+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Някога питалили сте се каква би била почивка ви в Израел? Историческите забележителности на страната, местни ястия, нощен живот – определено Тел Авив е легенднарен.

Какво представлява Тел Авив?

Много малко градове на планетата имат еклектичния микс от преживявания, които Тел Авив предлага. Ако се интересувате от историята и археологията, Старата Яфа в южната част на града е едно от най-старите пристанища в света и се споменава повече от веднъж в Библията. Центърът за посетители на Старата Яфа показва местните археологически находки и предоставя 3D преживяване, което им предоставя историята на страната по забавен начин.

Музеи, опера, музика и танци - Тел Авив предлага всичко, що се отнася до културата. Градът е пълен с художници, които продават стоките си два пъти седмично на пазара Нахалат Бинамин. Музеят на изкуството в Тел Авив има впечатляваща селекция от изложби, а тези, които се наслаждават на по-уникално изживяване, могат да посетят музея Илана Гоор. Израелската опера е домакин на целогодишни представления, включващи опери, музика и танци.

Ако предпочитате повече плажа, средиземноморското крайбрежие на Тел Авив е на осем мили от златните пясъци. Можете да намерите огромно разнообразие от водни спортове и да се позабавлявате, а крайбрежната алея, която минава покрай плажа, е пълна с барове и ресторанти, които ще ви предложат разнообразно меню и коктейли, докато се наслаждавате на залеза.

 

Безопасен град ли е?

Личната безопасност е много важна за израелците и задържането на тези, които нарушават закона е с висок приоритет за тях.

 

Какво трябва да посетим в Тел Авив?

Можете да посетите пазара Кармел, най-старият пазар в Тел Авив, и да се пазарите за стоки. Посетете Старата Яфа, за да се насладите на 3D преживяване като се потопите в красивите гледки на Тел Авив. Предлагаме ви да разгледате „Белия град“, за да видите архитектурата на Баухаус, която е получила статут на световно наследство от ЮНЕСКО.

Когато става въпрос за хранене, има зрелищни ресторанти и градът е световен лидер във веганската кухня! От традиционната израелска закуска на шведска маса в хотела до изключителни деликатеси в едни от най-изисканите рестиранти в града. Градът е домакин на много събития и фестивали.

 

Колко далеч е Тел Авив от Йерусалим?

Пътуването между двата града отнема около час, но много скоро ще се отвори нова влакова линия, която ще отнема само 28 минути.

 

Какво може да се види в Йерусалим?

Старият град е древен, ограден район на Йерусалим, който е разделен на четири четвърти: еврейски, християнски, мюсюлмански и арменски. В нея се съхраняват съкровища като Западната стена - най-важното място в юдаизма; Църквата на Божи гроб - почитаното място на разпъването на Исус за много християнски религии; и Купола на Скалната и Ал-Акса джамия за тези, които следват исляма. Исторически места и археологически находки могат да се видят навсякъде и повечето, които ги посетят, ще усетят духовната атмосфера .

Яд Вашем, Световен център за възпоменание на холокоста, предлага пътуване през възхода на антисемитизма, Холокоста и светлото бъдеще на еврейския народ. Историята е разказана от хората, които са преживели всичко и е задължително да се види от всеки, който посещава Йерусалим. Задължително посетете Израелския музей, където можете да разгледате местната археология, впечатляващ модел на Стария град около 66 г. пр. Н. Е. и разбира се, свитъците от Мъртво море.

 

Кога е най-доброто време да посетите Тел Авив и Йерусалим?

Тези два града са чудесни за посещение по всяко време на годината. От декември до февруари времето е предимно дъждовно, а температурите са ниски. Пролетта и есента обикновено имат приятни температури и много малко дъжд, а тези, които предпочитат горещото и слънчево време, могат да ги посетят през летните месеци.

 

Малко повече за нощния живот в Тел Авив!

Нощният живот на Тел Авив е епичен и легендарен! Забележителният бар и клубната сцена на града предлагат парти атмосфера, която се съревновава на световно ниво. Тел Авив е наричан „Градът, който никога не спи“ и с право - клубовете са отворени през цялото време. Тези, които предпочитат по-тиха нощ, ще намерят изобилие от барове с разнообразна атмосфера.

 

Местни ястия, който трябва да опитате!

Хумус - може да звучи клиширано, но израелците определено знаят как да правят хумус. Фалафелът е много популярен и достъпен навсякъде, особено по малките улички из градовете. Друго местно ястие е шашука - възхитителна смес от задушени домати, чесън и подправки с яйца,  нещо, на което всеки трябва да се наслади. След това има сабич, състоящ се от пита, пълнена с патладжани, твърдо сварени яйца, израелска салата и вкусни тахини и / или хумус.

Едно от блестящите неща в храната в Израел е фактът, че е смесица от традиции от цял свят. Когато хората се преместили в Израел, те донесли с тях своите регионални рецепти. Комбинацията от толкова много идеологии превръщат Израел в рай за любителите на храната!

 

Можем ли да стигнем до Мъртво море от един от тези градове?

Еднодневните екскурзии до Мъртво море са леснодостъпни и от двата града. Плаването в солените води е уникално, а ползите за здравето от калта и водата го правят невероятно преживяване.

Когато посещавате Израел, трябва да носите със себе си слънцезащитни продукти, удобни обувки и задължително бутилка с вода. Не се притеснявайте да общувате с местните. Израелците са топли и приветливи и не е необичайно да се запознаят с вас, да си поговорите, след което да получите покана за семейна вечеря в дома им. Те обичат своята страна и са щастливи да споделят тази любов и с останалите хора. Не се притеснявайте прекалено много за езиковите бариери. Еврейски и арабски са официалните езици, но английският се преподава в училищата и голяма част от населението може да проведе разговор на английски език.

Възползвайте от близостта на останалата част от страната и разгледайте различни места. В рамките на два часа път с кола от Тел Авив, можете да видите зелените хълмове на Галилея; най-ниското място на земята при Мъртво море; или дори пустинни пейзажи в Негев.

Разгледайте тази красива страна и ѝ се насладете!