+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Китай, Япония и Южна Корея процъфтяват със завладяващи истории, ултрамодерни градове и пейзажи. Това са страни, които се радват на храна от световна класа, където експлозия от вкусове, стилове за готвене, древни обичаи и практики са оформили разнообразна кухня.

С въвеждането на по-автентични азиатски вкусове, нашият вкус към традиционната Pan-азиатска кухня никога не е бил по-забележителен. Създадохме редица екскурзии, които предлагат най-доброто въведение в автентична азиатска култура. Можете да посетите пазари, сергии и ресторанти, като ви се отдаде възможност да опитате вкусни специалитети и националните богатства на тези странни, както и прекрасните творения, които ги правят толкова уникални.

 

Докато сте в Китай, опитайте ...

 1. Патица по пекински

Шумният Пекин е бил столица на Китай за повече от 800 години и е политическо и културно сърце на страната. Пекин е домът на емблематични забележителности като Великата китайска стена и площад Тиан'анмен. Той е и родното място на най-известното ястие – Патица по пекински. На всяка от нашите обиколки в Китай ще имате възможност да опитате традиционното ястие, а домакинът с удоволствие ще ви покаже изкуството да преобърнете палачинката по традиционния китайски начин.

 

2. Творчески, цветни кнедли

Докато теракотената армия сама по себе си е най-известната забележителност в Xi'an, този древен град е дом на най-вкусните и известни кнедли. Вкусовете могат да варират до 20 различни варианта. В Xi'an често са източник на креативност, сложно оформени и оцветени, за да приличат на техните съставки.

 

3. Дълбоко пържен паяк, ... някой?

Оживеният мюсюлмански квартал Xi'an е квартал, известен с фантастичните си пазари и местната атмосфера. Многобройни ресторанти и улични сергии, това е чудесно място да прекарате един следобед, скитащ се из града. Ще видите стотици сергии, предлагащи абсолютно всичко- от кексове, сушени плодове, хляб и ястия с барбекю, до по-странните храни от китайската кухня като калмари на шишчета и дори от време на време дълбоко пържен паяк.

 

4. Време е за чай!

Докато космополитен Шанхай може да бъде фаворит със своите престижни ресторанти, градът може би е най-добре свързан с чайните и чаените магазини. Във всяка ще откриете огромно разнообразие от ароматизирани чайове, всеки от които се приготвя до съвършенство, използвайки специална смес от различни листа. Чаят е неразделна част от китайската култура - независимо дали е за дълголетие или за лекуване на заболяване - препоръчваме ви задължително да отделите няколко часа в стария град, където се намират много от тези спокойни и известни места.

 

Докато сте в Япония, опитайте ...

 

1. Японски „Fast Food“

Високотехнологичната столица Токио може да е дом на повече ресторанти с Michelin-звезди, отколкото всеки друг град в света, но еднo от любимите ни местенца е оживеният ресторант „Izakaya“-  един неформален японски пъб. Намиращ се в сърцето на града, той е изключително популярно заведение, предлагащо преживяване за всеки негов гост, според вкуса му.

 

2. Регионални ястия в риокан

По време на посещение в долината Кисо, едно от любимите ни преживявания е нощувка в традиционен риокан. Предлагайки ви автентичен вкус на традиционния живот, тези японски ханове процъфтяват с традиционни функции като легла от футон, подови настилки от сламена татами и плъзгащи се врати от оризова хартия. Известни с легендарното си гостоприемство, риоканите са популярни и заради сложните си вечерни ястия - на турнето на "Акценти на Япония" ще се насладите на многообемна атракция, подбрана от различни по-малки ястия, които отразяват сезонни и местни специалитети в региона.

 

3. Празник на кайсеки риори

Сравнително встрани от утъпкания път, Каназава е историческо бижу в континенталната част на Япония. След разходка из старите улици, нашето турне ще спре на един от най-добрите японски ханове в града. В него ще се насладите на традиционен kaiseki ryori - ястие с много блюда от японската кухня - докато се наслаждавате на спокойната река Сайгава и очарователните японски градини.

 

4. Вегетарианска кухня в храмовете

Киото най-добре се свързва със shojin ryori, вкусна вегетарианска кухня. Тези ястия са предимно консумирани от будистки монаси и са съсредоточени около соеви храни, като тофу и сезонни зеленчуци и са чудесна възможност да се насладите на вегетарианска храна в храмовете, където обикновено вегетарианството и специалните диети не се приемат.

 

5. Тофу понички

Ако търсите странно и същевременно чудесно като преживяване, то посещението в Нишики, Киото е задължително. Известен като „кухнята на Киото“, този оживен хранителен пазар е пълен до краен предел с кулинарни изкушения, като над сто продавачи предлагат всякакви видове вкусни и необичайни местни деликатеси. Огромен избор от кулинарни изкушения - закуски, които могат да варират от шишчета от октопод, понички от тофу и чак до сусамов сладолед.

 

Докато сте в Южна Корея, опитайте ...

 1. Странни и прекрасни морски дарове

Пусан е вторият по големина град в Южна Корея, известен със своите плажове, планини и храмове на югоизточното крайбрежие. Абсолютен акцент тук е посещението на рибния пазар Jagalchi, най-големият пазар за морски дарове в цяла Корея. Ако и вие сте от приключенците, тогава сте добре дошли да си закупите селекция, след което да се качите на горния етаж в ресторанта, където можете да седнете и да наблюдавате, докато готвачът приготвя ястието пред очите ви.

 

2. Пържено пиле и бира

Едно от любимите занимания на корейците е да се хранят с Chimaek, вдъхновено от комбинацията на пържено пиле и бира! Фантастичен начин да прекарате вечерта, но е и чудесна възможност да се смесите с местните жители,както и да опитате от местно произведените бири.

 

3. Кимчи - суперхрана

Кимчи е призната за една от най-добрите суперхрани в света. По време на обиколката ви на Южна Корея ще бъдете отведени на пътешествие с кулинарни открития, започвайки от столицата Сеул, където ще имате възможността да се научите да приготвяте двете национални ястия – кимчи (задушената гарнитура от зеленчуци), както и  маринованото говеждо ястие на скара Bulgogi. След което ще се насладите на вкусните ви творения за обяд!Програмите ни за Китай!