+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Все повече хора инвестират в екзотични пътешествия и екскурзии, за да избягат от цивилизацията. Сякаш урбанизацията ни поглъща и търсим нови предизвикателства, които да ни развълнуват толкова силно, че да погледнем на света с друг поглед. Защо не с очите на откривателя, на онзи човек, който непрестанно иска да намира, да изследва и изучава нови светове. Какво по-хубаво от това да се докоснете до нещо уникално и древно?

В тази статия ще ви отведем до една от най-горещите страни в Африка – Намибия. Това е република с богата история, която ще ви грабне със своето изключително величие и ще ви заинтригува със своята тайнственост. Там ще се почувствате като герои от някой приключенски роман.

Намибия е страна, разтърсвана от войни през вековете, тъй като е била примамлива част от Африка за много страни от Европа. Дълго време е съществувала като колония на Германия и Великобритания като през 1990г. за първи път извоюва своята независимост. Намибия е изключително интересна дестинация, която привлича все повече посетители от цял свят. Тя ви дава невероятната възможност да усетите горещия полъх на величествената пустиня – Набиб, както и да се докоснете до Атлантическия океан.  Въпреки голямата си територия, страната е слабо населена и е на предпоследно място преди Монголия по гъстота на населението. Точно този факт привлича голяма част от пътешествениците, които търсят уединение и почивка. 

Едно от нещата, които си струва да видите там е магическото излъчване на пустинята – Набиб. Хубаво е да предприемете екскурзия до нея рано сутрин или надвечер, за да се насладите на приказния изгрев или залез. Да усетите как лекия полъх на вятъра повлича пясъка около вас и раздвижва косите ви. Уникалните пустинни дюни ще ви възхитят.  За да направите добри снимки използвайте миговете рано сутрин, за да се разкрият тайнствените сенки на Набиб, които придават особена екзотика към всяка фотография. Пътешествието ни продължава към един от най-известните оазиси с гигантски пясъчни дюни-Sossusvlei.  По пътя към него ще срещнете изобилие от живот в дивото, чийто сценарий е сякаш извън този свят. Бъдете нащрек за някои от най-популярните животни, които бихте срещнали, като антилопи и лисици, както и газели, щрауси, куду, глигани и невероятните жирафи и зебри. Гледките са изумителни и ще спрат дъха ви. Чудесно място за почивка и качествен релакс е посещението на вторият по големина каньон в света – Fish River Canyon.  Това е топ дестинация за тези, които обичат природата и грандиозните пейзажи.

Ако харесвате историята и искате да се докоснете до древността, задължително посетете Twyfelfontein.  Тази местност се намира в северозападна Намибия и съдържа едни от най-големите скални гравюри в Африка. Някои от резбите датират от преди 6000 г., когато земите са населявали древните бушмени.

Националният парк – “Бряг на скелетите”, който бушмените наричали с израза: “Земята създадена от Бог, когато той бил ядосан.”, а португалските мореплаватели: “Вратите към ада”, ще придаде леко призрачно усещане към вашата екскурзия.  През годините в тази местност са ставали редица корабокрушения, поради лошите климатични условия. Картината се обогатява и от костите на китове, изхвърлени на брега.  Съветваме ви да го посетите задължително.

А за любителите на тропическия климат предлагаме екскурзия до ивицата Каприви. Това е най-влажният регион в Намибия. Затова може да забележите гъста растителност покрай реките, както и пясъчните дюни и блатата. Ако сте ценител на животинския свят, то тук ще откриете над 450 вида животни, като най-характерно е голямото разнообразие от птици.

Търсите фантастични плажни места за почивка, то Swakopmund е правилното място. Това е най-популярното курортно селище за почивка в Намибия, което хората от страната и цял свят посещават с удоволствие. Градът предлага чудесни идеи за почивка и напомня за корените на бивша немска колония, заради типичните сгради. Близките пустинни участъци наоколо осигуряват редица атрактивни дейности като: sandboarding, конна езда и т.н., а плажовете са идеален начин за почивка. Екскурзията до Swakopmund ще се превърне в мечтано преживяване.

На 120 км. ще откриете друга интересна местност, това е Cape Cross. Това е мястото на една от най-големите колонии тюлени в целия свят.  През ноември/декември може да станете свидетели на струпването на над 150 000 тюлена. Уникална гледка, която ще превърне вашата екскурзия в ценно преживяване.

И на последно място, но със сигурност не по важност и впечатление е Etosha National Park. По-голямата част от него е заета от солена пустиня. През летните дни тази местност привлича много птици фламинго, пеликани и други видове.

Предизвикайте себе си, като предприемете зашеметяващо пътешествие до уникалния свят на Намибия. Въоръжете се с приключенски дух и желание за нови и различни емоции. Разкрийте нови хоризонти и осъществете мечтаната екскурзия.