+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Малдивите са островна държава, намираща се в Тихия океан. Те са изпълнени с приказна красота и уникална природа. Със своите 1200 острова и 26 атоли, тази островна държава притежава чудесна атмосфера,  която привлича туристите от целия свят. Екзотичните острови, завладяващите сини морета, лъскавите пясъчни плажове, великолепни рифове и разнообразие от водни спортове, подтикват хиляди хора от различни континенти да предприемат екскурзии към тази страна. Ако сте решили да пътувате натам, имайте предвид, че от декември до април е най-доброто време за посещение.
Благодарение на своето местоположение - близо до океана, Малдивите предлагат изобилие от летни занимания за своите посетители.

Както може би се досещате, по-голямата част от тях са свързани с водата, затова в тази статия ще се фокусираме предимно върху морските туристически атракции.
Изобилието от водни спортове ще предизвикат интереса на всеки разкрепостен ентусиаст. Например, шнорхелинга е една много популярна дейност на Малдивите, поради приятната температура на водата и удивителния подводен свят. В океана около Малдивите, гмуркачите ще открият повече от 70 коралии разнообразие от коралови рифове, както и над 700 вида риби и изобилие от екзотичен подводен живот.

Гмуркането със специализирана екипировка, несъмнено е най-разпространеното занимание по тези земи. Водолазите ще имат възможността да се потопят в безупречно чисти води, които позволяват видимост на дълбочина до 60 м. Докато се спускате в оживените океански недра, пред очите ви ще се появи великолепен подводен град с живи корали и приятелски настроени обитатели.

За всеки запален сърфист, Малдивите предлагат мечтаните сърф зони. Много начинаещи и посветени сърфисти се възползват от възможността да се насладят на това ободряващо забавление.
За почитателите на плаването се предлагат прелестни круизи около малдивските атоли. Така ще се отдадете на едно незабравимо преживяване из величествената природа, която е сред най-живописните в света.
Не забравяйте да опитате и парасейлинг, който комбинира екстремното вълнение от парашутизма и водните ски. Друго горещо преживяване е плаването с катамаран. Тенденциите сочат, че все повече хора зарязват суетата и стреса, който води след себе си животът в големия град, избирайки свободата на плаването в открития океан. Катамаранът е доста широк и може да побере до 8 души, което го прави перфектен за всякакви приятелски компании.

Риболовът из позволените места е също нещо, което си струва да опитате. А за най-малките има невероятни атракциони, които позволявят близък контакт с делфини. Изживейте незабравими мигове и се потопете в мечтаната почивка на Малдивите. Направете своята резервация сега с Luxutour.