+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

1. Голямата миграция, Танзания

Една снимка не може да улови грохота на копитата върху калта, тъй като повече от милион антилопи и няколкостотин хиляди зебри правят годишната си миграция.
Миграцията всъщност е целогодишно събитие, тъй като животните се придвижват от резерват Ngorongoro в Танзания през януари, нагоре през Серенгети около юни и достигат кенийския Масай Мара през септември, преди отново да пътуват на юг.

 

2. Тейбъл Маутин, Южна Африка

Тейбъл Маутин прави Кейптаун един от най-добрите градове край плажните ивици в света, а също и един от най-фотогеничните. Разходките с кабинковия лифт са на разположение до върха на платото, откъдето може да се насладите на невероятни гледки, фантастични изгреви и залези и възможност да направите чудесни снимки.

 

3. Джемал ел Фна, Мароко

Най-вълнуващият градски площад в света, Джемал ел Фна, със сигурност ще ви припомни, че сте в Африка. В сърцето на стария град на Маракеш змиеукротители, рисувачи с къна, разказвачи на истории, продавачи на фурми и портокалов сок са разположили сергиите си в приспиващата следобедна горещина.

С настъпването на нощта продавачите се присъединяват към традиционни племенни барабанисти, танцьори и мобилни ресторантьори, предлагащи вкусно месо на скара, хляб и салата, докато димът се издига над сергиите им до след полунощ.

 

4. Пясъчните дюни на Сосусвлей, Намибия

„Sossusvlei“ означава "мястото за събиране на вода", но Вие ще трябва да си донесете своя, ако не искате да се дехидратирате, докато сте на посещение до най-забележителната атракция на Намибия.

Дюните са се изграждали в продължение на милиони години, резултат от материал, който тече от „Оранжевата река“ в Атлантическия океан, пренася се на север и отново се връща на сушата от прибоя.

Изкачването на дюните ще ви предостави спиращи дъха гледки, включително Дедвлей - призрачен простор от изсъхнала, бяла глина, белязана от скелети на древните акациеви дървета.

 

5. Планински горили, Руанда

Близка среща с планинските горили от тропическите гори на Руанда, ще остави у вас спомен за цял живот. Различните оператори провеждат обиколки, проследявайки горилите и техните трупи в гъстата гора.

На височина над 1800 метра, Националният парк Нюнгве е изолиран регион, обхващащ над 386 квадратни мили в югозападна Руанда. Туристите могат да се срещнат с голямо разнообразие от примати, а също и да преминат през най-високия балдахин в Източна Африка.

 

6. Водопадът Виктория, Замбия и Зимбабве

Едно от най-величествените водни зрелища в света, водопадът Виктория (наричан още Моси-оа-Туня, или „Облакът, който гърми)“ е документиран за европейците за първи път от шотландецът Дейвид Ливингстън, докато пътува из района през 1855 г.

Оттогава хиляди се наслаждават на каскадните потоци на 108-метровият водопад, който веднъж е бил рекордьор с изливащите се 12 800 кубически метра в секунда - двойно повече от най-високия поток на Ниагара.

 

7. Шпицкопе, Намибия

Пустините в Намибия са така очарователни и със сигурност си заслужават да се споменат в този списък. Шпицкопе е група от гранитни върхове в пустинята Намибия, с най-висок от тях достигащ близо 1800 метра (около 5900 фута). Това място е рай за алпинисти, геолози, астрономи и орнитолози.

 

8. Дюните на Сахара, Мароко

Най-приятелската част на Сахара е в северния край на Мароко. Можете да походите с берберите от град Загура или да лагерувате в Тазарин, където бегачи от цял свят завършват дългият седмица „Маратон де Саблес“ всяка пролет. Подножието на дюните Мерзуга е най-доброто място за гледане на звезди, тъй като изцяло лишено от светлинно замърсяване.

 

9. Пирамидите в Гиза, Египет

Най-известната от структурите в Гиза (близо до Кайро, Египет), безспорно е Хеопспвата Пирамидата построена около 2650 г. пр. Н. Е. от 2,5 милиона блока варовик. Страните й са ориентирани точно на север, юг, изток и запад.

Пирамидата на фараон Хефрен, построена от сина на Хеопс, е сходна по размери на Хеопсовата и включва входовете към погребална камера, в която все още се намира големия гранитен саркофаг на цар Хефрен.

Пирамидата на фараон Микерин е най-малката от трите, като всички заедно са заобиколени от други по-малки пирамиди и десетки гробници.

 

10. Национален парк „Nyika Plateau“, Малави

Nyika, най-големият национален парк в Малави, е един от най-необичайните в Африка, с плато, пресечено от многобройни реки, достигащи до езерото Малави чрез поредици от водопади от източния край на планината.

Източната граница на платото образува стената на Голямата Източноафриканска Рифтова долина. Големите куполи на хълмовете имат нежни склонове, което прави Nyika идеален както за походи и планинско колоездене, така и за проучване с планински джипове.

Антилопите и зебрите изобилстват, а освен това паркът е един от най-гъстонаселените в Централна Африка с леопарди.

 

11. Макгадикгади Пан, Ботсвана

Твърди се, че можете да чуете собствения си приток на кръв, докато сте в тази обширна област от пресъхнали солници в пустинята Калахари - забвавен пейзаж, образуван от огромно езеро, пресъхнало преди хилядолетия.

Ала всичко може да се трансформира при по-продължителна зима, ако дъждове са били достатъчно обилни, за да покълнат буйни треви с белези на дива природа. Така тишината ще бъде нарушена заради неминуемото преселение на зебри, антилопи и фламинги.

 

12. Долината Драа, Мароко

Между Атласките планини и дюните на Сахара се намира един от най-великолепните и удовлетворителни пейзажи на Мароко - Драа, полета от плантации на фурми, сред които се издигат яркочервени достигащи небето касби (от арабски – централна част на град, цитадела)

Загора, в южния край, е място с добра база за прилични хотели и ресторанти. Отделете пет часа да стигнете до Драа от Маракеш по зрелищен маршрут през Атласките планини – но най-добре е да не шофирате самостоятелно.

 

13. Сфинкс, Египет

Великият Сфинкс в Гиза е разположен съвсем близо до гробницата на цар Хефрен. С тяло на лъв и човешка глава, Сфинксът е с дължина 70 метра и височина 20 метра – колкото шест етажен жилищен блок.

Въпреки, че образът на Сфинксът е бил смятан за женски, много учени вярват, че лицето всъщност е на фараон Хефрен.

 

14. Връх Мулание, Малави

На около 3000 метра буйната земя, която го заобикаля, се намира Масивът Мулание. Разделен е на две части от Форт Листър Гап, широк проход, ерозирал от реките Фаломба и Сомбани.

Планината се отличава с гигантски басейни от скали и тесни дерета, прорязани от бързо протичащи потоци. Един труден преход, който обаче ще ви отведе до великолепни гледки.

По пътя очаквайте да срещнете с характерните за региона ята пеперди, също маймуни, зайци и безкрайни килими от омайни диви цветя поникнали след дъжда.

 

15. Ездитно сафари, Кения

Кой е най-добрият начин да се запознаете отблизо със зебрите на Кения? От гърба на кон, разбира се. Пътуващите могат да препускат заедно с раираните създания в Масай Мара, като покриват до 100 километра (62 мили) за седмица.