+359 2 465 0565;   +359 890 343 459

[email protected]

Вход в b2b

На 6 май бе и Денят на туристическият експерт - ден за отбелязване на всичко, което турагентите правят за своите клиенти, пътуващи по целия свят. Въпреки пандемията COVID-19, която временно забави пътуванията по света, турагентите са все още сърцето на туристическата индустрия.

За да отговори на днешните предизвикателства, екипът на Luxutour излиза пред клиентите си уверен в бъдещето на туристическия бранш и ще се опита да разсее облака от COVID-19, който се рее над всички ни. Ето какво можем да Ви споделим:


    1. Пътуванията са ценни сами по себе си.

„Пътуванията са едно от най-големите удоволствия в живота и нещо, което вероятно никога повече няма да вземем за даденост. През годините сме имали различни заплахи и кризи, които са засягали туристическата индустрия - урагани, епидемии от Ебола, снежни бури, грип, малария, 9/11 и т.н., но ние винаги сме успокоявали клиентите си, посочвайки примери като този да им покажем, че винаги намираме начин да преодолеем трудностите и да излезем от тях по-силни от всякога.“

Петър Стоянов, General Manager, Luxutour

2. Отменените резервации могат да се връщат.

“90% от хората презаписват своите резервации с нова дата. Според политиката на доставчиците, понякога това е най-добрият вариант - като например при круизните компании, които са много щедри към своите клиенти. Пътуванията ще започнат отново и никой няма да си остане у дома. А вероятно през 2021 г. светът на туризма ще възстанови своите предишни върхове.”

Полина Петкова, Travel Expert, Luxutour

3. Все още предстоят нови резервации за пътуване.

“Преживяхме 11 септември и рецесията през 2008 г., но никога в най-смелите си мечти не съм си мислила, че светът може да се затвори напълно! Много е окуражаващо, че тази седмица имахме три нови заявки за пътуване - две за края на 2020 г. и една за 2021 г.! Това са много положителни новини в тези дни. "

Спаска Драгаданова, Corporate and Events, Luxutour

4. Хората са прекарали своите карантини в мечтания за пътуване.

„Виждам толкова много хора, които се разхождат и мечтаят за местата, на които искат да отидат след края на този период на несигурност и изолация. Пред прага на вратата ни има един огромен свят, който си струва да бъде проучен. Всички хора копнеят отново да могат да се свържат и да пътуват до нови дестинации. “

Александра Добройкова, Junior Travel Expert, Luxutour

5. Пътуванията се превърнаха в необходимост за хората.

„За нашите клиенти пътуването е важна част от живота им и свободното им време, превърнало се е в необходимост за тяхното щастие. Независимо дали става въпрос за бягство със семейството, бърза почивка на плажа или пък голяма екскурзия, хората знаят, че трябва да резервират по-рано, за да получат най-страхотното преживяване на хубава цена. Хората знаят, че след като бъде безопасно да се пътува отново, търсенията ще бъдат засилени, затова е препоръчително да резервирате отсега за по-късен период през тази или следващата година, преди всички предложения да повишат цените си, а местата да намалеят. "

Христина Стефанова, Tour guide and Marketing advisor, Luxutour

6. COVID-19 беше възможност за турекспертите да покажат своите способности.

„Мисля, че има много дезинформация относно организирането на екскурзия от турагенция, която обикновено не е по-скъпа, отколкото ако се организира самостоятелно. На нас ще се гледа много по-различно и с признателност, след като хората започнат отново да пътуват. Сигурни сме, че хората ще предпочетат сигурността, която ние предоставяме. "

Петър Стоянов, General Manager, Luxutour

7. Груповият бизнес остава силен.

„Вече виждам доста клиенти, които нямат търпение да поемат по широкия свят, но изчакват да видят какво ще стане, когато им бъде позволено да пътуват до други страни. Например трябваше да отменим групов круиз, но по-голямата част от групата пожела презаписване за следващата година, вместо да иска възстановяване на сумата. “

Полина Петкова, Travel Expert, Luxutour

8. Тур експертите се учат от опита на COVID-19.

„Оптимистична съм! Мисля, че тази индустрия е достатъчно устойчива, хората обичат да пътуват! Това е нещо, което отваря очите и съм сигурна, че хората отново ще пътуват изпълнени с много желание и планове за това къде да отидат. Ние от Luxutour сме оптимистични, въпреки че направихме някои промени, с основната цел да защитим името си като агенция. Това е нещо, върху което работим в момента. "

Спаска Драгаданова, Corporate and Events, Luxutour

9. Липсата на пътувания кара потребителите да искат повече.

„Искрено мога да кажа, че 100% от клиентите ни заявяват, че нямат търпение да пътуват отново! Все още имаме много отворени летни пътувания на обнадеждени клиенти, които чакат какво ще стане и не се отказват. Сега само времето ще покаже."

Александра Добройкова, Junior Travel Expert, Luxutour

10. Пътуванията са най-доброто бягство.

„През годините открих, че хората пътуват по различни причини, но повечето попадат в две основни категории. Някои хора пътуват, за да се отпуснат, а други пътуват, за да изследват и опознават нови неща. Докато говоря с клиенти, чувам притеснения и резерви, но също така усещам нуждата им за пътуване. Всички клиенти, пътуващи, за да се отпуснат, се чувстват стресирани и тревожни, и се нуждаят от това пътуване повече от всякога! Останалите, които обичат да изследват, са като болни от заседяването вкъщи и постоянно жадуват за нови и вълнуващи преживявания. Аз съм туристически агент от доста години и през това време съм научил, че е без значение с какви препятствия се сблъскваме и независимо дали става дума за икономически проблеми, метеорологични събития, политически вълнения, хората никога няма да спрат да пътуват. "

Петър Стоянов, General Manager, Luxutour

11. Промяната ще дойде, но клиентите са лоялни.

„Сегашното време е тежко, но ние сме сигурни, че туризмът отново ще разцъфти. Хората обичат да пътуват, но сега заради препоръчителните мерки търсенето е малко. Преди пандемията нашият бизнес беше насочен към Азия и Индийския океан. Вярвам, че това отново ще се възроди като хората ще пътуват в по-малки групи и ще открият стойността на този тип приключения. Много от нашите клиенти се вълнуват да видят как нещата ще бъдат променени по отношение на обслужването, анимацията, вечерята и другите атракции. "

Петър Стоянов, General Manager, Luxutour