+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Изключително, а понякога и скъпо преживяване със силно чувство за мозамбийска идентичност – ето затова си заслужава пътуването. Рустикалните плажове и приключенията с туристически карти, където се намират палми, национални паркове, традиции и богата култура, създават една от най-интересните и загадъчни страни в Африка. Столицата Мапуто, предлага чудесно въведение на това непокътнато крайбрежие, както и спокойният плаж, който привлича туристите тук.

Архипелагът Bazaruto е блестящ клъстер от тропически острови и пясъчни вихри, където ще откриете бутикови ложи, които са автентични, а не блестящи. Водите тук са дом на някои от най-редките морски живoтни в света.

Ежедневието преминава така - шнорхелинг, гмуркане, хранене и сън. Гърбати китове могат да бъдат забелязани от средата на юни до средата на октомври, а китовите акули от декември до март.

Докато сте на остров Базаруто, можете да се насладите на обиколка с традиционна лодка по време на залез слънце, където можете да сканирате водата за делфини, издигащи се над океана или да се възползвате от невероятния дълбоководен риболов. Но една от най-големите атракции на острова са още по-големите пясъчни дюни. Тези гигантски дюни се извисяват към облаците и са направени изцяло за приключения.

Най-удобният начин да стигнете дo архипелага Базаруто е с полет на Катарски Авиолинии или Турски Авиолинии през Южна Африка. След това предстои 45-минутно пътуване с моторна лодка до остров Базаруто (най-големият от шестте острова в архипелага), където ще имате възможността да облечете банските си костюми и да се гмурнете във водата или да прекосите водата до брега. Това е пристигане, което никога няма да забравите.

Ако винаги сте искали да отидете на сафари, това е идеалната възможност. Докато Архипелаг Базаруто предлага невероятно подводно и плажно преживяване, пътуването ви през Южна Африка създава перфектната възможност за сафари в Националния парк Крюгер. Има директен полет от Крюгер до Виланкулос, създавайки необичайна комбинация от плаж и сафари, която е повече от достойна за меден месец.

Къде да отседнете в Мозамбик?

Край далечни, безкрайни пясъци и драматични дюни, Anantara Bazaruto 5* е единственият хотел на най-големия остров на архипелага. Той споделя своя дом с приятелски настроените местни, които с радост ще разговарят с вас за улова им през деня. Благодарение на западното крайбрежие на курорта, в края на деня можете да се насладите на залеза над африканския континент.

Благодарение на минералните си води, местността е богата на необикновен морски живот, а възможностите за шнорхелинг и гмуркане са безкрайни. Подобно на всички южни плажове на Мозамбик, плажът е приливен, но има богато разнообразие от забавления, с които да се занимавате, докато плуването не е опция.

Има три ресторанта, в които може да си организирате „Dining by Design“ – събитие на което шеф-готвачът готви лично за вас на плажа или във вилата ви. Можете да избирате ястия от прясно изпечени омари и просто уловена риба, полята с чесново масло и карпачо с местно отгледан копър.

Има тих басейн на първа линия до плажа, както и басейн, подходящ за семейства. Anantara Spa е забележителност, с великолепно романтична обстановка. Той е отворен до 22:00 часа, затова се препоръчва масаж в уединено частно място сред дюните или бутилка шампанско в джакузито на залез слънце.

Тук има 44 големи сламени къщички. Плажните вили имат красива гледка към залеза. Oгромните луксозни вили край басейна на Seaview се намират високо на дюните и са на кратко пътуване с бъги от плажа. С малък частен басейн и две спални, те са чудесен избор за семейства и приятели, пътуващи заедно.