+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Сингапур може да изглежда малък, всъщност  географски е точно така, но този малък островен град-щат е пълен с многобройни неща, които трябва да направите, видите, купите и усетите. Ефективният обществен транспорт прави обиколка,чрез която да имате повече време да се потопите в този микс от култури, религии, храна и архитектура. Бъдете сигурни,че с този маршрут, само за 48 часа, ще усетите най-доброто,което “градът на лъвовете” може да ви предложи!

 ----

Ден първи

 Сутринта

Започнете своето Сингапурско приключение с ранна сутрешна разходка до един от ''мокрите'' пазари на града. В китайския ''мокър'' пазар, разположен в сутерена на Chinatown Complex, ще бъдете посрещнати от звуците на ентусиазирани готвачи и ресторантьори, които се пазарят на висок глас за най-добрите и пресни продукти. Ще видите много и различни  плодове, зеленчуци и морски дарове, както и екзотични предложения, например черни пилета и бикове. Ако искате да усетите истински вкус от Сингапур ,посетете Антъни – продавачът на подправки,от където да си купите и месо,чиито вкус никога няма да забравите!

 След колоритния пазар, презаредете с традиционна сингапурска закуска в близкото кафене – Nanyang Old Coffee . Закуската включва две яйца, кая (кокосово сладко) и копи с карамелени нотки (кафе). Смесете яйцата микс от соев сос и бял пипер и го намажете на препечена филийка....направо се топи в устата!

 Завършете своята първа сутрин,като се потопите в колоритната история на района,представена в Центъра за културно наследство. Стигнете до хълма по South Bridge Road.  Задължително се отбийте до внушителния храм на Буда, украсеният и цветно декориран храм на хиндите Sri Mariamman и ментово зелената джамия Jamae.

 

Следобед

Ако сте се изморили сутринта, насочете се към Maxwell Food Center и се присъединете към опашката,за да почакате за невероятна храна. Опитайте Tian Tian Hainanese (включва пиле и ориз),както и Rojak, Popiah & Cockle. ''Заплюйте си'' място, преди да поръчате, като оставите салфетки на масата. Нормално е да споделите масата си с непознати, което ви дава възможност да се смесите с тълпата от местни жители.

 След като си починете, прекарайте следобеда,скитайки се из колониалния квартал, разглеждайки някои от най-добрите музеи в Сингапур, включително Музея на азиатските цивилизации, Национален музей на Сингапур и Музея Перанкан. Отделете малко време за престой на площадката за кацане на сър Щамфорд Рафълс, основател на модерния Сингапур, и се насладете на гледката към сингапурската река. Можете да видите както небостъргачи,така и малки магазинчета, които са крайморско наследство. Това прави “градът на лъвовете” невероятен – ''двата свята'' – старото наследсство и новите ''гиганти''.

  

Вечерта

След като се освежите от дневните разходки (В Сингапур е горещо и влажно), разпуснете в един от шикозните барове на града. За невероятна гледка се насочете към модерния CÉ LA VI, който е разположен на върха на хотел Marina Bay Sands или на ниво 33, където се твърди, че е най-голямата пивоварна в света. За по-нисък, но не по-малко зрелищен изглед, посетете Lantern в Fullerton Bay Hotel, и изисканият коктейл бар Smoke and Mirrors, разположени над Националната галерия на Сингапур. На всяко от тези места ще получите спиращ дъха изглед на нощното осветление и лазерното шоу "Марина Бей Сендс".

  Коктейлите изпити - време за вечеря. Емблематичните за Сингапур императорски раци с чили не може да бъдат пропуснати, а Jumbo Seafood в Riverside Point е едно от най-добрите места в града. Оставете ножа и не се страхувайте да използвате пръстите си. Поръчайте си и mantou  (пържени кифлички), за да сте сигурни,че няма да остане и капка от невероятния сос в чинията ви.

 Ако все още имате сили, мега-клуб Zouk е само на няколко крачки – отидете и потанцувайте. В противен случай, една разходка край брега на реката ще ви помогне да се разтъпчете след вечерята, преди да стигнете до леглото след цял ден екскурзия из Сингапур

---- 

Ден 2

 Сутринта

На втория ден оставете шума на града зад гърба си и прекарайте сутринта в грандиозното световно културно наследство на ЮНЕСКО - Сингапурските ботанически градини. Тук часовете минават много бързо: ще откриете тематични градини, тревни площи и гъсти тропически гори. След като приключите с обиколката си по зеленината, се отправете към кафе Cluny Court, любимо на местните, срещу Ботаническата градина MRT.

 На няколко спирки от вас се намира Малката Индия. Отидете с празен стомах и посетете Tekka Center, където да поръчате маслената роти прата (палачинка) и murtabak (пикантна пълнена палачинка). Насочете се към второто ниво на Центъра Tekka, за да ''хвърлите'' птичи поглед върху ярко оцветените сарита пред вас. След това се отправете към малките улички, за да откриете ароматните магазини за подправки, цветните храмове и процъфтяващото улично изкуство.

 

Следобед

След прекараната сутрин в Малката Индия се ''хвърлете''в бъдещето в Gardens by the Bay. Две био оранжерии,които предлагат както тропическа, така и суха среда,която да опознаете и да отдъхнете в жегата.Високотехнологичните Supertrees и заобикалящите ги изкусни градини образуват доста вдъхновяващ шедьовър.

 Ако имате още енергия, прекарайте последната част на следобеда,разглеждайки цветният Kampong Glam. Ще видите както бутици,така и магазини,предлагащи традиционни ориенталски килими и текстил, оживени от музика на живо и коктейли на всеки ъгъл.

  

Вечерта

Сингапур има доста световно известни ресторанти. Сред най-известните са Уаку Гин, Одет и Уайтграс. По-благоприятни за портфейла са модните горещи точки Ding Dong, Neon Pigeon, Артишок и Cheek by Jowl. За по-малко разходи посетете Satay Street,където топящият се в устата сатай(гриловано пушено месо,поднесено със сос)  перфектно си пасва с халба ледено студена бира.

 Ценителите на коктейли могат да прекарат останалата част от вечерта на Amoy Street и да потърсят розовия неонов "Психически" знак, който е на входа на Employees Only, или стигнете до някой от баровете, танцувайки си по модерната Club Street.

 Ако нощният живот не е вашето нещо, вместо това станете част от Night Safari, в съседство с известния зоопарк в Сингапур. Насладете се на разходка с трамвай без прозорци из дива, изпълнена със животни, джунгла. Не се притеснявайте, има прегради,които не виждате между вас и по-опасните зверове.

 И накрая, ако имате място за едно последно хранене на острова, отидете до Swee Choon, където да се насладите на дим сум (китайско ястие от малки пържени пикантни кнедли, съдържащи различни пълнежи, сервирани като лека закуска или основно ястие) ,приготвяно повече от 40 години.