+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Занзибар предоставя една различна част от Африканския континент – безкрайните сини плажове са едни от най-красивите в света, като предлагат много повече от фин пясък. Залезите, обагрени в червени и златни цветове, носят несравнимо спокойствие, в което ще ви се прииска да останете за доста дълго време ...

Ето и някои от нашите препоръки за най-доброто от Занзибар!

 

Най-красивите плажове

Повечето хора идват в Занзибар заради девственият бял пясък, спокойни обагрени в различни нюанси на синьо води и ослепителни залези. Ако и вие търсите точно това – няма да останете разочаровани. Тук са тези места, на които ще се питате „Това истинско ли е?“ – и буквално ще намерите най-точната дефиниция за Рай – о-в Занзибар!

Топ локации са севeрните плажове Нунгви и Кендва, и ако ги посетите при пълнолуние, ще имате шанса да купонясвате до ранните часове на нощта. Партитата са посещавани от много местни, а музикалният съпровод е с типични африкански ритми – истинска възможност да покажете танцовите си умения пред тях. Те от своя страна няма да се посвенят да ви поканят на дансинга и не, не приемат „НЕ“ за отговор!

Ако имате възможност да се разходите до източният бряг – Пайе и Джамбани са известни с възможността да практикувате кайтсърфинг. Освен това водите са доста плитки и това предоставя възможността да се развихрите в правенето на снимки – все пак трябва да споделите страхотни кадри от почивката си в социалните мрежи ;)

 

Забавяне на темпото

Като на повечето острови, и на Занзибар темпото на живот е по-бавно от това на континенталната част. Със сигурност няма да усетите нуждата от бързане, а и ще трябва да свикнете, че никой друг не го прави. „Pole, pole” означава „Бавно, бавно“, и ще го чувате толкова често, колкото “Hakuna matata”! Да, ще се чувствате сякаш сте попаднали направо в историята за Цар Лъв, докато местните ви сръчкват да останете „без притеснения“ по време на престоя ви.

Чудесен пример за „Pole, pole” е хапването в ресторант - няма да е чудно, ако ресторантьори поискат поръчката ви за вечеря още на обяд, „за да знаят какво ще се готви вечерта“. Е, това е смущаващо в началото, но приемете факта „без притеснения“ и поръчайте следващата си бира.

Няма да е твърде странно докато очаквате вечерята си, токът да спре и в един момент да се окажете в ситуация, в която яденето ще се приготви на открит огън. “Hakuna matata” – и нека вечерта продължи!

 

Каменния град на Занзибар

Ако се качвате на ферибот до Занзибар, докато влизате в пристанището, пред вас ще се открие страхотна гледка към Стоун Таун - главен град в Занзибар и обект от световното наследство на ЮНЕСКО. Позволете си да се разходите по алеите и да се насладите на древните врати – високи, масивни и  величествени – това непременно ще ви накара да посегнете към фотоапарата си.

Непременно опитайте храната! Всяка вечер по улиците се разкрива пазар, на който може да откриете много вкусни и евтини лакомства. Челно място заемат морските деликатеси - току-що хванати и приготвени пред вас. Задължително опитайте сокът от захарна тръстика, приготвен на сокоизтисквачка приличаща на сушилня за дрехи от 18 век, гарнирана с джинджифил или лайм – ще се почувствате енергизирани и освежени!

А знаете ли, че Фреди Меркюри – небеизвестният изпълнител на британската рок група Queen, всъщност е роден в Стоун Таун - Занзибар? Не?! Тогава задължително посетете едноименния бар и се насладете на приятна музика и гледка към брега на морето.

 

Подправките на Занзибар

През 19 век Занзибар е важно пристанище за двете най-търгувани стоки – подправки и роби. Днес може да се запознаете с историята на подправките, и вида им преди да бъдат проготвени в познатата ни форма, как да ги комбинирате, за да извлечете най-добрите им вкусови качества на специалните турове. Със сигурност след това няма да имате търпение да приложите наученото.

 

Шнорхелинг

А за да завършите приятно престоя си в Занзибар, задължително опитайте шнорхелинг. На северните и източните плажове ежедневно се организират пътувания навътре в архипелага. Отправете се към изследване на морските рифове, и това ще ви остави без дъх. Това е още един чудесен начин да видите красотата на Занзибар, този път под вода, която със сигурност няма да забравите скоро.