+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Остров, който може да се похвали с едни от най-хубавите и очарователни места за отдих. От терасата, синьото море блести в продължение на километри пред мен и залива Дасия крие своето блестящо очарование.

Корфу е един от най-добрите и най-известни от Йонийските острови - от стария град под влиянието на Венеция и известния площад Спианада (най-големият в Гърция и известен със саксиите, които се хвърлят от балконите по време на Великден) до великолепните плажове на Canal d'Amour. С фона на лазурните морета и пясъчния участък от плажa с талк, откриването на Икос Resorts прави мястото топ дестинация сред туристите.

Разположена на 23 акра земя, пълна с маслинови дървета, борове и билкови градини, курортът е уединен и просторен, наподобяващ частен имот. Ресторантът предлага голямо разнообразие от италиански, френски и азиатски ястия. Но това не е всичко. Ikos Dassia се гордее с демонстрацията на островни ястия Corfiot - начело със звездния готвач, удостоен с Мишлен - Хектор Ботрини (известен с ресторанта си в Корфу – Етруско, който е на 68-о място в списъка на най-добрите ресторанти в света). Менюто се отличава с „Гарпачо с морска треска” гарнирано с оранжева салата, копър и сладък червен пипер и „Венецианско ризото от Корфу“ с мастило от сепия и портокалова кора. Класически ястия като  “Софрито” - нежно телешко месо, приготвено в бяло вино, и “Бурдето” - прясно уловена риба в пикантен доматен сос, са само малка част от менюто  за онези, които предпочитат вкуса на традиционните ястия. Идиличната атмосфера, с изглед към бреговата линия прави обстановката тук автентична и изискана.

Голямо разнообразие от местни таверни по вкуса на всеки гост, както и Mini Drive Adventure развлечение за гостите, при което могат да наемат един от мини купърите на хотела за целодневна разходка из острова, за да проучат курортът.

Основавайки се на успеха на своите предшественици - Икос Океания и Икос Оливия, и двата в Халкидики - Икос Дасия е най-изключителната и привлекателна дестинация за вкуса на изтънчените туристи. От отличните нива на обслужване до първокласните ресторанти, с ястия замислени от най-добрите звездни готвачи. Курортът разполага с огромен набор от удобства – СПА център, 24-часов рум сървиз, целодневно обслужване на плажа и дизайнерски обзаведени стаи и апартаменти.

Тази година се очаква летвата да бъде вдигната още по-високо с откриването на остров Кос. Отворен през май, Икос Ария обещава да продължи с луксозния "All-inclusive" подход. Разположен е на 47 акра земя и е с гледка към Егейско море. Има широка гама зеведения за хранене - цели осем ресторанта, където менюто е курирано от най-добрите световни готвачи. Междувременно, седем различни бара ще бъдат разположени около буйните градини и басейни на курорта и ще предлагат коктейли, приготвени от всепризнатите миксолози. Стаите ще продължат елегантния дизайн с невероятен интериор, самостоятелни балкони, градини и басейни.

След като се отклони от гръцките си корени, през следващата година марката ще се разшири до Андалусия, Испания. Икос Андалусия, в Естепона е на стойност 150 млн. евро и ще бъде петият курорт на марката и първият му извън Гърция, който отваря врати през май 2020 г.