+359 24 650 565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Местните хора, наричани тикос, са потомци на испанските имигранти - креолите. Тикос живеят на забавени обороти. Спазват неписаното правило да отлагат работата, докато е възможно и се задоволяват с наличното. Традиционният поздрав тук е "пура вида", което в превод означава "чист живот", което трябва да се разбира по-скоро като „истински живот”.
Опознаването на Коста Рика естествено започва от едномилионната столица Сан Хосе. Градът е основан през 1737 г. Разположен е в централната и най-плодородната част на страната, между вулканични вериги. На външен вид представлява смесица от различни стилове – от традиционна испанска архитектура до ултрасъвременни модернистични идеи.
Центърът на града е малък и няма опасност да се загубите. Когато тръгвате на разходка обаче трябва да знаете една местна особеност – в Коста Рика няма наименования на улиците, а ориентири. Например, ако търсите някой хотел, ще ви кажат, че се намира на 100 метра на запад от Националния музей. А Музеят естествено се намира на 100 метра на север от въпросния хотел.

Коста Рика не е особено богата с архитектурни шедьоври и историческо наследство Истинското богатство на Богатия бряг се оказва не златото, както са се надявали испанските колонизатори, а природата. Малко страни в света могат да се похвалят с такова количество паркове и резервати и с толкова разнообразна флора и фауна.

Днешните костариканци не само пазят природата си, но и постоянно увеличават територията на природоохраняваните зони. Тук са разположени повече от 50 резервата и над 100 частни природозащитени зони. Общата им площ е около 30 процента от територията на страната! Международният парк Ла-Амистад е най-големият резерват в Централна Америка. От 120 те вулкана в Коста Рика 70 са активни и в някакъв момент могат да се събудят за живот, така че предпазливостта не е излишна.
Абсолютно задължително е да посетите поне един от националните паркове. Тук няма грешен избор. Най-привлекателна за повечето туристи е северозападната част на страната. Климатът е по-мек. Плажовете се простират на стотици километри и имат репутацията на най-чистите в Централна Америка. По крайбрежието е пълно с девствени островчета. Пеликаните са едни от най-многобройните им обитатели. Екскурзията до Коста Рика определено е едно незабравимо преживяване!

Luxutour.com организира екскурзии до Коста Рика с проверени маршрути и хотели. За повече информация [email protected] или 02/4650565.