+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Дубай - градът, който никога не спи, земята на неограничените възможности, превърнала се в най-луксозния оазис на изтока. Това е дестинация, която се развива стремглаво, достигайки космически висоти. Можем да наречем това твърдение буквално, защото в Дубай се намират едни от най-високите сгради в света. Те са еквивалент за свръх човешки възможности.

За 20 години Дубай се нареди до най-развитите страни в света с изключително разрастваща се икономика. Усвояването на иновативните технологии и прилагането им в ежедневието, превръщат Дубай в модерен икономически център, който впечатлява всеки свой посетител. Туризмът и финансовите услуги процъфтяват, довеждайки на територията все повече гости и инвеститори. Тази тенденция продължава и през 2017, тъй като все повече хора искат да се докоснат до емоцията, свръхестествеността и магнетизма на Дубай.

В тази статия ще обърнем внимание на някои от нещата, които правят Дубай толкова велик град, който със сигурност си струва да посетите.

 1. Дубай е по-различен от всичко, което сте виждали досега. – Той обединява древността на изтока и традициите с лукса на съвремието. Посетителите няма как да останат безразлични, защото в Дубай всеки открива нещо за себе си. Той е мултикултурен град, предлагайки множество възможности.

2. Тук може да се докоснете до богата история. – В Дубай се намират някои от най-свещените места в света, като двореца на Емирът на Дубай – шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум. Или да посетите историческия музей, в който се съхраняват експонати на над 4000 г.

3. Дубай като столица на лукса, разполага с някои от най-скъпите и модерни хотели в целия свят, като– Бурж ал Араб, Палм Джумейра, хотел Интерконтинетал и мн.др.

4. Тук се намира най-високата сграда в света - Бурдж Халифа, небостъргач превърнал се в емблемата на Дубай. Той е висок точно 828 метра, превръщайки се в най-високата конструкция на Земята.

5. Дубай е единственото място, в което може да карате ски през лятото. Това е възможно благодарение на уникалната закрита ски писта, която се намира в Emirates Mall. Тя е дълга 400 метра, а за нея се използват 6000 тона сняг.

6. Може да се насладите на зашеметяващо пустинно сафари. Да се впуснете в забележително офроуд приключение сред пустинята, да вечеряте под звездите в изискан хотел, да се насладите на простора и да се докоснете до уникалността на дивия свят.

7. Красивите и просторни плажове с изумителна гледка ще задоволят сетивата ви, превръщайки почивката ви в незабравимо преживяване.

8. Изобилието от ресторанти, предлагащи световна кухня ще се осладят и на най-претенциозния вкус. Ще имате шанс да експериментирате сред различни вкусове от Китай, Алжир, Тайланд, Индия, Япония, Корея и т.н.

9. В Дубай може да се отдадете на най-качествения шопинг. Има много молове, магазини, пазари, както и едни от най-известните места за продажба на злато. Дейра е най-прочутия пазар, който разполага с над 320 сергии.

10. Посещението на Дубайския залив ще ви доведе в дома на над 27 000 птици, като ще имате възможността да видите на живо красиви розови фламинго.

11. В Дубай се намира първия подводен хотел – Хидрополис. В по-голямата си част този хотел се намира на дълбочина от 18 метра. Предлага удивителни гледки и несравнимо преживяване на всеки свой посетител, разкривайки му магията на подводния свят.

 Това са само една част от нещата, които правят Дубай мечтана дестинация за толкова много хора. Градът не спира да се променя и с всяко свое посещение пред вас ще се разкриват нови и уникални гледки, които ще ви напомнят за силата на човешкия гений и изобретателност. Качества, които успяха да превърнат този източен пустинен град в една от най-модерните територии в света. Екскурзията до Дубай ще направи животът ви по-пълноценен, защото ракриването на нови светове обогатява толкова силно, че ви кара да осмислите дните си и да живеете по-качествено.