някои части на Индонезия, които се намират в  близост до Тихоокеанския огнен пръстен. Отзвукът на тези природни бедствия продължава, но голяма част от страната остава в безопасност за посетителите. Благодарение на значителните инвестиции в нови въздушни, сухопътни и морски връзки, както и скорошният  достъп без визи за гражданите на 169 държави, никога не е било по-лесно да се опознае тази тропическа страна. Посетете я сега, преди всички нейни тайни да бъдат разкрити.

8. Беларус

Светъл лъч за онези, които търсят неясното. Беларус тихо се превърна в готино място след новите визови изисквания, доброто изкуство и кафенетата, където местните хора, празнуват сякаш е 1999. Минск е центърът,където трябва да пристигнете и да започнете да се възползвате от новия 30-дневен безвизов период. В своя безупречно реставриран стар град, разположен около грациозната ритуша (кметството), вечерите са развеселени от барове и модни коктейл- барове, след което можете да се присъедините към летните улични партита. Минск, също така, се превърна в център за световни събития. Следващото събитие: 2019 европейски игри.

9. Сао Томе и Принсипи

Проницателните изследователи винаги са търсили места, който смело да посетят, места,където никой не е ходил преди. Това е шанс  да посетите място,за което някои пътешественици дори не са чували. Двуезичната нация в Сао Томе и Принсипи, намираща се в плаващия Гвинейския залив, е тук. Не правете грешката да пропуснете. Невероятните ландшафти се изкачват драматично до небесата, тропическите води целуват девствените й плажове,а джунглите предлагат всичко: от захарни, какаови и кафени насаждения до отрезвяващите реликви от миналата роля на острова -  търговията с роби. Дали ще прекосите горите, ще се изкачвате по планините или ще се гмуркате с шнорхел във водите по брега, със сигурност ще откриете много невероятни съкровища тук. 

10. Белиз

Карибското крайбрежие е оградено от втория по големина бариерен риф в света; вътрешността му е разгърната с едни от най-обширните и достъпни пещерни системи в Централна Америка,а нейните хора са екзотична смес от Маи, Местизо, Гарифуна, Креол, Меноните и експатите. Много туристи борят да поставят Белиз на картата, но не се получава.Правителството напълно защитава своята уникална морска среда, новите еко-курорти се възползват от зашеметяващите кейове на страната и скривалищата на джунглата, а пътешетвениците откриват част от Централна Америка, която е почти недокосната, безопасно е и увлекателно. Посетете Белиз преди неизбежните тълпи.