+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

1. Яхнете вълните в Оаху

Оаху често се нарича „сборище“, тъй като това е най-препълненият остров на Хаваите. Хонолулу е като повечето американски градове, с големи търговски центрове и неограничени пътувания - с изключение на това, че никой друг американски град няма квартал като Уайкики, родното място на сърфа. Уайкики е безкрайно забавен и изискан квартал на брега на морето. По безбройните улици се срещат дизайнерски бутици, павилиони, а също така и местни, които продават лакомства навсякъде.

Отвъд Уайкики, съществено преживяване е посещението на близкият Пърл Харбър и ако се насочите на север, ще намерите съвсем различен темп на живот от този на легендарния Северен бряг на Оаху. Ако Уайкики е родното място на сърфа, тогава Северният бряг (Норт Шор) е мястото, където спортът за пръв път е станал „значим“. Представете си скрити плажове, чудовищни вълни и хипстъри навсякъде - не пропускайте и кокосовия крем-пай от „Пекарната на Тед“. Тук ще намерите и изящните ботанически градини на долината Ваймея, а гледането на китове е задължително преживяване.

 

2. Къде да отседнете в Оаху?

Известният курорт Моана Сърфрайдър в Уайкики постави Хавай на картата и е наблюдавал как израства през последните 100 години.

 

3. Наблюдавайте залеза от най-високия връх на Мауи

Като вторият най-голям хавайски остров от общо четири, Мауи е също и вторият най-посещаван такъв. Когато си помислите за хавайските пейзажи, белите пясъчни плажове и мързеливи палми, които се надвесват над чистите води, Мауи със сигурност е първото нещо, което ще ви дойде наум. „Валей Исле“ е по-спокоен от жизнения Оаху и е фаворит на младоженци от цял свят. Друга популярна точка е плажната ареа на Ка“Анапали по западното крайбрежие на острова. Тук ще намерите плаж с меден цвят, заобиколен от курорти, всеки предлагащ различни възможности. Бляскавата Вайлеа в югозападната част на острова има някои от най-добрите плажове на Хаваите, както и най-ексклузивните хотели в целия архипелаг. Бягство тук със сигурност няма да бъде завършено без посещение на Националния парк „Халеакала“ - върхът му от 10 000 фута е едно от най-добрите места в света за гледане на изгрева. Достъпът до най-високия връх на Мауи в момента е ограничен, така че трябва да направите резервация предварително.

 

4. Къде да отседнете в Мауи?

Малките бутикови отстъпления са рядко срещана находка на Хаваите, а „Пантация Инн“е истински скъпоценен камък с изключителен френски ресторант.

 

5. Бягство на „Градинския остров“, Кауай на Хаваите

По-слабо населеният остров Кауай за много хора е най-красивият сред хавайските острови. Кауай е място, където можете да избягате от тълпите и просто да си починете. Тук се крие грапав пейзаж от наситено зелени клисури, изгорели оранжеви каньони и невероятни водопади. Грандиозният парк „На Пали Коуст“ е запазен от своята непристъпност. Пойпу на южния бряг е защитен от многото валежи на острова, но по-влажните северни брегове около Принсвил са спиращи дъха - добавят естествена драматичност на региона.

 

6. Къде да отседнете в Кауай?

Курортът „Сейнт Реджис Принсвил” е изящен петзвезден хотел с изглед към залива Ханалей, с голф игрище с шампионски размери и рифове в цвят на дъгата, перфектни за гмуркане с шнорхел.

 

7. Опознайте активните вулкани на „Големия остров“ в Хавай

Остров Хавай е най-големият в архипелага и е известен като "Големият остров". Хавай е остров от две половини, разделен от две от най-големите планини на земята - Мауна Лоа и Мауна Кеа. Тези мамути с 14 000 фута вулкани са толкова огромни, че върховете им често изчезват в облаците и мъглата. Свежи, тропически дъждове накисват източните склонове, създавайки див и буен пейзаж от гори и водопади, опитомени в селскостопански рай около град Хи. Западната половина на Хаваите е мястото, където ще намерите нейните карамелено-пясъчни плажове и зашеметяваща брегова ивица. Най-активният вулкан на Хаваите, гигантът Килауеа, седи в сърцето на Национален парк ‚Хавай“, където невероятните потоци от лава са истинско зрелище. Остров Хавай също е историческото сърце на архипелага, с причудливите, древни улици в центъра на Кона, някога дом на крал Камехамеха, първият владетел на Кралство Хавай.  Кона е известен и по целия свят със своето изключително кафе.

 

8. Къде да отседнете в Хавай?

Спокоен и съвременен „Уайколоа Бийч Мариот Резорт & СПА“  е чудесна база за опознаване на острова на брега на Анаехоомалу.