+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

  Малко неща са по-вълнуващи от пътуването в чужбина. Когато пътувате, можете да се докоснете до всички красиви култури, които изграждат нашия свят. Много хора обаче се притесняват от международни пътувания, опасявайки се, че това е опасно. В по-голямата си част пътуването по света е много безопасно. Има предпазни мерки за безопасност, които всеки пътник трябва да предприеме, за да си осигури приятна почивка.

Ето и 12 ценни съветa за безопасност при международни пътувания.

 

1. Направете си изследвания и подходящите ваксини:

Убедете се, че сте достатъчно здрави, за да пътувате в чужбина и че сте информирани за здравните проблеми на страната, която планирате да посетите. Многобройните туристически дестинации по света изискват ваксинации преди пристигането ви, затова се уверете, че знаете за необходимите имунизации и че сте имунизирани преди пътуването си.

 

2 . Направете електронни копия на документите си:

Вие ще носите със себе си необходимата документация, когато пътувате в чужбина, но създайте електронен архив на вашия имунизационен регистър, маршрут, медицинска застрахователна карта, паспорт, самолетни билети, пътническа застраховка и визи, преди да тръгнете. Изпратете по имейл файл до себе сии го запазете във входящата си поща, за да имате достъп до информацията от смартфона си, ако документите бъдат загубени или повредени.

  

3 .Не носете всичко заедно:

Може да се изкушите да съхранявате парите си, кредитните карти, идентификацията и чековете в портфейла си, но не го правите. Съхранявайте всички пари, кредитни карти, документи за самоличност и чекове, които няма да използвате, заключени в сейфа на хотелската стая. Разделете паричните и идентифициращите елементи, които трябва да носите със себе си и ги носете на различни места. Тази предпазна мярка ще ви осигури защита от загуба на всичките ви документи, ако някой ви открадне портфейла.

  

4. Не носете неща в задния си джоб:

Кражбите и джебчийството е често срещано явление в определени райони по света и да, джебчиите са били известни като туристи. Не носете нищо в задния си джоб, включително портфейла, картата за хотелската стая… нищо! Това ви предпазва да се превърнете в лесна мишена за джебчиите.

  

5. Дръжте багажа си пред вас:

Друго нещо, което може да се изкушите да направите, е да закачите чантата си на гърба на стола, на тротоара или да поставите чантата в краката си. Това също не е добра идея, защото вниманието ви ще бъде привлечено от новите гледки около вас. Дръжте чантата си в скута или в предната част на краката ви под масата.

 

6. Погледнете назад преди да излезете:

Предишният съвет често помага да се предотврати оставането на нещата;

В края на краищата, ако чантата ви има дръжка и е увита около крака ви, не е проблем, понеже няма да я забравите. Хората обаче оставят зад себе си много неща през цялото време, когато са готови да преминат към следващата си дестинация. Обърнете се назад към мястото, където сте седяли, за да сте сигурни, че не сте забравили чантата си, чанти за пазаруване или нещо друго от значение.

 

7. Оставете “Скъпите вещи” у дома:

Може да се изкуши да носите любимите си бижута по време на пътуването или да правите снимки с тази нова, скъпа камера, но е в интерес на вашата безопасност, да не го правите. Ако обикаляте вашата дестинация, облечена в маркови дрехи и носите скъпи бижута, за потенциалните крадци, вие сте достойна цел за ограбване. Дръжте се обикновено и подходящо за мястото, което посещавате, и скрийте камерата си в случаите, когато не я използвате.

 

8. Не говорете с непознати:

Разбира се, че ще се заговорите с хората, с които посещавате местата заедно - това е най-добрата част от пътуването, срещата с нови хора! Не се увличайте обаче да започнете да се доверявате на непознати, като им споделяте вашата житейска история или лична информация. Помислете какво казвате на децата си и се придържайте към съветите си. Не разговаряйте с непознати, които не изглеждат надеждни, не приемайте храна или напитки от тях и не отивайте никъде с тях, освен ако не са лицензиран екскурзовод.

 

9. Избягвайте просяците:

Много нации имат райони, които страдат от бедност. Разбира се, вие искате да им помогнете, но ако наистина сте заинтересовани да намерите начини да помогнете на бедните в страната, която посещавате, проучете местни благотворителни организации и дарявайте по този начин.

   

10. Не се опитвайте да бъдете герои:

Обратната страна на предишния съвет е да не се опитвате да бъдете герои, ако за съжаление станете жертва на ограбване. Вместо да се опитвате да се биете с извършителя, дайте своите вещи. Вашите парични средства, кредитни карти, идентификация и пътнически чекове не си заслужават повече от вас и здравето ви. Дайте вещите бързо и след като сте в безопасност, продължете до най-близкото консулство или подходящ орган, за да съобщите за инцидента.

 

11. Избягвайте използването на кредитна карта в интернет кафенета:

С появата на интернет, престъпниците са намерили нов начин за извършване на кражба на самоличност. Интернет кафенетата са модерни сред туристите. Те са бърз и лесен начин да вземете чаша кафе, докато изпращате на семейството и приятелите си най-новите подробности за вашето приключение. Престъпниците обаче ви държат под око и използват софтуера на клавиатурата на компютрите в интернет кафенетата, за да получат информация за вашата кредитна карта. Поради тази причина най-добре плащайте с пари в брой.

  

12. Застраховайте се:

Много хора са на мнение, че не се нуждаят от пътническа застраховка и нищо не може да бъде по-далеч от истината. Вашата здравна застраховка може да ви предложи международно покритие, но тя не покрива потенциална болест, нараняване или дори смърт, когато сте на чужда земя. Вашите вещи също трябва да бъдат застраховани, поради простата причина, че може да се случи нещо с тях. Уверете се, че вие, вашите приятели и всичко, което вземете на пътуването, са правилно застраховани преди да заминете.

  

Искрено се надяваме, че този списък от съвети за безопасност няма да ви разубеди да пътувате в чужбина. А напротив, трябва да ви насърчава да го правите. Пътуването по целия свят е едно от най-незабравимите преживявания, които човек може да си представи. Ако използвате предпазни мерки преди и по време на пътуването си, със сигурност ще имате прекрасно и незабравимо време за вашата международна ваканция.