+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

1. Le Morne Public Beach

Плажът Le Morne се намира на полуострова в югозападната част на Мавриций. Мястото е посещавано от едни от най-добрите сърфисти от цял свят, защото предлага идеални условия за популярните водни спортове. На плажа има училище за кайтсърф, което предлага курсове и лични треньори, а и ви осигурява необходимото оборудване. Разкошна, спокойна атмосфера и перфектна гледка към внушителната планина Le Morne Brabant. Определено трябва да посетите този плаж, ако сте отседнали в Мавриций.

 

2. Belle Mare

Плажът Belle Mare е дълъг райски плаж в източната част на острова. Тюркоазена вода, палмови дървета и бял фин пясък – само малка част от очароването на плажа. Навсякъде има персонал с коли, предлагащи местни храни и напитки и в двата курорта. Belle Mare е един от най-популярните плажове в Мавриций за шнорхелинг. Всичко на този плаж е като в приказка. Несъмнено ако го посетите ще се почувствате като герой от Робинзон-Крузо. Вие и цялото ви семейство определено ще намерите достатъчно забавление на този плаж.

3. Blue Bay

Blue Bay е невероятен плаж в югоизточната част на Мавриций. Цветните коралови рифове ви подканват към занимания като шнорхелинг,  както и уникални подводни разходки. Този плаж е популярна дестинация за туристи, а и не само. Много от местните жители предпочитат да прекарват времето си на плажа, особено през почивните дни. Тропическата атмосфера с тюркоазена вода и филавови дървета очарова всеки посетител.

 

4. Flic en Flac

Плажът Flic en Flac е един от най-дългите плажове в Мавриций и предлага всичко необходимо за перфектната почивка на всеки турист. Тук можете да се насладите на приятна спокойна почивка на фона на бял пясък, красива вода и тропически палми. Все още има доста усамотени места за прекарване на дълъг и спокоен ден на плажа, дори и в разгара на сезона. Сергиите предлагат местни ястия, които задължително трябва да опитате. Има отделни зони за къпане поради някои подводни течения.

 

5. Grand Baie

Туристически център Плажът Гранд Байе е в непосредствена близост до много хотели за настаняване. Обикновено има много лодки за екскурзии на плажа и рибарски лодки по пътя, които развалят идилията. Въпреки това, плажът силно се препоръчва заради невероятните му ресторанти и барове. Местните сергии за шейкове и плодове също не са за изпускане. Малко по-на север и на юг от плажа са райските плажове, които правят Мавриций невероятен. Нощем има плажни клубове, които се превръщат в ресторанти през деня.

 

6. Ile aux Cerfs

Ale aux Cerfs е малък остров, достъпен само с лодка от Trou d'Èau Douce. Пресичането струва между 300 и 900 рупии. Белите плажове на островите впечатляват всеки посетител, а плиткият водоизточник прави острова идеално място за почивка на семейства с техните деца. Освен многото плажове, които заобикалят острова, има и голф игрище с 18 дупки и парк за катерене. Любителите на шнорхелинга определено трябва да вземат своето оборудване, защото има много колоритни риби, които задължително трябва да видите.

 

7. Mont Choisy

Плажът Mont Choisy се намира в северозападната част на Мавриций, на няколко километра от туристическия център Grand Baie. Приблизително 3 километровият плаж е рядко посещаван през седмицата и затова предлага много уединение. Семействата се наслаждават на пикници под дърветата filao през почивните дни. Mont Choisy става особено впечатляващ при залез, когато слънцето превръща плажа в завладяващ пейзаж.

 

8. Péreybère

Плажът Péreybère се намира в северната част на острова и граничи директно с едноименния град, където можете да намерите много хотели и курорти. Плажът е особено подходящ за семейства и техните деца, благодарение на многобройните си ресторанти и сенчести места. Богато разнообразие от развлечения - екскурзии, разходки с лодка, възможност за наемане на кану, както и водни ски. Можете да станете свидетели на невероятен залез и тук.

 

9. Trou aux Biches

Красивият плаж Trou aux Biches е разположен на северозападната част на острова. С приблизително 2 км плажна ивица с мек пясък и палмови дървета - този плаж се смята за един от най-красивите на остров Мавриций. Морето е особено красиво, благодарение на рифа. Училището за гмуркане позволява на туристите още по-дълбоко да вникнат в подводния свят. Плажът е идеален за слънчеви бани, плуване и гмуркане с шнорхел.

 

10. Baie du Tamarin

Baie du Tamarin е западен плаж и за някои туристи e сред най-красивите плажове на Мавриций. Това е и единственият плаж на острова, който не е защитен от коралов риф. Поради тази причина има много големи вълни, особено през зимните месеци, но е и истински рай за сърфистите. Baie du Tamarin е особено популярен сред местните жители, които се наслаждават на идиличната атмосфера - кошница за пикник и приятна компания.

  

Това са малка част от невероятните места на остров Мавриции.

Богатият ни опит, а и отзивите на доволните клиенти ни показва, че островът определено е сред топ дестинациите.

Хотелите са сред най-добрите и вие определено ще останете очаровани от своята почивка!

Разгледайте някои от нашите най-добри предложения за почивка на острова: