+35924650565, +359890343459

Защо красивият о-в Занзибар заслужава вашето внимание?

Ето и някои от нашите препоръки за най-доброто от Занзибар

Занзибар предоставя една различна част от Африканския континент – безкрайните сини плажове са едни от най-красивите в света, като предлагат много повече от фин пясък. Залезите, обагрени в червени и златни цветове, носят несравнимо спокойствие, в което ще ви се прииска да останете за доста дълго време ...

Ето и някои от нашите препоръки за най-доброто от Занзибар!

 

Най-красивите плажове

Повечето хора идват в Занзибар заради девственият бял пясък, спокойни обагрени в различни нюанси на синьо води и ослепителни залези. Ако и вие търсите точно това – няма да останете разочаровани. Тук са тези места, на които ще се питате „Това истинско ли е?“ – и буквално ще намерите най-точната дефиниция за Рай – о-в Занзибар!

Топ локации са севeрните плажове Нунгви и Кендва, и ако ги посетите при пълнолуние, ще имате шанса да купонясвате до ранните часове на нощта. Партитата са посещавани от много местни, а музикалният съпровод е с типични африкански ритми – истинска възможност да покажете танцовите си умения пред тях. Те от своя страна няма да се посвенят да ви поканят на дансинга и не, не приемат „НЕ“ за отговор!

Ако имате възможност да се разходите до източният бряг – Пайе и Джамбани са известни с възможността да практикувате кайтсърфинг. Освен това водите са доста плитки и това предоставя възможността да се развихрите в правенето на снимки – все пак трябва да споделите страхотни кадри от почивката си в социалните мрежи ;)

 

Забавяне на темпото

Като на повечето острови, и на Занзибар темпото на живот е по-бавно от това на континенталната част. Със сигурност няма да усетите нуждата от бързане, а и ще трябва да свикнете, че никой друг не го прави. „Pole, pole” означава „Бавно, бавно“, и ще го чувате толкова често, колкото “Hakuna matata”! Да, ще се чувствате сякаш сте попаднали направо в историята за Цар Лъв, докато местните ви сръчкват да останете „без притеснения“ по време на престоя ви.

Чудесен пример за „Pole, pole” е хапването в ресторант - няма да е чудно, ако ресторантьори поискат поръчката ви за вечеря още на обяд, „за да знаят какво ще се готви вечерта“. Е, това е смущаващо в началото, но приемете факта „без притеснения“ и поръчайте следващата си бира.

Няма да е твърде странно докато очаквате вечерята си, токът да спре и в един момент да се окажете в ситуация, в която яденето ще се приготви на открит огън. “Hakuna matata” – и нека вечерта продължи!

 

Каменния град на Занзибар

Ако се качвате на ферибот до Занзибар, докато влизате в пристанището, пред вас ще се открие страхотна гледка към Стоун Таун - главен град в Занзибар и обект от световното наследство на ЮНЕСКО. Позволете си да се разходите по алеите и да се насладите на древните врати – високи, масивни и  величествени – това непременно ще ви накара да посегнете към фотоапарата си.

Непременно опитайте храната! Всяка вечер по улиците се разкрива пазар, на който може да откриете много вкусни и евтини лакомства. Челно място заемат морските деликатеси - току-що хванати и приготвени пред вас. Задължително опитайте сокът от захарна тръстика, приготвен на сокоизтисквачка приличаща на сушилня за дрехи от 18 век, гарнирана с джинджифил или лайм – ще се почувствате енергизирани и освежени!

А знаете ли, че Фреди Меркюри – небеизвестният изпълнител на британската рок група Queen, всъщност е роден в Стоун Таун - Занзибар? Не?! Тогава задължително посетете едноименния бар и се насладете на приятна музика и гледка към брега на морето.

 

Подправките на Занзибар

През 19 век Занзибар е важно пристанище за двете най-търгувани стоки – подправки и роби. Днес може да се запознаете с историята на подправките, и вида им преди да бъдат проготвени в познатата ни форма, как да ги комбинирате, за да извлечете най-добрите им вкусови качества на специалните турове. Със сигурност след това няма да имате търпение да приложите наученото.

 

Шнорхелинг

А за да завършите приятно престоя си в Занзибар, задължително опитайте шнорхелинг. На северните и източните плажове ежедневно се организират пътувания навътре в архипелага. Отправете се към изследване на морските рифове, и това ще ви остави без дъх. Това е още един чудесен начин да видите красотата на Занзибар, този път под вода, която със сигурност няма да забравите скоро.

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетини за да получваш специалните ни оферти директно в пощенската си кутия

Съгласен/а съм да получавам информация от Luxutour

Запознах се с политиката за защита на лични данни на Luxutоur

dertour tui smaylo_logo no_strapline logo-korea BI_AI UAE-BW