+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

Планирате пътуване до Централна или Южна Америка по време на някоя от училищните ваканции? Прочетете нашите съвети за пътешествие до Латинска Америка и кога е най-доброто време за семейна почивка в региона. Възползвайте се в максимална степен от свободното си време заедно със семейството, като резервирате Вашата почивка на живота си до дестинация, която ще Ви изненада и отговаря на представите Ви за мечтаното приключение.

КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ

Това е най-пиковият сезон в Патагония, когато ще имате най-добри шансове за синьо небе като фон на извисяващите се скални масиви и глетчерни езера. Тук-таме може да забележите реещи се самотни кондори или подскачащи диви лами, докато се катерите по праисторическите ледници - за целта не забравяйте специализирани обувки за сняг!

По това време на годината Централна Америка предлага отлично време и е много вероятно да преживеете едни темпераментни Коледни празници, в която и страна да отидете. Посетете Мексико, Никарагуа, Коста Рика, Белиз, Гватемала или Панама - всички те предлагат невероятни активности и приключения, възможности за наблюдение на дивата природа отблизо, които децата Ви непременно ще обикнат!

Времето в Куба е перфектно по това време на годината. Изживейте Хавана в приказен винтидж стил, докато обикаляте наситените с много атмосфера градски улици с автомобил от 50-те години на миналия век.

Водопадът Игуасу е най-пълноводен и впечатляващ по това време на годината, което прави едно пътуване до Аржентина или Бразилия много възнаграждаващо. Празненствата по време на Нова година в Рио са невероятно зрелищни с пищни фойерверк-представления. За един слънчев старт на новата година Ви препоръчваме да посетите модерният Trancoso на североизточния бряг на Бразилия, където можете да наемете бъги и да си подарите доза адреналин по безкрайните пясъчни пътища.

Ако пък предпочитате да сте някъде по-далече, Ви препоръчваме Антарктида - там лятото тъкмо е започнало. С по-дългите дни и по-топло време ще имате доста по-голям шанс да забележите пингвини, тюлени и китове.

Също така можете да разгледате Чили, Великденския остров, Уругвай, Колумбия и островите Галапагос.

ФЕВРУАРСКА МЕЖДУСРОЧНА ВАКАНЦИЯ

Търсите най-хубавото място за семейна почивка през февруари? Тъй като междусрочната почивка е доста малка за повечето училища, може да се почувствате много притиснати от времето, когато става дума за планиране на краткосрочно бягство. Е, ние имаме възможност да организираме Вашите индивидуални пътувания от нулата, като се имат предвид специфичните нужди на Вашето семейство. Нашите консултанти могат експертно да проектират по-къси маршрути, в които да преживеете близки срещи с дивата природа и приключенски занимания. Ще се погрижим за най-удобните директни полети, в които пътуването ще отнеме по-кратко време.

За да се свържете наистина с природата, може да помислите за активна семейна почивка до Baja California Sur, в която ще обиколите необитаемия остров Espiritu Santo с каяк. Ще лагерувате под звездите всяка вечер, а денем ще може да плувате с морски лъвове и да наблюдавате сиви китове отблизо.

Семейна ваканция до Коста Рика е друг чудесен вариант за по-кратък екшън престой - родителите и техните деца могат да опитат от първа ръка изкуството на сърфирането или пък да нощуват в палатка насред джунглата, заобиколени от диви животни.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ

През април дъждовният сезон в Централните Анди е към края си и цялата земя е освежена, буйна и зелена, което прави това време на годината повече от подходящо за посещение. Докато, от една страна тепърва се отварят възможностите за посещение на Перу, сезонът в Патагония приключва в интензивни есенни цветове. И така с по-малко посетители край себе си ще имате и по-големи шансове да забележите някоя блуждаеща се пума, докато обикаляте някой от националните паркове.

Тъй като Латинска Америка е предимно католическа, Великденските тържества и церемонии се честват на територията на целия континент. В Антигуа, Гватемала, гигантски платформи с библейски сцени се пренасят над ръчно изработени „килими“ от ярко оцветени дървени стърготини и цветя. Цялото Ви семейство може да се удиви на ослепителните модели, които се насят по калдъръмените улици. А защо да не направите и пътуване до Белиз, където ще се насладите на разнообразни водни активности, като каякинг, шнорхелинг или пък просто да се носите на дъска в близост до коралови рифове. Семейства с деца над 12 годишна възраст могат да се присъединят към групова обиколка на Kinkajou, която се провежда по време на Великденските празници в Гватемала и завършва пътуване в тропически Белиз.

Друга атрактивна дейност в Гватемала е Pintando El Cambio Project в малкия град Санта Катарина, където всеки може да се включи в изрисуването на фасадите на къщите в традиционни шарки, Това много помага за обновяване на района и насърчаване на туризма.

Метеорологичните условия по време на Великден са много благоприятни за посещение и на удобни за семействата дестинации като Мексико, Централна Америка и Куба.

НАЧАЛОТО НА ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ

Кратка почивка в началото на юни, е повече от идеална за екскурзия до сърцето на инките - Перу, с посещение на Мачу Пикчу и Свещената долина. Живописно величие, останки от разрушени храмове и сблъсъкът с една чудата и по-непозната култура, ще оставят в очарование цялото Ви семейство.

Друг вариант е да се насладите на два от най-емблематичните и кипящи от живот градове на Латинска Америка - Буенос Айрес и Рио де Жанейро, с посещение на водопада Игуасу, който е естествена граница между двете страни и може да Ви остави безмълвни пред величието на природата и мощните води, които се изливат надолу по течението на река Игуасу.

СЪЩИНСКАТА ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ

Латинска Америка предлага някои наистина незабравими дестинации за Вашата почивка през юли и август. Това е най-добрият сезон за посещение на Андите - опитайте Перу, Боливия или пък континентален Еквадор, където децата могат да наблюдават очилати мечки в естествения им хабитат на дъждовните гори.

През август Бразилия се очертава като една от най-добрите дестинации за семействата - сезонът на дъждовете завършва в Баия на север, а в Рио времето е сухо и приятно. Междувременно в Пантанал (обширен регион в централната част на Южна Америка, заемащ части от Бразилия, Боливия и Парагвай), лятото е разгара на сухия сезон и могат да се видят най-добрите гледки на местната дива природа. Със сигурност ще имате шансове да зърнете ягуари, което ще направи Вашата ваканция незабравима.

Амазония може да бъде посетена по всяко време на годината, но през юли и август има най-малко валежи. Тъй като е сух сезон, възможностите за наблюдаване на диви животни са най-добри. По време на семейното си пътуване до Бразилия, ще може да забележите каймани и розови речни делфини.

ЕСЕННА ПОЧИВКА

Ако пътувате през октомври, Вашата почивка може да съвпадне с Деня на мъртвите в Мексико (1 - 2 ноември), по време на който местните жители отдават почит към духовете на своите предци. Освен, че носят свещи и цветя на семейните гробища, мексиканците отпразнуват живота с улични паради и поразителни скелетни костюми. В Оаксака и Мексико Сити, по време на празниците можете да си направите и въздушна разходка с балон с горещ въздух, прелитайки над древни пирамиди в Теотихуакан, а защо не и да гледате изключително забавен мач по борба Lucha Libre.

Алтернативно, на полуостров Юкатан в Мексико може да се озовете на релакс в Рая – бели плажове обрамчени с палми, загадъчни руини от цивилизацията на маите сред гъстите тропически гори, кипящи от див живот. Морето е топло и приветливо, с възможности за плуване с китови акули. Разглеждайте всичко с Вашето собствено темпо за едно пълноценно семейно приключение.

И не на последно място - Коста Рика, друг чудесен вариант през октомври! Това е най-хубавото време за наблюдаване на гърбати китове или за наблюдение на гнездещите по това време различни видове костенурки.