+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

 

Ако затворите очи и си представите най-сензационния райски остров, който въображението ви можеше да създаде, то това със сигурност са Малдивите. Tюркоазените води обграждат хиляди острови, разпръснати в Индийския океан като скъпоценни камъни на огърлица. Това е дестинация на безпрецедентните петзвездни луксозни курорти с плажовете далеч от реалноста. Малдивите имат безброй очарователни и вълнуващи богатства за всеки турист. От всичките магически неща , които трябва да направите в този райски остров, трябва да знаете кои са приоритетни, особено ако сте в страната за кратко или планирате да прекарате 80% от времето си на плажа? Ако желаете приключение между Вашите слънчеви дни, но не сте сигурни какво да правите на Малдивите, ето десет преложения от нас:

 

1. Рибния пазар на Мале

Ако сте се отправили на пътуване към Малдивите, то силно препоръчваме спирка в Мале. Този уникален остров е очарователен център, изпълнен с цветове, енергия и спиращи дъха забележителности. Ако се чудите какво да правите на Малдивите и бихте искали да разгледате местната риболовна индустрия, тогава пътуването до рибния пазар е абсолютно задължително. Можете да станете свидетели на улова на деня, като размерите на някои от рибите са достойни за награда.

 

2. Старата джамия

Ако търсите място за престой на Малдивите, посетете Старата джамия, която също се намира в Мале. Това е най-старата джамия в страната (датираща от 1656 г.). Тази невероятна структура е изработена от коралов камък и се характеризира със сложни издълбани детайли и писания от Корана. Немюсюлманите трябва да получат разрешение от служител на Министерството на ислямските въпроси, за да имат възможността да я посетят. Достатъчно е да сте мили и да сте облечени по подходящ начин и няма да имате проблеми с достъпа до джамията.

 

3. Националния музей

Ако сте решили да се възползвате максимално от времето си в Мале, то посещението в Националния музей е задължително. Донякъде непривлекателна, сградата бе подарък на Малдивите от Китай, но ако погледнете отвъд неприветливата архитектура, ви очаква приятна изненада. Този феноменален музей съдържа огромна колекция от исторически артефакти, които говорят сами по себе си за интересната история на тази уникална страна.

 

4. Вечеря под водата

Не е тайна, че Малдивите имат една от най-вдъхновяващите морски екосистеми в света. Ако търсите уникален начин да вкусите от тропическия Индийски океан, тогава един от вариантите е да участвате в дейност, която буквално се провежда под водата (но със сигурност няма да се намокрите). Ресторанти от световна класа се намират под водата, където можете да се насладите на разнообразието от морски обитатели не само в чинията си.

 

5. Шнорхелинг и гмуркане

Ако се чудите какво да правите на Малдивите, трябва да знаете едно нещо- заминаването за Малдивите без шнорхел и планове за гмуркане си е чисто престъпление. Зашеметяващият тюркоазен океан е топъл и има множество екзотични и вълнуващи морски видове и живи корали. Феноменално нещо за Малдивите е, че не е нужно да имате лиценз за водолаз, за да се възползвате максимално от преживяването под вода - възможностите за гмуркане с шнорхел са предостатъчни сами по себе си. Но ако смятате, че не можете да изпуснете безбройните забележителни места за гмуркане, но нямате лиценз, някои от луксозните курорти ви позволяват да получите сертификат в техните водолазни центрове, докато сте на почивка. Освен шнорхелинга и гмуркането, има и други изключителни и вълнуващи водни спортове (от SUP до сърф), много от които се предлагат в самите курорти.

 

6. Отдайте се на романтика

 Много от прекрасните луксозни хотели и курорти в Малдивите се разпростират по различните части на острова, поради тази причина няма да ви е трудно да намерите такъв, който предлага романтични кътчета за пикник за вас и половинката ви. Те обикновено се намират на изолирани части на острова - или в някои случаи, на съседните необитаеми острови. Включват зашеметяваща обстановка и сензационна храна, приготвена специално за вас от личния готвач.

 

7. Круиз по залез слънце

Една от най-добрите екскурзии, на която можете да се насладите, докато сте на Малдивите, е круиз с традиционна лодка дхони. Круизът по залез, допълнен с шампанско или коктейл, определено е нещо специално. Това забележително преживяване ще остави дълбок спомен в съзнанието ви до края на живота ви. Бонус към това незабравимо пътуване са делфините, плуващи около вас.

 

 8. Островни скокове

Независимо от луксозния остров, на който сте отседнали, времето за напускане винаги е доста трудно (особено когато престоя ви всъщност свърши). Островните скокове, обаче могат да помогнат в тази ситуация. Посещаването на някои от местните острови като Mas Huni и Thulhaadhoo е изключително обогатяващо преживяване и ви позволява да получите истинско усещане за местнатакултура, храна и обичаи. Разгледайте наследството на тази чудна и разнообразна страна чрез островните скокове и извлечете максимума от този завладяващ райски кът.

 

 9. Представлението на Boduberu

Истинско вълшебно преживяване - Boduberu е уникален за Малдивите и е нещо, на което със сигурност трябва да станете свидетели, докато сте на почивка в райския остров. Това традиционно изпълнение се състои от хармонично съчетание на барабани, песни и танци. Спектакъл, който е колкото вълнуващ, толкова и хипнотизиращ.     

 

10. Нощувка над океана

Ако изберете някоя от водните вили в курорта, няма да нощувате в океана, но със сигурност ще спите над него. Много от тези изключителни стаи предлагат стъклени подове (или поне част от пода в стъкло), частни басейни и безкрайна гледка към синия океан, с директни стълби към водата. Надничайки през ръба им, ще станете свидетели на изключителения морски живот от балкона на стаята си. Звучи невероятно, нали?