+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

16. Чудесата на Нил, Египет

Круиз по египетската част на р. Нил (в идеалния случай на романтична фелука, а не претъпкана туристическа лодка) разкрива останките на една от най-древните и велики цивилизации.

Връхна точка е Долината на царете с внушителните древни статуи и великолепният храм Ком Омбо, северно от Асуан на източния бряг.

 

17. Фламинго, Кения

Националният парк „Езеро Накуру“ е дом на 1 милион фламинги, и е една от най-незабравимите забележителности на Кения. Това езеро е известно с най-големия спектакъл на ярко-розови птици в света, изпълващи алкалното езеро и безкрайното небе.

 

18. Южната част на Замбези, Замбия

Сафари с кану в южната част на Замбези предлага наблюдаване на хипопотами, слонове и други животни, пиещи от реките и притоците около лагера.

Хората, които обичат да ловят риба могат да бъдат настанени в лагерите и хижите на брега на реката.

 

19. Архипелагът Базаруто, Мозамбик

На само 10-минутен полет с хеликоптер през архипелага Базаруто до хижата „Azura Retreats“ на остров Бенгера, ще се разкрие поразяваща гледка.

 Този бутиков хотел, разположен на отдалечен пустинен остров, е построен в рамките на „Морски национален парк“, което дава възможността да се наблюдават китове, делфини и дюгони (голям морски бозайник, представител на разред Серени).

 

20. Национален парк “Хай Пан“, Ботсвана

„Баобабите на Байнс“, намиращи се близо до входа на националния парк „Хай Пан“ на Ботсвана, вземат името си от серия акварели на викторианския изследовател и художник Томас Бейнс. Плодовете им са с приятен вкус на сорбе.

Паркът „Хай Пан“ е чудесен за разглеждане на огромните блата, които характеризират Калахари. Известен е още и с представителите на големите котки - лъвове, леопарди и гепарди, а и с необичайно големите стада жирафи.

 

21. Фиш Ривър Каньон, Намибия

Пътуването до Намибия е като подарък, които не спира да ви изненадва. Около 500 метра дълбок и дълъг повече от 160 километра, този страхотен разрив е вторият по големина след Гранд Каньон в Съединените щати. През сухия сезон се характеризира с красиви тюркоазени басейни със сезонно течаща вода изливаща се към далечините.

 

22. Носорозите в резерват Солио, Кения

Разположен в долината между драматичните склонове на планината Кения и подвижните върхове на планините Абердаре, резерватът Солио е дом на около 250 черно-бели носорога и се смята за най-доброто място за разглеждане на тези все по-редки видове.

 

23. Вулканът Нирагонго, Национален парк „Вирунга“, Демократична република Конго

Широкият около 2 километра и обикновено съдържащ езеро от лава, вулканът Нирагонго е един от най-активните вулкани в Африка. През 2002 г. той изригва и около половин милион души са принудени да се изселят от домовете си.

 

24. Килиманджаро, Танзания

Връх Килиманджаро (5895 метра) е най-високият връх в Африка – и със сигурност е в списъка с желания на хиляди хора по света. Това е „небесен остров“, създаващ разнообразен и драматичен естествен хабитат.

Издигайки се през буйни тропически гори и алпийски ливади, алпинистите най-накрая пресичат безплоден лунен пейзаж, за да достигнат до върха, издигащ се често над облаците.

 

25. Езеро Малави, Малави

Езерото Малави, едно от най-големите езера в света, е наречено "Езерото на звездите" от д-р Дейвид Ливингстън, който се преселва там преди век и половина.

Езерото има повече тропически риби от всяко друго по света - 1300 вида – и затова сладководното гмуркане е страхотно изживяване.

Биоразнообразието му е признато от ЮНЕСКО, което прави националения парк, първият в света сладководен парк, обект на световно наследство.

 

26. Паметник на африканския Ренесанс, Сенегал

Със своите 49 метра, паметникът на Африканския Ренесанс в Сенегал (по-висок от „Статуята на Свободата“ в Ню Йорк) е най-високият паметник в Африка.

Стигането до върха е вълнуващ подвиг, увенчан от спиращата дъха гледка към Дакар.

 

27. Природозащитен център Леки, Нигерия

Разходка високо над земята по най-дългата пешеходна пътека в Африка е един чудесен начин да изследвате естествената красота на Нигерия.

Центърът за опазване на Леки предлага спокойно бягство от суматохата на Лагос (търговската столица на Нигерия).

 

28. Нзулезо, Гана

Нзулезо получава името си от местен гански език, „нзема“, което означава „водна повърхност“. Селото е изградено изцяло на кокили над езерото Тандане в западна Гана.

Нзулезо предлага поглед върху това какво е да живееш изцяло над водата. Посетителите ще искат да опитат „акпетеши“( един от най-добрите местни джинове, направен от палмови дървета).

 

29. Архипелагът Кабо Верде

Разположен в северната част на Атлантическия океан и състоящ се от 10 острова, архипелага на Кабо Верде е културна смесица от африкански, иберийски и бразилски влияния.

От водни спортове и походи през вулканични пейзажи, до свободно време на живописните плажове - Кабо Верде предлага всичко.

Ако пътувате до там между февруари и март, годишният карнавал на Кабо Верде, в културната столица Сао Висенте е задължителен.

 

30. Езерото Ретба (Lac Rose), Сенегал

В света има няколко розови езера и едно от тях е на полуостров Кап-Верт в Сенегал.

Езерото Ретба, наречено още „Lac Rose“ от местните жители, е много солен воден басейн – стойности доближаващи се до тези на Мъртво море. Езерото получава цвета си от безопасни бактерии във водата, които произвеждат червен пигмент за абсорбиране на слънчева светлина.

Най-доброто време за разглеждане на езерото в най-ярките му розови цветове е през сухия сезон на Сенегал - между ноември и юни.