+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Националният парк Етоша в северна Намибия е по-голям от Уелс, а соленото езеро, което се откроява от пейзажа, може да се види от космоса. През по-голямата част от годината дивите животни се събират около водоемите, което ви осигурява почти гарантирани наблюдения. Застрашеният черен носорог, група лешояди, хиени, чакали, гепарди и най-великолепното трио от ревящи лъвове – една малка част от невероятните животни на които можете да станете свидетели отблизо.

Намибия е три пъти по-голяма от Великобритания, но има население малко над два милиона души. Племето Химба живее в северната част на Намибия. Хората от това племе са много красиви. Можете да наблюдавате как дамите разтриват върху тялото и косата си смес от животинска мазнина и червена охра, което смятат, че ги предпазва от слънцето.

Насочете се към Скелетния бряг - наречен така заради мъглата, породена от студената Бенгелова струя. Оцелелите корабокрушенци се приземяват на негостоприемен, сух бряг, за да оставят само скелетите си в пясъците. Това е мястото, където имате възможността да срещнете едно от най-големите зрелища на дивата природа.

По-надолу по крайбрежието се намира Свакопмунд, кръстен на реката, която периодично се влива в морето. Името на реката означава воняща дупка. Днес е елегантен морски курорт в немски стил. И тук и в столицата Виндхук ни напомнят за колониалното минало.

Намибия е мястото на първия геноцид на 20-ти век, но паметниците на някои от извършителите остават заедно с паметниците на онези, които са се жертвали в борбата за свобода. Това изглежда странно, но за намибийците  не е така. Те са се научили да прощават по отношение на минали спомени, за да продължат напред.

Отправете се към най-старата пустиня в света - Намиб, за да се сблъскате със змии и други същества, които живеят точно под повърхността. Изкачете зашеметяващите дюни в Sossusvlei и се сблъскайте със сюреалистичния пейзаж на мъртви дървета, които отказват да гният.

Намибия е прекрасна страна. Цените са много изгодни, разстоянията са големи, но удовлетворението си заслужава. Съчетанието от дивата природа, култура и история няма как да не ви зашемети. Хотелите са впечатляващи и качеството на храната, което произвеждат е невероятно. За всеки изискан посетител, Намибия ще се окаже празник.

 

Най-добрият начин да опознаете Намибия!

Препоръчваме ви три различни начина за опознаване на Намибия, в зависимост от стила ви на пътуване.

Една от малките групови обиколки на Намибия с придружител е перфектна, ако искате престой без стрес, с някой, който ви дава най-добра представа за културата, пейзажите и дивата природа на Намибия. Храната и съветите са включени, така че това е лесен вариант и винаги можете да преминете към частна обиколка, ако желаете. Можете да изберете обиколка на Намибия, за да пътувате между ложите, което е невероятен начин да разгледате и опознаете.

Ако се чувствате достатъчно удобно зад волана, Намибия ви предоставя и тази възможност с джип под наем. Така вие можете да осъществите мечтаната от вас екскурзия. Шофиране по чакълести пътища на дълги разстояния, възможност за снимки по всяко време, това ви позволява да добавяте преживявания и да смесвате луксозни и приключенски места за престой. Звучи невероятно, нали?

 

Какво е чувството да посетиш Намибия?

Пейзажът е абсолютно зашеметяващ. Планини, пустини, океани, каньони, пясъчни дюни и солища - всеки ден носи разнообразен ландшафт, който е рай за фотографа. Невъзможно е да се направи лоша снимка! Любезни и приятелски настроени местни жители навсякъде и високо качество на обслужването. Има и завладяващ микс от различни племена - с 13 различни етнически групи, като се започне от Химба до бушмените от Калахари.

Храната в Намибия е рай за любителите на месото, където Braai (барбекюто) е цар. Но също така ще намерите пресни морски дарове и в частност Валвис Бей е известен със своите стриди. По време на престоя си трябва да опитате известния ябълков щрудел, приготвен в пекарна Solitaire - бензиностанция в средата на пустинята Намиб!

 

Малко повече за дивия свят на Намибия ...

Намибия е известна със своите диви животни. Богато разнообразие от пустинни слонове, делфини, леопарди, сурикати, лъвове и чак до китове. Намибия разполага и с три от най-големите национални парка в Африка и е дом на най-голямото стадо черни носорози в света. Проектът  „Save the Rhino“, където принц Хари е работил през 2015 година също се намира тук.

 

Кои са най-добрите места за посещение в Намибия?

- Полет над корабокрушенците, погребани в пустинята по крайбрежието.

Посетете бушмените от Калахари и се докоснете до дивия свят в пустинята.

Качете се на пясъчните дюни и вижте вкаменената гора в Sossusvlei.

Вижте невероятните каньони, птичия живот и вкаменелостите в каньона „Fish River“.

Разгледайте Дамараланд за пустинни слонове и древни скални рисунки.

За призрачните градове и уроци по история за добива на диаманти - посетете Людериц.

Не пропускайте и Свакопмунд – градчето в немски стил.

 

Къде можете да отседнете в Намибия?

Kuoni предлага широка гама от места за настаняване, подходящи за всички бюджети и вкусове, от палатки до луксозни хотели на плажа.

 

Кога е най-доброто време за пътуване до Намибия?

Най-доброто време за пътуване до Намибия е от април до ноември, когато е сухият сезон. Растителността е рядка през това време и в националните паркове дивите животни се събират около водоемите, което прави животните по-лесно забележими. Дните обикновено са топли и слънчеви.