+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Плажовете по протежение на западното крайбрежие на Аруба, които са разположени само на 15 мили от брега на Венецуела, са перфектни за брошура, заемайки малък остров за бягство от действителността, ненадминат никъде другаде в Карибите. Залезът над вечния Палм Бийч е най-незабравимото преживяване в Аруба. Далеч от тези мечтани участъци от пясък, вътрешността на острова и грапавият източен бряг предоставят на посетителите възможности за приключения, които не са често свързани с Карибите. Арубанските ресторанти варират от ежедневни плажни шатри до екстравагантност в бяло, а легендарната уелнес сцена обхваща както СПА, така и здравословни занимания като SUP йога. Аруба е истински островен рай.

Добре е да знаете:

1. Подходящо време за посещение на Аруба

Аруба се радва на горещ и влажен карибски климат. Времето рядко се различава много от средната годишна температура от 27 ℃, въпреки че пасатите (постоянни сухи устойчиви ветрове) осигуряват постоянен бриз. Островът се намира извън основния ураганен пояс, но все още е обект на регионални бури. Цените са високи през пиковия сезон, който е от декември до април, докато летният сезон е слаб и хотелите правят отстъпки до 50 процента.

2. Опознаване на Аруба

Международното летище „Кралица Беатрикс“ е много модерно и добре организирано. Повечето големи превозвачи предлагат ежедневни денонощни полети до и от Съединените щати и други международни дестинации. Хотелите не предлагат трансфери от и до летището на своите гости, но пък има таксиметрови услуги навсякъде. Имайте предвид, че може да прекарате малко повече време от колкото сте предполагали на митницата. Визи не се изискват за посетители от България. Трафикът в градът може да ви подлуди, когато сякаш по пътищата има повече коли, отколкото всички хора на острова. Веднага щом слезете от главните пътни артерии обаче, ще се почувствате като част от острова. Ако наемете кола, бъдете предпазливи да шофирате. Посетителите често се скитат по улиците, без да обръщат внимание на трафика, което може да бъде много опасно. Карането на велосипед е по-безопасен вариант, а и е доста по-забавен начин за опознаване на острова. Много хотели могат да ви предложат велосипед под наем.

3. Храна и напитки

В зависимост от това къде сте отседнали, Аруба може да не се различава много от познатата ви обстановка: много от по-големите хотели са възприели северноамериканските кулинарни техники, а неделеният брънч може да ви накара да се почувствате като в Ню Йорк. Въпреки това традиционната гледка на острова -  от испански и холандски колониализъм, наред с традициите на Кариб и Южна Америка - е забележителна. Морските дарове играят основна роля в ежедневното хранене, с вкусни ястия като стоба (яхния, често приготвена с раковина и риба) и кеши йена (рингове от сирене (често Едам), пълни с риба, скариди, хляб, маслини и подправки). За да се докоснете до холандската традиция, опитайте горчица (месни топчета с месо) и кесио (декадентски карамелен крем).

4. Култура

Преди пристигането на испанците през 1499 г. Аруба е била обитавана от народи Аравак от векове, доказателства за което все още могат да се видят на пещерните стени. Предадена на холандците през 1636 г., Аруба остава съставна страна на Кралство Нидерландия. Около 105 000 души от повече от 90 различни етнически среди сега наричат острова дом, а фестивалите, кухнята, дрехите и езика (повечето от местните жители, които ще срещнете говорят четири или повече езика) са оформени от 500 години колониално управление, търговия и туризъм. Аруба е едно от най-приятелските и безопасни места в Карибите и по всяко време посреща близо 100 000 гости.

5. Полезна информация

Необходими са паспорти за туристите, пътуващи до Аруба, както и самолетен билет за отпътуване. Официалните езици са холандски и папиаменто (смесица от португалски, креолски, френски, английски и испански), но тук английският език се говори широко и учениците са длъжни да го учат. Местната валута е флорин, а щатският долар е широко приет. Напрежението на Аруба е 127 V, което американските уреди трябва да могат да понасят добре. САЩ и Аруба използват едни и същи типове щепсели, но някои търговски обекти на Aruba са F гнезда в европейски стил, така че си вземете трансформатор за всеки случай.

За повече информация и резервации: [email protected]